ИНТЕРВАЛНО ХРАНЕНЕ-ТЕМА № 6

• 70 529
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
И още нещо да допълня: Възможен е неуспех на интервалното хранене,който може да се дължи на липса на калории,храна/дори някъде четох,че ако ядеш днес 1500 калории,утре ще гориш толкова Simple Smile,което мен ме радва/ .Същото важи ,и ако,занижим много ,да речем 600-700 калории.

Точно,както преди няколко страници,някой сподели,че чувства ,че в дадени дни слабее повече,от други.

Но в никакъв случай не бива да се консумира,каквото се пожелае /джънк,торти и т.н./ Инсулинът доста ще заиграе,ако се прави това...

Поразрових се в старите теми,затова,а именно най-голямо впечатление ми направиха постовете на GEORGIO,който определено знае много./но май вече не пише,за жалост/

Още веднъж,моите извинения също  bouquet

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 17:09 от Ioanna82

# 91
Да, вече и от собствен опит забелязвам, че цикличното хранене във всеки смисъл на думата е важен при отслабването, особено ако има застой. Добре е да се преяжда отвреме навреме, както и да се свиват калориите. Но първо се яде истинската храна и по-късно десертната. Ето нещо интересно, в което вярвам има смисъл:

http://www.dietite.bg/articles/view/16/590

Знам за това изследване отдавна, но не му обръщах особено внимание. Смятам да пробвам за няколко дни, да видим какво ще се получи.
В стари дни християните са спазвали подобен пост в сряда и петък.

GEORGIO е един от първите /ако не и първия/в БГ, които даваха информация за цикличното хранене.Имаше интересен блог, но за съжаление го е изтрил. Аз лично от него научих за този тип хранене, въпреки, че дълги години по подобен начин поддържах килограми, но за съжаление, когато бях много млада нямаше интернет и толкова много информация както сега. Въпреки, че и днес не е много лесно, защото се пренасищаш и объркваш от прекалено много и противоречиви писания.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 19:14 от Русалуна

# 92
Добро утро.  bouquet
 Ден 18. Ще отворя след шест вечерта.

Русалуна,интересно четиво,мерси.Значи,преди години,хубаво съм си правила-хапване,следващите дни-по-нискокалорични храни,или само на вода. Всеки трябва сам да нацели собствения цикъл,да го следва.
И всички ме порицаваха,че така не е правилно. Mr. Green
Лошото при мен бе,че неусетно развих пристъпи на преяждане и нормалното ми хранене ,излизаше извън рамките и ставаше все по-начесто. Confused
Или пък за закуската ,толкова негативи и до днес срещам,защото ,видиш ли,тя е задължителна /така си ни е втълпено /

Ех,яд ме е за блогът на Джеорджио. А ти,Русалуна,май доста време се храниш интервално,ако не се лъжа?

# 93
привет, интервалки.
Аз преди година или май 2 вече, спазвах интервалното хранене, но не постигнах особен резултат и спрях. Сега нещо пак се насочвам насам, но с изхвърляне на боклуците от храната и ядене на по-качествена храна. Притеснява ме обаче едно - при прозорец 17-22 - ще ям в 17 и 30 като се прибера, после второто хранене ще е около 20 часа. Аз обаче си лягам рано заради детето - към 9 и 30. Та ме притеснява, че последното хранене е прекалено близо като час до лягането. При вас как е?

# 94
  • София
Здравейте и от мен днес   bouquet

Бебок, аз лично имам само едно хранене, когато сколасам вечер, но някъде м/у 18 и 20 ч. ми се пада. Мисля, че няма проблем да хапваш по-близо до лягането, особено ако се стремиш вечерята да е разделна, смятам, че няма да е проблем.

Снощи реших да се натъпча, белким се раздвижи нещо при мен. Така на сила не съм яла от не знам кога, сигурно от дете. Нямам никакъв апетит  Rolling Eyes Мога спокойно да мина и без никаква вечеря ...
Какво ядох - 1 яйце и 2 жълтъка с масло, 1/2 свинско сърце запечено с кашкавал, зелена салата и за десерт масло с какао. А ...  и около 150 гр овче КМ.

И аз може да хвърля едно очо на старите теми. Интересно ми е, благодаря Йоанче, че сподели  Hug

Хубав ден момичета   bouquet

# 95
Бебок,имам дни,в които,почти ,непосредствено преди сън ,си ям. Не мисля,че ще е проблем,но наблюдавай организма ти,как ти действа. Почвай режима ,да не забравиш мерките и споделяй .  bouquet
Ама то си е ясно,че донякъде ,интервалните ,трябва да избягват дадени храни. Иначе ще си е обикновено тъпчене Rolling Eyes

Вивиан,разрови се,има много полезна информация в старите теми,мила. Hug
Иначе,ти се е свил стомаха сигурно,щом започваш от толкова малко да се нахранваш. Все пак,си се насилвай,да,да не се получи кофти застой.

# 96
Привет и от мен.Карам си в интервала и си ви чета Simple SmileБебок,помня те от старите теми  bouquet
Момичета,интервалното е с идеята да няма ограничения и в прозореца да си яде човек каквото иска PeaceТака също се постигат резултати,но по-бавничко.Това е важно,за да не си мисли някой нов или случайно четящ,че задължително в прозореца се яде според някакъв друг режим.От там нататък,всеки сам си решава какво и как да съчетава,от какво качва или сваля,какво точно иска да постигне и т.н.За пример само,ММ когато има много работа и така се случва,че известно време се храни само вечер,веднага видимо отслабва.

# 97
Мамамиши,разбира се. То нали е пояснено на първата страница.
Скрит текст:
/ще се стремя да не натрапвам НВ,а само менюта ,без др обяснения/

Добре,и ти отдавна си интервална,така ли ? Ако си споменала,съм го пропуснала.
Викаш,бавно и славно си сваляш,без ограничения?
Абе,мъжете са лесни те Laughing Моя мъж,като махне и една филийка хляб ,и хоп,веднага тръгва надолу!

# 98
Преди около 2г някъде спазвах интервалното.По-интересното е,че успешно си задържах свалените с плодуване 7-8кг единствено спазвайки 5-часовия прозорец на хранене.И аз не знам защо го зарязах Rolling EyesТръгнахме по почивки на ол инклузив и аз да не изтърва случайно закуските и обядите...абе луда работа LaughingПосле все от утре,от понеделник и хоп...5 кила отгоре.

# 99
  • София

Абе,мъжете са лесни те Laughing Моя мъж,като махне и една филийка хляб ,и хоп,веднага тръгва надолу!

Да да им се не види и гадините, точно така е.

Скрит текст:
И аз ще се възпирам тогава от изброяване на менюта, да не дразня. Извинявам се.

# 100
Ти ,гадини да видиш Joy

Мамамиши,аз също съм имала опит преди с интервалното,но за няколко месеца /пак бе лятото,супер лесно ми е през този сезон да се храня така/,и постигнах точно ,каквото исках.

# 101
Ioanna82, като бях 20-25 годишна се хранех предимно само вечер, но го считах за нездравословно. Пак си бях леко закръглена, но поне не пълнеех. Но съб и нед ядях и през деня, на празници също. Имах едно голямо отслабване от 63 на 49 кг, тогава пак ядях само вечер, но само салата, бира и тук таме сирене и кюфетата-печени.
След първата бременност се опитах да ям интервално, но отварях рано и често нарушавах, така, че ефект не видях.Режима действа много бавно, но и трябва да си постоянен и рядко да си позволявaш да го нарушаваш.

Bebok86
По мои наблюдения/поне при мен важи/, по-добре ако е широк да е широк преди лягане, а не от отварянето. Например когато ям много но още от обяд, дори и да спазя прозореца, общо казано пълнея повече, отколкото когато отворя късно и вечер преди лягане ям нещо калорично. Желая ти успех!
Аз също имам проблем с броя и големината на храненията и явно няма да успея да си изградя ежедневна схема, но може би така е по-добре. Някои дни ям повече пъти, други дни имам само едно хранене.

Вивиан, сподели как се чувстваш днес след натъпкването, има ли промяна в мерките, държи ли те по-дълго на другия ден безапетитието.

Хубав ден!

# 102
  • София
Русалуна, чувствам се гладна  Laughing Днес доста повече от предишните дни съм гладна, но аз съм си такава, вечер когато ям много, на следващия ден умирам от глад, а също и обратното - колкото по-малко или рядко ям, толкова по-малко съм гладна. Не знам какво е това, но съм си така от както се помня.
Откак родих и се боря с кг, забелязах, че при мен всичко е период. Зимата изпадам в период на вълчи глад, гладна съм почти от ставането ми сутрин, което е странно за мен, защото не закусвам. Лятото обратно - понеже започвам да ям по-малко, по-леки неща или започвам диета, изпадам в състояние на не-глад, т.е не огладнявам или много рядко.
Мерки - не съм се мерила, но не забелязвам да има промяна.
Досега доста пъти съм правила такива изцепки вечер, с наплюскване до немай къде, но не ми се отразява в отслабването. Ни нагоре - ни надолу е работата  Laughing

Абе иима някакъв проблем, подозирам го, но ще видим. Преди да започна диета тази пролет, бях подпухнала, като напомпана с въздух. Това е ненормално, откъдето и да го погледнеш и никога не ми се е случвало, освен тази зима. Сега вече приличам на човек  Laughing

# 103
Би трябвало да имаш някаква промяна ако ядеш по-малко. Другия вариант е да запълваш свалените мазнини с вода и да ги свалиш наведнъж няколко кг. Ти си се познаваш най-добре кога и как отслабваш. Shocked Аз това твоето не го броя за наплюскване  Laughing
И аз имам дни когато сутрин съм гладна, но ако съм хапнала добре и разнообразно вечерта и е близко до лягането е сигурно, че няма да се сетя за храна поне до 14ч, а понякога и до 16-17ч.

# 104
  • София
Би трябвало да имаш някаква промяна ако ядеш по-малко. Другия вариант е да запълваш свалените мазнини с вода и да ги свалиш наведнъж няколко кг. Ти си се познаваш най-добре кога и как отслабваш. Shocked

Да, Русалуна, понеже досега си се знаех как отслабвам и затова сега ми е толкова странно и страшно, че нищо не става, каквото и да правя. Досега винаги като променя нещо в храненето резултатите моментално започват, едва ли не - до дни.  Яла съм примерно една седмица - 10 дни само домати, стопих се. Или с 90 дневната свалих за няма и месец (не я направих цялата) всичките ми 5 кг, а там са 3 от 4 дни въглехидрати. Там след всеки плодов ден бях 1 кг минус.
Сега това е просто невъзможно, пробвах се зимата с плодуване. Sad
Нещо в мен се е променило, нещо стана с организма ми.
Невъзможно е месец и половина вече да ям само едно и също (от една и съща група) и да съм свалила само 1 кг. И на обиколки резултата е също толкова мизерен.

Общи условия

Активация на акаунт