Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 170
  • 947
  •   1
Отговори
# 375
На мен днес ми вадиха зъб и ми е едно криво...... Rolling Eyes писна ми да ме спохожда какво ли не  Confused

И на мен ми извадиха един мъдрец сутринта.Laughing  Чудя се до кога ще ме боли Confused

# 376
понеже го обърнахме на оплакване, в деня, в който ми правиха вапоризацията дъщеря ми вдигна 4 дни с 39 градуса (мислех бабите да я повзимат, за да не се изкушавам да я вдигам) и се започна едно повръщане, разстройство, афтозен стоматит, подути болезнени лимфни възли, вече и кашлица и от 3 дни и аз съм така. голям разкош! Laughing

# 377
  • София
Уффф,едно зло никога не идва само ooooh!
Всички ще се справим,убедена съм Hug

# 378
Момичета, записвам се и аз с цито при Славчев - ПАП 1-2  Flutter Hug
Супееееер  Hug
ДА ви попитам дали Ганчева се върна?  newsm78 Някой има ли инфо? Да не ме изненадат с поредно отлагане на часа.....че ще стане първо цито след конизацията вместо след 3-ият МЦ, след 4-ият

# 379
  • София
Върна се,в петък бях на преглед.Сега треперя,докато излезе цитото . Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 07:08 от bonibon 44

# 380
Здравейте момичета!

Днес ми излезе поредното цито - Пап 1! Патолога е страшно подробен и всеки път ми пише фермани, които нито мога да разчета, нито да разбера. Моля, ако някой се справи и разбира да ми каже с няколко думи за какво става въпрос. Благодаря!  bouquet

# 381
Суперфициални и интермедиерни плоски епителни клетки, единични парабазални от *не разчитам думата* трансформационната зона. Комплексни *не разчитам 2 думи*, повечето от резервноклетъчна хиперплазия. Левкоцити +, бактерии ++, еритроцити.
Цитограма ПАП 1.

# 382
  • Wolwedans
Здравейте момичета!

Днес ми излезе поредното цито - Пап 1! Патолога е страшно подробен и всеки път ми пише фермани, които нито мога да разчета, нито да разбера. Моля, ако някой се справи и разбира да ми каже с няколко думи за какво става въпрос. Благодаря!  bouquet

Става дума за това, е всичко ти е наред. Просто патолозите изброяват всички видове клетки, които са видели за да е сигурно, е цитонамазката е взета коректно. Изброени са нормалните клетъчни линии стратифициращи плоския епител, зоната на трансформация и жлезни елементи от цилиндричен епител. С 2 думи- нормални клетки! Peace

# 383
  • Wolwedans
Суперфициални и интермедиерни плоски епителни клетки, единични парабазални от *не разчитам думата* трансформационната зона. Комплексни *не разчитам 2 думи*, повечето от резервноклетъчна хиперплазия. Левкоцити +, бактерии ++, еритроцити.
Цитограма ПАП 1.
Суперфициални и интермедиерни плоски епителни клетки, единични парабазални от епидермизация на трансформационната зона. Комплекси жлезни клетки, повечето от резервноклетъчна хиперплазия. Левкоцити +, бактерии ++, еритроцити.
Цитограма ПАП 1.

# 384
Еее, момичета, вие четете лекарски, убихте ме честно  Laughing

# 385
  • София
Утопиа,супер Hug
Али,е лекарка  bouquet

# 386
kalpazankata, Али, благодаря ви! Hug
Али, благодаря за професионалното обяснение!  Hug Притесних се, че толкова писаници може да са причина за нещо нередно. Успокои ме! Heart Eyes

# 387
Еее, момичета, вие четете лекарски, убихте ме честно  Laughing
Laughing Свикнала съм просто Simple Smile

kalpazankata, Али, благодаря ви! Hug
За нищо  Hug

# 388
Здравейте, момичета!
Поздравления на всички за добрите резултати!  Hug
Ето и развитието на моя случай:
Здравейте,

на мен също ми предстои конизация. На 27 съм, нераждала.
Резултатите ми са PAP II и същевременно лека степен на дисплазя (според биопсията).
Въпреки това лекарката ми настоява за конизация, тъй като при коплопскопския преглед се виждали изменени клетки. Когато поисках да обсъди методите за конизация, тя каза, че задължително трябва да е със скалпел тъй като всички други методи били деструктивни и не може да се изследва изрязаната част от шийката. Цикълът ми дойде на 25 май и планираме операцията за 10-11 юни.
 От всичко изчетено до момента разбирам, че конизация се прави след 2-3 чисти дни от цикъла. И че при лека дисплазия и ПАП 2 не е нужна конизация, но въпреки това лекарката настоява за конизация. Много съм объркана.
Между другото при мен дисплазията се установи като отидох на преглед след кървене между циклите. Някой имал ли е такива симптоми при дисплазия.

Моля, момичетата които са минали през този кошмар да дадат съвет.

Потърсих второ мнение при д-р Христамян. Съгласи се да ме прегледа въпреки препълненият му график.
Още като му казах по телефона ПАП2, ЦИН 1- каза категорично няма да се оперирате.
Прегледа ме на колпоскоп, направи снимки, показа ми ги.
Засегнатият участък е доста голям и не може да става дума за конизация. Каза, че физически е невъзможна конизация.
Направихме още една цитонамазка- на 2 стъкла- потвърди се резултатът ПАП2.
Но имам силно възпаление на шийката, заради което е и кървенето.
Каза, че при мен става въпрос за ЧПВ. Пуснахме тест (предполагам за типизиране) и сега чакам резултати.
Първо каза, че иска да оправим това възпаление, да се успокои лигавицата и след това ще лекуваме самите изменения. Най-вероятно със солкожин.
Успокои ме, каза че всичко е поправимо и да не се тревожа при резултати ПАП2.

Дано всичко е наред!

Благодаря на всички вас, много ми помогнахте със съвети и кураж.
Успех и здраве пожелавам на всички!
Ще пиша как се развиват нещата при мен.

Целувки!  Heart Eyes

# 389
Браво на теб, че не се остави да те конизират!
 Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт