Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 132

• 121 678
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Vaudreuil Canada
Ясновидката е много досадна верно  ooooh!

Линка е към старото предизвикателство - още нямаме нова тема ама аз да напомня че нали към киткоманка  Mr. Green

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722326.msg25606211#msg25606211

# 676
  • София
Ясновидката е много досадна верно  ooooh!

Линка е към старото предизвикателство - още нямаме нова тема ама аз да напомня че нали към киткоманка  Mr. Green

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722326.msg25606211#msg25606211
Мерси-мерси! Simple Smile

# 677
  • Vaudreuil Canada

Хи хи какви съм ги написала вместо съм - към  ooooh!

# 678
  • София
Шеметче, ми то си е Към, защото линка е към киткоманките  Mr. Green

# 679
Ето и обещаната торта за внуците:

и още една непредвидена от днес за утре

А сега и аз заминавам за няколко дни да си почина,вие коментирайте на воля.

# 680
  • Бургас/Пз
Диди, дoбре си се завърнала на тoртения фрoнт Simple Smile Тoртите са супер, да са ви живи и здрави близнаците . Аз тази oт днес за утре направo ме разби, че и на три етажа, бравo на теб. Имам една единствена забележчица и тя е за oцветяванетo на разбичните детайли, кoетo на места изглежда малкo не равнoмернo  Hug

Стефина, мнoгo ми хареса твoетo Барби, съвсем различнo oт всички oстанали. Съжалявам за перипетиите , кoитo си имала с пoлата. Мoже би аз щях да я направя oт две oтделни тoРти с пoлoжка между тях. И тo не самo заради пo-стабилната кoнструкция, а и заради самoтo рязане.  Изoбщo  не си представям как се реже такава висoчина на прачета.  Rolling Eyes

Мечo Пух, тoртата книга е мнoгo хубава, нo тази със статуетката на Буда направo ми събра пoгледа Simple Smile Давай инфo вътре oт каквo e?

Мими, Мечo Пух ти се е пoлучил чуден Simple Smile Пo кoличките има oще каквo да се желае, нo  и на мен не са ми любими и ги правя труднo  Peace

Аз дoста тoртички направих през август, нo няма да ги пoказвам всичките, тъй катo сигурнo вече сте ги видяли във фейса. Пускам самo тoртата на мoетo мoмченце, кoeтo стана на 5г Simple Smile

Вътре беше ШОКОЛАДОВА ТОРТА С БЯЛ ГАНАШ И АРОМАТ НА ДЕТСКА ДЪВКА

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 16:44 от ani_d

# 681
Дитсан, ауууу тези двете торти много добри!!! Втората особено!
Няма да коментирам повече, защото има толкова нови неща, простете Simple Smile

Аз малко поизтървах тортите напоследък... има-няма 8-9 месеца... Та имам едни такива въпроси - някой пробвал ли е фондана на culpit? А пикото бива ли го още и колко струва в момента? А да знаете дали продават satin ice в малки кофи - 2-3 килца? Много въпроси...
И още... 3х5 см парче малко ли е (високо 10)? Нещо в библиотеката размерите 4х10 ме втрещиха... и по-конкретно, дали мога да докарам 28/20/12 броя парчета от етажи 30/24/20 см?) Mr. Green

Хайде, да не е голо, ето една торта (единствената торта от миналия ноември досега де)
Скрит текст:

Мирси!
Отивам да мисля нетрадиционни китки  Flutter

# 682
Здравейте вълшебници!!!Голямата ми дъщеричка има другия месец рожден ден и мисля да направя торта.Досега съм правила само мъфини и сладки с фондан и съм поръчвала малки количества :1 кг. от Хитрини и Куки Буки.Въпросът ми е откъде да поръчам по-голямо количество на по-изгодна цена newsm78 Една приятелка ми каза че поръчвала само от http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=594 -захарна маса за покриване на торти -5 кг. за 30.00 лв  . http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=594но на описанието пише че трябва да се добави Тайлоза или СМС .Въпросът ми е някой от вас поръчвал ли е от тази захарна маса и има ли начин да се омеси с пудра захар например а да не поръчвам и таилоза или СМС?Ако поръчам 5 кг. колоко време ще мога да съхранявам останалото количество?Захарна маса и фондан едно и също ли е?Моля ви помагайте  Praynig

# 683
Ха здравейте! И аз не съм се вясвала тъдява има-няма цяла вечност!!!  Laughing Днес, чакайки клиент/ за когото времето е нещо без значение Laughing / мога да се разпиша!
Ще започна отзад-напред, докъдето стигна Grinning

... Една приятелка ми каза че поръчвала само от http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=594 -захарна маса за покриване на торти -5 кг. за 30.00 лв  . http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=594но на описанието пише че трябва да се добави Тайлоза или СМС .Въпросът ми е някой от вас поръчвал ли е от тази захарна маса и има ли начин да се омеси с пудра захар например а да не поръчвам и таилоза или СМС?Ако поръчам 5 кг. колоко време ще мога да съхранявам останалото количество?Захарна маса и фондан едно и също ли е?Моля ви помагайте  Praynig

Тайлоза или СМС се добавят за да се ускори втвърдяването на фигурките, особено когато нямаш време да ги чакаш да си съхнат сами.Ти се подготвяш отрано, така че, според мен, можеш да минеш и без тях/тайлозата и СМС-то/.Не съм работила с Ксеркс, но те съветвам да не го месиш с пудра захар.Можеш да го разточваш върху нея, но ако е много фина.Аз отдавна съм се отказала от пудрата захар за тези цели. Използвам най-обикновено пшенично нишесте/натурално/.Ползвала съм и царевично- също няма проблем. Дори моделиращата маса, която ползвам- ирида, несъхнеща- омесвайки с нишесте, докато се изглади, се и втвърдява достатъчно.
Ако ти остане ММ, можеш да я съхраняваш добре увита в найлон и дълго време, но ако правиш мъфини, можеш да си я използваш за украсата им Grinning
Ванилийо, Подправке Мадаскарска, къде се покри ти, бе жена?! Laughing И само една торта за една година почти Shocked Тотално се излагаш!!! Ама пък не си забравила- тортата е много хубава!!
Ани-д,теб те отразявам по други места, но и тук искам да поздравя малкия голям мъж!!!Да ви е жив и здрав, само за радост и гордост!! Тортата му е страхотна и съм сигурна колко се е зарадвал!! Hug
Дитсан, Димитрино моме, няма да мирясаш ти! Още не си се оправила напълно, а вече твориш мастодонти! Да са живи и здрави Валката и Владко- бързо те вдигнаха накрак!!! Тортата им е чудна! За другата- дано да си е струвал тоя гърч- за два дни!!! ooooh!Много ми хареса!
Мими 0585, за малкия чаровник не знам, но мен Мечо Пух ме усмихна! Hug
Фелина, така украсени чийзкейкове могат да ме накарат дори да ги опитам!!!Хич не го либя тоз десерт! Sick Супер изглеждат!!!
 Викам- да стига толкоз писане, че трябва и някой да го чете  hahaha  Joy
Да се отчета и аз с една торта Wink Лятото е сезон с много малко празници у дома, но за РД на домашния мечколюбител ето какво направих

Тези мечковци са ми любими!!! Отдавна исках да ги монтирам някъде и ето- получи се това Grinning Тортата е съвсем проста вътре- изрезки от блатове, които отлежаваха във фризера, крем- шоколадов ганаш, смесен с маскарпоне и шоколадовия крем на Доктор Йоткер/от пакетче/.Всичко на око, до запълване на ринга ми, който е висок 9 см, а диаметър му отпуснах 20 см.
Ако ви се гледат останалите картинки- ето ги тук    http://www.flickr.com/photos/79235175@N03/
 Айде- чао от мен!!! Приятен ден на всички!! Hug

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 10:21 от МаринаД

# 684
Здравейте,
Влизам с една молба към вас. Интересувам се дали някоя от вас е правила торта за алергични деца т.е. тортата да не съдържа млечни продукти и евентуално яйца. Възможно ли е да се направи такава? Искаме да почерпим в яслата за РД на дъщеря ми и по голямата част от децата в групата имат такава алергия. И сега съм в сериозна чуденка с какво да зарадваме малчуганите?
Ще съм благодарна на всякакви предложения от ваша страна.  bouquet

# 685
  • при палмите и алигаторите,FL
Ще съм благодарна на всякакви предложения от ваша страна.  bouquet
Тук разглеждала ли си ?

# 686
ditsan много хубава се е получила тортата за близнаците..много е сладка,а тази от днес за утре  #Crazy #Crazy леле и тя е един път!
ani_d честичко влизам в фейса специално да се полюбувам на твоите торти-много красиви!
Ванилия Мадагаскарска 1 ама качествено направена  Mr. Green Mr. Green
МаринаД тортата е направо уникална.С молд ли са правени мечетата или ръчно...получило се е направо невероятен резултат!  bouquet  bouquet
Сега аз да попитам нещо...някой обличал ли е тази http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/ торта със фондан?Смятам нея да правя за на каката рождения ден,ама ме притеснява,че стават много меки блатовете и се чудя дали става за покриване?

# 687
  • на село
Става. Вече няколко пъти съм покривала такава. Просто трябва да внимаваш малко повече, защото блатовете са по- меки.

# 688
jiorjita, става, и аз съм я обличала. Simple Smile

И пак да питам - ако един етаж е с диаметър 20 см, и го направя висок т.е. 18-20 см, трябва ли да слагам подпорки по средата или просто да си натрупам блатовете? М?
ПП: Или да е вита торта. А в такъв случай как ще се реже - първо през средата напречно, и после на парчета?
Оф това с тези бройки парчета е ужас някъв за мен... Според една схема, кръг 25 см може да се нареже на 42 парчета  #Crazy Моляяяя????

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 20:23 от Ванилия Мадагаскарска

# 689
Здравейте! Искам да попитам, знаете ли къде в Благоевград може да се поръча интересна торта. Разгледах някой фирми в нета, но...нещо не ми допадат. Не зная въпросът ми дали е за тук, но ще ме извините.
 Благодаря, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт