Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 132

• 122 374
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • в рaя
здравейте, момичета Simple Smile
Не съм изпуснала и един коментар, но няма какво да пиша, само "тайно" ви чета.
ани, не мога да не се възхитя за пореден път на тортите ти. Морската от РД-то на малкото ти юначе е уникална, а разреза, ммммм... на Дани тортичката също много ми харесва, падам си по такива цветни истории Simple Smile)) Тортата за кръщенето също е много хубава.
сансил, прекрасни торти, добре покрити, добре изработен, голямо браво.

аз влизам с питанки Simple Smile Имам кондензирано мляко, неподсладено, от лидъл. То става ли за кремове? В смисъл, виждам рецепти с такова, но не знам дали става? Някой използва ли фондан на нигра?
Последния път правих тортата "най-шоколадовата" на Ири, но когато сложих втория блат взе да се свлича, блата се разпадна и се наложи набързо да импровизиран с пандишпан Sad

# 76

Последния път правих тортата "най-шоколадовата" на Ири, но когато сложих втория блат взе да се свлича, блата се разпадна и се наложи набързо да импровизиран с пандишпан Sad [/color]

И на мен ми се е случвало да ми се чупи при прехвърляне, особено ако е изрязан по-тънко. Тези блатове са по-въздушни и меки.. Затова е важно да седи в хладилника една нощ и тогава да режеш и да сглобяваш тортата.

# 77
  • в рaя
ооо, мерси, това съм го пропуснала, моя беше тъкмо изстинал и го сложих. Много мерси  Hug

# 78
Здравейте, аз съм съвсем нова в темата.
Първо -Трябва да Ви кажа, че не е възможно това, което виждам да е направено от човешка ръка. Нямам думи.   bouquet Уникални сте! Доста често гледам темите/тази и галерията/ за снимки. Много красиви неща творите.  Grinning
Имам въпрос към Вас. Може ли да ми кажете колко време мога да съхранявам пареното тесто за моделиране в хладилник? Аз 2-3 пъти съм правила, но все гледам да го използвам до 1-2 дни.
Сега ми се налага да направя нещо за 1 юни и поради много задачки предходните дни се чудех дали не мога да го забъркам този уикенд. Купих и марципан в случай, че не мога да се справя с времето, но малко по-трудно се справям с марципана.
Следващата събота кръщаваме бебето ни и цветовете на масата са бяло, червено и нещо друго /още не знам/ за акцент.
Може ли и да ми дадете идеи /линк/ как да украся една торта, която ще бъде с бяло покритие и цветя - задължително преобладаващо червени. /Кръстницата е избрала тези цветове за роклята на бебка/. Аз съм добра във приготвянето, но в украсите съм начинаеща.
Извинявам се ако по някакъв начин съм нарушила правилата на темата.
Чао от мен за сега.  smile3525

# 79
Здравейте, отново и благодаря за коментарите   bouquet !
ani_d, да, с две шпатули заглаждам.
Опитвам се да го правя, както е показано тук http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=imfDvvSZn5I и тук http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jH7fqMBTx70 .
Смутърите ми са стандартни и се чудя тези във второто клипче дали си заслужава да ги взема и тях, че доста ме изкушават.
Иначе обличам тортите отстрани с готови платки.
Измазвам с масло и пудра захар, като на 125гр. масло добавям 250гр. пудра захар, а на края прибавям и 2с.л. гореща вода.

# 80
  • Бургас/Пз
Сансил, много ти благодаря за клипчетата. Крайно време е и аз да си взема втора шпатула. Имам още един въпрос- коя синя боичка си ползвала за тортата с маргаритките??

# 81
# 82
Здравейте момичета,знам че съвсем се загубих и виждам че сте направили страхотни неща
galja_1803 много чиста работа, тези с калинката и с овцата май най ми харесват
Мегало топката ти е перфектна, и аз се канех да правя, но нямам време за такива сложнотии, а и не намерих крагла купа която да става
Шоколинка тази идейка с прасенцата я гледах някъде, добре се е получила
МаринаД нямям думи.... великолепно...
stefina кофчежето е като истинско, браво
mimi0585 много свежи маргаритки, харесва ми контраста, но при всичките красоти които правиш как така ти се е получила така на бабунки на това кити...
мислех да оставя другите коментари за другпът , че трябва да бягам, но тук съзрях едни много сладурски далматинци
Marieta  майсторска работа, харесва ми съчетанието на цветовете и на маша и мечока, но фигурките малко ... не знам , можело е да ги пипнеш още малко Simple Smile, не се сърдиш надявам се
 Извинявам се че нахлувам така, но напоследък съм под такъв стрес , не знам как ще оцелея в следващите 2-3 седмици. Моля ви за помощ  Praynig
Някой обличал ли е торта измазана с крем и залята с шоколад? Тоест върху шоколада да се сложи фондана?Моля ако някой си има на представа дали става , и ако става има ли нещо по специфично което да трябва да се спазва, да пише

# 83
аз не съм обличала ,но знам че става ,т.е. фондана не се топи.Вчера правих торта залята с шоколад и сложих от горе една фонданова фигурка ,няма никакъв проблем.Друг е въпроса с гладкостта на тортата под фондана,с шоколад трудно се постига ,затова по масовото мисля е масления крем.

# 84
Здравейте момичета , първо искам да изкажа възхищението си от извънземната торта на  Мариана Д изобщо не мога да си представя как се сглабя такова чудовище. Струва ми се огромна . Има толква детайли , просто безумна , разкошна торта. Определено ми образува шок на окото. Поздравления! newsm09

Съкровището на Стефания също много ми хареса . Много хубаво кофчеже и детайлите чудни.

На Мими 0585 Китито също е сладко макар и семпло. Малко ръбовете на тортата са недоизпипани обаче.

Прасешката тема на Шоколинка е мн симпатична. Не знам за какъв повод става но ми допада. Прасенцата са се получили чудни . Ръбчето криви и целофана не помага на визията също но иначе тортето е сладурско много

На Тоni_st и двете торти ми харесват особено Мики маус клуб хаус. Чудна е . Много радва обаче пак ръбовете. Май малко маслен крем е измазан - кривички са .

На shemet_neveroiaten пак симпатяжка бебешка тортичка. Хубава пипната .

На vilana мечешката тортичка- и на мен ми куцат малко цветовете иначе е щяла да стане чудесна с малко по-изчистени цветове.

На Marieta и трите торти ми допадат но най-ми харесват далматинчетата. Много са сладки.
На blueeye® Акулчето е убийствено, много сладко.

ani_d тортите на Митко и Емили са чудесни . Тоя Митко много разностранно интереси има - изпотил е декораторката  smile3534 И разрезите на морската торта изглеждат много апетитни.

И сега sansil чудесни тортички . И трита са невероятни . Много красиви. Браво  smile3501 Искам да попитам как са направени решетките на клетката за птици толкова еднакви и гладки пръчици?
И още как правиш малките точици с шприца на пеперудената торта или са рисувани? Аз не мога да направя хубави точици със сладкарски пош. Или сместа ми е твърда или течна не мога да я уцеля. И правят едни връхчета които вече разбрах че се замазват с мокра четка или се натискат леко с пръст натопен в царевично брашно. 

Аз тия дни имах поводи за къпкейкс една благотворителна кампания срещу рака в работата на мъжа ми та му спретнах 30тина. И още един вид по друг повод за гости. И накрая една тортичка ние ходихме на гости - наши приятели си заминават за България та за изпроводяк им я спретнах. Тортичката е малка с шоколадов мус и карамелен крем който тук се продава в метални кутии като кондензираното мляко и е много вкусен. Блатовете с спондж като за реване. Полях я леко с прясно мляко и това е . Беше лека и приятна.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 13:56 от Felina

# 85

Някой обличал ли е торта измазана с крем и залята с шоколад? Тоест върху шоколада да се сложи фондана?Моля ако някой си има на представа дали става , и ако става има ли нещо по специфично което да трябва да се спазва, да пише

Фонданът не се топи, но се образува един чуден конденз:
Тези пилета съм обличала върху шоколад, няма да ти разправям как се изпотиха, като имаш предвид, че никога не съм имала проблем с конденза и тестото на Димитрана

# 86
Здравейте момичета,направих го аз това училище,ама не съм много доволна от резултата и затова снимки няма да ви покажа днес. Днес ще ви се изфукам с 2 тортички, с които много се гордея,така че не смейте да ми ги оплювате Joy(това на шега,аз обичам критиката,човек така се учи все пак)
Първата е за рд на моето малко слънчице

за фона няма да коментирам,но това е единствената близка снимка,която имам.
И разрез

И втората е за моя рд

за първи път работих със шоколад и съм много доволна от резултата.

# 87
  • София
Здравейте,

sansil, прекрасни торти. Синята с маргаритките е с много силно въздействие - и заради цвета, и добрата изработка на всичко.
Felina, твоите кейкчета са празнични и колоритни. Много хубаво и чисто работиш. В Австралия ли твориш? Мисля, че досега не сме имали някой в темата чак от там:)
babybu, фигурките са много сполучливи, а ягодовата торта е изкусителна - върху какво работи с шоколада? 
ани-д, ти си направила толкова неща - кръщелническата е и празнична и тържествена, а разрезът на тази с пуричките е вкусен!!!

Пускам едни мъфини, които правих за класа на сина ми за 24-ти май и връчването на свидетелствата за първи клас. Мъфините са маслен кейк с шам фъстък и ягоди и крем вътре от масло, кондензирано, крамелизирано мляко, филаделфия.

# 88
Със шоколада рисувах върху готварска хартия,оставих малко в хладилника да постегни и после увих около тортата.Оставих отново в хладилника да стегне и след това отстраних хартията

# 89
Felina, решетките на клетката ги правих със спринцовка от нурофен.
Едните точици са правени с такива флумастери http://www.cookibooki.bg/OEM/46-%D0%A4%D0%BB%D1%83%D0%BC%D0%B0%D … %D1%80%D0%B8.html , а другите с много тънка четчица и разтворена боя.

Общи условия

Активация на акаунт