Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 132

• 122 374
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Момичета,попаднах на статия ,в която пише как с натурални продукти да се оцветява захарно тесто.Знам,че някой от Вас си падат по еко нещата и може да им е интересно.

ЖЪЛТО: един от най- лесните за постигане цветове. Разтворете куркума в 1- 2 ч. л. топла вода и добавете към тестото.

СИНЬО: за този цвят използвайте малко от ликьора  „Синьо Кюрасо”.

ЧЕРВЕНО: необходими са ви само шепа ягоди, които можете да пюрирате с миксер и да добавите към фондана. Освен цвят, тази ароматна каша ще придаде и прекрасен аромат и вкус на вашето сладко тесто.

ЧЕРНО/ СИВО: за постигането му ще ви е необходим активен въглен, който можете да закупите от всяка аптека. Разтворете една или две таблетки в 1 ч. л. вода и добавете към фондана.

ЗЕЛЕНО: необходим за този цвят е спанакът. Варете го около 1- 2 часа в минимално количество вода, част от която използвайте след достигането ѝ на тъмно зелен цвят.

КАФЯВО: добавете към фондана малко какао, разтворено в 1 ч. л. топла вода.

ВИОЛЕТОВО: отново в малко вода сварете шепа тъмни черници или къпини. Пасирайте ги и използвайте необходимото количество от пюрето за получаване на желания от вас нюанс.

ОРАНЖЕВО: необходим ви е домашно приготвен сок от 1 морков и малко портокалов фреш за по добър аромат и вкус.

Имайте предвид, че количеството на продуктите за сладкото тесто не трябва да се променя, за да получите добър фондан. Така че ако използвате течност за оцветяване на тестото, трябва да намалите количеството на водата при замесването му.

Много ми е интересно какъв ще е вкусът и консистенцията след тази натурална намеса  Sick

# 46
На мен пък ми е интересно, какво количество ягоди трябва да сложиш, за да стане червено.  newsm78. На вкус ще стане супер, сигурна съм, ама задължително трябва да се прецеди през ситна марля, за да се махнат семките. За спанака, бих се въздържала да пробвам, да не се окаже, че после и ориз трябва да сложа и да го вечеряме тоя фондан.  Mr. Green Мисля, че това са добри алтернативи за получаване на бледи, бледи цветове. Ако се сложи доволно количество сироп, от каквото и да е от гореизброените, за наситен цвят, фондана накрая ще се маже с нож.
Според мен, това е за домашен фондан и течностите се слагат при замесването на рецептата, а не след това. И пак съм скептична за получаване на ярки цветове.
Въпреки всичко, инфото е интересно. Може да го добавим в библиотеката. Все някой ще се пробва и ще докладва.
Мерси, Теди! Подобни неща са важни за много хора.
Шоколинка - блатцето ти е страхотно. Може би свинките трябваше да са малко по-големи, но и така не са никак зле. Добре дошла в отбора. Борда бих си го хапнала сам самичка.   Laughing
Маринке, казах ти вече че тая торта е едно огромно ХЛЪЦ!!! Повече незнам какво да ти пиша.
mimi0585 - Много сладка торта. Обаче, не си измазала добре и си икономисала фонданче. Тъничко си разточила и затова имаш целулит по ръбовете. Иначе, червеното е много хубаво.
stefina - съндъка ти е уникален. Ама, наистина уникален. Идеята с небетшекера, много ми допада.

Не мога да се сдържа и да не ви покажа нещо.
Това са торти на тема МЕЧО ПУХ, на известна сладкарница. Посмейте се и вие.
http://www.torti-fly.com/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D … D0%B0%D1%82%D0%B0
 Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 11:35 от van444eto

# 47
 ЖЪЛТО: един от най- лесните за постигане цветове. Разтворете куркума в 1- 2 ч. л. топла вода и добавете към тестото.
Това ще го пробвам още довечера , че моето жълто докарва един прекрасен морковен цвят...
МаринаД Добре заварила Hug
van444eto И ти добре си ме заварила Hug
Много мЪ беше страх от теб . Да знаеш. Blush
Но вчера прочетох юбилейната ви 100-на темичка иииии,
 видях че понякога си миличка и добричка. Peace И се престраших.... Wink

Много се радвам че Ви допада льОквата прасешка.... Crazy
В къщи не одобриха дупетата на прасетата , били твърде реалистични.... Whistling

# 48
Tony_st не ми се вярва причината да е в топлия крем, все пак и желатина е топъл, дали не е бил недостатъчно желатина за количеството крем.

Ми може и това да е вероятната причина, въпреки че го правих със същите количества както предходния път. Thinking Тук продават един желатин на лентички и пак от него сложих... след това си намерих и на прах, ама вече брюлето беше се прецакало и го ползвах да сиропирам блатовете, а разбърках друг крем за пълнежа. Peace
Честита да ти е принцесата! Тортата е много пролетна и с прекрасни зайче, мечо и охлюв!   bouquet

shemet_neveroiaten, много сладки обувките на прощъпулената ти торта! Толкова нежно синьо в комбинация с бялото е прекрасно!

ditsan, сладурски тигър! Балоните с молд ли ги прави? Исках и аз да направя за едната торта на сина ми, но не ми се получиха.. Sad

galja_1803, малко са ти мътни снимките...не знам дали е от фокуса, или е друга причината... тортата с розичките много ми хареса!

мегало, да ти е жив и здрав футболиста вкъщи! Чудни футболни топки си спретнала! Гледах и аз как се правят, заради къщата на Микки, ама много трудна тази работа...та не знам дали ще опитам скоро нещо подобно. Thinking Много ми харесва как ти изглежда подложката на втората торта - как я постигна така?

mimi0585, хубавки са ти и двете торти, но тази с маргаритките е много свежа! Peace Тортата с китито е симпатична, ама някак с целулит ми се вижда... Thinking

МаринаД, не знам как ги правиш тези невероятни красоти, ама ми радваш окото и сърцето с всяка торта! Поздравлния за този пореден шедьовър! Разгледах всички снимки с интерес.

stefina, забележително ковчеже! Много ми хареса! Браво!

Еха, Шоколинка, преглъщах по твоята шоколадова торта... Blush

Ето сега да покажа и аз двете торти за рождения ден на порасналото ми момче, което вече е на 2 Simple Smile

Още снимки, ако на някой му се гледа.
Тази е с пандишпанови блатове и крем с маскарпоне и сметана, скалъпена набързо и за домашна употреба - за нея беше крем брюлето, което не ми се получи, но пък като сироп за блатовете се получи добре. Mr. Green

А тази е за партито в детския център: с блатовете на Димитрана за вита торта и крем “Рафаело“ на Ани с кондензираното мляко, а не този с маслото на Наталина, че ми се стори че ще се получи доста тежка тортата. Специални благодарности на NellyDi, която ми помогна с идеи и разяснения за тази пуста къща-клуб.  Hug

И още малко снимки. Снимката с разрезът е кофти, защото я снима мъж ми и то снима цялата торта, а не парченцето, което му показах...ама толкова разбрал в данданията, а и в топлото време тортата стоя 2 часа извън хладилник в детския център и поомекна доста. Sad

# 49
МаринаД.van444eto.Tony_st  Hugтортата е с целулит и то в изобилие.По кошмарно измазване не съм имала.Но важно че рожденичката беше щастлива и тортата се хареса.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 10:30 от mimi0585

# 50
Joy Доооообре, че чат-пат се появява някой нов, та, да ми се шашка, че от дъртите вече никой не ми обръща внимание на приказките.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 51
Joy Доооообре, че чат-пат се появява някой нов, та, да ми се шашка, че от дъртите вече никой не ми обръща внимание на приказките.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Страдаш от липса на внимание?    Laughing

# 52
  • Vaudreuil Canada
Tony_st много хубави са и двете торти на хлапето Simple Smile Много си се постарала  Hug
Шоколинка страхотни са прасчовците - иска ми се да съм на тяхно място.
mimi0585 Китито се е получило много добре само панделката иска още малко внимание. Предните две торти са много хубави.
stefina чудесна торта се е получила независимо от късия срок.
galja_1803 много са ти сладурски тортичките. Снимките обаче са бледи.
мегало браво за топчестите торти - справила си се перфектно.
dimitrina73 както винаги интересна торта - пък и вид си и докарала ама не видях снимка в цял размер.

Аз пак идвам с бебешка торта  Heart Eyes

Baby by shemet_neveroiaten, on Flickr

# 53
  • София
Марина, това чудо на чудесата е невероятно! Майсторска работа е това, просто нямам думи! Grinning

# 54
Здравейте момичета!Благодаря на всички за отговорите на въпросите ми.
Да ви покажа торта,която направих за момченце което много харесва мечета
Надявам се да се зарадва.Тортата е Династия с много крем обаче пусто топло време не е много стабилна даже и облечена с блат отстрани .Не ми харесва цвета на знаменцата слива се с цвета на къщата макар че в действителност е много по ярък .Критикувайте на воля.

shemet_neveroiaten отново много нежна торта !!!Перфектна изработка!
Tony_st Честито рожденник!Много идейни и двете торти!Много ми харесват !Само тази с колите ръба не се е получил добре може би трябва да я облечеш с блат отстрани.
Шоколинка добре дошла на мен тортата ти ми харесва Внимавай с килограмите!
 mimi0585 Честито рожденничка!червения цвят на тортата ти много ми хареса.
stefina уникален саднък !Перфектно изработен!Толкова много детайли голямо търпение имаш!!!
Инфото за цветовете ме заинтригува и пробвах черно с въглен .Въглена е без вкус и аромат .Не съм опитала на вкус оцветения фондан.Обаче на 100гр фондан на Димитрана сложих една таблетка въглен ,който разтворих в капка глицерин и алкохол .Получи се доста бледо.Ще опитам да сложа още една таблетка.
Идеята на Мечо Пух с небетшекера е много добра .Благодаря за споделеното.
Чао и приятен ден !

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 10:49 от vilana

# 55
Здравейте, момичета. Не пиша, но ви следя. Аз като че ли се наситих на фондановите торти и напоследък се интересувам повече от шприцоване и правя предимно такива торти.  Удивително е какви неща може да се измайсторят с шприц!

vilana, добре измислена торта. Има как да поработиш още върху някои детайли, но и така е добре.
shemet_neveroiaten, красива и нежна торта. Само камизолката ми се слива с цвета на тортата. Тази с обувчиците е страхотна!
Tony_st, да ти е живо и здраво момчето! Личи си, че си се старала много и при двете торти. Харесват ми, само трябва да поработиш върху целулита  Hug.
Шоколинка, много интересна тортичка.
mimi0585, харесва ми много тортичката - изчистена и семпла, но и при теб се вижда целулита.
stefina, сандъкът е страхотен! Като истински, с всичките му детайли! Поздравления за труда.
МаринаД, просто не знам какви думи да намеря, за да опиша възхищението си към таланта ти! Невероятно изпълнение!
мегало, браво за топките. Правила съм и знам, че не е лесно.
mimi0585, тортата със зайчетата е хубава, но има нещо, което й липсва. Стои ми малко незавършена.
galja_1803 и твоите торти са хубави.
ditsan, чудесна торта с Тигърчо! Как личи кой се занимава отдавна с торти - изпъната, перфектно оформена. Браво!
metchopooh, много весела детска тортичка! А разрезът изглежда много примамливо!

И от мен малко тортички.
Тази е за рождения ден на малкия ми син. В последния момент ми хрумна да направя тези кученца, мислех да е някаква шприцована, по-обикновена. В крайна сметка стана мешана:

Парченце. Пандишпанови блатове и шоколадово-карамелен крем. На мен въобще не ми хареса, но гостите много я харесаха:

Една с Маша и Мечокът. Изцяло крадена идея от ловелито. Можеше повече да се постарая с лицето на Маша, рисуването също ми куца, а и нямам тънка четка:

И тази беше изненада за един приятел:

Имам още, но не искам да ставам досадна.
Лек ден на всички  Hug.

# 56
  • у дома
малко със закъснение се появявам  Embarassed
Маринчееееееееееееее, това нещо защо съм го пропуснала, а?! ЖЕСТОКО!!!
stefina, много готино съкровище си спретнала. харесва ми ковчежето, браво.
mimi0585, има какво да се желае по изглаждането на тортата и панделката, но се е получило добре китито като цяло.
Шоколинка, на една вълна сме били  Mr. Green
Tony_st, жив и здрав да ти е младежа! Много добре си се справила с клуба на Мики Маус! Браво!
Шеметче, много скромно твоето участие  Blush
vilana, справила си се. Харесва ми идеята за тортата, малко оцветяването ми бърка в очите. има какво да се желае в изпълнението, но като цяло е добре.
Marieta, много готина идея за къщичката при Маша и  Мечокът. Нещо ми липсва в бирената чаша, ама нямам идея какво  newsm78

ето нещо и от мен  Mr. Green

прословутата прасешка баня не ме подмина и мен Simple Smile Шоколадовите блатове на Ири, шоколадов мус с маскарпоне и портокалови корички:

Pig bathroom by blueeye®, on Flickr

Невероятната и уникална торта Мока пак на Ири, която направих за РД на мъжО, цветчетата са специална украса от Ния:

cake Mocha by blueeye®, on Flickr

отново шоколадовите блатове на Ири и малинов мус с маскарпоне за кръщенето на един младеж. Присъствието на симпатична акула беше задължително

shark by blueeye®, on Flickr

# 57
Бисквитите вече ги направих - с маслено тесто са и съм ги сложила в кутия с капак. Според мен маслените бисквити колкото стоят, повече омекват, а в момента са леко пръхкави и за няколко дни надявам се да постигна ефекта Simple Smile Но с декорацията /със захарно тесто/ не знам кога да се захвана, ще ги правя за абитуриентски бал и искам да ги направя малко по-рано.
Аз мисля, че целта на маслените бисквитки е да останат ронливи и хрупкави. Декорацията спокойно можеш отсега да я почнеш
Благодаря за отговора и навреме, че много време ми отнеха бисквитите.
Имам друг въпрос - ще правя торта на 2 етажа, трябва да е шоколадова и се спрях на шоколадовите блатове на Ирина. Трябва ли да слагам допълнително парче около тях, струва ми се, че трудно ще я измажа и не знам дали долния блат ще изддържи тежестта на горния.
blueeye® прекрасни тортички, прасенцата са много сладурски. Отивам да чета рецептата за торта Мока. Тортата с акулата е много свежа, но ето за това говоря- като че ли долния блат ще поддаде.
Marieta кученцата са много хубавки, чудесна идея!
shemet_neveroiaten бебешката торта е прекрасна, само цвета на бодито вероятно бих сменила.
Tony_st
 много хубави цветове!

# 58
  • у дома
Имам друг въпрос - ще правя торта на 2 етажа, трябва да е шоколадова и се спрях на шоколадовите блатове на Ирина. Трябва ли да слагам допълнително парче около тях, струва ми се, че трудно ще я измажа и не знам дали долния блат ще изддържи тежестта на горния.
blueeye® прекрасни тортички, прасенцата са много сладурски. Отивам да чета рецептата за торта Мока. Тортата с акулата е много свежа, но ето за това говоря- като че ли долния блат ще поддаде.

винаги ги обличам (с едно-две изключения), преди измазване и покриване. важен е крема и да е стегнала самата торта много добре преди обличане и измазване. когато сложиш подпори в долния етаж, няма проблем да издържи в общи линии почти всяка торта.
може би от ивиците на снимката изглежда все едно поддава първия етаж, но не е така. беше си супер стабилна и отвесна. има подпори - 7 сламки

ето парче:
Simple Smile

shark by blueeye®, on Flickr

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 22:30 от blueeye®

# 59
винаги ги обличам (с едно-две изключения), преди измазване и покриване. важен е крема и да е стегнала самата торта много добре преди обличане и измазване. когато сложиш подпори в долния етаж, няма проблем да издържи в общи линии почти всяка торта.
може би от ивиците на снимката изглежда все едно поддава първия етаж, но не е така. беше си супер стабилна и отвесна. има подпори - 7 сламки
Simple Smile
[/quote]

Извинявай, така ми се е сторило, че се е издул леко долния блат, за това коментирах, а и това подсили притесненията ми. Последният път като правих този шоколадов блат ми се сцепи по средата, но не хоризонтално  Grinning Но на вкус много ни хареса и искам да опитам да направя тортата с тези блатове.

Общи условия

Активация на акаунт