Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 644
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Влизам съм в морето, не се притеснявам от гъбички.
Че какви гъбички ще има в тая солена вода?

Директно отговорих на въпроса на valcheva_1985  Wink Всъщност никога не съм имала проблеми, нито от пясъка, нито от морската вода. Но за басейните винаги имам едно наум. За мен никога не са достатъчно чисти  Tired
Аз почти винаги след басейн си взимам по една глобула, за да не гъбясам. Много ме хващат Sad

# 406
За да те "хващат" толкова често, явно има някакъв дисбаланс в организма ти. Колко кисело млечни продукти приемаш, било то класическо кисело мляко, айрян или кефир?

# 407
 Аз напоследък много кис. мляко ям, това какво означава?

# 408
Вероятно че имаш нужда от калция и полезните бактерии.

Или че просто ти е горещо Wink През лятото 4-членното ни семейство изяжда и изпива по 8 кг кисело мляко на седмица. През зимата - по около 2-3.

# 409
Ходила съм на море и през двете си бременности. Влизам съм в морето, не се притеснявам от гъбички. Виж в басейн не бих влязла.
И аз така, даже днес бяхме на море, влизах и във водата, утре пак. Ако има големи вълни трябва да се внимава, но пак може да се намокриш малко на плиткото Wink Гъбички не съм хващала, мисля че в басейна е по-вероятно да се хванат.

# 410
  • Шоколандия
Аз също ходих, само че след 16:30. Тогава водата е по- топла. Избягвах да влизам, когато има вълни, за да не ме бият по корема, и когато беше мръсна водата, защото ме беше гнус. Не съм имала проблеми през цялата бременност.

# 411
Вероятно че имаш нужда от калция и полезните бактерии.

Или че просто ти е горещо Wink През лятото 4-членното ни семейство изяжда и изпива по 8 кг кисело мляко на седмица. През зимата - по около 2-3.

Сигурно. Така както мио се яде мляк,о сега - никога не ми се е яло  Grinning

# 412
Здравейте момичета.Преди една седмица разбрах,че съм бременна и днес страшно много ме боли глава.Може би това е един от симптомите на бременноста,но въпроса ми е мога ли пия някакво обезболяващо и какво да е? Парацетамол?

# 413
  • София
Здравейте момичета.Преди една седмица разбрах,че съм бременна и днес страшно много ме боли глава.Може би това е един от симптомите на бременноста,но въпроса ми е мога ли пия някакво обезболяващо и какво да е? Парацетамол?
Само парацетамол може да пиеш. Никакви аспирини, аналгини и т.н. И мен в началото ме болеше главата, но търпях, след това прецених, че за бебето е по-вредно майка му да се гърчи от болка по 3 дни и си пия парацетамол от време на време, когато няма изгледи да минава.
Фея, не знам дали е дисбаланс, доста кисело мляко, айран и таратор консумирам. За мен дори млякото и сиренето са основен източник на протеин, защото месо не обичам много-много и рядко ям.

# 414
А Но Шпа не действа ли за глава? Нали и то е болкоуспокояващо, или е само за корем?

# 415
  • София
А Но Шпа не действа ли за глава? Нали и то е болкоуспокояващо, или е само за корем?
Само за корем е. Ако не се лъжа - за гладката мускулатура.

# 416
  • София
maria8621, можете да пиете парацетамол. Гинекологът ми беше казал, че мога да пия по 1/2 на ден. Консултирайте се с гинеколога си.

Много зависи от какво е главоболието ви. Какво ви е кръвното налягане?
Масаж, студен компрес, сън,...

# 417
Нямам представа от какво е главоболието ми,но цял ден не ми минава.Мерих си кръвното и е нормално за мен,аз съм с ниско кръвно 100/70.

# 418
  • София
Може да има магнитни бури. В един сайт намерих инфо за "слаби магнитни бури".
Съпругът ми се оплакваше от главоболие тези дни. И аз днес съм с главоболие, но моето е от недоспиване.

# 419
  • София
здравейте момичета,
уф тъп въпрос ще задам ама ми  е притеснено- случвало ли ви се е цял ден да не усещате бебо- аз от сутринта нещо не забелязвам да ме подритва- вярно е че съм вече в голяма седмица и по малко шават ама какво се психясах днес   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт