Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 586
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Случайно да имаш запек и/или да ти се ходи по голяма нужда?

# 526
  • София
ами не, най-после говорих сдок. и каза,че било опъване на връзките -дано е прав .Магнезий трябвало да приемам...

# 527
  • Пловдив
Моите болки в таза се засилват,вече ме боли на всяко навеждане или завъртане в леглото.Добре ,че събота съм на лекар Whistling

# 528
ами не, най-после говорих сдок. и каза,че било опъване на връзките -дано е прав .Магнезий трябвало да приемам...
На мен по- ми прилича на контракции.
Освен магнезия, след 20 гес. сед. може  да се пие и Гинипрал, ако са контракции.

# 529
  • София
Освен магнезия, след 20 гес. сед. може  да се пие и Гинипрал, ако са контракции.

И на мен на контракции ми прилича.

# 530
А на мен днес лекарката ми изписа Магнезий на Валмарт (не знам дали точно така се пише), аз съм в 11-12 г.с. Изписа ми го и за болките в корема, които все още имам. Не е рано за магнезий, нали?

# 531
А на мен днес лекарката ми изписа Магнезий на Валмарт (не знам дали точно така се пише), аз съм в 11-12 г.с. Изписа ми го и за болките в корема, които все още имам. Не е рано за магнезий, нали?
Не. Аз също го пих от там някъде, даже, ако не беше и по- рано, не помня точно.
Пък и той няма да навреди, само може да помогне.

# 532
  • София !

И на мен на контракции ми прилича.

И на мен също . Аз имах контракции през цялата бременност , и при мен беше болки в кръста и корема , и нещо като придърпване ниско долу .. Аз пиех магнезии до последно + нош па .

# 533
  • гр.София
Добър вечер мамчета  Hug Знам,че е много късно,и се надявам утре сутрин поне,някой да ми отговори.Как да разпозная контракциите,по какво се различават?Аз съм в 16 г.с. и от няколко дни имам леки болки ниско долу,не са болезнени като напрежение по скоро.Взех да чета из нета и започнах да си поопипвам корема,и май забелязах,че като усетя това напрежение,не целият корем,но ниско под пъпа усещам втвърдяване.Обадих се на Аг,обясних й всичко подробно и ми каза,че било нормално и да пия 2-3дни нош па.Ама аз се притеснявам да не би да са контракции,и ако си взема магнезий сама,може ли да ми навреди по някакъв начин,и по колко да го пия?Дано съм го обяснила разбираемо  Crazy

# 534
Аз мога да ти отговоря само за магнезия, на мен ми го изписаха за болки (като менструални) . Предписа ми Магнезий на Уолмарк, сутрин и вечер по 1. Не мисля, че може да ти навреди, но все пак е добре да се консултираш с лекаря си, или тук по-компетентните момичета да кажат  Peace

# 535
Добър вечер мамчета  Hug Знам,че е много късно,и се надявам утре сутрин поне,някой да ми отговори.Как да разпозная контракциите,по какво се различават?Аз съм в 16 г.с. и от няколко дни имам леки болки ниско долу,не са болезнени като напрежение по скоро.Взех да чета из нета и започнах да си поопипвам корема,и май забелязах,че като усетя това напрежение,не целият корем,но ниско под пъпа усещам втвърдяване.Обадих се на Аг,обясних й всичко подробно и ми каза,че било нормално и да пия 2-3дни нош па.Ама аз се притеснявам да не би да са контракции,и ако си взема магнезий сама,може ли да ми навреди по някакъв начин,и по колко да го пия?Дано съм го обяснила разбираемо  Crazy

Да това са контракции , при някои са с по-слаба  болка, но при по-голямата част от мамите си е болезнена. Усеща се , като втърдяване на матката долу и болки в кръста и ниско долу с леко придърпване като щипене , драскане или просто болка. Било нормално след 4 месец да има контракции ми каза моят АГ , така се подготвя организма за ражждането, но с болка си е опасно в смисъл до колкото знам  самата контракция не е опасна за бебето, но не трябва да са на често и да се задълбочават, усетиш ли още да продължава обаждай се и ако те боли не стискаи зъби до последно! Изписват магнезий в повечето случаи, аз пих 2 по 3 пъти на ден три седмици след изписването от болницата в края на юни и се постегнах. Лежи почивай и не се натоварвай повече спокойствие , а магнетота , папаверина и но-шпато  в комбинация намаля болката , но ако продължи и след това търси лекар.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 23:55 от valcheva_1985

# 536
  • София !
Добър вечер мамчета  Hug Знам,че е много късно,и се надявам утре сутрин поне,някой да ми отговори.Как да разпозная контракциите,по какво се различават?Аз съм в 16 г.с. и от няколко дни имам леки болки ниско долу,не са болезнени като напрежение по скоро.Взех да чета из нета и започнах да си поопипвам корема,и май забелязах,че като усетя това напрежение,не целият корем,но ниско под пъпа усещам втвърдяване.Обадих се на Аг,обясних й всичко подробно и ми каза,че било нормално и да пия 2-3дни нош па.Ама аз се притеснявам да не би да са контракции,и ако си взема магнезий сама,може ли да ми навреди по някакъв начин,и по колко да го пия?Дано съм го обяснила разбираемо  Crazy

Да това са контракции , при някои са с по-слаба  болка, но при по-голямата част от мамите си е болезнена. Усеща се , като втърдяване на матката долу и болки в кръста и ниско долу с леко придърпване като щипене , драскане или просто болка. Било нормално след 4 месец да има контракции ми каза моят АГ , така се подготвя организма за ражждането, но с болка си е опасно в смисъл до колкото знам  самата контракция не е опасна за бебето, но не трябва да са на често и да се задълбочават, усетиш ли още да продължава обаждай се и ако те боли не стискаи зъби до последно! Изписват магнезий в повечето случаи, аз пих 2 по 3 пъти на ден три седмици след изписването от болницата в края на юни и се постегнах. Лежи почивай и не се натоварвай повече спокойствие , а магнетота , папаверина и но-шпато  в комбинация намаля болката , но ако продължи и след това търси лекар.

Да и според мен са контракции .. Аз и по горе писах да не се повтарям само , аз имах от 6тия месец до края , но моите бяха болезнени , и то не малко !!
И определено НЕ стискай зъби ако те боли !! Мен първия път като ме боля ей така се правих на герой цял ден ( първия път ме болеше все едно бъбреци , и аз викам ще мине , ще мине .. та вечерта по спешност ходих на лекар и се оказаха контракции ) . Така че не чакай последния момент , една консултация с лекар , никога не е излишна !! По принцип няма да навреди ще помогне магнезия , но според мен е по добре да се консултираш с лекар , не е хубаво да се зимат лекарства на своя глава и то от бременна жена !! Аз например пиех разтворими магнезии , а имах приятелки с магнерич/магнерот ( нещо такова май беше ) , мисълта ми е че лекаря ще прецени какво да даде  Peace .

# 537
  • гр.София
Благодаря момичета,на всички за отговорите   bouquet .Въпреки че имах предположения,точно от това ме беше страх.Аз първо на АГ се обадих,не бих си позволила да взимам нещо на своя глава,но тъй като тя ми каза че е нормално и ми изписа само нош па,аз се притеснявам дали само това ще ги успокои.За сега нямам болки,само напрежение и втвърдяване,не е постоянно,но се случва по няколко пъти на ден.

# 538
 Аз имам контракции от 2 дни,вече съм накрая ,а доктора ми каза да пия магнерич.На мен изобщо не ми се иска да го пия,защото до колкото съм прочела всички го пият в началото ако има проблеми и по това време вече го спират.Засега не съм го взела,но вече не издържам и май ще се запътвам към аптеката.За нош-па ми каза ,че няма да ми помогне,но ти щом нямаш болки може и да свърши работа.Все пак не е лошо да отидеш да видят и тогава да приемаш хапчета.

# 539
За какво ще го пиеш този магнезий, ти си в 9-ти месец?
Нормално е раждането да се случи по това време. Аз пиех и магнерот и но- шпа и гинипрал даже, но в деня в , който влязох в 9-ти месец спрях всичко.

Общи условия

Активация на акаунт