Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 38 550
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
absolutpartystar, според мен трябва да те прегледа кожен лекар.
В Александровска ми казаха, че се получават такива петна от стрес, нерви, жега и т.н. Да не им се притеснявам, няма за какво. Момичетата от ноемврийската тема също ме успокоиха, и на тях са им ставали така ръцете и са си минавали от само себе си  Hug
Сигурно е от жегата, защото синът ми също има ситни пъпчици от топлото. Писах ти за преглед, защото към края на бременността една приятелка получи обрив на корема, но при нея бяха големи червени петна. Знам, че се маза с нещо и мина, но така и не разбраха от какво се е получил.

# 586
  • София
Предпочитам да ме прегледа лекар  и да каже, че притесненията са ми неоснователни, отколкото да се окаже, че съм пропуснала симптом на нещо. Затова и винаги препоръчвам преглед от специалист.

absolutpartystar, радвам се, че всичко е наред  Hug

# 587
Предпочитам да ме прегледа лекар  и да каже, че притесненията са ми неоснователни, отколкото да се окаже, че съм пропуснала симптом на нещо. Затова и винаги препоръчвам преглед от специалист.
И аз съм така, но трижди повече, когато става дума за бременна или пеленаче.

# 588
Здравейте искам да попитам за амбулаторния лист. Извинявам се предварително но нищо не разбирам.Какво означава това?

Б.П.Д.-28мм

Презентацио-капитис

Плацента-постериор

Ще ви бъда благодарна ако ми отговорите че ми е първа бременност и съм  много притеснена а докторката казва само че всичко е нормално

# 589
  • София
БПД е диаметър на главата със сигурност.
Презентацио капитис сигурно е предлежението на бебето и как е застанало, а плацента постериор трябва да значи къде се намира плацентата, в случая мисля, че е задна. За вторите две не съм сигурна, гледам логически на нещата.

# 590
  • Пловдив
Момичета знаете ли цената на БХС в Майчин дом?

# 591
  • София
Имат официален ценоразпис. Цената е 50 лв.

# 592
  • София !
Момичета знаете ли цената на БХС в Майчин дом?

Ако не се лъжа 50лв.  newsm78 , ама нека и други момичета се включат че не съм напълно сигурна !!

# 593
  • СОФИЯ
стига бе ,в токуда ми взеха 20 лв. а ги носят в майчин дом,не ми се вярва там да е двойно

# 594
  • София !
стига бе ,в токуда ми взеха 20 лв. а ги носят в майчин дом,не ми се вярва там да е двойно

Е не ти се вярва ама ето  , е сега специално потърсих за да видя  Simple Smile . Всеки случай няма да седна да си измислям , и преди всичко казах че не съм сигурна за цената !!

Биохимичен скрининг за болест на  Даун  (b-hCG/РАРР-А) I триместер, с реактиви от МЗ

35,00

Биохимичен скрининг за болест на  Даун  (b-hCG/РАРР-А) I триместер, реактиви от СБАЛАГ „Майчин дом” ЕАД

50,00

# 595
  • София
...И щом до сега не се е обърнала едва ли тепърва  ще се обърне...

Това никой не го знае със сигурност, напълно си е възможно да се обърне.
Според специалистите бебетата се обръщат до 32г.с.

# 596
Няма такова правило, че бебетата се обръщали до 32 г.с.

# 597
  • София !
...И щом до сега не се е обърнала едва ли тепърва  ще се обърне...

Това никой не го знае със сигурност, напълно си е възможно да се обърне.
Според специалистите бебетата се обръщат до 32г.с.
Не съм съгласна ! Моята беба се въртеше постоянно , към средата на 8ми месец , т.е. 33г.с./34г.с. ли се пада  newsm78 , беше седалишно , на следващия преглед вече беше в правилна позиция  Wink . Индивидуално си е според мен  Peace

# 598
  • Там, където ме обичат
bebe dj,  то си е написано  Peace:
големина на главичката еди-колко-си и че не е седалищно разположено бебчето,
щом няма друго написано, значи е ок, то дори да е седалищно, последните дни много бебета се обръщат.
но нека да се включат и други, особено ако има лекари.

# 599
  • София
bebe dj,  то си е написано  Peace:
последните дни много бебета се обръщат.
Повярвайте,няма шанс последните дни да се обърне или може би има вероятност 1% или чудо.На сестра ми бебчето беше седалищно и тогава изчетохме много по този въпрос.Има значение и майката как е родена.В случая сестра ми се е родила седмаче.

Общи условия

Активация на акаунт