Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 21

• 37 750
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
-True Blue-, възможно е въпросният доктор да ти е направил ФМ. Първата обикновено си я прави твоят лекар /както и в случая/, стига да разполага с необходимата апаратура. Ако е сметнал, че има нещо тревожно със сигурност щеше да намекне. Останала съм с впечатлението, че за тях е по-добре да те паникьосат, отколкото да успокоят, така че най-вероятно всичко ти е било наред. Виж, за втората предполагам, че ще те изпрати при специалист и там обстойно ще огледат бебчо.
Не е трябвало да пропускаш да ти вземат кръв за БХС. Вярно, много жени не се доверяват да подобни изследвания, но щом си настоявала за фетална, значи и това би те интересувало. БХС се прави в определени седмици, така че те съветвам да отидеш и да го направиш сега.
И да, с вагинален в началото е по-добре, няма нищо тревожно в прегледа, а и щом те е гледал доста време, значи наистина е си е направил ранната ФМ.

# 616
Свестни лекари има и във Варна, и се чудя защо изобщо си ходила в МД?
Да не се информира човек в днешно време, при наличието на толкова информация, която е свободна си е направо лекомислено според мен.
Как да не съм се информирала, изчетох целия нет Simple Smile Кои ли не лекари обиколих, уж все добри, имам опит, за това впечатлението ми е такова. Балев е в отпуск, за това се записах при Яков на преглед, а за него четох много добри коментари. Мен ме възмути това, че не ми даде снимка, забравил бил да пусне да се записва. Той каза, че не сме правили ФМ, защото било рано, а трябваше в началото да ми го каже, преди прегледа. Знам, че има и много доволни от този лекар, аз не искам да го оплювам, а просто да изкажа моето разочарование.
ivaneliq_q, предложи някой "свестен" лекар.

soho doll, аз нямам лекар. След месец ще сменям града и сега ходя на прегледи на частно.
А за БХС ... много четох и за него, и като че ли се отказах да го правя. Поне ранния.

И един въпрос: възможно ли е да ти кажат, че ще имаш момче, а после да се окаже момиче? За обратното знам, че се бъркат често.

# 617
  • София
На мен следящият ми АГ изрази, подчертавам, съмнение за момче, но се оказа момиче, когато отидох на ФМ

# 618
А, да знаете нещо, което мога да ползвам за хрема? Вече имам раничка на ноздрата и ме боли. Не иска да минава тази хрема, откакто съм забременяла.
Пробвай с разни бабини рецепти лук, морска вода и дори само шмръкване на чиста вода.

Мерси, момичета.
Пробвах с вода и обикновена сол, и май има ефект. От няколко часа не съм се секнела. Малко спокойствие, слава, Богу!

# 619
Също така много помага и минава бързо от мед. Правиш 2 малки топченца от мед и си ги слагаш в ноздрите, лежиш 3-4 мин да се разтопи и да текне. Излиза всичко, но боли докато меда е в носа Simple Smile

# 620
  • София

soho doll, аз нямам лекар. След месец ще сменям града и сега ходя на прегледи на частно.
А за БХС ... много четох и за него, и като че ли се отказах да го правя. Поне ранния.

И един въпрос: възможно ли е да ти кажат, че ще имаш момче, а после да се окаже момиче? За обратното знам, че се бъркат често.

БХС се прави в първи триместър, няма ранен и друг по-късно. Всъщност има, но само в случай, че нещо не им хареса по първия и в 99% прибягват към амнио, вместо втори БХС.
Възможно е да ти кажат, разбира се, стават грешки. Най-сигурно е, когато се роди Simple Smile Това в кръга на шегата, но за седмицата, в която си е много рано да се определи със сигурност какъв ще е пола. На мен около 15-та г.с. ми казаха, че ще е момче, с уговорката, че не е сигурно, защото е рано. Е, на феталната в 22 -ра седмица ми казаха твърдо момиче и от тогава се придържаме към това, ама да видим, има още малко до финала Simple Smile

Bimba-Timba, хремата е напълно възможно да е едно от първите неразположения на бременността и да не мине толкова бързо. Много момичета, включително и аз се оплакват от запушен нос и хрема в първия триместър. Мажи с кремче раничката за да те облекчи.

# 621
Мерси, момичета.
Пробвах с вода и обикновена сол, и май има ефект. От няколко часа не съм се секнела. Малко спокойствие, слава, Богу!
Hug Това е много хубаво. Пробвай наистина и с меда, както те е посъветвала -True Blue-. Много е ефикасно.

# 622
А, да ви попитам нещо друго. Предстои ми след някоя друга седмица изследвания като фетална морфология. Лекарят ми каза, че не се поемат от здравната каса и са около 100 и няколко лева. Това вярно ли е? Или ме ментят нещо?

# 623
  • София
А, да ви попитам нещо друго. Предстои ми след някоя друга седмица изследвания като фетална морфология. Лекарят ми каза, че не се поемат от здравната каса и са около 100 и няколко лева. Това вярно ли е? Или ме ментят нещо?
Вярно е. Аз платих 80, но си зависи от клиниката. А и не са задължителни.

# 624

Мерси за отговора.
Аз предпочитам да го направя, за да изключим или потвърдим аномалии, понеже това ми е др. страх.

# 625
Ти първата ФМ си я пропуснала вече всъщност.

# 626
Ти първата ФМ си я пропуснала вече всъщност.

Никой между другото не ми е казал за 2 МФ. Единствено ми казаха, че около 19 г.с. трябва да направя МФ. Скринингите били 2 (в 12-14 г.с. и следващия около 15-18 г.с.) като най-добре било да направя втория, понеже в първия на дали ще се разбере много точно, но пък първия задължава да направиш и втория.

# 627
  • София

Мерси за отговора.
Аз предпочитам да го направя, за да изключим или потвърдим аномалии, понеже това ми е др. страх.
И аз съм я правила от същите съображения, но исках да подчертая, че като е по желание, не се покрива от ЗК. Все повече АГ-та я препоръчват и можем само да се надяваме да влезе в пакета за ЖК за в бъдеще.

# 628
Сега видях, че всъщност има две ФМ - във втори и трети триместър. Не съм закъсняла за ФМ.

# 629
  • София
Има и ранна ФМ в 11-13 седмица, която е изследване най-вече на нухална гънка. Но тази ФМ в 19-23 седмица е най-информативна и заради това АГ-тата препоръчват тя да се прави пред останалите

Общи условия

Активация на акаунт