Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 932
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ей тук има няколко снимки от вчера и днес с моето шкембе

много сте лъчезарни и двамата!!!!

Ир, публиката не я събра той. това беше винен фест и имаше духов оркестър. хората пиеха вино и слушаха музика, а Тим разчупи просто атмосферата  Mr. Green

всеки ден става по-зле в яслата Rolling Eyes
днес бяхме за закуска там. прави мост назад, рева, тръшка се, не яде, искаше в мен Confused иначе си играе после, ама нещата, които са регламентирани (ядене, миене на ръце и пр.) не са му по вкуса. вкъщи няма проблем да стои седнал на стола и да яде, както и с миенето на ръце и зъби, но там не му харесва... Thinking
утре пак ще ходим по-рано да закусва с децата, ама ще му дам да яде нещо преди това вкъщи и там само плодове да яде...

за отбиването - при мен също стана плавно и естествено. Тим толкова разреди кърменията и ако сучеше, беше по 3 мин., че на мен ми спря кърмата и само ме болеше. след 3-4 дни имах малка бучка в едната гърда. сложих го да суче и изчезна... това беше. сега нито ми тече, нито нищо....

# 196
  • София
Зелче, имаше един виц, за който ме подсети и който ще преразкажа малко нескопосано:

Как реагират различните майки, на дете ядящо мръсотия (dirt):
Първескиня, паникьосано звъни на доктора.
При второ дете, само го забърсва и го оставя да си доиграе.
При трето се чуди дали има нужда да му приготвя обяд Simple Smile
След поста на Зелчето, превивайки се от смях,
това вече ме довърши!  Joy Joy Joy
Момичета, направихте денят ми слънчев и усмихнат!  Mr. Green
Благодаря ви, желая същото настроение на всички вас!
  bouquet  bouquet  bouquet

Редакция: Лекси и мама са прекрасни!
  Hug

# 197
мами благодаря захубавите думи:)ами аз бях казала че оставих момчето ми на 10 и сега е на 15 Laughingмъж си е станал ама като си ме гушне си ми е пак малкото момче.ние си искарваме прекрасно,взела съм билети за seworld san diego,много хубав дийл направих и билета е мулти ентранс до края на годината.
ирка,няма да имаме сигурно време да се отбием ,но като се върнете от бг обещавам да покажа този левент:)
тук за през лятото има страшно много активитийс и покрай работата и свободното време,се оказва 4е такова липсва:)сега в града ни запо4ва фест,който предлага безплатни концерти та уикендите сме там+развеждания и пр.

ася,страхотен е Тим,иколкомногое пораснал!
за моя племенник-много му харесва КА,и мисля че ще постигнем целта която бешепоставена в началото.Понеже той е в пубертета и е доста трудно д аму се каже нещо или да се убеди,та сега малкообразователно му идва ваканцията и се надявам да го мотивираме защото искам да го запиша в университет тук,а той сега запо4ва средно и е много важен период да има мотивация за у4ене(което в случая се явяваме ние и живеенето му в бъдеще у нас)-малко спамнах.....моля за извинение
зелИмного увлекателно пишеш,разсмяхаме епизодите ще 4акам продължение Hugна Вико!
калалили,много сте сладки,и тумба4ето как хубаво пораснало,пу-пу Heart Eyes
......за отбиването.....съм в шок как ще стане това,много е зависим,такова чудо не съм виждала,а и ми идва ве4е в пове4е като работеща

хайде мами пазете се и целувки от нас! Hug Hug Hug

# 198
Хайде и аз да се разпиша, че много време мина откакто не съм се вясвала.

Ирка, много ме виждаш еййй. Даскалката си е даскалка. Ей затова едно време не преписвах, че много ме беше шубе... Hug

Кали, прекрасно коремче, прекрасен Лекси....Представих се в картинката за стоящото и неревящо бебе....не знам как ще реагирам ако е буен и само реве..Ох, дори не ми се мисли. Дай му една врата на Йоан и сядай да си пиеш кафето...

Люци, стискам палци мотивацията на племенника ти да е на първа линия. Много е важно това разбира се. Да си изкарате страхотно тази ваканция, макар и работеща. Снимките са наистина страхотни и се вижда колко сте щастливи всички.

Варна, ще проходи принцесата ти в най скоро време. Няма ли да оставате до края на август в БГ?

Ася, ама той си е още с паласките хубавият Тим. Наистина не може да се каже че имате проблеми с храната. Дано скоро се адаптира на детската градина. Аз съм изключително доволна от нашата ясла и само докато стъпя вътре Йоан забравя за мен. Дим да го няма на момента.

Зелче, страхотен разказ....Толкова увлекателно пишеш....И както виждам Дона продължава да мисли за формата ти....няма спирка ни за него, ни за тебе...

Дани, радвам се че адашката свиква в БГ. Дано всичко ви тръгне по мед и масло...

Тити, до кога ще сте в БГ? И къде сте?

Лумия, и ние си тръгваме на 9-ти август но с колата. Хубава ваканция ви желая и дано сполучим на време.

Зана, какво работиш че и по нощите?

Аз съм направо скапана. Излизам сутрин в 7-7.30 и се прибирам всеки ден след 8 вечерта. Събота и неделя също ходя в офиса. Иска ми се преди да си тръгна ваканция да сме приключили основно всичко. Мисля че ще е много трудна задача но ще се опитам. Ако ли не може да ми се наложи да се прибера са една седмица през отпуската и после пак да се върна.
Йоан е много добре. Ходи си на ясла, яде къде какво има и види, започна много да бърбори. Вече си има и приятелка на градината. От март месец имало още едно българче на яслата, едно момиченце с месец по малко от Йоан. Бабите се запознали случайно и днес дори си ходиха на гости. Оплакват се че момиченцето било много злоядо (Вико това е за теб) и днес докато играли с Йоан, така хубаво си хапнали плодове и бисквити, че майката на детето казала че ще трябва да ги събираме всеки ден. Вече слизаме и се качваме по стъпалата в къщата сами. Не иска да му помагаме. Дърдори на португалски и така....

Отивам да се бутна в леглото че едвам гледам...

# 199
  • USA
Ася сигурно Тим не е свикнал да приема наставления от някой друг ,а за яденето все си мислех ,че като се гледат едно друго децата ядат,но явно си има изключения.Дано посвикне с яслата,а ти излизаш ли или си там през цялото време?
Брюкселина много ми е готино да слушам за Йоан-послушан!Окуражаваш ме ,че има надежда и не всички бебета са диванета Laughing
Люци а сестра ти съгласна ли е да го облъчваш така детето?Аз все още си страдам по Европа и кратките разстояния.
Ир и при нас отбиването стана като при Ася.Просто той беше много зает да се занимава с ходенето и яденето на много манджи и за кърмене не се сещаше и през нощта започна да спи което съвсем ми намали кърмата и кърменето стана много болезнено и съответно бързо приключихме.
Ето едно клипче на Лекси ,който ако е на кеф и показва картинките,но рядко седи за да го снима.Сега на мода е патешкото ходене ,но още не съм го заснела,че много бърза да се гледа Simple Smile
Исках да ви кажа,че все забравям,че от 2-3 дни се наказваме.Имахме гости и децата им му показаха някой простотии ,които за мен за опасни ,но лошото е ,че сега той ги смята за забавни и говоренето и забраната не помогнаха,та тези дни изчетох къде що има литература как да го накарам да слуша и да не прави такива неща.За сега имаме успех и спря да маха тапите на контактите,дано скоро спре да блъска огледалата,стъклото на камината и прозорците със играчки(особено дървени),че не ми се мисли какво може да се случи TiredВие наказвате ли ги?

# 200
  • Калифорния, САЩ
  Калалили, леле колко е послуше Лекси, и колко търпеливо стоя и ти отговаря на въпросите; и колко много думички знае, пу-пу! Хич да не съм те чула да се оплачеш от детенце, ти трябва да видиш Иван какъв е, ще  стигне Лекси, ама другото лято  Heart Eyes. Браво на детенце, ама браво и на мама, че го е научила на толкова неща  Hug. Ние още не се наказваме, но аз се карам, сменям тона и интонацията, а той понякога е толкова наранен като викна или се скарам, че плаче и хълца, дъх не може да си поеме. И ходи та се жалва на татко си  Simple Smile. Не съм сигурна, че ще разбере наказанието, още ми се вижда недорасъл за това. 
   Брюкселче, да нацелуваш любовта, кеф ми е да чета, че си е все същото послушно и ядящо дете. Скоро не си ни глезила със снимки и клипчета, дали ще се намери малко време да ни зарадваш с някое?
   Ася, а дано скоро има промяна към добро и започне да свиква Тим с новата обстановка и режим!
  Дани, Люци, мами,  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 201
привет

Брюксел, утрепа се от работа бе, жена  Rolling Eyes незнам как успяваш. иначе и Тим е портиер... ooooh! не търпи отворена врата, само минава и ги затваря всички с трясък... едвам си вадя дрехи от гардероба Twisted Evil

Калалили, не го наказвам още. казвам 3 пъти не. на 3я път ако продължавам, отивам махам го от местопрестъплението и му давам друга занимавка. ти как го наказваш точно? (да си иде в стаята, да застане в ъгъла...?)

днес излезнах за 5 мин и оставих Тим сам в яслата.
рев голям. чувах го на 200м. спирал е да реве, само за да си поеме дъх  Confused
играе си, но стоенето на стол по време на ядене не му харесва, не му харесва, че миенето на ръце е кратко, не му харесва, че миенето на зъби е кратко. абе всичко, което е регламентирано, не му харесва  Rolling Eyes съответно реве зверски.
промени се. спря да се смее толкова и да танцува и това не ми харесва.
от другата седмица ще остава и за обед, а аз ще го оставям за 10 мин. сам...
предполагам, че е нормално в началото да се бунтува. ама да ви кажа и за мен е тежко. честно казано не очаквах да е толкова трудно.

# 202
  • USA
Ир Лекси обожава книжки и да му чета и разказвам по картинки може да седи и половин час,та всичко което е научил е от картинките и честото повторение.Знае много аз даже забравя какво знае за да го питам.Проблема идва от това,че все сме сред деца и той много повече се впечатлява от тяхното поведение.До скоро отклонението на вниманието работеше и при нас и много плачеше ако му се скарам,но в последните няколко дни(седмица) отклонението на внимание не работи и пак ходи и го прави и се хили както другите деца.Явно не разбира как така на него му се карат и е забранено ,а другите се смеят.Казвам му не3 пъти като съм до него и го предупреждавам,че ще му отнема влакчетата.Ако продължи ги събирам и вдигам на високо.Ако е за контактите пак го предупреждавам 3 пъти и казвам ,че е опасно и нареждам до като слуша местя го на друго място ,той пак отива там и тогава го слагам за една минута в леглото му.Понякога по-кратко,че го чувам,че се разконцентрира и вече се е заиграл ,тогава отивам и му обяснявам защо съм го сложила там.За излизането на улицата го прибирам в къщи ако продължи след 3-то предупреждение.Това са ми наказанията.Естествено съобразявам,че понякога го прави от преумора или от глад и тогава бързо се решава проблема.
Ася Тим преживява някакав стрес ,но сигурна съм ще отмине.На мен би ми било също ужасно трудно да го оставя или пък да го слушам как плаче.Не знам как бих остуяла да не се върна.Макар,че понякога човек няма избор Confused

# 203
Ася, знам за какво говориш. И на мен ми беше много трудно първите дни да оставям Йоан, но той привикна много бързо. Не знам, но мисля че яслата не подхожда правилно, като те оставя при Тим. При нас само първите два дни стоях по час. После го оставях за 2-3 часа, после за 4 часа и така след 2 седмици вече оставаше цял ден и не плачеше. За спането му беше трудно в началото, но сега няма проблем.
Относно работата ми, това ми е живота, след Йоан и мъж ми де. Обожавам да се занимавам с това и не усещам времето как лети. Аз съм зодия Дева и това да съм счетоводител е сбъднатата ми мечта.

Кали, и аз наказвам но в ъгъла. Два пъти ми се случи - веднъж искаше да бърка в контактите, а вторият път взе да се тръшка за да излиза на стъпалата. За по малко от минута стоя в ъгъла и всичко приключваше успешно. Иначе и аз като вдигна тон и размахам пръст и веднага е обърнал усничката.

Ирче, ето и снимчици и едно видео на Йоан.

Скрит текст:

# 204
   Е, Зелче, мога да те чета с дни, малееееее, как сладко пишеш! Ти каква си по професия, ако мога да попитам? А за тази анкета във фейса, ний защо не знаем, а?  Wink Wink Wink И аз искамммммм.
Ир, по професия съм майка на Дракон. Воден дракон. Злояд Воден Дракон. Злояд Американски Воден Дракон роден на 3-ти Март.  Laughing В САЩ докато имах виза да работя се занимавах с акуатик истории- спасител, мениджър, инструктор на спасители, инспектор на басейни и водни съоръжения... Сега съм една седяща вкъщи Зелка, че нямам документ който ми позволява да работя. В БГ бях години наред т.н. "учебен отдел". И на двата континента лошото ченге Mr. Green Иначе гледай каква съм миловидна Blush За анкетата- някой е пуснал във фейсбук групата анкета  с въпрос какъв пол ще е бебето на Калалили, а аз отделно отдавна я ръчкам за снимка от видеозона, а сега и за снимка на тумбака. Затаво май настана объркване Wink
Цитат
ха сега умножи по две деца.
Тити, как се оправяш не знам. Предполагам ...медитираш, занимаваш се с йога и имаш грамадна дупка в двора да крещиш....поне мислено, че откъде време.... Joy
Зана, какви ги вършиш нощем?
Ася, леле какъв сладичък надиплен сладкиш е Тим Heart Eyes И колко публика има. Те хората може и да са на фест, но като ги гледам не си гледат чашите, а Тим, тъй че публиката си е негова Mr. Green Много трудно изглежда това с оставянето. Дано скоро и двамата се успокоите. Гуш. Картите са същите пуснати от Калалили:love:
Калалили, и ние ставаме в 6. Днес с едно отворено око в 6:07 минути се чудех колко е вярно, че номер едно и номер 2 са абсолютно различни. Съдейки по мен и сестра ми, по мъж ми и брат му, трябва да е вярно. Мамите с повече от едно да се включат по въпроса Simple Smile) За пола на бебето- момче казвам аз Wink Ха, сега гледах клипа- и аз като Ир- само да сме те чули да се оплакваш от това добричко създание.  Grinning
Варна, аз го знам същия само, че вместо кал е котешка/ кучешка храна.  Joy
Люци, и аз така се надявах да направиш с племенника. Чудесно време, място и хора да го мотивират  Peace
Брюкселина, как е възможно толкова време да седи на едно място, че и да яде при това? Направо завиждам жестоко Joy

Хайде, че пак стана роман. Пожелайте ми успех, отивам да правя опити да обядваме  Heart Eyes

# 205
  • USA
Ir Zele аз не се оплаквам от детето.Добре си познавам характера и какво работи при мен и се старая всячески да направя това което аз искам,но по начин ,който на него да му хареса и да не се крещи по цял ден,защото високия тон ме изнервя повече от всичко.Винаги съм смятала ,че с приказки се постига повече,но понякога виждам как цялата ми енергия и възпитание отиват за една секунда на вятъра с такива примери на около.Знам ,че и по-трудно ще става,защото не мога да го изолирам от света,а и не искам.АЗ съм социален тип и той също обича да е сред хора.До някъде мога да избера обкръжението му ,но е невъзможно да му затворя очите за всичко,а той е толкова любопитен още от момента в който се роди и гледаше с тези любопитни очички.
Леле Брюкселина така сладко си хапва Йоан чак да му се дояде на човек.Аз давам едно бурканче на лекси с диня като е в количката,но и лигавник му слагам Heart EyesП.П.Качих снимки и от ултрасаунда на бебето в 20-та седмица в същата папка с корема Wink

# 206
Привет мами! Минавам да кажа, че сме добре и благодаря за коментарите Simple Smile Общо взето нямам време да се разписвам нормално често и по цял ден съм заета с калпазанката Simple Smile Hug

# 207
Брюксел, първоначалните ми намерения бяха да остана до края на август, но като погледнах билетите, стават астрономически цените, затова взех за 10-ти. Много дълга ми стана ваканцията тази година, от края на май сме тук и не ми се стоеше до средата на септември когато пак поевтиняват билетите. Догодина определено няма толкова дълго да стоя, сигурно ще дойда края на юли или нещо такова до средата на септември, в зависимост от цените на билетите.

Относно наказанията, аз не наказвам още защото няма за какво, малката все още не е самостоятелна, нито пълзи, нито върви, така че ми е лесно все още, като не искам нещо да прави или и го вземам или я премествам Simple Smile

Люци, относно младежа заведете го до някой университет да види какво е, със сигурност ще се запали още повече, а най-добре ако може някое бързо курсче по нещо да запише (език например), за да му хареса още повече. Навремето сестра ми не искаше да учи в Американския, искаше във Варна да си седи при мама и тати. Записах я на летните им курсове по английски и да видиш като и хареса, хем да е самостоятелна, хем да е в тази среда, после не искаше и да чуе за друг университет Simple Smile

Сори, за краткия пост, но мама днес ми е запълнила деня, та трябва да се приготвяме да излизаме. Приятен уикенд на всички.

# 208
Сега съм една седяща вкъщи Зелка, че нямам документ който ми позволява да работя.

хвани се да пишеш книга. за това виза не ти трябва, а като гледам имаш дарба  Hug

# 209

Тити, до кога ще сте в БГ? И къде сте?

в Сф съм вече.

голямо обикаляне падна последните две седмици, справихме се. Този път Андрей вместо да се лепне за мен, беше много контактен, започна да изпълнява много команди/обличай се, събличай се, седни, стани, ела, дай, и т.н./ С говоренето хич го няма, просто му е трудно. Яде каквото му попадне, гризе ябълки и круши, взима си всичко и се тръшка  hahaha
още не е наказван, въпреки че в леглото е слаган - но не толкова като наказание, а за да не ми пречи и да отмине "бурята". В ъгъла пък съвсем не ми е хрумвало. С най-големия съм го прилагала, общо-взето не е имало смисъл. Всичко са периоди и отминават, само да се следва една и съща линия на родителско поведение и възпитание. Така или иначе, докъм 18тата година, казват, не си личали плодовете на родителското възпитание  Mr. Green
батковците останаха при баба и дядо за няколко дни. С едно дете е направо песен.....

ир, нямам никакви тайни за отбиване - просто много плавно намалих кърменията, възползвайки се от това, че Андрей се интересува от какво ли не друго в момента. Да, като е ядосан или му се спи, идва и ми висва на ръцете, обаче смених деколтетата да не могат да се отварят, някои блузи са с копчета да се заиграе с тях - и аз само вдигах рамене и казвах, че няма мляко. Доста бързо мина. Млякото си намаля постепенно и не се е налагало нищо да се правя.

Общи условия

Активация на акаунт