Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 910
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Лили, честито бебче, много да ви слуша и радва!

момичета, благодаря за милите думи за моите дяволчета  Hug
Калалили, чудесно е че имате толкова положителни преживявания!

Лумия, радвам се че няма поражения при вас, доста страшно изглеждаше положението по новините

Ние вчера правихме разместване, сложихме кошарата в детската стая и снощи момчетата спаха самостоятелно. Малкият се събуди веднъж и с успях да го успокоя с малко гушкане, но като че ли започва да го мъчи пак хрема и не знам дали е удачният момент за отделяне...  

# 91
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Лили, с или без упойка, всичко е минало. гушкай Тим!!!
аз също родих без упойка, но нищо не усетих. чак след това имах болки, на следващия ден...

аз влизам да кажа, че този месец няма да бъда много активна, тъй като няма да имам много достъп до нета, та да не се чудите къде съм  Mr. Green
юли, живот и здраве, ще разказвам как върви в яслата - Тим ще тръгва  Crazy

Скрит текст:
днес бяхме на празник в една ферма. Тим умря от кеф. коне, крави, кучета, кокошки.... та огладня и яде гофрета на клечка  hahaha

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 00:14 от asyalein

# 92
  • София
Много се зарадвах да видя как хапва Тим  Mr. Green -дано апетита му се задържи! Praynig

Ирка, нещо сме те пропуснали... Embarassed
Да си здрава, щастлива и много обичана от мъжете до себе си!
  bouquet

Дани на една приятелка момченцето е точно както описваш Йоана Simple Smile Навън е буболечка,а в къщи торнадо LaughingНе се притеснявай за адаптацията,като гледам Лекси дето по принцип е вързан за гащите ми как се оправя и си мисля,че всяко дете ще се оправи Peace
Kalalily, дано си права! Praynig
Весел и приятен да е престоя ви в БГ и през оставащите дни! Hug
За свеки-добре ви се е получило!
Wink

# 93
  • Калифорния, САЩ
Ирка, нещо сме те пропуснали... Embarassed
Да си здрава, щастлива и много обичана от мъжете до себе си![/b]  bouquet

Мерси, Дани, аз тези изминали дни не бях много активна и не почерпих  Simple Smile както обикновено, затова.
    Сладък Тим, все така да е! И на мен ми се прияде чак гофрета  Heart Eyes. Ася, ще ни липсваш, нещо като че ли ставаме все по-заети и непишещи, ама отрочетата растат и си искат своето, а и времето е чудно, все още сме далеко от големите жеги.
   До скоро, мами и пораснали дечица, да сте здрави!  Hug Hug Hug Hug Hug

# 94
Я да побутна малко тука Simple Smile
Нашите гости заминаха и ние се тръшнахме болни и пак нямаше много време да намина. В понеделник Ники се разсополиви, във вторник мен ме заболя гърлото, после и Ники се оказа със зачервено гърло, днес сутринта леко и покашляхме и двете, а за капак на тати му текна също сопола. Абе дружно си боледуваме, днес и взеха кръвчица от пръстчето да проверят за инфекция, засега се разминаваме с антибиотика и ще се лекуваме както можем. Изрових и аз лучената вода на Дани (благодаря Hug ) и един хомеопатичен сироп, лекарката ни каза и три дни сиропче нурофен да пие. Аз имам локален антибиотик дето се пръска в гърлото.. И за по сигурно много не ходим и навън - с количката за по едно кръгче и айде обратно, макар че вече се стопли, но все духа силен вятър.
Лили, честито ти второ детенце, много да те радват и слушкат и двамцата и бързо да се адаптирате  Hug
Ася, поне ще си починеш от виртуалния живот Simple Smile
Ирка приеми моите много закъснели искрени пожелания за много здраве, радост в семейството и късмет Hug Явно имате сериозен зъбен период, дано не е за дълго!Ето и рецептата:
Скрит текст:
Аз занаправих малка порция и излезе точно за 6 формички за мъфини, но другия път ще забъркам повече и за мен да има Mr. Green
3 малки тъмнозелени тиквички (около 500гр; става с каквито и да е тиквички, тези са ми по-вкусни)
2 яйца
1/2 ч.ч. кис.мляко+1/2 ч.л. сода
1ч.л. брашно
2-3 малки сварени и намачкани картофа (количеството на картофите и брашното може да варира, ако не слагаш картофи, слагаш 1/2 ч.ч. брашно, препоръчвам с картофи обаче  chef )
2-3 с.л. олио/зехтин
малко натрошено сирене на вкус
копър,чубрица (аз сложих и розмарин)
Отгоре може да се настърже кашкавал, по принцип в сместа се слага и скиликда-две счукан чесън, но аз не обичам.

Тиквичките се настъргват, може лекичко да се посолят и се оставят в гевгир да се отцедят. После се слагат в купа и една след друга се прибавят всички съставки и се разбърква. Сместа се изсипва във формички или намаслена тавичка и се пече на 200 градуса около 25 минути.

Добър апетит Simple Smile
Калалили, остави ама сега се канеше пак да идва да ми помага с болното дете, ама се отказа, после измисли ние да сме отидели почивните дни - и тримата болни...тъкмо за това си мечтаех! Надявам се се наслаждавате на всеки ден от почивката!! Как е коремчето? Расте ли вече?
Дани, надявам се не сте се сблъскали с протестите в столицата? Как сте? Сигурно ти е лудница покрай приготвянето на багаж...

# 95
Да взема и аз да се разпиша, че ме е хвана липсата от месец. Ние сме в Бг и все не се спираме вкъщи и общо взето за нет никакво време, У фейса също не съм много активна. Много бързо минава времето и когато се обърна вече месец откакто сме в Бг.
Слава Богу София добре летя, около 3-4 дни  преди да заминем тя се оправи и не е боледувала. Малко инфо за Ир (и за който му се чете)за пътуването:
Скрит текст:
Полета ни беше вечерен. Връзката в Европа ни беше Мюнхен. На летището си чекирахме багажа, там и количката ни чекираха. След това нашия тати ни остави и отидохме да минаваме секюритито и там малко ми беше не удобно, че трябваше да свалям обувки и колан, а си бях сама. Добре, че ми беше количката, та да оставям София в нея. Тя още не може да ходи и се налагаше да я държа, а и нито слинг, нито ерго имах. След това се запътихме към гейта и там трябваше да чакаме и се редихме на едни опашки, но влезнахме. Една стюардеса ме настани на грешно място и имах малко разправии с нея и настаняването като цяло, че и басинет имах, но всичко си дойде на място. Излетяхме и басинет получихме, обаче София не искаше да заспи, всички други бебета 6 общо на брой заспаха, с изключение на София. През деня не беше спала много- 30 минути в колата на път за Чикаго. Взех я в мен и отидохме най-отзад на самолета и успях да я приспя, че тя се разсейваше с хората около нас. Като заспа спа почти  през целия над океански полет - той беше 8 часа, тя спа 6. Пробуди се на една много силна турболенция, но заспа и вече преди да кацнем в Мюнхен шумните стюардеси я събудиха. В самолета с една румънка си наглеждахме децата, като ни се ходеше до тоалетна - аз нейните, тя моето  Simple Smile Слязохме в Мюнхен и тук ми беше най-тежката част - наложи се да изкачвам едни стълби със София, количката и ръчния багаж (тук ергото би ми помогнало, но и без него минахме) имаше асансьор, но не ни позволиха да се качим в него, че било само за инвалиди, както и да е. Имахме само 50 минути между полетите, но летището е малко и успяхме да се чекираме и на време са София. След което пак по стълби, само че този път беше слизане и имаше един българин, който ми помогна. София спа през целия полет от Мюнхен до София. Аз и носех храна на нея, като е имало и пюренца, но не са ни правили проблем. В Бг като пристигнахме имахме проблем с багажа, че ни беше останал в Мюнхен, но си го получихме 8 часа по-късно и то с доставка в къщи (бяхме си в София, но мисля, че доставят и в провинцията). От това катерене по стълбите имах синини по ръцете цяла седмица и се майтапех, че ММ ми дал урок преди да тръгна, че да не кръшкам  Laughing

Иначе за нас, София от една седмица се отпусна да я държа за ръцете и да ходи, преди това искаше да седне на дупе и да лази, за ужас на много баби, майки и свекърви  hahaha Аз я оставях да лази навън в парка и на улицата. Много добре се чувстваме и двете. Всеки ден се виждаме с приятели и близки и определено имах нужда от това освежаване  Heart Eyes

Лили, честито втора рожба! Да расте малкия юнак здрав, послушно палав и много засмян  Hug

Ще гледам да съм и по-редовна, успях да оправя компютъра на майка ми, че да мога да ви чета и пиша, много се бях затъжила за вас и ми беше криво, че не ви пишех. Ще пусна и снимчици тези дни да ни видите  Simple Smile
Който пътува лек път, който е на екскурзии - приятно, на проялите деца Браво, на болните да оздравяват.
И да отговоря на Зелиту и Амишъс - моето учене е за студент  hahaha така казва ММ, а и то си беше и така де. Нали не ми достигнаха 1-2 точки на теста за влизане в университета и се наложи да запиша два класа, които бяха напълно безплатни и бяха свързани с четене и писане на колежанско ниво, а започнах да уча езика преди 5 години в университета и като отидох за първи път на бригада беше голямо предизвикателство - без език и сама. Та както и да е, класовете бяха свързани с писане на есета и четене на книги и как да се ориентираш в страницата на университета. Хубавото е, че половината от моите кредити ми ги признават, а за една от специалностите 1/3 от обучението ще го пропусна и само около 30 кредита ще трябва да мина. Специалността е Early childhood, но се колебая между нея счетоводство, а напоследък и Айти технологии. Имам време да се реша до есента, но ако се местим на някъде след като се приберем в Бг ще видим какво ще стане.
Хайде толкоз за сега от мен.

# 96
  • Калифорния, САЩ
    Лумиа, дано по-бързо се оправите всички! Радвам се, че не е нищо сериозно и малката кукла няма инфекция. Благодаря ти за пожеланията, много ми стана мило  Hug. А за суфлето - още като писа за него и реших да експериментирам по усет. И знаеш ли, ами и моите съставки са същите, но в различни пропорции, само добавих котидж чийз вместо саламурено сирене, стана много вкусно, с Иван си го хапнахме сладко-сладко. Моят мъж само като разбра, че са тиквички, и отсече, че го неще  #Crazy. Той тиквичките ги яде само пържени по класическия начин или на кюфтета. Ама аз съм по-голям тарикат - слагам ги настъргани в супи, те се разваряват, сгъстяват супата, а той така и не разбира, че е ял и тиквички  Joy. Аз много ги обичам, ям ги всякак. Мерси за рецептата.
  Меги, мерси за информацията, свързана с вашето пътуване, чудесно е, че бубка е спала почти през цялото време, нашата гадинка няма да ни ощастливи по този начин със сигурност. С кои авиолинии пътувахте? Имаше ли удобства за смяна на памперсите? Весело и спокойно изкарване в Бг. и се насладете максимално на вниманието, глезенето  Heart Eyes и любовта от страна на близките!
   Мами, къде сте, как сте, влизате, четете и бягате, а  Hug Hug Hug Hug ?

# 97
  • USA
Ние приключихме с екскурзията из БГ.Сега за 2 дни ще се видим с семейството и във вторник летим обратно.Ще пиша подробности като се приберем.Имам много за разказване.Само да кажа,че Лекси е герой и хаймана като майка си и баща си.В БГ навъртяхме 3000км а той е все такова весело и добро бърборещо същество.България е красива ,но много бедна.
Меги драсвай по често по 2 реда,че се затъжихме.
Лумия бързо оздравяване,а на свеки и бий шута.Моята все уж се натиска да помага,а и една пералня с дрехи на Лекси не простря Rolling EyesВсе ходи да пазарува уж за нас за ядене,а не пита какво и после се сърди,че не ядем.Отбиват номер пък после снахата лоша Stop
Ася успешно начало на Тим в яслата и бърза адаптация! Много сладко си хапва пу-пу все така да е!
Хора къде сте?

# 98
  • София
Ей, ме на, и мен!
Тук съм, надничам, но не ми остава много време! ooooh!
Използвам времето за спане на Йоана за всичко-като повечето домакини + приготвянето на багажа!
По-голямата част е подготвена и вече в кашони, както и багажа, с който ще пътуваме...
като на почивка сме-дрехите в куфари, всичко е разхвърляно, но иначе сме добре.
Направихме вече 3-4 плажа и няколко по-дълги разходки.
Последната седмица ще е много топла и се надявам на ежедневен плаж. Wink
Ние ходим само след обедния сън на Йоана за около 2-2,5часа.
Броя дните и чакам с нетърпение срещата с близките ни!

Меги, радвам се, че се разписа и имаш добри новини! Hug

Поздравления за хайманосването на Лекси и бременната мама-герои сте! Mr. Green

Лумия, на вас-бързо оздравяване! Hug

Ирка, и моя мъж не иска да чуе за тиквички, както и за повечето зеленчуци!
Дори наскоро се изказа, че искам да "го затрия" като купувам и готвя само зарзават! Wink

# 99
  • В друго измерение
Привет от Бг земя! Ние от 10 дни сме тук и вече почваме да посвикваме. Времето беше валежно, но от днес е вече жега.

Честито бебе на Лили, да е живо и здраво, поспаливо!

Аз пътувах сама с двете деца, като придружавах и една баба с дете, по-малко от Савана...няма такава умора... Sad Децата се държаха много адекватно по време на пътя, нямаше крясъци, ревове и т.н., имаше дрямка от 1.5ч по време на дългият полет, през останалото време се закачаха с хората, около нас, играеха си. Нооо, имах голям проблем с една стюардеса от екипажа, която ми даваше хард тайм, да съм приспяла децата (това в 6ч наше време), да съм ги хранела повече, че да заспят по-бързо Shocked, да съм им пуснела още филми да гледат, как хората искали да си почиват, да било тихо...уел, сори, ама това не е адултс онли флайт и аз съм си платила и то на малко, за да се возя на този самолет, предложих й тя да ми приспи децата в 6ч вечерта, щом толкова знае, аз бях смъртно уморена така или иначе и мечтаех да си почина. Въобще, беше кошмар, аз по едно време бях вече станала доста груба, защото тя идваше няколко пъти, даже се опита да загаси лампите над нашите седалки, хората около мен и те възмутени се изпокараха с нея. Накрая й поисках името, че не го пишеше на нейм таг-а, тя се направи, че не ме чува, но след повторно и потретно настояване ми го даде и сега ще пиша оплакване до КЛМ.
Върхът вече беше, когато последните 2ч едно арабче се дра, но тя не отиде да им направи забележка...

Меги - успех ти пожелавам с ученето!

Успех на Тим в адаптирането в яслата! Бързо оздравяване на Лумия и семейство! Лек път на Дани, Калалили и Ир!

# 100
ауу, амбишъс, що за чудо е било това? Нямаше ли старша стюардеса да я свие или това беше старшата? Освен това тя е длъжна да се тагне. непременно пиши оплакване.
В момента Андрей разнася купичка с храна от една маса на друга, катери се по различни столове да пробва как ще му е най-вкусно. Почна да пуска и парченца на земята  Crazy
а аз защо не ставам да го обслужа, ами защото съм доста уморена в края на учебната година, то не бяха партита, рождени дни, дресъп дейс и други ангажименти.
иначе той расте и разбира повече, казва само "мама", "айде" и отговаря с "да" на всичко, което ни кара да му задаваме всякакви тъпи въпроси  Mr. Green започна да се плаши от прахосмукачката, катери се с бясна скорост и вече може да се качва и слиза като голям човек, хванат за ръчичка. Много е щастлив да види батковците си след училище, само че ги удря и тормози любовно. Гледай само, помежду си големите се дразнят, нещо единият да бутне другия, онзи ще запищи на умряло - а на бебето всичко прощават.

# 101
Привет на вси4ки сладурани и сладур4овци,и аз да се поразпиша малко:)
Ася,дано Тим продължава да яде,успех с яслата!
Калалили,големо хайманене му ударихте:).браво на бате Лекси!
Дани,хайде не остана,ощемалко с муките за багажа.Моля се искренно родснините ви да ви посрещнат с отворени сърца като се приберете(нещо което аз неможах да прецивея и за това и намразих бг)Пожелавам да си намерите вашето местенце-дом,където ще се 4уствате най-комфортно Hug
Меги,да си по4инеш!за у4ене шемислишкатосеприбереш....между другото ако тисе отдава с4етоводство запиши него,от вси4ки порфесии които изброи тя е най-доходната.
Ир,как е Ванката?да го нацелуваш Heart Eyes
Амбишъс,непременно се опла4и на кустомър сервисе,тази стюардеса не трябва да бъде оставена така,аз съм мноооого по груба аконещо такова ми се слу4и,незнайно как,бълканската ми ярост в такива моменти е ненадмината Mr. Green

ние сме добре.кайл,беше малко със сополки и разтройство но го отдавам на зъби,имаме по4ти 3 пробити кътника.боцкат съвсем мъни4ко.не ми се говори за заетостта ми 4е съм си същата луда калинка и не искам да ви натоварвам.
Племенниками беше одобрен за по ранно интервю и ще се явява в посослтвото на 2.юли а той
на 3-ти лети.надявам се вси4кода е наред,а и 4естно да си кажа ние ве4е отдавна сме проверени и си мисля 4е няма да има трудности,4акам си детето с нетърпение,оби4ам си го като син.
Малко изморени4ко зву4а ама и така се 4уствам,искам по4ивка,не съм ходила на такава от 2002 година Embarassed
Сарния  Hugкак сте с Ая?пусни снимка дави видя.

хайде мами,отивам да се просна пред телевизора с една 4ашка бяло винце. Hug Hug Hugна вси4ки!

# 102
Здравейте!

Лумия, суфленцата са страхотни! Аз тази смес обикновено я правя на кюфтенца (цлагам с лъжица в сгорещено олио) но така е много по здравословно и не толкова трудоемко, благодаря за идеята. Ние в събота имахме гости и това беше едно от предястията, с чесново сосче отсртани за тези които предпочитат, пожънаха голям успех Simple Smile

Амбишъс, неприятно преживяване си имала, дано на връща полета мине по-леко!

калалили, лек полет! ще чакаме истории от родните земи:)

Дани, приятно плажуване!

# 103
  • Калифорния, САЩ
   Хоп - и аз да се разпиша, но за кратко, че Иван ми е с течащ нос, а аз - с червено и болящо гърло  ooooh!. Той е от петък вечер така, нищо друго за сега няма, доколкото мога да преценя, само е по-бесен  Whistling от обикновено. Аз от вчера усещам дразнещото ми гърло, но тази сутрин е огнено и едвам преглъщам. Някакви идеи и лякове за такива като мен???
   Люци, радвам се, че при вас нещата в здравословен план са се оправили; стискам палци и за интервюто на племеника ти, а ти намери малко време за почивка и за себе си, то всичко си има предел и граници, да знаеш  Naughty.
   Калалили, лек полет и дано Лекси е пак добро дете и да поспи повечко!  Hug Чакаме с нетърпение да разказваш, след като си отпочинеш.
   Амбишъс, леко и весело прекарване в Бг! Докато четях поста ти и се изпотих 3 пъти, имали сте невероятно пътуване и обслужване, съжалявам. Направо се стягам като си помисля за деня на нашето заминаване, просто си знам детето. Дано се случи някакво чудо и нещата преминат НОРМАЛНО. Дано и вашето пътуване насам да е по-ведро и спокойно!
   тити, Андрюшата поне казва "да", а наш Иван само "Ъ"-ка и сочи какво иска. Скоро май не сте пътували, не е ли време за поредната семейна авантюра надалеч?
   Дани, канибали сме си взели, затова не хапват зеленчуци  Grinning. Аз държа всяка вечер на масата да има прясна салата, той хапва, но си я ползва като мезе за аперитивчето, а не за наяждане, за това му трябва мръвката. Ей, на - вчера правих спанак с  намерение да го пренеса за вечеря довечера, но на господина му се хапвали скариди, та да съм направела  Crossing Arms. Еми ще направя, а спанака ще си го ядем с Ванюшката или ще го предложа за утре вечер отново.
   Ася, поздрави на Тими, надявам се, че ще е послушен при баба и че ще се заредите с много настроение и енергия! Весело изкарване!  Hug Hug Hug
   Лумиа, как сте?
   Зана, някоя нова пакост от твоите юнаци?
    Меги, да не се отпусна и да проходи твоята кукличка?

Лек ден/вечер/нощ, мами и дечица!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 104
  • USA
Ние кацнахме най-после  Tired
Ир за гърлото мен винаги ме спасява компрес със спирт за разтривки и млян черен пипер.Даже като си бяхме в БГ ме заболя ,но за 2 часа бях копче. PeaceОздравявайте бързо.
АЗ ще пиша по-късно,че трябва да ида да напълня хладилника,че няма нищо за ядене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт