Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 905
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
люцканова, аз мислех, че са ти риторични въпросите Simple Smile и не щях да се натрапвам със себе си. За Фабер така или иначе повече не мога да кажа, аз само чакам още 3 седмици да свърши учебната година и учениците да се разкарат, защото всеки вече е ваканционно настроен и не му се работи.

за ученето на български - аз, баща им, а в Бг и баба им като се видят за три дни - всеки показва по нещо. Сигурно е до късмет, че децата ни не се дърпат да четат на бг, защото ако отказват както много деца с втори език английски - насила не можеш го накара.
ние си взимаме от Бг всичко, което ни хареса - ученици, читанки, тетрадки, книжки - сега има всякакви интересни, под формата на игри, с картинки, стикери. На различни издателства са, но основно първо гледам Просвета. Единствената система, която аз си следвам е, всеки ден или през ден да има занимание. Половин час стига. Между другото луличките и ченгелчетата са много изморяващи и досадни, на английски нашите деца не се учат ръкописно, и това може да ги откаже. Затова по малко, почва се с любими техни думички и тъй. Награди и поощрения не даваме, само похвали.
за мен най-важното при обучението на бг е, да се почне преди или едновременно с английския. Ако се изчака детето първо да се ориентира в английския, а бг остане дори година назад - детето свиква с по-лесното и доста по-системно и организирано обучение в училище - и може да се откаже от българския.
има и в интернет образователни сайтове вече, но все пак е висене на компютъра, така че го избягваме.

# 61
  • USA
Тити благодаря за съветите за учене на БГ HugАз съм много твърдо решена да го науча.Научих едно българско момиченце което гледах за 2 месеца на БГ азбуката и да я пише и майка и беше на седмото небе без да ме е молила за това Simple Smile
Лекси е с хрема,но не е много зле.Това се очакваше с това калпаво време.Добре ,че дрехи поне на него съм взела,но за нас не ,че и по това време на годината няма о къде да е намерят.Баща ми изнамерил едно зимно яке за мен,та спасих задника.Проблема е панталоните,че съм взела само къси Whistling
Ася ние днес отиваме на Пловдив и май ще се разминем за съжаление Sad
Брюксел и аз не виждам снимки.
Лекси е тотално стресиран от новите хора и се е лепнал за мен и не ме изпуска от поглед каквото и да прави и където и да отидем.Не дава на никой да го пипне без значение с какво го подкупват.Изобщо не иска да яде каквото и ние и от киселите млека яде само Верея.Кара на домати,куз-куз,сирене кисело мляко и плодове.Дори тукашни хляб не ще #CrazyВчера обаче му дадох да опита от моя сладолед и за първи път не отказа Mr. Green
На първи юни го водихме в зоопарка на гарда на мм като си мислих ,че ще му е интересно,но освен стълбите ,друго интересно не намерихме и се изтощихме от мъкнене на количката по стълби ooooh!
На една площадка едно дете успя и шамар да му удари и как не му завъртях и аз един не знам.Добре ,че не беше силен ,а и Лекси дори не разбра какво стана.Само изсъсках като змия и този келеш побягна Twisted Evil
Дано сте добре всички,ще пиша пак като имам време Hug

# 62
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тити и аз благодаря за споделения опит с ученето на български  Hug
Люци, като те чете само и се уморявам, незнам ти как успяваш с всичко.
Калалили, нормално е Лекси да е залепен за теб - всичко му е ново, търси сигурност! толкова ли е студено в Бг? баща ми каза, че в Пловдив е 24С  newsm78
а за случките по площадките - запаси се с нерви. Wink

утре имам час за лекар. казаха ми, че не е спешно, можело до утре да изчака.
Тим кара само на мляко.....
сега новият му хит е да се пуска по пързалката с главата напред и вчера се приземи с нос в пясъка  Rolling Eyes

# 63
еха тити,как ше ни досаждаш,не ни досаждаш вобще!благодаря за отговора Hugбраво на вси4ки за усилията ви,аз за съжаление вобще нямам време за българския на Моника,гледам пове4е да я натоварвам с пианото.Надявам се мама катодойде да я подхване и може би за това и не си даваммного зор,единствено държа у дома да говори български,4е пове4ето българ4ета тук след известен периодот време отказват и това,прави ми впе4атление оба4е 4е запо4ва много да бърка словореда,и за това я карам да ми разказва приказки било то и по най-елементарния на4ин.браво на мом4етата ти!
Калалили,бързо лекси да му  минат сополките,пфуу като знам как вла4ат,ужасна работа.Ащо се отнася за отнесения шамар,зман 4е хи4 нети е било до смях,амами стана смешно.как Лекси даже и не разбралот къде му дошло,аз като те 4ета,всико хубаво,красиво,срещи с приятели,познати.....ама ей тия държания и агресивност у децата ужасно ме дразнят.приятно искарване и дано няма пове4етакива инциденти!
Ася,дано докторите имат някакво обяснение за това неядене,а ти пробвали с хомеопати4ни някаква диета?

поздрави на вси4ки от мен! Hug Hug Hug

# 64
https://plus.google.com/photos/106308176840621836714/albums/5884 … y=CLT2mdOgt-G6iQE

Ето пак линка. Дано този път стане.

Е, и това не работи...тези май са променили Гугъл +.

Сега май го оправих.

Тити, благодаря за съветите относно българския. Ние като се приберем в БГ август мисля да купя буквар и т.н. Тъй като тук на 2 и половина години тръгват на училище, искам да започнем говоренето и обесненията на БГ. От сега го съжелявам Йоан, че като се знам каква съм маниячка на краснопис и правопис.....горко му.

Ние уикенда бяхме в Луксембург. Изкарахме си много добре. Йоан също беше много послушен в колата.

Няма много новини около нас, освен че и другите два зъба излязоха. Вече останаха само кучешките за тази година. За яденето, не се спира както обикновено.
Йоан не посяга да бие или хапе, по скоро си търси гуши и цунки. Но ако не иска някой да го пипа, крещи като истеричен. Научил се е да се кара и размахва пръстта - много е смешен, но не минава пред майка му. Определено може да се каже че съм строга с него, дори аз понякога се чудя откъде тази строгост в мен.  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 22:57 от bruxelles1

# 65
  • София
Честита прическа на Йоан-много му отива! Hug

ММ остана без работа преди 10-ина дни (аз май писах за това), newsm78
и сега вижда как Йоана ме докарва до лудост.
Вчера каза, че вече не издържа, а едва седмица се радва на ежедневната ни компания! Joy
Дивее ѝ се само в къщи, навън е повече от кротка! newsm78
Ходим на разходки с цел да се измори, а тя ми виси за полата.
Щом се приберем започва да тича, разхвърля и вика, полудява за секунди на своя теритирия. ooooh!
Почнах да се замислям, как ли ще премине през всичките ни предстоящи местения и пътувания по роднини!?
Thinking

# 66
привет,

Йоан е много сладък! и колко е съсредоточен!

Дани, не се притеснявай. като тръгнетепо роднините и вероятно Йоана ще се крие в теб, защото ще са ѝ непознати местата и хората.
мен Тим ме побърква и навън и вътре  Crazy

бяхме на лекар. чаках час и половина да влезна, през това време Тим обърка чакалнята, крещя, вика, стоеше на вратата и като я отвореше и бягаше. не можех да го хвана.
като влезнахме и казах на лекарката, че повече от 2 седмици не яде и тя ми вика: не ви вярвам  hahaha
не даде да го премерят, не искаше да го теглят... рев, тръшкане.
накрая ми казаха - прекалено е жизнен и обличък, че да е болен. изледвания не можем да пуснем, защото няма индикации. кожата му изглежда розова и хубава, той е жизнен и щом пие вода - нищо му няма!
казах, че и мляко не иска - щом вода пиел, нямало проблеми Whistling
туй то.

Люци, той хомеопатия приема от отдавна, но за съжаление и тя не помогна. днес бях и при хомеопатичката, предписа му друго. каза, ако до петък не се подобри, пак да ѝ звъня...

# 67
Ася, това че Тим не яде, но и не сваля, а е активен, не им ли се струва достатъчна причина за изследвания? newsm78 Или сваля? Моят дзвер не яде, но и не качва - 50 грама за 2 месеца. Вярно, че 2 пъти кара стомашен вирус, ама...майка ми постоянно ми казва да не се притеснявам, че съм била същото злоядо същество. Хапвала съм грах зрънце по зрънце...Май ще трябва да се свиква  Laughing
Дани, и моят мъж като има почивен ден, и го виждам как още преди обяд иска да се измъква нанякъде Laughing С предстоящите пътувания и гости ще се справи страхотно детето, ще видиш. На нея това й дай- да изследва света, и да си показва магариите. Какво по- хубаво от нови места и нова публика Joy Цунки за малката козичка  bouquet
Брюкселина, Йоан много му отива новата прическа. Аз искам нашия да го подстрижем, но мъж ми трърди, че му харесва с дълга коса, та сега се чудя. Предполагам ще го острижем, защото освен, че постоянно му е потна главата, взе и много да маже храната по главата си Laughing
Калалили, ти пък на един зоопарк си решила да го заведеш.  Laughing Нашият зоопарк е известен, че няма животни защото братята роми от другата страна на стената ( в горната част има вдигната стена) ги крадат...виж, Мечо не знам дали са успели да преборят? hahaha Стискам палци на мъж ти да мине по вода интервенцията, и скоро да се похвали с "нови" очички Peace
Люци, ще ти пиша на лични за мамата. Каката виси по цял ден на терасата, не ще да се прибира, а взе да става адска жега. Като е вътре Вико ходи и я завива с одеялото му, или я гушка, даже се опитва да спи върху нея. Тя стои като препарирана, и не смее да мръдне. Онзи ден Вико така зверски я ухапа по гърба и нея, че тя горката изскимтя и подскочи.  Joy
Ир, скоро ще пусна някой клип и снимки.  Peace

Аз да ви се оплача, не е спирал да ми тече носа от 3 седмици. Не чувам добре заради целия този мукус. Определено ми е алергията, защото е комбинирано с любимият ми зверски сърбеж на небцето, навътре в ушите, и най- гадното венеца..не знам дали знаете какво е да ви сърби между зъбите....Днес си чакам третия вид хапчета. Тази година нивата на полени в нашия регион са рекордни, и предполагам и това допълнително ми действа. Взимането на душ повече ме облекчава и последните дни голямо разхищение на вода правя Laughing Някой друг такъв, и как се справяте с алергиите? #Puppy dog

# 68
Брюксел, много е сладък Йоан с новата прическа! Аз също се каня да подстрижа момчетата, че много се потят, ама то взе че захладня при нас, та го отложих с още 1 седмица.

ох, ася, какви специалисти доктори си имате, а някакво обяснение дадоха ли ти защто се държи така младежът? Аз само се моля да са здрави децата, че те и тук имат подобно отношение!
Аз забелязах че последните дни стефко яде по-малко от обикновенно. Всички зъбчета са излезли вече, но като че ли му е по-интересно да си играе с храната, отколкото да яде. Сложа ли му купичката пред него, хапва 2-3 лъжички и се започва едно изсипване и мазане, рулото с попивателната хартия свършва за часове. А преди няколко дни го сложих на един стол до мен, докато миех чиниите и оттогава господинът се научи да си носи стола сам и току го видиш кукнат до кухненсия плот. Вече няма тайни места!   Mr. Green

Ние в неделя ходихме в близкия мол, където бяха инсталирали една надуваема пързалка. Децата много се забавляваха, ето и малко снимки Simple Smile

https://plus.google.com/u/0/photos/yourphotos

# 69
Брюксел много сладък Йоан4о!
зана немога да отворя линка,т.е отваря мимоите си снимки в гоогъл+

аз съм много развълнувана,оня ден решихме с мъж ми да вземем големият ми племенник за ваканцията при нас 4е не сме се виждали 5 години,ей така на бързо.сестра ми малко се поопъна но имаме успех,ура ще идва на 3 Юли и съм много щастлива,защото той ми е един от синовете,много съм го гледала като малък,и ми е много близък.
айде похвалих се,ще пиша по-късно пак:)

# 70
  • София
Много тъпо се почувствах като прочетох за отношението на лекарката на Тим!
Влезнах сега само, за да видя дали са казали нещо полезно, а те ...
Дано скоро Тим сам намери решение! Hug

Зелче, храната в косата е редовен номер и на Йоана.  #Crazy
Миналата година (може би помните) я минах с машинката късичко,
за да изравня косата и започне да расте новата и сега имаме косичка за опашки.
Лошото е, че колкото се радвам-толкова и грижа ми създава!
Редовно има нещо намазано по косата, а и опашчиците биват развързани ... Crossing Arms

Люци, очертава ти се лято с 3 дечица-купона ще е пълен!
Joy

# 71
съседките ми с малки деца ме предупредиха да не очаквам кой знае какво от педиатъра Whistling
лекарката каза: децата понякога ядат по-малко, дори и за по-дълъг период от време. уши, зъби и гърло му е наред, няма Т, жизнен и цветът на кожата бил добре. според мен е отслабнал, беше около 13кг, сега е 12кг, но според нея се движи в горната граница и това не е отслабване Thinking
та според нея щом не е в долната граница на теглото, няма индикации да му правят тест за непоносимост към храни.
каза, че не яде, защото: 1. не е гладен или 2. не му е вкусно... какво повече да кажа... Twisted Evil
днес прие ново хомеопатично и за вечеря изяде 1 филия хляб с масло. Mr. Green

Зел, нямам опит с алергии. тук също тази година поленът литмна на талази. знам от познати, че са правили десензибилити или както се казва там... някакви инжекции им биеха, ама зимата.

Тим също е с дълга коса и му влиза в очите, ама не мога да я отрежа, сърце не ми дава. не се поти много. храна не маже по косата, само 1 път до сега.

# 72
Aся, потресена съм от безгрижовността на лекарите в западна европа. Ако беше за мен, щях да кажа - Майната му, но за детето ми....- как е възможно да не обърнат внимание. Друг е въпроса че Тим ти ги прави тези номера вече няколко пъти.

На мен по принцип не ми е жал за коса. Стрижа наред, тя пак ще порасне. Така съм и с моята, не ми беше жал и за на Йоан. Малко ми беше странен в началото, но вече взех да посвиквам.

Днес ни бяха последните ваксини за следващите 5 години. Само се моля Йоан да не вдигне температура. Иначе дори не е плакал..Татито го води на консулт.
За 2 месеца е качил 350 гр и сега е 11.350 кг и е 79 см. За кантара им вярвам ама сантиметрите, изобщо не им вярвам, че едни пенсионерки ги мерят....Но както и да е, в горните граници сме и всичко е ок.

Йоан и той не маже по косата си храна. Маже пред него на столчето и това е. От днес вече е захранен и с нектарина. Утре ще е праскова и поредната диня....

Зелче, чакаме клипче и снимки. Защо ми се стори че Вико е малко постриган също? или е прическа? Дано бързо те пуска тази алергия...

Зана, браво на помощника ти. Йоан все иска да бърка в мивката и много обича черпака. Ако може да пие с него, е супер...

Люци, супер за племенника ти. Представям си колко си радостна още повече като знам за каква дистанция говорим. На колко години е момчето? А сестра ти в БГ ли живее?

Дани, аз мисля че Йоанка бързо ще се адаптира в БГ. Дано да имате много, много късмет и щастие в родината, че като гледам какво се случва, се радвам че съм далеч. Ако пък случайно се решите за другата Европа....близо сме, обаждайте се. Майтап, майтап, но има много идващи от Кипър и Гърция от няколко месеца...

# 73
Aся, потресена съм от безгрижовността на лекарите в западна европа. Ако беше за мен, щях да кажа - Майната му, но за детето ми....- как е възможно да не обърнат внимание.

ооо с мен са по-брутални. затова и преминах към алтернативна медицина Mr. Green
обаче продължавам да плащам луди суми за здравна застраховка, задължителна е  Crossing Arms

защо го мерят Йоан толкова често?  Thinking аз бях на консултация декември и следващата ми е между октомври и декември - когато се вреда за час. днес го теглиха, само защото казах, че не е ял дълго време...
аз също съм била много злояда, та явно ми се връща като при Зелчето  Twisted Evil

# 74
  • София
Дани, аз мисля че Йоанка бързо ще се адаптира в БГ. Дано да имате много, много късмет и щастие в родината, че като гледам какво се случва, се радвам че съм далеч. Ако пък случайно се решите за другата Европа....близо сме, обаждайте се. Майтап, майтап, но има много идващи от Кипър и Гърция от няколко месеца...
Hug

Общи условия

Активация на акаунт