Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 600
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Имате ли мнение за сайтовете работа.бг и заплата.бг? Същите обяви като в джобса ли са?

# 601
Здравейте! За съжаление и аз трябва да се запиша в темата. Вече изгубих бройката на CV-тата, които изпратих и започвам да губя вяра, че някога ще ме наемат. Имам дългогодишен опит с програмирането, но от дълго време си търся си работа, което на фона на приказките, че програмистите лесно си намират високо платена работа ми се струва абсурдно и ме обезверява допълнително. Във Варна положението е плачевно, повтарят се едни и същи обяви. В София има по-голямо търсене, но за сега не смятам за разумно да се преместя на другия край на България.

# 602
vyrba, и аз отдавна се опитвам да обясня, че това с програмистите и компютърните специалисти е химера за "провинцията". За съжаление реализация в тази област има само в София. Дори и в по-големите градове, хората в този бизнес масово работят на заплати и при условия с нищо по-различни от всички останали. Да не кажа, че реализацията там се свежда до продавачи на компютри и в по-добрия случай техник. Виждам, че пускат обяви за програмисти, но в повечето случи пише, че е за София.

Имам приятели, които се занимаваха с компютри и в началото всички обясняваха как няма да отидат в София, ама един по един заминаха  Tired

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 21:10 от Red_Hot

# 603
  • UK
Имате ли мнение за сайтовете работа.бг и заплата.бг? Същите обяви като в джобса ли са?
По мое наблюдение голяма част от обявите на по-големите компании ги има и в Джобс, останалото са заварчици за Чехия, селско стопанство, камериерки, детегедачки за Англия, соц. асистенти за Германия. Въпреки това, аз последната си работа там я намерих, доста забутана и кратка обява беше. Преглеждай си ги и тях, не знаеш откъде ще изскочи зайчето. Успех!

# 604

Определено не, работа бг и заплата бг са едни от най-зарязаните сайтове за обяви от вяскакъв тип , там обяви почти не се публикуват и много от тях са доста стари - поне в работа бг. Нямат добри обяви и нямат нищо общо с джобс.бг , и двата сайта съм ги пробвала не веднъж и нищ интересно няма освен разни безсмислени обяви за детегледачки, и подобни.

# 605
ЛОВЕЧ
момичета, още не сме пуснали обява и първо тук споделям , че търсим продавач - мъж или жена , непушач, от 30 до 45години за магазин за електронни цигари, бижутерия и gsm аксесоари, намира се  на ул '' Стефан Каражда"16, който се интересува да ми пише на лични.

Дискриминация  Whistling Whistling Whistling

# 606
  • София
Да се отчета при вас, че започнах работа преди две седмици. Фирмата е българска, но предлага добри условия. Работата не е лесна, още се обучавам, много се надявам да се справя добре  Praynig Пожелавам късмет на всички, защото при мен си беше точно късмет, реших да кандидатствам за позиция, за която имам съвсем малко опит и като цяло нямам желание да работя в тази област, а се оказа, че търсят човек и за друга позиция, за която съм им се сторила подходяща.
Така че не се отчайвайте, аз и на близките  ми казвах, които вече се бяха сериозно притеснили - ще намеря работа, въпрос на време е. Действително е така, пожелавам ви при вас да стане по-скоро.
Палмичка, на теб много стиснати палци  Hug

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 00:28 от Maidenly

# 607
  • UK
Честито, MaidenlyHug Много успехи в новата работа! 

# 608
Аз съм се отчаяла от доста време, вече 6та година търся , подавам СВ-та по около 10 на ден,пнякога мотивацинни писма, е сега чакам резлутат от едно интервю за една адвокатска кантора ,единствено ми предлагат неплатени стажантски програми... Confused Sad

# 609
  • София
http://www.econt.com/career-offer/?id=00000638
Обява за кандидати със счетоводно образование в Русе. Не знам дали са я публикували на по-общодостъпно място.

И аз се оглеждам за работа.

# 610
  • София
СОФИЯ

И аз да пиша тук, преди да съм пуснала обява. Търсим млада жена/ момиче с немски език. Фирмата се занимава с внос и износ на автомобили с клон в Германия. Работата ще се състои в писане на договори, оферти, комуникация с Германия, търсене на автомобили, водене на преговори по закупуване или продажба. Твърда заплата плюс процент.
Само да уточня, че автокъщата се намира на Цариградско шосе, преди караулката на околовръстното.
Ако има желаещи да питат  Peace

# 611
Малко извън темата, но да попитам..
Има ли начин бъдещ работодател да провери дали, човекът който ще наеме има сключен договор в момента? Има ли такава база данни (не говорим за банките, защото знам, че те имат такава информация) Малко объркано стана, дано някой ме разбере? Confused

# 612
  • София
Ако е дадено ЕГН всеки може да провери в сайта на НОИ дали лицето е осигурено, но само по имена не мисля. Като се сетя колко хора с име Иван Иванов има...

# 613
  • София
Здравейте! За съжаление и аз трябва да се запиша в темата. Вече изгубих бройката на CV-тата, които изпратих и започвам да губя вяра, че някога ще ме наемат. Имам дългогодишен опит с програмирането, но от дълго време си търся си работа, което на фона на приказките, че програмистите лесно си намират високо платена работа ми се струва абсурдно и ме обезверява допълнително. Във Варна положението е плачевно, повтарят се едни и същи обяви. В София има по-голямо търсене, но за сега не смятам за разумно да се преместя на другия край на България.

За съжаление във Варна в момента е почти невъзможно да намериш някаква работа с добри условия и хубава заплата  Tired

# 614
Ако е дадено ЕГН всеки може да провери в сайта на НОИ дали лицето е осигурено, но само по имена не мисля. Като се сетя колко хора с име Иван Иванов има...
Скрит текст:
Това не става ли с персонален код за самото лице?
Чудя се дали въпроса да не го задам към темата за счетоводителите?

Общи условия

Активация на акаунт