Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 597
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Ако е дадено ЕГН всеки може да провери в сайта на НОИ дали лицето е осигурено, но само по имена не мисля. Като се сетя колко хора с име Иван Иванов има...
Скрит текст:
Това не става ли с персонален код за самото лице?
Чудя се дали въпроса да не го задам към темата за счетоводителите?

Счетоводителите виждат.

# 616
Ако е дадено ЕГН всеки може да провери в сайта на НОИ дали лицето е осигурено, но само по имена не мисля. Като се сетя колко хора с име Иван Иванов има...
Скрит текст:
Това не става ли с персонален код за самото лице?
Чудя се дали въпроса да не го задам към темата за счетоводителите?

Счетоводителите виждат.

Здравните осигуровки се проверяват по име и ЕГН, а социалните, вкл. и обещетението при болнични става с персонален код и име.

# 617
  • Пловдив
Здравейте! За съжаление и аз трябва да се запиша в темата. Вече изгубих бройката на CV-тата, които изпратих и започвам да губя вяра, че някога ще ме наемат. Имам дългогодишен опит с програмирането, но от дълго време си търся си работа, което на фона на приказките, че програмистите лесно си намират високо платена работа ми се струва абсурдно и ме обезверява допълнително. Във Варна положението е плачевно, повтарят се едни и същи обяви. В София има по-голямо търсене, но за сега не смятам за разумно да се преместя на другия край на България.

За съжаление във Варна в момента е почти невъзможно да намериш някаква работа с добри условия и хубава заплата  Tired

Слагам и Пловдив в този списък.

# 618
  • В страната на бурите
Здравейте момичета,

Искам да ви помоля за съвет и се извинявам, ако вече е писано по темата. Работя в една фирма от близо година и като цяло съм доволна - заплата ми беше увеличена, свикнах с хората, работата е в област, в която исках да се развивам. Е, има си и недостатъци, но къде ли няма. Бях решила, че това е работа, с която ще натрупам опит в областта и от време на време поглеждам обявите.
Видях обява - конкурс за длъжност в държавната администрация. Никога не съм работила като държавен служител, покривам изискванията (позицията е главен експерт) и се чудя дали да кандидатствам. Спират ме обаче заплатата, за която пише нещо като 400 - 1400 лв. Какво означава това, защото за мен има доооста разлика от 400 до 1400? Как изобщо се определят заплатите за тези длъжности, защото ако е горната граница - ОК, но 400 лв? Дали изобщо си заслужава подаването на документи, евентуални интервюта (за които трябва да излизам от работа или да си взимам отпуск) и цялата разправия, ако има опция да предлагат под 1000 лв?

Благодаря ви!  

# 619
Малко извън темата, но да попитам..
Има ли начин бъдещ работодател да провери дали, човекът който ще наеме има сключен договор в момента? Има ли такава база данни (не говорим за банките, защото знам, че те имат такава информация) Малко объркано стана, дано някой ме разбере? Confused

Легално - не. Нелегално - да.

Но в момента, в който си дадеш трудовата книжка и не представиш необходими документи от предишен работодател - става ясно.

# 620
Wonder woman мога ли да те помоля евентуално да ми пуснеш линк към тази обява, самата аз съм с образование магистър Публична администрация и съм заинтересована, опредварително.  Laughing

# 621
Dejie, Dados, благодаря ви!

Цитат
Продавач-консултант/ка
Описание и
Изисквания:    КАНДИДАТИ БЕЗ СНИМКА И КРАТКО МОТИВАЦИОННО ПИСМО НЯМА ДА БЪДАТ РАЗГЛЕДАНИ!
Очакваме Вашите CV-та с актуална снимка + няколко думи защо тази работа е атрактивна за Вас.

Специализиран магазин за насипно кафе и чай в кв."БАНИШОРА" търси да назначи продавач- консултант/ка.

Работата е подходяща и за студенти/ки, но НЕ Е ВРЕМЕННА.
Нуждаем се от сериозен човек, който се задържа на едно място!
На работното място не се пуши и НЯМА възможност за често излизане за пушне извън търговският център.

Вашата заетост ще бъде: 16дни/ месец, които са фиксирани и няма възможност за промени.
- понеделник всяка седмица, пълен работен ден;
- вторник всяка седмица, пълен работен ден;
- сряда всяка седмица, пълен работен ден;
- 2 уикенда в мсеца, които могат да са различни в различните месеци, но отново фиксирани от нас.

Евентуална промяна на дните може да се очаква през летните месеци и от началото на октомври без да се променя броят им (16дни).

Работното време на магазина е:
пон-съб: 9:15-20:00ч.
неделя: 9:45-16:00ч.

Предлагаме фирмено 10 дневно обучение, което се заплаща, работа в млад екип и трудов договор.
Предишен опит не е необходим!

Удобрените ще бъдат поканени на интервю чрез e-mail или тел. обаждане.
Удобен транспорт: тролейбус 1, 5; метростанция Мария Луиза.
Месторабота:    София / България
Заплата:    от 300 до 400 BGN (Бруто)
http://www.jobs.bg/f1882307
Тази обява я има поне веднъж седмично. И начина на писане, и заплатата  Shocked, и Удобрените ...  Stop Stop Stop

Цитат
Продавач - консултант
Ref.No:    03
Описание и
Изисквания:    Продажба на аксесоари за Алуминиева и ПВЦ дограма

- работа с компютър
- работа със складова програма Микро Инвест
- работа с касов апарат
- издаване на фактури

Заплата 600 - 800 чисто (осигуровките се поемат от фирмата)
Работно място: бул.Сливница бл.173 - Партер (до надлеза на кв."Захарна фабрика")
Работно време:Понеделник - Петък 08.30 до 18.00 , Събота 09.00 - 14.00 часа
Изисква се бързина на работа поради големия обем техническа информация бързо и адекватно реагиране.
Подредба на стоката (кашони до 10 - 15 кг ).Подлежите на обучение между 2 - 4 седмици в зависимост от вашето възприемане на информацията.
Моля, заповядайте на интервюто което ще се състой на горепосочения адрес в Сряда 17.07.2013 в 12.00 часа.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО носете със себе си подробна автобиография!!!
При евентуално започване на работа ще се изисква информация от всички бивши работодатели (документ от НОИ)
http://www.jobs.bg/f1882351
Тук не се ли пооляха малко? Какъв документ от НОИ?

Най-новата мода е да работиш пробно два дена без заплащане.  Close Аз отказах /за продавачка/, но моя позната се е навила в някаква кетъринг фирма в Дружба. След двата дена й казали, че ако се нуждаят от нея, ще й се обадят.  Whistling

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 10:44 от Естел Бързоход

# 622
Атлантик Кепитъл също си пускат най редовн обявите за който народа си кандидатства, както и аз без отговор от тяхна страна и ми се струва че незнаят какво търсят...
6та година търсене и съм подавала къде ли не....  Sad

# 623
Здравейте момичета,

Искам да ви помоля за съвет и се извинявам, ако вече е писано по темата. Работя в една фирма от близо година и като цяло съм доволна - заплата ми беше увеличена, свикнах с хората, работата е в област, в която исках да се развивам. Е, има си и недостатъци, но къде ли няма. Бях решила, че това е работа, с която ще натрупам опит в областта и от време на време поглеждам обявите.
Видях обява - конкурс за длъжност в държавната администрация. Никога не съм работила като държавен служител, покривам изискванията (позицията е главен експерт) и се чудя дали да кандидатствам. Спират ме обаче заплатата, за която пише нещо като 400 - 1400 лв. Какво означава това, защото за мен има доооста разлика от 400 до 1400? Как изобщо се определят заплатите за тези длъжности, защото ако е горната граница - ОК, но 400 лв? Дали изобщо си заслужава подаването на документи, евентуални интервюта (за които трябва да излизам от работа или да си взимам отпуск) и цялата разправия, ако има опция да предлагат под 1000 лв?

Благодаря ви!  

Това което знам за заплащането е, че границата е от до, защото се започва на най- ниската в случая 400 лв. и с годините ти се увеличава.
Имай в предвид обаче, че сега масово се подменят държавните служители и лично аз не вярвам в честния и открит подбор на новите.  И има места, които са доста ветровити, според кой е на власт и кой е човек на шефа.  Crossing Arms

Понякога не мога да повярвам на очите си. Какви документи от НОИ, какви справки, за правителството ли ще работиш, за тайните служби ли, що ли?  ooooh!

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 22:14 от Red_Hot

# 624
  • София /Абсурдистан
Wonder woman след като никога не си работила в държавната администрация, нямаш право да кандидатстваш за главен експерт, а само за младши. Заплатата ще е ниска обаче. Чак след като поработиш като такъв определен период от време,  тогава може да кандидастваш за държавен експерт, а в последствие и за главен. Главния експерт обикновено е началник на отдел и нали се сещаш, че няма да назначат случаен човек, а и без опит. Местата за главни експерти в ДА изискват определен стаж пак там и обикновено предварително се знае за кого са обявени /за човек на човек/.

# 625
Правителството и тайните служби сами си я взимат тази информация. Нямат нужда от справки.  Wink
Само кокошкарите искат справки. И колкото по-големи кокошкари са, толкова повече справки искат.

# 626
  • София /Абсурдистан
И колкото по-големи кокошкари са, толкова повече справки искат.
Много вярно  Peace

# 627
Не можах да се стърпя още един абсурд да ви покажа, обявата е за личен асистент  hahaha

-Средно образование
-Отлична компютърна грамотност с Word и Excel
-Отлично владеене на английски език-писмено и говоримо
-Отлично владеене на българския книжовен език и познания за бизнес етикеция
-С предимство са кандидатите с висше Юридическо образивание,Връзки с обществеността,Маркетинг и реклама PR

А и още един бисер. Текстът на цялата обява е:

Управител
Описание и
Изисквания:    Търсим да назначим управител .

Няма фирма, няма адрес, няма описание  Sunglasses

Unknown_lady
е права. В ДА се започва като младши експерт (след това е старши и главен). По закона за държавния служител има писмени изпити, след това няколко кръга интервюта. Има отсяване по документи преди да те пуснат до изпита и в повечето случаи отпадаш точно поради причината, че нямаш опит в ДА. (Съмняваме в обявата това да не е написано или са очаквали, че си чел закона.) Но за да не звучи, че те отказваме, подай си документите, после пиши какво е станало  Wink

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 00:57 от Red_Hot

# 628
Здравейте,след 2 седмици и аз ще съм отново безработна.Не се притеснявам.Миналата година за по-малко от 2 месеца си намерих работа и сега вярвам,че няма да е за много по-дълго.В малък град съм има и много безработни,но и обяви има.Напускам последната си работа заради разминаване на условията,часовете и естеството на работата с първоначалните уговорки.

# 629
Много хубаво е човек да е оптимист. Peace Успех на всички в търсенето на работа. Hug

Общи условия

Активация на акаунт