Работа, CV-та, HR-и, съвети - 32-ра тема

• 81 592
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Wonder woman след като никога не си работила в държавната администрация, нямаш право да кандидатстваш за главен експерт, а само за младши. Заплатата ще е ниска обаче. Чак след като поработиш като такъв определен период от време,  тогава може да кандидастваш за държавен експерт, а в последствие и за главен. Главния експерт обикновено е началник на отдел и нали се сещаш, че няма да назначат случаен човек, а и без опит. Местата за главни експерти в ДА изискват определен стаж пак там и обикновено предварително се знае за кого са обявени /за човек на човек/.

Само да поясня - за старши и главен експерт не е задължително да си работил в държ.администрация - нармативно регламентирано е да имаш трудов стаж по специалността, копято си завършиш. Може само като допълнително изискване - за предимство - да се изисква служебен стаж, но не задължително. Трудовият стаж е задължителен, независимо къде - в частния или държавния сектор.
Относно заплатата - тя също е нормативно регламентирана - ето линк: http://ciela.net/freestategazette/OpenDocument.aspx?id=2135799916 и се определя в границите от...до.... , но самият работодател определя точния размер - ако длъжността е в центр.администрация заплатата със сигурност няма да е 400 лв, но пък за там почти съм сигурна, че конкурсите са нагласени. Успех на всички, които търсят работа!

# 646
Благодаря, момичета , пита като инженер напрактика нямам а и досега не съм срещала обява в тази област от моята специалност която ад ми харесва и допада, опит на Административна позиция имам но отчаянието и търсенето продължават до кога незнам.  Cry Confused Confused

# 647
Много хубаво е човек да е оптимист. Peace Успех на всички в търсенето на работа. Hug

Незнам, аз съм си оптимист за една голяма част от нещата от живота, н за намиранет на рабта незнм, толкова интервюта и нищо , 6та година  Sad

Знам,трудно е...и на мен напоследък ми е криво,намираме само временна работа и после пак,понякога се налага да се местим,не можем да се установим на едно място...  Tired,или пък няма работа.
Другата седмица завършвам фризьорския курс и съм се отчаяла,незнам дали ще си намеря работа,нищо че едно момиче от LOREAL каза,че от мен ще стане нещо,ама нямам връзки...,а с другата ми специалност-Социални дейности,пак нищо не става...
Не се отчайвай,не си сама  Hug

# 648
Да се запиша и аз пак в редиците Sad.Преди три месеца ги напуснах,заредена с огромни очаквания и ентусиазъм,че съм намерила "моята работа",но нещата се оказаха малко по-различни от първоначалните.Нито работата,нито договора,нито заплащането бяха каквито ги бяхме договорили....освен това взех два пъти болнични за един месец/и двата пъти беше наистина много сериозен проблема и не бях в състояние да се движа,иначе през останалото време си пиех обезболяващите и покривах задълженията си/....Та,се наложи да напусна.И сега се оглеждам...,но не знам за какво newsm78/факт е,че никак не съм добре здравословно,не мога да обещая че няма да взимам болнични и ще съм винаги в добра форма и на линия......,но не мога и да лежа по-цял ден вкъщи-дори от гледна точка на това,че като не съм ангажирана сериозно в нещо,започвам да се задълбочавам в болежките и положението става "леле-мале"/.

# 649
Какъв е шансът да се класира човек за някое от местата по програмата Старт на кариерата в случай , че не е по обявената специалност, но близка? Например: да искат право, а да съм завършила публична администрация, или да искат начална и предуч. педагогика , аз да съм учител по БЕЛ?

# 650
Има шанс, при нас имахме такива, ама ние сме в частния сектор. В ДА не знам, според мен минимално.

# 651
  • Варна
Записвам се да ви следя,като търсеща работа във Варна.

# 652
Момичета, кокичета, аз започнах да се изнервям вече..всеки Божи ден пускам поне по 10 CV-та в джобса и никой, ама никой не ми се обажда поне да ме напсува...мисля си за частна трудова борса. Някоя от вас да е пробвала с такава...да препоръча за София ако им доволни...

# 653
Те са две--Адеко и Менпауър.

# 654
Те са две--Адеко и Менпауър.

Само две за цяла София  Shocked

Отзиви за някоя?

# 655
Какъв е шансът да се класира човек за някое от местата по програмата Старт на кариерата в случай , че не е по обявената специалност, но близка? Например: да искат право, а да съм завършила публична администрация, или да искат начална и предуч. педагогика , аз да съм учител по БЕЛ?

За тези специалности, които си посочила е почти невъзможно да се заменят с други, поради нормативни изисквания. За юрист и учител с начална и предучилищна педагогика има законова рамка. Единият не може да работи работата на другия (с ПА юрист и с БЕЛ- НУП), макар че са сходни професии.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 13:53 от Red_Hot

# 656
Момичета, кокичета, аз започнах да се изнервям вече..всеки Божи ден пускам поне по 10 CV-та в джобса и никой, ама никой не ми се обажда поне да ме напсува...мисля си за частна трудова борса. Някоя от вас да е пробвала с такава...да препоръча за София ако им доволни...

Ако пускаш през jobs, на практика няма значение дали подаваш на директно търсеща фирма или на посредник. И т.н частни трудови борси, публикуват свободните си позиции в същия сайт, така че като видиш нещо подходящо си подаваш CV- то. В смисъл няма някакви специални регистрации, преди няколко страници го обсъждахме това Simple Smile

# 657
Да, аз виждам, че има обяви и от частни борси, НО си мисля...дали ако се замъкна там, няма дами направят интревю да кажем...и да имам по-голям шанс отколкото ако пускам от джобса...

# 658
Уау , наистина ли пускаш по 10 CV на ден...за какви позиции кандидатстваш?Аз съм имала седмици без нито едно пуснато CV ...

# 659
От къде ги намирате тези 10 обяви на ден?  newsm78
Днес е jobs  по моите критерии (чеканала съм автоматично да получавам на e-mail), нямаше 10 обяви. Като половината бяха редовните.

Общи условия

Активация на акаунт