Бургаски майчета - 15 тема

• 43 684
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Това, че не държиш да сме на едно мнение някакси ще го преживея. А цитатите ,които поствам са просто в подкрепа на мнението ми , което не е такова само защото искам да тропна с краче и да кажа "това е" , а защото хората правят изследвания за да стигнат до това заключение.

# 211
А относно безвкусната храна - нали знаете ,че солта е най-голямата отрова, а вкусът към нея се възпитава .Така че ако успея да науча детето си да яде безсолно ,че и аз покрай него ... ще направя и на двама ни най-голямата услуга!
  202uuАбсолютно съм съгласна и аз ще съм доволна ако мога да го науча да яде без сол,защото за мен солта която има във всичко е много повече отколкото трябва да бъде.

# 212
  • Близо до морето (200 м)
Това, че не държиш да сме на едно мнение някакси ще го преживея. А цитатите ,които поствам са просто в подкрепа на мнението ми , което не е такова само защото искам да тропна с краче и да кажа "това е" , а защото хората правят изследвания за да стигнат до това заключение.

Благодаря ти, наистина, че продължаваш да ме поучаваш...не се знае, може и да "хвана" нещо.

Нали не си мислиш, че аз не ти постнах цитати, защото няма хора, които правят изследвания и стигат до съвсем други заключения? Не го направих, за да не звучи като "тропане с краче", но, явно, правилото е - да не се обаждам.

# 213
  • До морето :)
Ние сме на Държавната кухня (няма как да взимам от частната). Доволна съм. Къде яде, къде не, но поне не готвя всеки ден различна манджа, специално заради госпожицата. Ако нещо ми изглежда безвкусно, натрошавам вътре малко сиренце и готово. Досега неизмит буркан или някаква гадост не съм срещала.

# 214
Момичета и аз да се включа с един въпрос, относно храненето..
Какво ви е мнението за замразяването на приготвената в домашни условия храна..
С мъжа ми сме на строги диети и храната ни се свежда до белтъци, протеинови шейкове, овесени ядки, пилешко и риба на скара, салати и тук-там някой картоф.. все неподходящи за бебуна неща..
Заради зловещия запек пък се налага аз сама да приготвям на малката храната на база препоръките на гастро-педито, но все ми се получават по около 4 порции като за бебека и с това редуване на зеленчукови/месно-зеленчукови пюрета реших да замразявам, пиша дата и след това размразявам на водна баня.. хем имам разнообразие, хем не готвя всеки ден.. Ама какво остава от хранителните вещества много много не ми е ясно.. Четох няколко статии, които толерират замразяването, ама нещо ме човърка, та реших да видя какво е вашето мнение.. Wink
На този етап за кухня и готови пюрета не можем и да си помислим.. Педи заръча да приготвяме храната вкъщи.

# 215
Момичета и аз да се включа с един въпрос, относно храненето..
Какво ви е мнението за замразяването на приготвената в домашни условия храна..
С мъжа ми сме на строги диети и храната ни се свежда до белтъци, протеинови шейкове, овесени ядки, пилешко и риба на скара, салати и тук-там някой картоф.. все неподходящи за бебуна неща..
Заради зловещия запек пък се налага аз сама да приготвям на малката храната на база препоръките на гастро-педито, но все ми се получават по около 4 порции като за бебека и с това редуване на зеленчукови/месно-зеленчукови пюрета реших да замразявам, пиша дата и след това размразявам на водна баня.. хем имам разнообразие, хем не готвя всеки ден.. Ама какво остава от хранителните вещества много много не ми е ясно.. Четох няколко статии, които толерират замразяването, ама нещо ме човърка, та реших да видя какво е вашето мнение.. Wink
На този етап за кухня и готови пюрета не можем и да си помислим.. Педи заръча да приготвяме храната вкъщи.

Аз като приготвя повече бурканчета пюре ги заварявам за 5мин. После  ги съхранявам в хладилника и ги давам през другите дни. За замразено пюре не ми е идвало на ум досега.

# 216
   Здравейте,
някой виждал ли е да се продава комплект шише/чаша с различни сменящи се накрайници-биберон,мек и твърд накрайник и силиконова сламка и свалящи дръжки.Намирам само на  Camera ама е малко грозничко ,намирам и отделни шишета със съответните накрайници,но не като комплект.И още нещо търся-високо столче за хранене,което после става на отделни стол и маса и да е пЛаСтМаСоВо.С каката ползвахме дървено такова и си го ползвахме 3 години,много е удобно,но сега ми есе иска да е пластмасово.Ще се радвам някой да е забелязал подобни неща
ХУбав ден на всички!!!

# 217
# 218
Здравейте майчета!

Присъединявам се към Вашата тема ако позволите  Simple Smile. Аз ще ставм мама за втори път, като този път очаквам бизнаци или по-точно близначки.
Обръщам се по специално към тези, които им предстои раждане. Бихте ли споделили къде ще раждате и при кой лекар? На мен ми е много трудно да реша.

Имам още един въпрос: Знаете ли къде мога да направя запис на товете на близнаците? Още е рано за тях, но да се осведомя.

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 15:10 от djudjy

# 219
  • Бургас
Здравейте майчета!

Присъединявам се към Вашата тема ако позволите  Simple Smile. Аз ще ставм мама за втори път, като този път очаквам бизнаци или по-точно близначки.
Обръщам се по специално към тези, които им предстои раждане. Бихте ли споделили къде ще раждате и при кой лекар? На мен ми е много трудно да реша.

Добре дошла. Близнаци -суперрррррр! Така искам и аз Simple Smile

# 220
  • Бургас

Aз родих секцио преди 2 мес в Дева Мария - много съм доволна от болницата. Да ти препоръчаме лекар е доста относително - тези, от които аз съм доволна, други не са доволни от тях и обратно. Довери се на собствената си интуиция и симпатии към даден лекар  Peace
Ти къде си следиш бременността, не искаш ли да раждаш при лекаря, който те следи?

Запис на тонове ми правеше лекарката, последния месец ходех всяка седмица на преглед и тогава правихме и записите.

# 221
  • До морето :)
djudjy, в Бургас са 3 болници и ще чуеш хубави и ужасяващи неща и за трите. Затова според мен си избери първо лекар. Пък и разгледай темите на съответните болници. Лека бременност.

# 222
Ето ти темичките за 2 от 3-те болници,на Окръжна я нямам!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695990.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686379.0

Аз също мога да ти кажа на къде съм се насочила,но точно както казаха и майчетата преди мен,за всяка една ще чуеш и хубави и лоши неща!

# 223
  • Бургас
За всяка болница и за всеки лекар има различни мнения...
Зависи какво искаш ти самата- луксозна болница, добър екип , професионални грижи за бебето, зависи как мислиш да раждаш...
И също така не на последно място финансовата възможност...
Но каквото и да избереш най-важно е всичко да е нормално и да гушкаш едно прекрасно бебе  Hug

# 224
  • Бургас
Но каквото и да избереш най-важно е всичко да е нормално и да гушкаш едно прекрасно бебе  Hug

абсолютно вярно!!!

Общи условия

Активация на акаунт