На море в Гърция 2013 - V

• 88 858
  • 716
  •   1
Отговори
# 300
  • София

brazilka Става въпрос за Athos Villas в Неа Рода нали ? Писах наскоро за тях, наистина сега видях цената, ние бяхме на много по-ниска цена...лошо, а е прекрасно място. Хотел ли ти трябва или пак вили ?

Да, точно за тях. Наистина са прекрасни, но цената през тази година е много увеличена и са направили активния сезон до октомври  Crazy Миналата година взехме телефона на управителя, който каза, че ще се мести на подобно място, точно защото ще увеличат много цените и да му се обадим, но съм го загубила...  ooooh!

Искаше ми се нещо подобно на тях. За пръв път бях на такъв тип почивка и много ми допадна. А и плажът беше разкошен. Ако някои може да препоръча подобно ще съм много благодарна Hug

brazilka Изглежда навсякъде вече са скъпи вилите, но все пак виж тук, може да излезе нещо изгодно:

http://www.halkidikivilla.com/welcome
http://www.mariaelenavillas.gr/

И тези са страхотни, но пак сериозни цени:
http://www.saniluxuryvillas.gr/villas.php

# 301
  • София
Bled, благодарение на препоръките ти си променихме резервацията за Aegian Melathron. Simple Smile Доверявам ти се, защото лично съм била в Anthemus Sea, а за Sition много искахме, но нямаше места за др. седмица. А и като гледам от сайта Aegian Melathron наистина изглежда добре. Ти лично ли си била или си го виждала? Има ли други отзиви за там? Как е плажът?

♥Пандичка♥ Aegian Melathron е прекрасно място, били сме лично/когато не сме били на дадено място си казвам/, но по възможност трябва да сте в тази част, която е до плажа. Те направиха допълнение, което е през пътя, пак е много хубаво, но по-добре долната. Плажа ще ти хареса, виж снимките тук, някой от тях съм ги качила аз:
 http://www.trivago.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%B0 … D0%BC%D0%BA%D0%B8

# 302
Блед, много се радвам, че отзиа е от човек, лично бил на мястото.  Hug А тази пристройка от др страна на пътя нали не е много далеч от плажа? Ако е 100 м не е проблем...

Иначе на мен ми е малко притеснено, защото в booking пишеше, че има едно помещение каквото искаме, а по тел жената каза, че нямали... Но тя звъня в почивния ден на човека, който прави резервациите и се надявам да са сгрешили. Така или иначе казаха да направим рез. по booking и го направихме... Преди години баща ми много се беше ядосал с едно място тук в бе - направил рез. през booking, отива намясто и му казват, че няма места. Беше се оплаквал на арменския поп и съответно нищо. Дано не стане като с него... Решили сме сутринта към 9-10 да звъним в хотела да потвърдят рез. ни и ако се окаже, че нямат места, ще си ходим на Hanioti grand hotel, чито рез. не сме отменили, не сме давали и кр. карта.

# 303
  • София
Блед, много се радвам, че отзиа е от човек, лично бил на мястото.  Hug А тази пристройка от др страна на пътя нали не е много далеч от плажа? Ако е 100 м не е проблем...

Иначе на мен ми е малко притеснено, защото в booking пишеше, че има едно помещение каквото искаме, а по тел жената каза, че нямали... Но тя звъня в почивния ден на човека, който прави резервациите и се надявам да са сгрешили. Така или иначе казаха да направим рез. по booking и го направихме... Преди години баща ми много се беше ядосал с едно място тук в бе - направил рез. през booking, отива намясто и му казват, че няма места. Беше се оплаквал на арменския поп и съответно нищо. Дано не стане като с него... Решили сме сутринта към 9-10 да звъним в хотела да потвърдят рез. ни и ако се окаже, че нямат места, ще си ходим на Hanioti grand hotel, чито рез. не сме отменили, не сме давали и кр. карта.

♥Пандичка♥ Не въобще не е далече, само през пътя и си в другата част, и там е хубаво.
Нали разбра, че до снощи бяхме в Ханиоти, разликата между Aegian Melathron и Hanioti grand hotel е огромна, снощи се разхождахме до него. Били сме в него преди години, беше хубаво, сега остаря... Басейна му е много малък..Сега са построили нова част, в нея не знам как е. Искат 10 евро за паркинг, наистина е лудница отпред. Най-хубавото му е, че се намира точно в центъра, прекрасно за разходки вечер..Ако искаш нещо подобно в Ханиоти, само Elinotel Apolamare, струва си. Иначе градчето е супер....

# 304
  • София
Туцка, veka, благодаря  Hug. Пратих запитване тук http://www.fedramare.gr/ и ми дадоха цена 310 евро за 8 нощувки, което ми звучи много добре. Като цялото такъв вариант ме устройва, не мога да се ориентирам dobre за местоположението, в селото ...

# 305
  • София
Туцка, veka, благодаря  Hug. Пратих запитване тук http://www.fedramare.gr/ и ми дадоха цена 310 евро за 8 нощувки, което ми звучи много добре. Като цялото такъв вариант ме устройва, не мога да се ориентирам dobre за местоположението, в селото ...

Elika Ето тук можеш да видиш точно къде се намира, има го с надпис:
Увеличи картата....
http://www.sanstefanos.co.uk/map

# 306
Блед, мнооооооого ти благодаря! Златна си с отзивите си!!   bouquet Как е водата на Касандра? Колко градуса горе-долу?

# 307
Привет на всички, преди малко се връщаме от Вурвуру, не се плашете, времето е разкошно, водата става за къпане,а идните дни се очаква да стане доста топло. Ще пиша повече, само да си поема въздух Simple Smile

# 308
Кратък ъпдейт за района на Амулиани, Йерисос, Ставрос и Уранополи (понеже виждам, че доста хора се вълнуват от времето): водата е лед според мен.
Времето е променливо: като грее - пържи, но е доста динамично и всеки ден от сряда до неделя вали по-малко или повече. Освен това на повечето места духа (на Амулиани е най-топло от посочените).

Определено най-студеното време и вода за тези дати в последните пет-шест години. Всъщност мен ми е идеално за разходки и излежаване на шезлонга, но водата наистина не става.
Но, смятам вече да почва лятото и там Simple Smile

# 309
# 310
  • Пловдив

В нашето положение, май Тасос е най-удачното решение, макар че ми се искаше на друго място, а и там е леко скучно... Много харесах тези студиа и бунгала, някой с отзиви? http://studios-katerina.gr/en/beach-bungalow

И аз го харесах, миналата седмица пратих запитване и ми отговориха, че въпросното бунгало е заето за целия сезон. За останалите студиа има варианти, но не са точно на плажа.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 00:06 от bisserina

# 311
Ще ходим в Гърция с приятели за седмица с тяхната кола на Ситония. На мен обаче ми се налага да се върна ден по-рано и трябва да измисля с какъв някакъв друг транспорт. Има ли някой тук, който да е пътувал с автобус до Ситония от София? Може би има автобуси до Солун? И после до София как? Simple Smile

# 312
От Солун до София също има автобуси - едно примерно разписание.

Разписанията на Ктел Халкидики са тук.
Пътуването не е проблем - аз съм го правила същото изпълнение даже от Скиатос (прибиране по-рано от компанията), но може да бъде доста уморително, ако си с багаж, тъй като автобусите спират на различни места.

Навремето имаше 3 пъти дневно влак София-Солун, но го спряха, чух преди време, че все пак има жп линия, но с прекачване на границата (тук може и да греша, тази част от информацията не ми е проверена Simple Smile) - едва ли ще е приятно и бързо.

Единият вариант е приятелите ти да те откарат поне до Солун, за да ти спестят едната отсечка, другият - да търсиш транспорт от туристическа агенция, някои имаха ежеседмични курсове до Халкидики, събота основно.

И третият - да кажеш датата и дестинацията тук в темата, напълно е възможно някой от многобройните пътуващи да може да те прибере Grinning

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 00:31 от Параход

# 313
  • София
Времето Тази сутрин слънцето в 6 и четири минути прескочи Атон и ни огря в Сарти, Ситония със страшна сила, посрещнах го както винаги на плажа, моя слабост. Няма и следа от вчерашния вятър, спокойно море, явно ще е чудесно за плаж.

Малко анализ на времето и водата до сега:
Керамоти, края на май...много топло, водата все още студена, всеки ден плаж.
Тасос, началото на юни...също топло, водата бавно загрява,влизане в морето-рядко, в басейна няма проблем, от 8 дена, само един лош ден.
Ставрос, лошо-студено, вода-много студена, без плаж.
Солун - Agia Triada, през деня-топло, прекрасно за плаж, водата-направо топла. Вечер-буря и дъжд, на сутринта няма и следа.
Ханиоти, Касандра, най-топлият ден, направо задушно, плажовете в Polichrono, Ханиоти и Pefkochori препълнени/беше събота и неделя/, както на пясъка, така и във водата, става за къпане.
Сарти, Ситония-вчера, малко облачно, топло, но с вятър. Днес, топло от рано, няма вятър, идеално за плаж. За водата ще ви кажа допълнително, след плажа.

Поздрави на всички.

Hannaa Здравей, в кой ден трябва да пътуваш към София, ние сме на Ситония, ще те приберем с удоволствие. Имаме две места......

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 07:55 от Bled

# 314
  • софия
Кратък ъпдейт за района на Амулиани, Йерисос, Ставрос и Уранополи (понеже виждам, че доста хора се вълнуват от времето): водата е лед според мен.
Времето е променливо: като грее - пържи, но е доста динамично и всеки ден от сряда до неделя вали по-малко или повече. Освен това на повечето места духа (на Амулиани е най-топло от посочените).
С нетърпение очаквам пълна версия Blush

Общи условия

Активация на акаунт