На море в Гърция 2013 - V

• 88 883
  • 716
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Дойде време за голямото проучване! Лошото е, че търся нещо различно от Халкидики, което все пак да не е много далеко ( не мога да навия мъж ми да зареже колата в София и да се метнем на хвърчольот ) и като че ли Парга ми се струва добър вариант, даже прекрасен и бих искала да помоля любителките на онзи край от Гърция да ми препоръчат вила, къща, нещо такова, което наистина да е на плажа или поне на някакви несериозни метри, защото водим с нас свекърите, които ми омърмориха света миналото лято, че плажа не им е под д*****а.

Стори ми се, че някъде мернах, че коментирате за Парга, ама трябва да преровя отново всичко, за да ги намеря, а съм и в сесия... ooooh!

Благодаря прекрасни!

комикс Може би не отговаря на това което търсиш, но ние сме харесали това място за следващото посещение в Парга. В момента има цена на промоция, под 70 евро за двойна стая, четворна 90 евро:
http://www.lichnosbeach.gr/?gclid=CPWOy8Cr27cCFUfKtAodqT8AFw

# 361
Дойде време за голямото проучване! Лошото е, че търся нещо различно от Халкидики, което все пак да не е много далеко ( не мога да навия мъж ми да зареже колата в София и да се метнем на хвърчольот ) и като че ли Парга ми се струва добър вариант, даже прекрасен и бих искала да помоля любителките на онзи край от Гърция да ми препоръчат вила, къща, нещо такова, което наистина да е на плажа или поне на някакви несериозни метри, защото водим с нас свекърите, които ми омърмориха света миналото лято, че плажа не им е под д*****а.

Стори ми се, че някъде мернах, че коментирате за Парга, ама трябва да преровя отново всичко, за да ги намеря, а съм и в сесия... ooooh!

Благодаря прекрасни!

комикс Може би не отговаря на това което търсиш, но ние сме харесали това място за следващото посещение в Парга. В момента има цена на промоция, 70 евро за стая:
http://www.lichnosbeach.gr/?gclid=CPWOy8Cr27cCFUfKtAodqT8AFw

О, напротив, тъкмо това гледам в момента и смятам варианти.  Laughing Струва ми се чудесно местенце и с твоя коментар напълно затвърди мнението ми, а и за това лято бях решила да заменя спартанското студио с нещо по-така  Blush. Мерси  Hug

# 362
  • София
Bled, много се радвам на репортажите ти, в петък пътуваме за Талата Каламици и тръпнем да разберем всичко за обстановката и времето наоколо, не спирай да разказваш Simple Smile  Hug

# 363
  • София
Bled, много се радвам на репортажите ти, в петък пътуваме за Талата Каламици
Ние заминаваме в събота за Талата  Simple Smile Така че и аз ще ви следя и чета как е там. За пръв път ще съм на море в Гърция и се опитвам да си направя някакво списъче с необходими неща.
Имам два въпроса, задължително ли е да взема нещо за комари и слънцезащитно, тъй като по принцип тук не ползвам нито едно от двете неща.

# 364
  • София
Аз задължително ще мажа децата, така че ще имам и за нас, големите. За комари ще взема аутан и фенистил за ухапванията (или брос), пак заради децата, основно.
Аз бих казала, че слънцезащитното е задължително и за тук и за там, случвало ми се е да изгоря и знам какво е усещането дни наред. А сега сме и в каравана на плажа, та и уединението на хотел не може да ме спаси Simple Smile
За комарите си е лично усещане. Ако търпиш да те хапят, не вземай Simple Smile, Параход спомена, че заради лошото време почти няма комари.

# 365
  • София
Aila и Ариана, аз пък ще следя изкъсо вас  Mr. Green Ние ще пътуваме в края на месеца за Талата, чакам с нетърпение отзивите ви    Hug

Темата е страхотна! Поздравления и благодарности на всички пишещи така подробно и увлекателно!!!   bouquet

# 366
  • София

Имам два въпроса, задължително ли е да взема нещо за комари и слънцезащитно, тъй като по принцип тук не ползвам нито едно от двете неща.

Аз лично само една нощ съм спала в Гърция без машинка и се проклех /а беше април месец/, ако не обичаш химиите има едно ментолово масло против комари на Chicco - може да се плескате с него. Слънцезащитно задължително, ако се събличате по бански, ако сте с дрешки и шапки може да пропуснете.
Аз и детето сме много бели, но въпреки това използвам сравнително нисък фактор и не прекалявам с мазането, защото филтрите не са никак безобидни, а и предотвратяват  образуване на витамин Д.

# 367
  • София
Ариана и Туцка мерси за отговорите. Ще взема нещо за комари в този случай, за мазането може би пак ще пропусна или ще взема нещо с нисък фактор да имам под ръка. Аз и децата сме по-тъмнички и като цяло не изгаряме и не сме имали проблеми други години тук.
Ариана може да се запознаем и засечем там. Ние сме от събота, като пет нощувки ще сме в шестместна мобилка къщичка, а след това все още се чудя дали да опитаме две-три нощувки и на палатка.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 10:50 от Aila

# 368
  • София
   Лимнос-сърфистки остров. Чакай ветрове освен студа. Прибави ледената вода...Ще нося освен ушанка и палто!
   Параход, при първото си посещение в Турция, ще отида на този остров. Да видя как ще се съберат на едно Гърция, ориенталската архитектура и  Дейвид Гилмор.

Anna bel, никакви ветрове няма да има. Вие сте от южната страна, ще бъде горещооо  Peace

# 369
Аз отново с въпрос: понеже ни предстоят и други пътувания, свързани с визи, т.н все още не знаем дните за гръцката почивка през юли и съответно не можем да резервираме нищо - как стои въпросът с last minute офертите? Става въпрос за Скопелос. Гледам, че в booking излизат доста приятни предложения newsm78 Но след два фала в Гърция, вече не се доверявам само на снимки и описания Tired Опасявам се да не остават само мухлясали оферти. 

# 370
  • София
Момичета, аз все пак се спрях на тези студиа http://www.fedramare.gr/ и тръгнах да правя резервация, но за плащане на депозита ми искат да има пратя номер на кредитна карта и секюрити код. Това практика ли е и на други места в Гърция? Малко ме притеснява, вижда ми се рисковано. Бих предпочела да преведа пари по сметка или пък да платя чрез карта, но през някакъв официален сайт  Thinking.

# 371
Здравейте, момичета
тази година и ние разглеждаме почивка за море в Гърция, за дете разбрах, че трябва да извадя паспорт, но мъжа ми е украйнски гражданин, постоянно пребиваващ в България, имаме брак може ли някой да ми разясни той с какъв документ ще пътува?

# 372
Елика,
просто им кажи, че предпочиташ другия вариант, може дори да кажеш, че нямаш кредитна карта Simple Smile Всъщност в Гърция много, много рядко се плаща с карти, ако хотелът не е част от някаква резервационна система - наистина ме учудва и мен този случай.

Айла,
вие си имате 20-ина бани по рождение, но все пак слънцето в Гърция няма нищо общо с българското (много по-силно е). Все пак, там се продават всички неща, за които питаш - широка гама слънцезащитни от по-масовите марки, както и всичко срещу комари. Аз лично смятам машинката Райд за контакт за задължителна, вече репелентите за мазане са по желание.

# 373
  • София
Параход мерси и на теб за отговора. Явно ще се взима райд..
В Каламици може да се плаща с карта, проблема ми е че кредитната ми международна я ползвам само онлайн и идея си нямам какъв ми е пин кода, ако ще ми трябва за да платя там. Така че май трябва да отскоча до банката и да проверя и това....

# 374
  • Пловдив
Момичета, чета ви, макар че рядко пиша. Днес съм с конкретен въпрос. Тази година се зарекох аз да не търся нищо за морето, а да оставя ММ да се погрижи една година и той, та да види дали е лесно. Та снощи ни в клин ни в ръкав ми вика - ами как къде ще ходим, нали искаш на Гърция?  #Crazy аз шаш и паника - не съм мислила нищо като резервация, на всичко отгоре до последно ще сме с плаващи дати на отпътуването. Та сега след предисторията и конкретния въпрос. Смятате ли, че мога да тръгна без уговорка и на място да търсим. Влизаме през Златоград, оттам към Кавала....и където замръкнем и си харесаме плажна ивица, искам да е пясъчна и плитка. Дали е неразумно или е възможно. И малко да ме ориентирате за нормални цени в този регион, за след 10-12 юли .....

Общи условия

Активация на акаунт