18-то СОУ-информация за прием в първи клас 2013/2014г.

• 23 984
  • 235
  •   1
Отговори
# 120
Татко Мецан, къде бих могла да видя тези резултати за различните училища, че не ги намирам? Предварително ти благодаря.

# 121
Пратих ти ги на ЛС.

# 122
  • При любовта
Да в класациите от матурите първите 20 и нещо места се заемат от частните училища.  Wink
За класирането в езикови или СМГ без уроци няма да се получи. Peace  
От приятели около нас съм с наблюдения, че повечето деца тръгват след 5-6 клас на допълнителна подготовка за кандидатсване, независимо дали учат в квартално или елитно училище.

Цъкни! и общи резултати - Цък!

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 00:12 от magarence_baby

# 123
Само не разбрах как така срока за записване е бил изтекъл на 4 юни като в сайта на училището пише, че е до15 юни?

http://www.18sou.net/docs/priem/1-class/Grafik_Iklas_2013-2014.pdf
Явно си чела нещо друго.

А що се отнася до НВО, съм на същото мнение като magarence_baby. Резултатите в частните училища няма да ги коментирам. Виждала съм с очите си как се провеждат матурите там. За кандидатстване след 7 клас е ясно, че на уроци ще се ходи. Всички ходят. А и за мен това 70-то уж място не е толкова зле. Срещнах кварталните училища, на които се бях спряла, доста по-надолу в списъка. Освен това скоро ми попадна класацията след НВО в 4 клас. Там, като не броим частните училища, които отново бяха с върхови резултати, първото беше 134 и след него 18-то. А и честно казано май ни е рано да ги коментираме тези данни. Ще дойде и нашият ред след има-няма 7 години. А до тогава доста неща може да се променят в една или друга посока.

# 124
Jim, къде може да се види тази класация на училищата след 4-ти клас? От доста време ги търся.

# 125
Напълно съм съгласна с Татко Мецан. Дори и да извадите частните училища, резултатът отново е потресаващ за "елитно" училище. Аз подадох документи там, защото е на "нашата" улица и ми беше резерва, ако не ни приемат в 32-ро (където нямах предимства). Не бяхме дори в резервите, защото някой е нарочил 18-то за "елитно" и няма достатъчно месата за децата от района.

# 126
  • При любовта
Хайде, да не превръщаме темата "за" и "против". Аз не ходя по другите теми, да обяснвам кой каквъв избор е направил. Stop

Наблюденията са ми, че до 4 клас на всякъде е добре. Факт е че до и след 7 клас положението навсякъде е трагично и всички ходят на школи и уроци. Аз лично се интересувам от резултатите по математика, и преди да подадем документи бях изровила всички видове статистики. Бяхме приети в училището, което е в топ 10 HBO на училищата по матури, но се отказахме защото се оказа че по математика завишават оценките и като се явиш на някой пробен изпит в СМГ се виждат реалните резултати. И резултата на това училище в тази статистика много ме изненада, но си обяснявам подготовката на децата с допълнителни уроци и школи. Отделно бяхме приети и 32-ро. Мога и аз да избълвам, защо не се записахме и в 32-ро Simple Smile

Аз на този етап търсих училище от 1 до 4 клас и добър Класен ръководител. Анализа кое е по-по-най може да го продължим след 4 години. Аз още не съм наясно дали след 4-ти или 7-ми клас ще продължим в това училище, плановете са ни различни. И дали ще съм доволна от постигнатото.  Peace                                                                                             

Ето една неофициална класация: http://alekdimitrov.com/20122013/school_rating2013.asp?int=8 Ето резултатите на матурите след 12 клас, по математика за София ... 18-то е на 12 място. Цък!

Тати Мецан, напомняш ми на мен самата преди една година когато идеалистично подхождах и търсих идеалното училище.  Laughing

# 127
maria77bg, случайно, докато проверявах дали наше близко детенце е прието в 133-то, попаднах на това: http://www.133sou.com/purvi/kl4.jpg . Качили са си го в сайта хората, за да се види колко са добри. После се опитах да намеря някъде цялата класация, не ми се получи. Но за себе си направих съответните изводи.

Съгласна съм с теб, че е много нечестно да се налага детето ти да пътува нанякъде, само защото някое училище е нарочено за елитно. И подкрепям недоволството ти. И аз бих се ядосвала на твое място. Но, установих също че страшно се спекулира с това предимство по местоживеене. Едната баба, която вдигна скандал на директорката, така ревностно защитаваше тезата, че 18-то им било районното училище. Вайкаше се , че не са подали в никое друго, щото нали ползват предимство... Внучето плачело, питало какво не му е наред, че не са го взели... А се оказа, че живее в зона Б-18... Друга баба също повтаряше, че най-близкото училище, колко им било удобно и т.н. Пък после поясни, че живеят до мола на "Стамболийски" и всъщност до 30-то... Но пък имат очи "да ходят да си търсят правата". Че се държат и доста невъзпитано и нагло на моменти.
Не знам. Свободна държава сме. Нека всеки се бори за каквото желае! И както намира за добре, според съвестта си! Накрая всичко ще си дойде на мястото.

# 128
Но все едно! Не ми бяха важни тези училища. Просто наблюдавах...
........................................
Просто така е трябвало да стане.
Надявам се това да е най-доброто за детето ми.

JiM,
Щом не са ти важни двете училища 18-то и 32-ро, защо записа детето в 18-то? При положение, че детето ще трябва да пътува до училището всеки ден. И как се надяваш това да е най-доброто за детето ти като си направила съзнателен избор на училище, което не е било в списъка с предпочитаните от вас?
Питам от чисто любопитство. От поста ти оставам с усещане, че изборът ти е бил чисто емоционален, а не рационален. Не го разбирам.

magarence_baby, моля те избълвай защо не избра 32-ро. Препрати ме, ако вече си писала в съответната тема. Предварително благодаря.

Относно подхода към избор на начално училище. Според мен трябва да е идеалистичен, та когато идеализмът се срещне с реалността, резултатът да бъде добър или много добър  Simple Smile. Отчитам даденостите, т.е. ниското ниво на цялата образователна система в България.

# 129
Благодаря, JiM! Търсех тези резултати, защото са показателни именно за преподавателите, които ще водят нашия випуск.

В интерес на истината зона Б-18 е без районно училище. Тя е към района на 134-то (по данни на общината), но там не приемат "по район". Омагьосан кръг Simple Smile (вече ми е смешно, защото ми мина от главата)

# 130
  • Някъде на път....
...........Ето резултатите на матурите след 12 клас, по математика за София ... 18-то е на 12 място. Цък!...............

Ха, в този сайт, училището, в което учи сина ми изобщо го няма в списъка за матурите по математика.... Laughing
Поне в тази по български го има, и то на прилично място....  Wink

# 131
Браво на децата от 18-то за резултатите от НВО! Единственото притеснително е защо 190 деца? (7х24=168 деца. Ако са 190 значи през годините класовете се увеличават до 27-28 деца)

# 132
Little wingels, да странно е. Но, честно казано не съм убедена, че мога твърдо да направя такъв съзнателен избор. Как да избереш бъдещата посока? Особено пък за детето си. Трупаме информация, сравняваме, претегляме. Класации? Чужди мнения? Това, че х и у са похвалили учителката z, означава ли непременно, че въпросната ще е ок за моето дете? Или пък това, че познавам, но всъщност изобщо не харесвам, родителите на две деца, с които евентуално ще учи дъщеря ми, означава, че децата в класа ще са ок? Мога ли да знам какви ще са останалите, как ще се разбират, дали ще ги мотивира учителката, дали ще имат добри резултати...? Рационален избор се прави, когато знаеш точно между какво избираш. Да. Искаше ми се да не пътува. Предпочитах квартално училище, заради близостта, не защото ми вдъхва особено доверие. Същевременно напълно съзнателно подадох документи именно в тези две централни училища, защото точно те от т. нар. "елитни" отговаряха все пак и на моите критерии. Ако изобщо може да се говори за обективност при подобно сравняване.  Но междувременно се случиха и други неща, които наклониха везните. Не съм от хората, които вземат необмислени решения. Но знам също така, че пълно щастие няма. Все нещо трябва да жертваш

# 133
maria77bg, разбира се, че се увеличават. Лимитът е само за първи клас.

# 134
  • София
maria77bg децата се увеличават и още как Mr. Green Миналата година на първата родителска среща през юни класа на Калоян бе точно 24 деца, а завършихе годината 27 броя, като последното дете дойде от 134 - то един месец преди края на учебната година.
В другата тема за 18-то http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228208.0 подробно съм писала как мина първи клас за нас  и не съжалявам, че записах Калоян да учи японски език. Пожелавам на всички да имат най-щастливите и умни първокласничета, назаисимо в кое училище  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт