Нашите кухни - тема 49

• 112 327
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Аз нямам вграден сушилник, чинййте ги деържа в долен шкаф (по удобно ми е така), събирам и много повече комплекти(3 + остатъци от изпочупени комплекти) Купих си и едни държатели за чинии, незнам как да ги обясня newsm78
http://www.shop4fun.bg/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B … %D1%84%D0%B5.html, нещо подобно на това.
Горен шкаф имам само един , и в него държа чашите , а на горното ниво неща които не ползвам често

Danute, аз също обичам чиниите да са ми подредени,  просто ги държа един размер и вид в една колонка , другия вид в друга.....
То и аз така ги държа и половината ми шкаф стои празен и неизползваем.
Има и за долен шкаф поставки за чинии.
Хайде да припомним за какво става въпрос

В този шкаф могат да се съберат много повече чинии от колкото мога аз да събера на един ред в същия размер. Но пак да кажа въпрос на чинии и удобство.

Ето и едно много добро решение за долен шкаф, въпреки че и по-хубави съм виждала просто не ги намирам.

# 586
  • София
Даммм това последното  е много практично

# 587
  • Sofia
Много ми харесаха,само да реша кой да взема...

# 588
Аз съм старомодна и си оставам фен на външния сушилник. Иначе бих се притеснявала да не си повредя шакфовете от влагата.

Показаните държатели за чаши според мен са си само поставка и не стават за сушене.

Преди 5 години правихме кухня и се надявам да избегнем грешките от тогава. Сега ми е много важно да имам по-голям или отделен плот, на който да се вихря без да разсипвам и аспираторът да е поставен правилно. Защото този, който имаме в момента, изобщо не върши работа, освен да шуми, именно защото го монтираха твърде на високо и не може да поема парата.

# 589
  • София
Аз съм старомодна и си оставам фен на външния сушилник. Иначе бих се притеснявала да не си повредя шакфовете от влагата.

Показаните държатели за чаши според мен са си само поставка и не стават за сушене.

Преди 5 години правихме кухня и се надявам да избегнем грешките от тогава. Сега ми е много важно да имам по-голям или отделен плот, на който да се вихря без да разсипвам и аспираторът да е поставен правилно. Защото този, който имаме в момента, изобщо не върши работа, освен да шуми, именно защото го монтираха твърде на високо и не може да поема парата.

На каква височина е поставен?
  Моя трябва да е на 70 см.,заради газовите котлони.

# 590
Мисля, че на 85 см, от котлоните.

# 591
  • София
Мисля, че на 85 см, от котлоните.

Дааа,може и да е множко newsm78!

# 592
  • София
Моят мебелист каза 65 см било стандартна височина от котлоните - керамични до аспиратора.....  newsm78

# 593
  • Раковски
 В книжките пише, че аспиратор се монтира от 60 (или 65) до 75 см като втория размер е ако има газ, но гърбовете (стенния панел) идват на 60 см  и затова всичко се прави масово на 60см.

# 594
  • Ямбол
аз предпочитам вграден сушилник,че вече ми е писнало от излишно заемане на плота и неестетика.
Съвсем лесно се монтира,купихме и отрязахме според размера на шкафа и се получи това ,кто сметнах за по-удобно по-вдясно да се монтира,отколкото над главата и да ми пречи вратичката,като е отворена.Долу ще слагам дебела микрофибърна кърпа,специална за попиване на чинии,след това ще прибирам горе основно ползващите се,а другите ще са долу в чекмедже,което ще е пак като отцедника с останалите отрязани части от горното.

# 595
Ами двама "разбирача" вкъщи се караха как да го монтират аспиратора и в крайна сметка имам една ламарина вкъщи, която никаква работа не върши. Изобщо не го използвам.

# 596
Моят абсорбатор е на 70 см. над печката. Идеално е.  В приятели е на 80, ако не и повече- ами не върши работа. То зависи и от уреда. Стария беше пак на 70 см, куча марка- само стоеше за красота, лисици ловяхме вътре докато пържех нещо.
Сушилника е вграден, горе, заради препоръката на майстора, но ми липсва стоящия на плота- свикнала съм си така, но сега е доста по- удобно и скрито. Има си една тавичка за отцеждане на водата, но сега лятото тя сама се изпарява и само преплаквам като се сетя.
Офф- навих се и аз за съдомиялна, оставиха ми място до мивката.

# 597
Съдомиялната изсушава ли съдовете?

# 598
Да изсушава ги, но ако имаш вдлъбнати дъна на чаши или купички там задържа вода.

# 599
Да изсушава ги, но ако имаш вдлъбнати дъна на чаши или купички там задържа вода.

Задържа вода, само ако са поставени неправилно - надолу с дъната. Ако са нагоре - не се задържа нищо. Peace

Общи условия

Активация на акаунт