Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 148 099
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 1 383
Н майка ми днес и е дала колежка от гъбата. Търся мнения ? Как ви влияе ? Още не мога да се престраша да започвам да пия кефира. Четох, че някаква жена пила дълго време от този кефия и по късно се разболяла от рак на дебелото черво.

# 451
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
kimmy  е те хората от какво ли не се разболяват,къде е доказателството,че именно гъбата е причината?
Доста хора споделят имено обратното-че са излекували някакво заболяване, не виждам как един вид "айран" би довел до заболяването, живи сме тук,и на децата даваме,давай смело.

# 452
  • Мнения: 2 342
Ами на мен ми влияе повече от благотворно! Гъбичките изчезнаха. Хората, които дълго време ядат кисело мляко също се разболяват от какво ли не.

# 453
  • Добрич
  • Мнения: 164
до-ре-Ми за какви гъбички казваш, че са изчезнали?  newsm78

# 454
  • Мнения: 2 342
вагинални гъбички

# 455
  • Добрич
  • Мнения: 164
Стана ми интересно, понеже някой беше писал, че не трябвало да се пие при гъбички.  Thinking

# 456
  • Мнения: 47
Стана ми интересно, понеже някой беше писал, че не трябвало да се пие при гъбички.  Thinking
Напротив ,гъбата е вид пробиотик(комбинация от бактерии и дрожди)Точно това е едно от нещата заради които се пие.Според мен най вече засилва имунитета.

# 457
  • Мнения: 38
Консумацията на кефира дава много добър резултат при проблеми със стомаха и киселини.

# 458
  • Мнения: 7 032
Момичета, спешно търся кефир! Ако някой има излишна е готов да помогне, ще съм безкрайно благодарна !  bouquet

# 459
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 24 019
Мисълта ми беше, че и без толкова вторачване и старания гъбата си живее и работи Simple Smile ако беше толкова крехък и деликатен организъм, нямаше да оцелее при полеви номадски условия в тундрата, мисля.

С ръка я пипам гъбата най-редовно. Расте прекрасно и прави хубав кефир.
Веднъж и с метална лъжица я разбърках, жива и здрава си е Laughing

На няколко пъти ви писах за моите неволни експерименти с гъбата. Сега пиша за последен път абсолютното си и твърдо убеждение, че гъбата е далеч по-устойчива и жизнена, и в общия случай изобщо не налага такова боравене с повишено внимание, както се пише в темата  Grinning

Накратко: по ред причини от края на м.декември миналата година зарязахме гъбата в два буркана с мляко в хладилника. Онзи ден (24 март) преди да ги изхвърля, твърдо убедена, че е умряла и се е разложила отвсякъде, реших все пак да я пробвам. Измих я с чешмяна вода, понеже нямах друга под ръка, и я сложих в малко прясно мляко. Гъбата е жива. След три месеца, прекарани в едно и също мляко в хладилника, със затворен капак, без подмяна и пипане, направи кефир.

Още не съм пробвала във втория буркан дали също е още жива гъбата, но вярвам, ще се съгласите с мен, че е далеч по-дуракоустойчива, отколкото повечето предполагаме.

# 460
  • Мнения: 44
И по мое мнение гъбата е "голямо куче"  Laughing . И аз съм си правила волни и неволни експерименти с нея - нищо и няма. Кефирна гъба досега не съм успяла да уморя, но при тези експерименти качествата на заквасения кефир се променят. Така, например, в началото използвах изцяло метални съдове, бърках с метална лъжица, метална цедка и кефирът придоби метален вкус. Когато минах на стъкло и пластмаса, съчетано с интензивно разклащане ( а не бъркане) на гъбата, кефирът стана доста по - вкусен. Наскоро и в твърде горещо мляко я цопнах по погрешка - млякото се пресече странно, но на гъбата нищо и няма.

# 461
# 462
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610

хубаво,но линка е за друг вид гъба,може да се добави в темата за нея.

# 463
  • София
  • Мнения: 6 771
Бихте ли споделили какво прясно мляко слагате на гъбата? Знам, че преди го коментирахме. Аз ползвах това в плик (на Лидл или Фантастико), след това доста време имах домашно краве мляко и квасих с него - кефирът ставаше супер гъст, едвам го прецеждах. Сега, обаче, с млякото от Фантастико, става баш като айрян. То, ясно, че маслеността на млякото влиея много, но пък разликата е огромна (и вкусът, естествено).
По принцип пием мляко в UHT опаковка, но ми се струва, че не е много подходящо за кефир (не е живо мляко, както му казвам  Laughing), а и по спомен като съм пробвала, не ставаше добър кефир.
Та, приемам предложения.

Също, мога да дам гъба, от домашното мляко порастна много бързо, но не ми е удобно да се уговарям за срещи извън квартала (предвид лентичките ми Simple Smile).

# 464
  • Мнения: 633
Бихте ли споделили какво прясно мляко слагате на гъбата? Знам, че преди го коментирахме. Аз ползвах това в плик (на Лидл или Фантастико), след това доста време имах домашно краве мляко и квасих с него - кефирът ставаше супер гъст, едвам го прецеждах. Сега, обаче, с млякото от Фантастико, става баш като айрян. То, ясно, че маслеността на млякото влиея много, но пък разликата е огромна (и вкусът, естествено).
По принцип пием мляко в UHT опаковка, но ми се струва, че не е много подходящо за кефир (не е живо мляко, както му казвам  Laughing), а и по спомен като съм пробвала, не ставаше добър кефир.
Та, приемам предложения.

Също, мога да дам гъба, от домашното мляко порастна много бързо, но не ми е удобно да се уговарям за срещи извън квартала (предвид лентичките ми Simple Smile).
Кой квартал си, Аня?

Общи условия

Активация на акаунт