БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 661
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Не че не искам, ами се чудя ще стане ли така. Но щом и на теб ти е дошло това като идея, ще взема така да пробвам. Чудно ми е като го е правила това сладко, как го е докарала така свекито.  newsm78

# 466
Здравейте. Отворих си един буркан със сладко от ягоди от свекървата, хубаво, обаче освен че е мнооооого сладко, е и пълно с малки захарни топчета, които са твърди като камъчета направо.  #Cussing out Не ми се ще да го изхвърлям, но мога ли да направя нещо, че да се стопи тая захар?
ММ предлага да го сложим на водна баня, но аз лично се съмнявам, че ще се получи нещо. Някакви идеи?

радея, можеш и в микровълнова да го врътнеш за кратко, до разтопяване на захарните топчета. Просто сладкото се е захаросало, няма нужда да го хвърляш, можеш да го използваш. Аз държа няколко отворени бурканчета със сладко в хладилника и ми се случва да се захаросат, като постоят повечко. Врътвам в микровълновата (без капачката Laughing) и си става нормално, просто защото бързо става. Иначе и на водна баня ще се получи. Peace
Потърси рецепти на кексове и сладкиши със сладко, в тях можеш да го използваш и захаросано, има такива рецепти.

# 467
Няколко въпроса:
- Имам свинско за готвене. Искам да го комбинирам с праскови, не знам още на фурна, тиган или скара. Не съм яла никога в такава комбинация. Харесва ли ви на вас?
В почти всички рецепти из нета прасковите са от консерва. Проблем ли ще е, ако са пресни?

- С каква гарнитура/сос върви свинското с праскови?
Представям си го нещо съвсем леко люто... Или да си заложа на добрият стар ананас?

# 468
Подскажете ми вкусна еклерова торта, правила съм тази на Йоли, но приемам и други идеи......

# 469
Няколко въпроса:
- Имам свинско за готвене. Искам да го комбинирам с праскови, не знам още на фурна, тиган или скара. Не съм яла никога в такава комбинация. Харесва ли ви на вас?
В почти всички рецепти из нета прасковите са от консерва. Проблем ли ще е, ако са пресни?

- С каква гарнитура/сос върви свинското с праскови?
Представям си го нещо съвсем леко люто... Или да си заложа на добрият стар ананас?

http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_08.html ЕТО и тази, не е проблем, ако са пресни -  сотирай ябълките в масло, или бланширай в сладка вода.

за гарнитура не знам, правила съм го само със соса от печеното

# 470
  • Пловдив
Искам помощ Grinning Peace
Гледах една рецепта по 24 kitchen за печено пиле,чиято кожа се отлепя и се пълни със смес от рикота и разни други сиренца.Та тази рикота с какво мога да я заменя newsm78

# 471
крема сирене, меко сирене...... подправки

# 472
  • Пловдив
крема сирене, меко сирене...... подправки

И аз така си мислех... Simple Smile

# 473
  • София
Ето още едно свинско с праскови. Резептата е от форума, но не съм си записала на кого е  Embarassed Обаче ни е много любива вкъщи. Правя я винаги с пресни праскови.

Състав:
4 свински пържоли
2 праскови
8 гвоздейчета карамфил

За соса:
65 мл чили сос
50 мл лимонов сок
100 мл вода
1 с.л. сос Уорчестър
2 с.л. захар (кафява)
1 с.л. горчица
1 с.л. наситнен лук
Приготовление
Пържолите се запичат в сух тиган за по няколко минути от двете страни. Прехвърлят се в тавичка. Заливат се със соса и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 45-60 минути. Прасковите се разрязват на половинки и във всяка се забождат по 2 гвоздейчета карамфил. Нареждат се при пържолите и се пекат още 15-20 минути. Ако е нужно в тавичката се добавя малко водичка.

# 474
  • Varna
Здравейте момичета Simple Smile Искам рецепта за КАРТОФИ С БЕКОН И СМЕТАНА.  В нета намерих само запечени. А аз търся технологията и последователността на ястието на котлона, да не е запечено!
Ще съм благодарна ако помогнете Simple Smile

# 475
  • София
Не съм сигурна дали правилно съм те разбрала, но все пак ето как бих го направила аз:
Сварявам картофите. Нарязвам бекона и го запържвам в тигана без мазнина (той ще си пусне), прибавям течната сметана, оставям да клокне, може да се добави и топено сирене или настърган кашкавал за разкош, черно пиперче се поръсва С този сос се заливат варените картофи. Можеш и да изсипеш нарязаните варени картофи във соса докато е на котлона и да разбъркаш там.

# 476
  • Varna
Onna-bugeisha , благодаря за рецептата. Добавката от топеното сиренце звучи много добре Simple Smile

Благодаря   bouquet

# 477
Подскажете ми вкусна еклерова торта, правила съм тази на Йоли, но приемам и други идеи......
  Маме , ако ти се прави по-различна еклерова торта , виж , дали тази не ти допадне :
  Еклерова торта с вишни

# 478
След колко време проличава дали един компот е бомбаж? Питането ми е конкретно за компот от кайсии

# 479
веднага може, като изстине. Чука ли на кухо капачката, или ако не е хлътнала- бомбаж е

Общи условия

Активация на акаунт