БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 633
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Маме, тази торта съм правила и ни хареса. http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-753/%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B … 1%80%D1%82%D0%B0/

# 481
Антония, Селма, благодаря ви!  bouquet Още съм в чуденка!

# 482
Eто още една еклерова, малко по надолу е и рецептата  Peace

# 483
Аз имам следния въпрос - при разбиване на сметана на крем, ми се изби, стана на масло и мляко. Досега не ми се е случвало. Ползвам една и съща сметана от много време. Каква може да е причината?

# 484
Подскажете ми вкусна еклерова торта, правила съм тази на Йоли, но приемам и други идеи......

Правила съм на Звездев с малки промени. Приготвям си блатовете по моята си рецепта за пандишпан и понеже тортата си е играчка ги правя с по-голям диаметър, поне да си струва играчката. Не помня дали променях нещо по крем брюлето, понеже много харесвам и една рецепта от кулинарен журнал. Но определено препоръчвам с двете ръце.

# 485
  • София
Искам да направя картофки на фурна, ама имам само картофки, масло и мляко. Дали ще стане само с мляко без сметана? Хич не ми е ясна технологията та каквито и да било картофи на фурна.

# 486
  • София
Искам да направя картофки на фурна, ама имам само картофки, масло и мляко. Дали ще стане само с мляко без сметана? Хич не ми е ясна технологията та каквито и да било картофи на фурна.

Ще стане, разбира се. Можеш да добавиш и топено сирене (или крема сирене) или пък малко майонеза. Ще обогати вкуса.

# 487
Искам да се науча да правя млечна баница ... май така се казваше  newsm78 ММ ми е подмятал, че много обича, а аз даже нямам спомен да съм яла подобно нещо. Търсих в библиотеката на форума и знам, че имаше тема за баници и подобни, но не я намирам ....  Tired Някой може ли да ми помогне с изпробвана рецепта ...   bouquet

# 488
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
моля за помощщщщ
имаше една перфектна рецепта за баница, която открих в готварския форум при вас, но съм си загубила тефтерчето
рецептата беше сготови кори за баница, много масло, маже се едната кора обилно с масло и се захлупва с друга, и така целия пакет кори за баница, след което се маже с плънката... реди се в тава и се залива с прясно мляко

моля ако някой се сети за коя точно баница става въпрос да ми напише точната рецепта
благодаря   bouquet

# 489
  • София
Искам да се науча да правя млечна баница ... май така се казваше  newsm78 ММ ми е подмятал, че много обича, а аз даже нямам спомен да съм яла подобно нещо. Търсих в библиотеката на форума и знам, че имаше тема за баници и подобни, но не я намирам ....  Tired Някой може ли да ми помогне с изпробвана рецепта ...   bouquet
Това е моята млечна баница:
Скрит текст:
2 листа кори ги накъсвам на парченца и с бучки масло ги запичам във фурната до розово. Приготвям 1 л прясно мляко + 8-9 сл. захар + 10 бр яйца, ванилия. Разбивам и заливам. Пече се на 180 градуса до готовност.[/spoiler. Това е. Сирене не слагам.

# 490
  • софия
Имам три килограма белени семки, освен слънчогледки не се сещам какво друго да направя, но не мога да карамелизирам захар, кажете ми каква е техниката, Моля.

# 491
Това е моята млечна баница:
Скрит текст:
2 листа кори ги накъсвам на парченца и с бучки масло ги запичам във фурната до розово. Приготвям 1 л прясно мляко + 8-9 сл. захар + 10 бр яйца, ванилия. Разбивам и заливам. Пече се на 180 градуса до готовност.[/spoiler. Това е. Сирене не слагам.
  bouquet Благодаря

# 492
  • Добрич
За първи път правих милинки и въпреки,че стриктно спазих рецептата,станаха твърди,при това излязоха 2 тави. Някаква идея какво може да направя с тях,едната тава я изядохме,но втората...мислех си евентуално да ги запека с 1л прясно мляко и 4-5 разбити яйца със захар,нещо като млечна баница,дали ще се получи? А някакви други съвети?

# 493
  • София
моля за помощщщщ
имаше една перфектна рецепта за баница, която открих в готварския форум при вас, но съм си загубила тефтерчето
рецептата беше сготови кори за баница, много масло, маже се едната кора обилно с масло и се захлупва с друга, и така целия пакет кори за баница, след което се маже с плънката... реди се в тава и се залива с прясно мляко

моля ако някой се сети за коя точно баница става въпрос да ми напише точната рецепта
благодаря   bouquet
Като на Морена баницата ми изглежда: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,787.msg8260.html#msg8260
Ама и да не търсиш нея-пробвай я, няма да съжаляваш!

# 494
  • Русе/София
Търся изпитана рецепта за сладка питка/за 40 дни на новородено/.Как се прави онова тесто за украса/мисля брашно и вода  newsm78/  и как да го оцветя?

Общи условия

Активация на акаунт