БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 616
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Купих замразени нарязани калмари от Карфур с идеята след малко да са ни вечеря. Но се замислих как се правят. Варят ли се или се пържат? Трябва ли да се овалят в брашно? Директно от фризера в тогана или да дръпнат малко? Дайте идеи Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 20:37 от кикимото

# 511
  • Русе/София
Купих замразени нарязани калмари от Карфур с идеята след малко да са ни вечеря. Но се замислих как се правят. Варят ли се или се пържат? Трябва ли да се овалят в брашно? Директно от фризера в тогана или да дръпнат малко? Дайте идеи Simple Smile
Вече е късно,но.....от фризера във фритюрника за макс. 3 мин. и са супеер.

# 512
Ммм, не станаха така както очаквах. Оставих ги малко да се разтопят, сложих ги в бира, брашно, сол и ги пуснах да се пържат. Но ги извадих на третата минута и им беше раничко... Удярт ми на сурово... Отделно другият път ще си ги потопя в бира и после ще им поръся брашно, че с тази каша не ми се получи...

# 513
Имам няколко пържоли от вчера(печени на скара),какво да ги направя?Притеснявам се,че ако ги сложа така във фурната да се стоплят ще изсъхнат и няма да стават за ядене.Може би нещо със сосче...и аз не знам какво обаче...

# 514
  • София
Имам няколко пържоли от вчера(печени на скара),какво да ги направя?Притеснявам се,че ако ги сложа така във фурната да се стоплят ще изсъхнат и няма да стават за ядене.Може би нещо със сосче...и аз не знам какво обаче...
доматено, сметаново, гъбено...

# 515
  • Ямбол
eleni79 аз често от мешана скара режа парчета и слагам в гювечета с гъби,лук,домати,подправки и запичам,или приготвям си тенджера задушавам,след което малко запичам гювечетата.

# 516
Благодаря момичета Hug оказа се,че имам половин кофичка заквасена сметана и ще я оползотворя в някакво сосче.

# 517
Подходящи ли са тиквичките за нещо сладко и тестено, като кекс, примерно или да не си съчинявам  newsm78. Мисля, че съм пробвала баница от рода на тиквеник, но нещо не бях очарована от резултата.

# 518
Здравейте,
Направих крем за торта по следната рецепта:
250 гр масло, 500 гр маскарпоне, 150 гр кокосови стърготини и 800 гр кондензирано мляко, но аз сложих 800 мл от млякото. Стана малко рядко за мазане върху торта, но ще изчакам да стегне в хладилника тази нощ и утре ще видя как е. Но ако трябва да го сгъстя, с какво да е?

# 519
  • София
Подходящи ли са тиквичките за нещо сладко и тестено, като кекс, примерно или да не си съчинявам  newsm78. Мисля, че съм пробвала баница от рода на тиквеник, но нещо не бях очарована от резултата.
Аз съм правила ето тази баница на Лабрекс и я харесвам:

Состав
1 пак. кори за баница (от 400 гр.)
700 гр. тиквички - настъргани без да се отцеждат
300 гр. захар
4 яйца
180 гр. масло - разтопено
1 пак. ванилия
Приготовление
Всички съставки за плънката се смесват. В намаслена тава се редят две кори - плънка - две кори - плънка и така докато свършат. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

# 520
     В моите рецепти има тиквеЧник стъпка по стъпка .
     Тиквичка можеш да настържеш в който и да е кекс и ще го направиш по-влажен .  Peace

# 521
А Роси-Еликсир прави палачинки с тиквички; виж на сайта на Гответе с мен - Юлка има кексове с тиквички.

Момичета  въпроса ми не  е точно за  тук но да попитам  гледам бройлери и мисля да  ги колна вече та може ли някои да ми каже колко време да стерилизирам бурканите, свинското  го варя  3 часа мо  за пиле6ко мисля  че  е много.Благодаря предварително.

за пилешкото са ти достатъчни час и половина, но сега не е време за буркани. Горещо е, ще похабиш материала. Или слагай във фризера месото, или бурканите дръж в хладилник.  През лятото не се стерилизират буркани с месо, вероятността да се  пипне ботулизъм  е голям  Peace

# 522
Onna-bugeisha, Селма, Пеп-чо, Лабрекс Heart Eyes, много ви благодаря! Ще разгледам предложените рецепти. След плодовите сладкиши направих обикновен кекс с какао и орехи, но ми се иска малко по-сочно нещо.   bouquet

# 523
Незнам къде да питам, а Вие винаги сте ми помагали.
Изнамерихме една стара преса за сладки http://prikachi.com/images/687/6333687E.jpg
Изпробвах я по рецептата, която имам за маслени сладки - орехчета - http://prikachi.com/images/686/6333686i.jpg.
Еми, орехчетат са си супер, но определено това НЕ е рецептата за мечетата http://prikachi.com/images/685/6333685m.jpg
Мечетата не са кухи, като орехчетата, та се чудя какво тесто да ползвам, хем да не залепва, хем да стане по формата. Дали мъфиновото ще стане?

# 524
  • Бургас
Момичета /и момче Simple Smile ), набрах си около килограм касис. Какво да правя с него? Дали ще стане на сладко /силт? Някой правил ли е, че да сподели опит?

Общи условия

Активация на акаунт