Отговори
# 105
Здравейте сладурки  Hug

Вили - честити ви зъбчета. Браво на вас, щом не сте усетили кога са избили  Grinning

За бенката - много силно стискам палци премахването й да мине леко. Не се притеснявай - това е съвсем лека процедура и всичко ще е наред  Hug

За морето
- още се чудим дали да ходим. Искаше ни се да избягаме за 1 седмица без децата, за да си починем хубаво, но май няма да ни огрее. Няма кой да гледа баткото, а двете деца да ги оставя заедно да ги гледат е малко нахално - баткото си е диване  Mr. Green Иначе не мисля, че бебка е малка - баткото го водихме на море, когато беше на 7 месеца и нищо му нямаше. Май ще ходим с двете деца, пък по някое време след това може да избягаме само двамата с ММ за няколко дни пак  Flutter

Момичета да попитам и тук - вашите бебета обриват ли се от жегите? И как разбирате дали е от жегите или от пюретата, които им давате на обед?
Моята кокона сутрин си е чиста, но следобед, като се поизпоти се обрива - най вече около вратлето, гърдичките и горната част на гръбчето. Предполагам, че е от жегата, защото обикновено обрива е там, където се поти в повече, но няма как да съм сигурна  Rolling Eyes

И още един въпрос - към мамите, които вече дават пюрета - давали ли сте вечерно време каша "Лека нощ" - от онази в бурканчетата?

засега само следобед каша и то от тези разтворимите на Слънчо, вечер още си се кърмим Simple Smile

# 106
Вили и мляко слагах и пак стои като на бу4ки и на вкус е ужас Mr. Green а аз се 4удех първона4ално защо не го иска  ooooh!
правете си го като за вас пюре, на вас да ви е вкусноо, моята педи ми каза картоф, с малко мляко, съвсем малко краве масалце, и с ръчния пасатор става меко и пухкаво Simple Smile и аз в началото  голям зор с това пюре ама му хванах цаката Simple Smile

# 107
  • София !
Относно кашите - Ние вече от 2 дни похапваме  eat , много и харесва на мишката , напада като цигане на баница  hahaha . Проявява интерес към лъжичката , и съответно и давам с нея , не с шише  Naughty ! Толкова много и харесва че сама отваря уста , и с нетърпение чака следващата лъжичка , пък ако малко се забавя - алале майко   Crazy Mr. Green ! Давам бананова каша на Слънчо , мисля като приключим с взема , банан+ още нещо  Peace . А пюренца мисля да въведа , малко по натам , всъщност като ходим на ваксина ще се консултираме и с педито  Wink .

# 108
  • София
Аз давам на обяд от малките пюрета на ХИП - 125 гр. Захраних я полека с всички видове и сега яде от всичките - картоф с морков, картоф с тиква, картоф със спанак, картоф с тиквичка, микс зеленчуци /страшно е вкусно това пюре просто - чак на мен ми идва да го изям  Grinning/. Като цяло всички са вкусни и малката си ги яде с кеф. Другата седмица ще вкарам и пюре с ориз  Peace

# 109
Момичета, пробвайте да правите домашните пюренца по-редички, може да им идват гъсти и затова да не ги искат, аз първият път го бях направила по-гъсто и не се получиха нещата, след това с млекце бая течно стана, но прояде, сега вече и правя тиквичка и картоф с малко мляко и си хапва с кеф.

newsm10 newsm10 newsm10

# 110
Аз пък имам един малко глупав въпрос.Каква е разликата между разтворимите каши и тази каша "лека нощ" ...повече ли ще спи ако яде от нея  hahaha hahaha

# 111
  • Sredets/Burgas
Аз пък имам един малко глупав въпрос.Каква е разликата между разтворимите каши и тази каша "лека нощ" ...повече ли ще спи ако яде от нея  hahaha hahaha

Няма никакви съществени разлики Steli`,
просто тази я отваряш и тъпчеш...  Mr. Green Удобство му викат!

А сега сериозно...
Все пак ти препоръчвам да си вземаш разтворими... Wink
При тях сама си преценяш гъстотата на продукта и това си е плюс...
Готовите каши на мен не ми вдъхват много доверие, не знам защо...
 Whistling ...

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 09:39 от Butterfly_Lovehunter

# 112

А сега сериозно...
Все пак ти препоръчвам да си вземаш разтворими... Wink
При тях сама си преценяш гъстотата на продукта и това си е плюс...
Готовите каши на мен не ми вдъхват много доверие, не знам защо...
 Whistling ...

така е, в началото умишлено ги разреждах повече, за да свикне коремчето, беше ме страх като е по-лепкава да не натоварим, и постепенно сгъстих до препоръчаното отношение Simple Smile)

# 113
mariaplam, не се тревожи! Всичко ще мине ок и на нея ще й мине като на кученце... Обаче бъдете много внимателни след това с мястото на раната - в жегите това е много опасно, особено ако го претопляте... Стискаме палци!  newsm10

Момичета, да ви се оплача - май тотално развалихме нощния сън - спеше си по 8-9 часа, а сега се буди максимум на 6 часа... пак пропуска едно ядене, но защо така зачести... нали трябва да е обратното, да разреждат яденетата, да увеличават нощния сън... Едната от теориите ми е, че е от жегата и е жадна, а не гладна... просто нали вода и храна при кърмачетата е еднозначно и затова се буди гладна толкова често...

Днес ще пробвам да й давам вода цял ден - вече пробвах веднъж - от шише хич не зацепва - само го дъвче и си чеше венците... С лъжичка успях да навра няколко грама, но се мръщи все едно отрова й давам... Преди като й давах вода с копър си мислех, че заради копъра недоволства, ама май ще се окаже, че водата по принцип я недолюбваме..

Има ли някой с подобен проблем?

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 11:05 от Leda

# 114
  • София !
От както се е родила Габи си пие вода без проблем , когато беше жълтеницата ми бяха казали да и давам повечко за да я изкара по лесно , и аз така правех ( всъщност това стана още в болницата и 2-3 дни в къщи ) . И сега нямаме проблем с водата , пие си по доста даже , особено сега в жегите . Даже като ме види че аз пия вода , не знам разбира ли  Laughing , ама почва да мрънка , и един вид защото и тя е жадна , веднага и давам и си пие детето пу - пу  Whistling !!

# 115
Бъни, интересното е, че когато аз пия вода, каквото и да прави, спира и почва да ме гледа... Даже когато я кърмя и като започна да пия вода и спира и ме гледа и се смее и то през това време тече кърма върху нея и става мазало...  И аз затова си мислех, че е жадна. Но може да е жадна, просто да не възприема шишето като опция за задоволяване на тази нужда... След като е само на кърма, откъде да знае горкото... Не знам...  newsm78 Ще я мъча днес с вода, пък да видим колко ще спи

# 116
Бъни, интересното е, че когато аз пия вода, каквото и да прави, спира и почва да ме гледа... Даже когато я кърмя и като започна да пия вода и спира и ме гледа и се смее и то през това време тече кърма върху нея и става мазало...  И аз затова си мислех, че е жадна. Но може да е жадна, просто да не възприема шишето като опция за задоволяване на тази нужда... След като е само на кърма, откъде да знае горкото... Не знам...  newsm78 Ще я мъча днес с вода, пък да видим колко ще спи
Това че се буди  не означава, че е гладна... Моята госпожица се буди нощно време, играе си в леглото и пак заспива....Под играе имам в предвид да оттренира някое друго преобръщане.
А доколкото кърменето, водата и адаптираното мляко ние винаги сме били на принципа да предлагаме, ако иска пие ако не не пие. Но бебетата рядко отказват цица...

# 117
Ние сега хапнахме картоф и тиква на хип много и хареса изяде си го цялото засега само картофа не и хареса.Моми4ета 4ета 4е вие им давате кашата следобяд на нас педи ни каза сутринта след първото хранене демек кам 10 за закуска и по натам се редувало с попарите Thinking и малко се оплетох сутринта ли следобяд ли ooooh!Вода Алия не иска още от раждането си как ли не сам и я давала сега се лъжеме по следния на4ин слагам в водата съвсем малко 4ай хип колкото да оцвети водата и пие много но не и 4иста Mr. Green

# 118
Леда,жива да си....компота от сливи май си свърши работата:)Снощи изядох цял и днеска се издриска яко....голяма радост беше,тъй като от един месец насам не беше дрискала сама(без помощни средства)Днес минах и през Фантастико за киви,добре 4е каза,4е там има,тъй като по пазара гио намерих на едно единствено място за 5,50 Shocked,та днес съм на киви,ще видим утре дали ще има резултат и от него или ще продължавам с компотите.Маминка в Ямбол е пълна с компоти от сини сливи,ама на...аз купувам тука,защото предния път като си ходихме забравих да си взема,та ме е яд!Ти ли беше споменала,4е бебето ти се обръща ве4е или бъркам?Ма много рано бе?Това ще да е някое дявол4е,да знаеш Laughing...не ти завиждам направо Hug
По-нагоре 4етох нящо за пюре с мляко и масло(картофено),не е ли твърде рано за мле4ни?Баткото го захраних с мле4ни след годинката и пак се оказа с алергия към белтъка,внимавайте много и без това ве4е кравето мляко май пове4е вреди отколкото да доприняся с нещо полезно.Като цяло оба4е ми прави впе4атление ,4е много набързо захранвате,браво на вас и на бебовците.Аз оба4е смятам хи4 да не бързам,още поне месец ще я караме само на кърма и като по4не 6-тия тогава бавно и славно.... Peace
За водата,моята пие много,но щом не иска бебето,не го насилвайте,то си усеща най-добре от какво се нуждае организма му.

# 119
Еее, Диланди, честито! Радвам се, че съм била полезна. Сега ще видиш - сливите действат, но нещо, което да действа по-бързо и по-добре от кивито няма. Не прекалявай с него - изяш две, ако не сте акали отдавна, и по 1 на ден стика, ей така са стимулация. Аз снощи изядох едно киви отново и днес сме шампиони - цели два пъти и то по много!  newsm44 А и съм забелязала, че кивито мен не ме разстройва толкова, а на бебето явно действа. Иначе като комбинирам кивито със сливи или круши и при мен се "разстройва" положението...

Обръщаме се, ама не е много рано - в четвъртък ставаме на 4 месеца. Като гледам из форума и другите тогава се обръщат... Но има различни бебета - моята шефка ми има едно прекрасно живичко и много активно момиченце, а каза, че до годинката лежало едва ли не като хлебарка... после директно е проходила... разни бебета - разни реакции... Сега се притеснявам, че нещата се развиват бързо от тая гледна точка, че вчера се обърна сама, днес го направи три пъти и драпа с ръцете да се движи... притеснявам се, че изведнъж ще почне да щъка и трябва спешно да мислим обезопасена кошарка на пода с баща й...  newsm78 че аз на дивана и сега едвам я опазвам да не тупне... барикадирам с маси, възглавници... Преди да почне да се обръща даже беше по-опасна, защото сега е много съсредоточена върху обръщането като такова, а преди се беше научила да се придвижва по гръб, въртеше се като часовник във всички посоки - оставя я с глава към прозореца, намирам я тотално в различна посока завъртяна... Абе, дните ми на спокойно чатене и ровене в нета май отминават...

За захранването, Диланди, пак сме заедно - и аз мисля да е 6тия месец Simple Smile Само с водата ми се ще да я излъжа...  newsm78 ама ще се гониме днеска с шишето, пък ще видим.... Иначе се буди и като я доближа до себе си само и почва да търси гърдата... така че или е гладна, или е жадна, трети вариант няма  Joy

Общи условия

Активация на акаунт