Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 88 029
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
vanjuha, аз затова написах, че според мен и доктор Сигридов серологията важи 6 м., но понеже четох, че някъде са връщали за нови изследвания, реших да си ги пусна, за да важат 3 месеца. Ако искаш и ти така направи, ако не ще спориш и в краен случай ще ги пуснеш там на място.

Серологията включва това, което съм написала - не знам какво обяснява по телефона, но на мен ми дадоха списъка разпечатан, така че едва ли ще подвеждат всички пациентки, на които го дават.

Австралийкси антиген = Хепатит Б. За Хепатит А няма изискване. СПИН е пожелателно (по закон или наредба ако не се лъжа, нищо че в други болници е направено като задължително и по ЖК не те и питат. Не ме разбирайте погрешно - аз съм ЗА задължително изследване за СПИН, просто в момента заради дискриминация у нас се води пожелателно).

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 17:40 от jane_anderson

# 541
Здравейте,
аз раждах преди 4 месеца в болница Надежда. И аз се чудих какви изследвания ще са нужни и с какви дати.
Аз си носех оригинали за Хив,Хепатит Б,С и Васерман и кръвна група,но с дата от преди 7,8 месеца ( началото на бременността), но нямаше проблеми.
Като ме приеха, ми пуснаха серология ( включена в цената) и ПКК мисля.Така че няма проблем, няма да върнат никой.
Ако не си следите бременността там и отидете да раждате по спешност няма да ви върнат,никой не те пита, като те приемат при кой доктор си следиш бременността.
И още нещо на регистратура те питат дали си пациент на болница Надежда и дали си инвитро,не за друго,а защото на тези жени имат данните и не е нужно да ги попълват.
Аз не бях инвитро и аз като вас се ядосах защо ме питат и се поинтересувах:-)
Аз съм много доволна от целия екип на болницата,дано запазят качеството на работа.
И да тази русата лелка от регистратурата е отвратителна Simple Smileдано някой да чете нашите постове и да и се поскарат малко ....но едва ли

Лека вечер от мен:-)

# 542
Здравейте,
аз раждах преди 4 месеца в болница Надежда. И аз се чудих какви изследвания ще са нужни и с какви дати.
Аз си носех оригинали за Хив,Хепатит Б,С и Васерман и кръвна група,но с дата от преди 7,8 месеца ( началото на бременността), но нямаше проблеми.
Като ме приеха, ми пуснаха серология ( включена в цената) и ПКК мисля.Така че няма проблем, няма да върнат никой.
Ако не си следите бременността там и отидете да раждате по спешност няма да ви върнат,никой не те пита, като те приемат при кой доктор си следиш бременността.
И още нещо на регистратура те питат дали си пациент на болница Надежда и дали си инвитро,не за друго,а защото на тези жени имат данните и не е нужно да ги попълват.
Аз съм много доволна от целия екип на болницата,дано запазят качеството на работа.
И да тази русата лелка от регистратурата е отвратителна Simple Smileдано някой да чете нашите постове и да и се поскарат малко ....но едва ли

Лека вечер от мен:-)

Здравейте,
искате да кажете, че серологичните изследвания са включени в тази цена от 1400 лв и не са Ви искали нищо допълнително за заплащане за тях?

# 543
Без да искам да се заяждам- защо се ядосахте? В инвитрото няма нищо срамно, а клиника "Надежда" е преди всичко място в което се разрешават репродуктивни проблеми.

# 544
  • София
Май има разлика в цената за преглед ако си ин витро там или не. Поне аз съм забелязвала бременна да плаща за преглед- УЗД 20лв преди мен, а аз 40. Rolling Eyes може и да е било единтичен случай, не знам...беше много отдавна и това е само предположение..

# 545
  • София
зависи какво са преглеждали.
аз бях инвитро и си плащах по 40лв.

# 546
  • София
vanjuha , аз имах запланувано секцио за 30.08. Когато определихме тази дата д-р Ослеков ми каза да си направя предоперативните изследвания задължително в лабораторията на болницата, като не пускам отново кръвна група и серологични изследвания, които имах отпреди 5 месеца.
В съответния ден отидох на регистратурата, казах че съм за предоперативни изследвания като предупредих да не ми пускат горепосочените, от там отидох на касата, заплатих и отидох до лабораторията за кръв Peace

# 547
  • София
Май има разлика в цената за преглед ако си ин витро там или не. Поне аз съм забелязвала бременна да плаща за преглед- УЗД 20лв преди мен, а аз 40. Rolling Eyes може и да е било единтичен случай, не знам...беше много отдавна и това е само предположение..
Всички плащат еднакво. 20 лева струва вторичен преглед. Мен един път също ме таксуваха 20 лева, когато след едно зацапване отидох 2 дни подред да ме гледат

# 548
vanjuha , аз имах запланувано секцио за 30.08. Когато определихме тази дата д-р Ослеков ми каза да си направя предоперативните изследвания задължително в лабораторията на болницата, като не пускам отново кръвна група и серологични изследвания, които имах отпреди 5 месеца.
В съответния ден отидох на регистратурата, казах че съм за предоперативни изследвания като предупредих да не ми пускат горепосочените, от там отидох на касата, заплатих и отидох до лабораторията за кръв Peace

Благодаря и на Вас за инфото. Вече тотално се обърках как да процедирам. Аз съм с планово секцио за другата седм при Ташков. Той пък е категоричен, че е по-добре да си подготвя всичко предварително, за да не ме мотаят в болницата и за да не се налага да постъпвам мн рано предния ден. Не е въпросът в парите, ама са мн изследвания и много епруветки с кръв:(. Ако нещо не ми приемат после изследванията от Цибалаб ( аз все там пускам всичко ), ще падне отново голямо дупчене и точене на кръв:(

# 549
Привет,

За второто си раждане се колебая между "Токуда" и "Надежда", като клоня повече към "Надежда".
Някой запознат ли е как стоят нещата с припознаване на бебето в болница "Надежда"? Идва ли някой на място за да извърши тази услуга и ако да - на каква цена?

Предварително благодаря!

# 550
Привет,

За второто си раждане се колебая между "Токуда" и "Надежда", като клоня повече към "Надежда".
Някой запознат ли е как стоят нещата с припознаване на бебето в болница "Надежда"? Идва ли някой на място за да извърши тази услуга и ако да - на каква цена?

Предварително благодаря!

И аз живо се интересувам от припознаването в Надежда. В повечето големи болници всичко става на място в болницата. таткото и майката попълват една бланкова декларация с доста смешно съдържание Simple Smile и си има представител от обшината, който офоромя формалностите. Чувала съм за сума от порядъка на 40-50 лв. Дано някоя мама се включи с по-конкретна информация

# 551
Привет отново:-)
vanjuha- да,серологичните изследванияса включени в цената от 1400 лв. Дори знам, че ако ти се наложи по медицински причини да останеш повече дни в болницата и това е включено.( аз бях само 3 дни, но моя позната беше 7 дни с близнаци и плати пак 1400 лв)
BettyBoop - Абсолютно си права,няма нищо лошо и срамно във инвитрото ,явно не съм се изказала правилно.С този напрегнат начин на живот в който живеем се случва все по често да има репродуктивни проблеми. Важното е да има повече дечица няма значение как са заченати:-)
Аз бях пациентка на доктор Стаменов и трябваше да правим на следващия месец първим опит за инвитро, но малката ми принцеса реши че не е нужно:-)
Хубав и усмихнат ден:-)

# 552
да допълня още нещо ,аз съм раждала нормално, отидох с контракции в 5 часа сутринта в болницата.
Моите изследвания бяха определен с по стара дата от 6 месеца Simple Smile
Може би тези които са с планово секцио ги карат да си платят за изследванията...незнам.
А за припознаването, ние имахме сключен брак, но дори не искаха акт за бракосъчетанието или пък да питат таткото дали си дава името Mr. Greenкаквото казах аз това е Simple Smile

# 553
За припознаването - не предлагаха такава услуга преди 7 месеца. Сега може да има промяна.
Бащата отива сам при нотариус и носи в болницата заверена декларация.

# 554
  • София
За припознаването - не предлагаха такава услуга преди 7 месеца. Сега може да има промяна.
Бащата отива сам при нотариус и носи в болницата заверена декларация.

Да, така ни обясниха и на отворените врати преди 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт