Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 88 018
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета.

И аз се интересувам относно припознаването на детето при раждане в МБАЛ "Надежда" и имам няколко допълнителни административни въпроса. Моля за по-подробна информация от някой, който вече е минал по този път.
В какъв срок таткото трябва да отиде до нотариус, за да подпише декларацията? Още същия ден ли? Трябва ли да направи още нещо, освен ходенето до нотариус?
Знаете ли някой нотариус, който да е на удобно място в района?
За да бъде издаден акт за раждане на детето, необходимо ли е да се предприемат някакви допълнителни стъпки, напр. подаване на допълнителни документи в Общината, или тези документи се придвижват служебно от болницата, и ние след това само трябва да отидем да вземем акта след 1-2 седмици?
Нали от болницата издават документ, в който е посочено кога ще бъде изписано детето /заради 15-дневната отпуска на бащата/?
Болничният за раждане при изписването ли се издава, или трябва да се ходи допълнително?

Въпросите ми станаха доста, но се опитвам да не изпусна нещо Simple Smile

Предварително много благодаря за отговорите.

# 556
  • София
Здравей, без да съм раждала имам инфо за част от въпросите - декларацията за припознаване трябва да се завери нотариално до 2-3 дни, докато сте още там, може таткото да отиде докато ти лежиш, но не знам наблизо нотариус. В болницата има служител, който се занивмава с тези административни въпроси и придвижва документите, не ходи служител от общината и вие не се занимавате с нищо. Взимате си акта за раждане от общината след около 7 работни дни (тук зависи само от служителите в общината). При изписването се издава документ/служебна бележка на бащата за ползването на отпуската от 15 дни. За болничния не знам.

# 557
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мами. От август месец ходя на платени прегледи в МБАЛ Надежда поради проблеми с бебчо. Моя позната ми разказа за д-р Сигридов,но когато се обадих за час ми дадоха чак за след месец.Записах си час при първия свободен лекар - д-р Генадиева. За сега съм доволна,бебчо е добре,предстои ми разждане другия месец и мисля да е в тази клиника.Някой има ли впечатления от д-р Генадиева? Най-вероятно ще съм планирано секцио и искам да съм при нея?  newsm78

# 558
  • София
болничния ми го дадоха още докато бях в болницата, бележката за 15 дни на бащата в деня на изписването.
женените си носете документа за брак, аз го бях забравила, пък им трябва за акта за раждане.

# 559
  • София
болничния ми го дадоха още докато бях в болницата, бележката за 15 дни на бащата в деня на изписването.
женените си носете документа за брак, аз го бях забравила, пък им трябва за акта за раждане.

Да, Бамба е права - казаха ни оригинал на акт за гр. брак (ако имате), за да го сверят и лична карта на бащата (или копие), за данните  Peace

# 560
Момичета, много благодаря на всички за отговорите. Подредиха ми се нещата в главата Simple Smile

# 561
  • София
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мами. От август месец ходя на платени прегледи в МБАЛ Надежда поради проблеми с бебчо. Моя позната ми разказа за д-р Сигридов,но когато се обадих за час ми дадоха чак за след месец.Записах си час при първия свободен лекар - д-р Генадиева. За сега съм доволна,бебчо е добре,предстои ми разждане другия месец и мисля да е в тази клиника.Някой има ли впечатления от д-р Генадиева? Най-вероятно ще съм планирано секцио и искам да съм при нея?  newsm78

Д-р Генадиева беше втория лекар на моето секцио. След това я срещнах в реанимация- мила, внимателна. Придвижи ме по-бързо към отделението, за да сложа бебо на гърда, тъй като имах проблеми с контрахирането на матката. Общо взето съм с добри впечатления от нея от краткия контакт, който имахме Peace

# 562
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мами. От август месец ходя на платени прегледи в МБАЛ Надежда поради проблеми с бебчо. Моя позната ми разказа за д-р Сигридов,но когато се обадих за час ми дадоха чак за след месец.Записах си час при първия свободен лекар - д-р Генадиева. За сега съм доволна,бебчо е добре,предстои ми разждане другия месец и мисля да е в тази клиника.Някой има ли впечатления от д-р Генадиева? Най-вероятно ще съм планирано секцио и искам да съм при нея?  newsm78

Д-р Генадиева беше втория лекар на моето секцио. След това я срещнах в реанимация- мила, внимателна. Придвижи ме по-бързо към отделението, за да сложа бебо на гърда, тъй като имах проблеми с контрахирането на матката. Общо взето съм с добри впечатления от нея от краткия контакт, който имахме Peace

Много благодаря за бързия отговор. И моите впечатления за сега са добри.Дано не сгреша в избора си.  Peace

# 563
  • Sofia

Привет,
Аз също съм доволна от д-р Генадиева - мила, внимателна, отговаря на всички въпроси. Тя ми следи бременността (ползвам пакет ЖК в МБАЛ Надежда), живот и здраве напролет при нея ще раждам. Вчера бях на преглед, говорихме подробно как се чувствам, имам ли притеснения и т.н. При мен се налага консултация с кардиолог поради леко завишено кръвно - още докато гледа бебчо, заръча на сестрата да ми запише час. Надявам се и занапред да вървят гладко нещата.

Успех m_oncheto и после да разказваш  Peace

# 564
  • София
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мами. От август месец ходя на платени прегледи в МБАЛ Надежда поради проблеми с бебчо. Моя позната ми разказа за д-р Сигридов,но когато се обадих за час ми дадоха чак за след месец.Записах си час при първия свободен лекар - д-р Генадиева. За сега съм доволна,бебчо е добре,предстои ми разждане другия месец и мисля да е в тази клиника.Някой има ли впечатления от д-р Генадиева? Най-вероятно ще съм планирано секцио и искам да съм при нея?  newsm78

Много благодаря за бързия отговор. И моите впечатления за сега са добри.Дано не сгреша в избора си.  Peace

И при мен беше втори лекар при секциото (по спешност). Нямам никакви проблеми. Възстанових се много бързо Peace

# 565
Това за дръвчетата много ме разочарова, така се бях настроила, че ще си го посадя и ще расте заедно с детето, родих преди почти 2 месеца и не ми дадоха.

Да ви предупредя, че изследвания от Цибалаб не признават. На момичето в моята стая ѝ взеха пак кръв за кръвна група, защото нейният документ беше от Цибалаб.

# 566
Това за дръвчетата много ме разочарова, така се бях настроила, че ще си го посадя и ще расте заедно с детето, родих преди почти 2 месеца и не ми дадоха.

Да ви предупредя, че изследвания от Цибалаб не признават. На момичето в моята стая ѝ взеха пак кръв за кръвна група, защото нейният документ беше от Цибалаб.

Е това е несериозно,нима има вариант да объркат кръвната ти група??? Аз имам изследване от Цибалаб за кръвната ми група още от първото раждане,преди 5 години. Не мислех ,че с това ще има проблем.   ooooh!

# 567
И моите са от Цибалаб и няма проблем, ще пусна на ново само васерман и хепатит и спин защото са минали 6 месеца.
На мен ми предстой секцио другата седмица и сега ги подготвям тези неща и специално питах за кръвната група и казаха че няма проблем

# 568

Привет! Какъв е проблемът с цибалаб? Днес оставих там 80 лв за изследвания, вкл. серология и кръвна група. Довечера ще ми ги принтират като официален документ на бланка на лабораторията с подпис и печат. Остава да не ги приемат и ще се гръмна...

# 569
  • София
И аз съм с изследвания на Цибалаб - всички, вкл. кр. група, и моето секцио е др. седмица и изрично попитах - казаха, че няма проблем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт