Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 88 016
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Аз не разбирам каква е тази истерия с кръвната група и защо преди вяска операция ми пускат ново изследване. Нямам намерение този път да си го плащам- имам я записана в 6 епикризи, ако не ги признават, да си я пускат за тяхна сметка.

# 571
  • София
Аз не разбирам каква е тази истерия с кръвната група и защо преди вяска операция ми пускат ново изследване. Нямам намерение този път да си го плащам- имам я записана в 6 епикризи, ако не ги признават, да си я пускат за тяхна сметка.

Peace Съгласна съм, и на мен ми омръзна да чета как не приемали това и онова (говорим за официални резултати с подписи и печати), ще видя какво ще кажат за част от моите изследвания, които са от Университетската болница в Пловдив - и тях ли няма да признаят...?!?! Като родя живот и здраве другата седмица, ще разкажа  Peace

# 572

Peace Съгласна съм, и на мен ми омръзна да чета как не приемали това и онова (говорим за официални резултати с подписи и печати), ще видя какво ще кажат за част от моите изследвания, които са от Университетската болница в Пловдив - и тях ли няма да признаят...?!?! Като родя живот и здраве другата седмица, ще разкажа  Peace

Няма да има проблем с изследванията от никоя лаборатория. Убедена съм. Д-р Ташков ме посъветва да си подготвя всичко, за да не се налага да ме приемат твърде рано, а да съм си с готови излседвания и само да постъпя в ранния следпбед. Няма логика да не приемат официални документи от други лаборатории. Право на пацианта е да се изследва където сам прецени. В Цибалаб има доста сборни пакети и цените са значително по-изгодни

# 573
  • София
И предвид факта,че  клинична лаборатория не работи със здравната каса....не виждам защо да има претенция към изследвания от друга лаборатория,изследвания които са минали по касата например.

# 574
  • София
И предвид факта,че  клинична лаборатория не работи със здравната каса....не виждам защо да има претенция към изследвания от друга лаборатория,изследвания които са минали по касата например.

точно  Peace

# 575
Клиничната лаборатория работи със здравната каса, тя е част от многопрофилната болница и когато пациент се лекува по здравна каса в болницата ( т.е. когато е хоспитализиран) изследванията му са част от пакета. Преди това не може да се ползва лаборатория по каса, тя не е самостоятелна свободна лаборатория. За да се ползва здравна каса за раждане те са поставили минимум изследвания, направени от лабораторията на болницата.
За кръвната група - при необходимост от серология за новороденото или за кръвопреливане на майката нито една кръвна група от която и да е лаборатория не признават в Националния център за хемотрансфузия За да ти дадат кръв или кръвни продукти искат тяхно собствено изследване. На всички училища и семинари, които водя, разяснявам това (ако стане дума за кръвна група). Ако ще изследвате кръвна група - направете го там. За останалите кръвни изследвания - актуалното състояние на човек се мени непрекъснато и кръвната картина от преди седмица вече е променена. Често пъти резултатите от различните лаборатории се разминават. Не ме питайте защо - имаше преди време разни разправии по медиите точно по този въпрос.
Дано е станало по-ясно.
За борчетата ми е по-мъчно като ви чета...
В първите няколко месеца положихме усилия всяка жена да получи дръвче, като символ на живота. С настъпването на топлото време фирмите, внасящи растителност спряха да зареждат иглолистни растения. Наблегнаха на по-търговски ориентираните цъфтящи видове.  Обиколих всички разсадници около София и обрах къде каквото имаше за да продължим традицията с посланието.... Но свършиха.
Дръвче с ръст 15-20 см е 5-7 годишно. Не инвестират българските производители в толкова бавно растящ вид. Тези, които са го направили си ги гледат за коледни дървета и не дават от тях.
Сега имам обещание за системен внос в количество, съответстващо на броя новородени при нас месечно. Чакам и се надявам да не ме подведат отново. Два месеца не бях тук и за съжаление нямаше как да се случи това с дръвчетата... Чакам ги с нетърпение! Съжалявам за всички, които не получиха посланието от нас... Sad

# 576
nani, благодарим за разяснението, но след като болницата няма доверие в частните лаборатории и  изследвания за кръвна група не се признават, след като не са направени в Националния център за хемотрансфузия, не е ли по-добре да разпечатате някакви указания за хората, които ще раждат или лекуват при вас, за да не харчат пари за нещо, което няма да им свърши работа? Винаги до сега никой в клиниката не ми е правил проблем за изследвания от Цибалаб или някоя от другите външни лаборатории. Сега разбирам, че има проблем. Това означава ли, че трябва да пускаме изследванията само при вас? И как една бременна жена може да се възползва от безплатните изследвания по ЗК, след като лабораторията не работи с нея?

# 577
nani, благодарим за разяснението, но след като болницата няма доверие в частните лаборатории и  изследвания за кръвна група не се признават, след като не са направени в Националния център за хемотрансфузия, не е ли по-добре да разпечатате някакви указания за хората, които ще раждат или лекуват при вас, за да не харчат пари за нещо, което няма да им свърши работа? Винаги до сега никой в клиниката не ми е правил проблем за изследвания от Цибалаб или някоя от другите външни лаборатории. Сега разбирам, че има проблем. Това означава ли, че трябва да пускаме изследванията само при вас? И как една бременна жена може да се възползва от безплатните изследвания по ЗК, след като лабораторията не работи с нея?

Демек, изгоряхме! Язък за изследванията, за парите. Ами след като три пъти звъннах в болницата да информация, сливи ли имаха в устата да кажат... Започвам мн да се разочаровам. Администрацията и регистратурата са под всякаква критика. Три пъти ми дадоха различна информация, а аз с цел презастраховане, напусках какви ли не кръвни изследвания. Само и само да има всичко. За трети път пускам кръвна група тази година. Е няма да промени! Все си е А1+. Да ми ги пуснат безплатно в лабораторията им, като не приемат на други места, повече пари на вятъра не давам.

# 578
  • София
тя групата няма да се промени, но нани написа, че ако имате нужда от кръвопреливане просто няма да ви дадат кръв без изследване на подходящо място.
а администрацията явно няма оправия  Rolling Eyes

аз може да се каже че си родих без кръвна група.
пуснах я там, но като отидох по спешност не разбрах дали е била готова, казах им да си я търсят на регистратурата и никой повече не ме е занимавал с нея.

# 579
тя групата няма да се промени, но нани написа, че ако имате нужда от кръвопреливане просто няма да ви дадат кръв без изследване на подходящо място.
а администрацията явно няма оправия  Rolling Eyes

аз може да се каже че си родих без кръвна група.
пуснах я там, но като отидох по спешност не разбрах дали е била готова, казах им да си я търсят на регистратурата и никой повече не ме е занимавал с нея.

ОК, кръвната група някакси все да я преживеем. Но серология, биохимия, белтъци, урини, протромбиново време...

# 580

Преди месец постъпих за задържане в Надежда по ЗК. Приемайки ме в 11 ч сутринта ми назначиха изследване ПКК + глюкоза, урина, ваг. секрет.
Секрет до края на престоя ми никой не ми взе, съответно изследва. Имах документ за кръвна група в мен, погледнаха го, казаха, че става. В лабораторията обясних, че съм закусвала, пила кафе и т.н. отговорът беше: карай, да има нещо. За урината: всяка проба се дава най-малкото след тоалет. Връчиха ми едно контейнерче и айде във WC-то. Същата работа: нека има нещо документите за пред касата. Какъв е смисълът тогава?! Започвам доста да се разочарова от цялата дезорганизация....

Демек, изгоряхме! Язък за изследванията, за парите. Ами след като три пъти звъннах в болницата да информация, сливи ли имаха в устата да кажат... Започвам мн да се разочаровам. Администрацията и регистратурата са под всякаква критика. Три пъти ми дадоха различна информация, а аз с цел презастраховане, напусках какви ли не кръвни изследвания. Само и само да има всичко. За трети път пускам кръвна група тази година. Е няма да промени! Все си е А1+. Да ми ги пуснат безплатно в лабораторията им, като не приемат на други места, повече пари на вятъра не давам.

# 581
Така...преди минути за пореден път се обадих в Надежда и по телефона ми потвърдиха, че няма проблем да приемат изследвания от която и да е лаборатория в страната, дори и документ за КГ, но изследванията да са със заверка на лабораторията ( печат, подпис, бланка).
Единствено имаме разминаване за хепатитите, пакетът по ЗК изисква и хепатит C, който при мен липсва, но на място ще го пускам в неделя.

Уфффф, леко раждане на всички дами:)

# 582
Егати разминаването в информацията, предоставена от Ванюха и Нани.  Rolling Eyes Значи да не забравя на ОВ задължително да питам за изследванията. Определено подобни разправии в толкова сюблимен за мен момент, като раждането на детето ми, меко казано няма да са ми приятни!

# 583
Егати разминаването в информацията, предоставена от Ванюха и Нани.  Rolling Eyes Значи да не забравя на ОВ задължително да питам за изследванията. Определено подобни разправии в толкова сюблимен за мен момент, като раждането на детето ми, меко казано няма да са ми приятни!

Това наистина е поне петото ми обаждане за тази седмица в Надежда по отношение на изследванията. Девойката по телефона се засмя дори, явно ме беше запомнила. Не знам в крайна сметка какво ще стане, госпожата звучеше абсолютно категорична, че няма да има проблеми с документи от други лаборатории. На място в неделя ще ми се изясни като ме погнат пак с иглата Simple Smile Крайно неприятни са ми тези емоции в момента, винаги съм се старала да бъда подготвена и изрядна, но от сутринта се притесних, препотих и изнервих поне 100 пъти заради тези изследвания

# 584
Абсолютно. Тотално излишни за такива моменти негативни имоции. Успех и после да споделиш дали си имала проблем.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт