Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 26 821
  • 713
  •   1
Отговори
# 645
Лили, честита Василена ! да расте жива и здрава, много късмет и щастие !!!!!

Аз до сега спах. Цял ден спане. Съвсем си обърнах режима, нощем блея и търпя болки, денем - спя. Rolling Eyes

Днес звъннах на моята колежка от Тина Киркова (дето работеше при нас а се премести там). Оплаках и се от ситуацията с лекарката ми. Тя обеща да дойде с мен и лично да ме представи на тая новата докторка. Щяла да я помоли да се отнесе с мен отговороно и да ми обърне нужното внимание. Не че е кой знае какво това, но малко ходатайство в тоя момент ще ми помогне.

# 646

Една Пеперудка-хулиганка да се отчете бързо!

Ето, чак сега стигам до този пост, не мога да смогна да изчета всичко, а пък за писане да не говорим  Laughing Laughing Laughing

Честито на новите майчета, много да са здравички бебоците!  Heart Eyes

Аз пера, гладя, стерилизирам и сега мисля да започна да оправям багажа за болницата да е готов, че да сме спокойни...
Иначе установих, че след спирането на Магнерот-а краката ми започнаха да се подуват страшно много и цял ден лежа с вдигнати крака (много мразя и ми е супер неудобно, но какво да се прави).

А и в неделя съм на преглед и на тонове, както и да се уговорим за раждането  Grinning

Това от мен, продължавам да чета, че имам още 12 страници  Crazy Crazy Crazy

# 647

Благодаря за отговорите за болничните. Зачудих се кога да очаквамнякакви пари, въпреки че моят е от 10.06.

Момичета, преводи има 2 пъти в месеца. Около 2-ри и около 20-ти . С ПИК код , лесно се ориентирате в сайта. Ако болничния е издаден до 15-то число и се внесе от счетоводтсвото навреме , превода е около 2-ри на следващия месец . Напоследък са точни от НОИ , поне при мен . Другата седмица чакам превод . Големия Кеш  Wink Това за болничния 45 дни . После самото майчинство , до колкото зная превеждат всеки месец на 2-ро число . Дано съм била полезна.

ЛиЛи, честита Василена и от мен ! Много хубаво име ! Живи и здрави и бързо възстановяване!

# 648
Здравейте,
Честито на всичко мами.
И аз да пипитам - правихте ли си тест за алергия от упойки?
Ако да - каква алергия имахте, за да ви насочат към него?

# 649
Лили, честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава   bouquet
Има безплатни прегледи на слуха на бебето в болница Токуда, ако някоя мама от СФ реши да се възползва юни, юли и август.
http://www.purvite7.bg/actual/view/4123/bezplatni_pregledi_na_sl … _na_bebetata.html

# 650
  • София
Несторова, благодаря ти, ако го преведат в началото на месеца, ще те черпя, да знаеш. Ама не ми се вярва, тя нали и Ивето каза да го чакам към края на юли.
Близначе, ходатайство няма да ти е излишно, но нали така или иначе ще плащаш. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 651
Несторова, благодаря ти, ако го преведат в началото на месеца, ще те черпя, да знаеш. Ама не ми се вярва, тя нали и Ивето каза да го чакам към края на юли.
Близначе, ходатайство няма да ти е излишно, но нали така или иначе ще плащаш. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Преводите не са два пъти в месеца само, а вторник и четвъртък. При Несторова може да са само два  пъти в месеца ако на определени дати нейното счетоводство носи болничните, но това не е универсално правило при всички. Със сигурност се превеждат вторник и четвъртък пари от НОИ.

Искам да си утрепя детето. Адски ми лази по нервите цял следобед. Събори релсите на стълбището понеже явно не чу писъците ми не пипай там, разля киселото мялко навсякъде и като цяло само бели ми прави. Боли ме корема, топло ми е и водата тече от мен на струйки. За месец сигурно вече имам 30 кубика вода от бързи душчета. Искам да крещя вече  smile3514 smile3514 smile3514 smile3511

# 652
Ами Недялков каза че единия резултат (точно туморен маркер на яйчник) не е много добър защото е близо до границата (моя е 32.50 а границата е до 35.00), иначе началника на отделението е подал документите ми към онкологията и те ме поемали, което на мен не ми харесва. Исках в Девата (болницата в която родих) да ме следят. Нямам доверие в другите болници. Слава богу Недялков ме вика след 2 седмици на контролен преглед (не знам дали знаете че по каса след раждане ни се полагат още 2 прегледа) и ще говоря с него какво може да се направи от Девата. Моите приятелки от Германия и Франция ме съветват директно да се маха тръбата и обвивката на яйчника, там така правили. Така че до 2 седмици едва ли ще има някакво развитие по този въпрос. На мен сега майка ми е тука една седмица. В неделя си тръгва с Кара и ще имам повече време за вас, милички. Ще ви чета редовно.
Днес излизахме с малката, но асфалта е толкова неравен и напукан че тя милата се разплака от туй непрестанно друсане иначе в началото й беше доста интересно. Утре няма да я водя в парка с Кара. Ще излезем по по равен терен.
Снимки ей сега ще кача в снимка.бг. Вече има сериозни бузки.

# 653
Момичета, вижте какво излиза в сайта на НОИ при проверка за болничните:

Паричните обезщетения и помощи се изплащат от ТП на НОИ на правоимащите лица в срок 15 работни дни от представянето на документите в съответното ТП на НОИ по декларираните лични банкови сметки, ако са налице всички необходими условия за изплащането. В случай, че  необходимите условия не са изпълнени се постановява разпореждане за      отказ. Срокът от 15 работни дни спира да тече, когато са установени нередности във връзка с изплащането на паричното обезщетение.

# 654
  • varna
Мисти, ми ей така, мафиотски, всичко новичко и опаковано, и после не знам какво ги правят, ама не ги връщат - ай сиктир. Даже по всички големи бебе магазини ги знаят и директно ти дават от каквото трябва.
Пина, хубаво инфо, обаче чудя се, ако има нещо нередно и са отказали, ти как аджеба разбираш, че да отидеш да оправиш проблема  newsm78

# 655
girlinblue182 -
Скрит текст:
сега е времето да бъдем много силни заради малките сладки невинни бебоци в коремчетата ни  Heart Eyes Нали знаеш каквото не ни убива, ни прави по-силни. Трудно е, но важното е да сме опора на невинните същества. Ще успеем да им осигурим най-доброто, най-щастливото детство...също така имаш много подкрепа от всички около теб, това е безценно и много важно  Hug Прегръщам те силно !Също така знай, че имаш един прекрасен ангел, който ви пази....и не тровиш темата, напротив бъди сигурна, че даваш сили на всички!
Роси пожелавам ти всичко да бъде в твоя полза Praynig ще се нареди, ще мине много бързо със силна воля и много положителни емоции от бебо  Hug
Лили - честита дъщеря, да е жива и здрава, умна и красива!  bouquet
Аз момичета днес се разходих доста по хладинката следобяд и се чувствам доста по-добре. Много ви благодаря за подкрепата, това е много важно, да знаеш, че има кои да те чуе, да ти каже една-две добри думи  Hug

# 656
Ехааа, голям бебевалеж последните два дни!
Голямо гуш на станалите майчета! Честито и живи и здрави бебчета   bouquet

Росито стискам палци всичко при теб да е наред и да сте много здравички с Далиика  Praynig

Има ли новини от Гифтчето?

За болничните - този месец много ме изненадаха / приятно де/ имам превод на 20.06, това ми е за дните от 09-30.06 от 45 дневния болничен. А от счетоводството са занесли болничния ми в НОИ на 12.06, т.е. за 8 дни са го обработили и ми го изплатиха!
herairness - ако има проблем с болничния ти пращат писмо от НОИ, но много време минава докато се уредят нещата. Имах проблем с втория си болничен, бяха писали, че е първичен / а трябваше да е продължение/ и ме викаха на ТЕЛК комисия  #Crazy, което стана след 3 месеца. Добре че беше само за 4 дни и не си чаках паричките...

# 657
  • София
Пу забива ми жестоко и ми къса нервите.Извинявам се за двата поста.

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 20:55 от *ВЕСЕЛА*

# 658
  • София
Ох, мамини душички! Много са хубави всички бебета! Разбира се, нали са си наши! smile3521
Роси много ми прилича малката на теб!
Ама Руми не се появи, дано да са добре. Praynig

# 659
Иринке странно, бях заспала до преди малко на дивана, сега като те видях се сетих, че сънувах, че си писала, че си родила  Laughing
 #Crazy Въй въй Мисти, сакън!
Роси, радвам се, че маркерите са добри, въпреки и на границата. Дано всичко е изчистено и не се наложат допълнителни операции. Praynig А малката е такова ангелче! Heart Eyes
За болничните - срокът да ги занесат в НОИ от фирмата е до 15-то число на месеца, след този, през който са издадени (а не според периода, за който се издават). Джина, значи за теб - до 15.07 най-късно. А вече от деня, в който са занесени започват да текат 15 работни дни срок за изплащане на първата част (всеки месец е отделна част). С ПИК кода могат да се следят - когато понеделник или сряда излезе "дата на ведомост", значи съответно вторник или четвъртък ще има плащане. И се плаща на изтекъл период - ако да речем болничния е част от май, целия юни и част от юли, то май ще си е според сроковете на занасяне, юни ще го платят като изтече юни - обикновено още първите дни на юли, а частта от юли (да речем до 10.07)- няколко дни след 10.07.
Ако има нередност в болничния, изпращат уведомително писмо в 2 екземпляра - до фирмата и до лицето, за да се отстранят грешките и съответно ако са по вина на фирмата - те си ги оправят. Ако е за сгрешени дати - се почва ходене по доктори и т.н. Тъпото (поне в Стара Загора) е, че използват някаква тъпа куриерска фирма (нищо, че Пощата им е на 200 м), та от 03.06 до 14.06 пътува това прословуто писмо до фирмата (то до Австралия щеше да иде до тогава! Пък и да бяха казали - аз щях да ида да го взема и собственоръчно да го занеса до фирмата). Та от цялата работа, сега си чакам втори път 15 дни работни те първа за май-ския превод (защото 15 дни започват да текат от последното представяне, от вярното)  Crossing Arms
Дано сте ме разбрали, че така го обясних, ама ми е гладничко и бързам  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт