Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 27 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Близначе, абе как да не искам да се освободя от корема вече, а пък и от екстрите  Crazy
Но не може още - вкъщи не е приключил ремонтът. Остават ни някакви детайли, вярно, но са множко и изискват още 10-ина дни работа. Аз ходя всяка вечер да боядисвам, пък и миризмите трябва хубаво да се изветрят, все пак... А да не говорим, че нямам нищо изпрано, изгладено, подредено като вас Sad Зная, че това е някаква лудост - излишна бременна паника - детето нито ще остане голо, нито сме без покрив над главите... но знаете как е  Confused

Аз сега изчезвам по работа, ще мина и през някоя болница, но довечера ще се прибера много късно - да не се притеснявате. По нощите ще докладвам. Е, ако ме няма по нощите... сещате се  Laughing

Благодаря на всички сърдечно за отговорите, страхотни сте!   bouquet

# 136
Сандалка аз си спомням при първата си бременност се събудих в 2през нощта,че ми се ходи по малка нужда и тръгнаха водите.Искам да кажа,че го усетих,и докато отида до родилното все ми течеше и пак не бяха изтекли всичките-така,че може и да е пот.Аз макар и родила вече се потя страшно много,но като се сетя пък с тумбака какво беше.....
Агнес коя е тази ясла,която ще прави сборни групи?И моят син беше на ясла цяло лято,но си бяха по групите децата,макар и в намален състав.И това за хапенето - от нашата група Цветан изкара 4години хапейки децата до кръв и никой не го изключи.Не се поддавай на такива приказки.Моят син още е на градина,макар и завършил-казала съм бебето ми е малко и ще посещава още един месец градина и после ще си го оставя да си почине.Но е трудно и бебе и баткото,малко ми е на зор,но ще се оправя.color]

# 137
Тук съм  Mr. Green 3в1 не 2в1. Ще разправям по надолу  Flutter

djorgova_d да ти е жива и здрава госпожицата и много радости да има покрай вас от тук нататък   bouquet
Аз ви казах, че момите взеха да излизат първи ама... моята племенница е родена първите дни от деветия месец, а сина ми ако не беше планирано секцио сигурно щях да пренося. Надявам се и нероден Петко да не бърза, че не съм готва за него още.

Вода аз мисля ДА предлагам. Съгласна съм, че кърмата има всичко необходимо, но сега е такава жега, че ако детето има нужда от допълнително количество охлаждаща течност (антифриз  Mr. Green ) то ще си му я давам. А кърменето и аз смятам да е на поискване и на интервал не повече от 3ч. Имам тренинг със сина ми докато се разберем кой ого командва и кой кога ще яде.

Та с две думи да кажа защо станахме 3в1.
Скрит текст:
От вчера моят син е изгонен от яслата. Директорката ми се обади на обедд в най голямата жега да отида да си го прибера и да си поговорим. Като разговорът ни по телефона започна така:"Ти нали си на работа? А не ти сега си по майчинство! Ела да прибереш Златпзар понеже ухапа сестрата и хем и да си поговорим малко."
Аз  Shocked
Разговорът се въртеше около това колко ужасно е детето ми, видиш ли след 10 месеца в тази ясла и как изведнъж той е най непослушното дете. Избягвахме думата агресия, понеже тя не е психолог и не може да даде такава оценка на детето  Shocked Накрая ми бе съобщено, че от другият месец излизат сборни групи и направо като си го взема повече да не го нося. Видиш ли аз съм в майчинство и мога да си го гледам. Абсолютно недопустимо е дете да ухапе някого особено сестра, но е факт, че никой до сега не ми е казвал, че детето ми проявява някаква агресия в каквато и да е форма. Дори напротив - аз си прибрах детето на два пъти ама зверски ухапано първият път до кръв, а вторият път бузата му беше подута и насинена жестоко. Деца са, бият се, хапят се, за мен това е нормално. Но да ми се каже, че ще се предаде в общината за случилото се, но няма да бъдат взети мерки за това  Shocked Защо моето дете като беше нахапано така не се предаде докладна в общината и да не се вземат мерки пак така? Направо съм бясна. А сестрата е толкова добричка и съм сигурна, че малкият го е направил в радоста си към нея. Тя беше и толкова притеснена като го прибирах, но и дума не успя да обели от директорката. Отговори на въпросите си не получих. Ще ги получа от друго място така или иначе, но това че започват сборни групо, което за мен е неясно, понеже знам, че яслите нямат сборни групи, не означава, че аз като съм си в нас ще си държа детето толкова време затворено. Аз в момента не излизам защото не мога. Ходя до магазина в съседния блок и това е. Достатъчно си държах детето затворено 2 седмици в нас, понеже майка му е неспособна да го извежда. Според мен това е и основната причина да е пощурял сред децата в яслата тези дни. Наоплаках ви се за което се извинявам, но наистина съм много афектирана от случилото се и това е поредната издънка на директорката, за която вече на мен ми кипна маслото. За капак излезе, че се познавам с бившата сетра от яслата понеже и говоря на малко име. Ми на мен както ми говорят така и аз говоря на тях. Щом ми говорят на ти и аз говоря на ти. Аз съм не по малко образова от тях и смятам не съм по малко човек от тях. Директорката веднага смени тона и ме подкара на вие като ми заобеснява защо старите сестри вече не са там. Това си личи от колометри, но проблема им бил в тютюнопушенето на всеки 15мин. То с такъв началник и на 15мин пауза не стигат. Въпреки всичко аз не смятам да спирам детето си от ясла и ако трябва е стигна и до обшината да ми обеснят и те как така няма да мога да нося детето си на ясла през лятото.
Мила, не спирай детето си от ясла, това е стар трик на директорката..няма сборни групи/работила съм в ясла/..просто искат по малко деца, защото лятото е отпускарски сезон..и явно има много желаещи..ако продължава да те тормози директорката пусни жалба в РИО и в Общината

# 138
  • София
...
Мила, не спирай детето си от ясла, това е стар трик на директорката..няма сборни групи/работила съм в ясла/..просто искат по малко деца, защото лятото е отпускарски сезон..и явно има много желаещи..ако продължава да те тормози директорката пусни жалба в РИО и в Общината
Peace
Именно!
Дори бих горещо те посъветвала още днес да отидеш до инспекторката в Общината (на яслата където се води) - докато ти е пресен ядът, да изпъчиш корем и да навикаш цялата околия. (Може да правят опити да те спрат да пускаш жалба Wink ) Но пусни я непременно! Напълно достатъчно ще е - инспекторката веднага ще звънне на директрисата.

А в понеделник, ако може таткото да посети директорката и спокойно да заяви, че си знаете правата и няма да допусне да тормозят бременната му жена, и да ги уведоми, че Зар си продължава посещенията. (Да спомене, че има вече жалба в Общината, и ако се наложи, ще стигнете и до РИО, и до телевизии.)
Гарантирам ти, че по този начин ще проработи системата отново във ваша полза  Peace няма са пУашиш само  Hug

# 139
  • София
Честит син на Златно зайче!
Сандалче, не са води това.
Име за бебето и ние нямаме, но това пък ми е последна грижа. Най-много да се изпокараме в болницата, като циганите Laughing
Пина, през ноща си мислех за теб, и ако не се бе разписала щях да съм убедена, че си отишла да раждаш.
Мъхче, помниш ли, бях ти писала, че май от Палмърс-а даже и старите стрии са поизчезнали; това не е точно така, просто коремът се е опънал отново и за това не си личат. Ще си бъдат на място до един месец Laughing
Започвам да действам, че време не остана Peace

# 140
  • Варна
mysterious, при нас нещата с отмяната на нощното хранене се получиха някак по естествен път. Просто в един момент започна да се буди с по половин час по-късно от предния път за кърмене, докато не започна да се буди направо към шест. Това стана в рамките на няколко дни, даже не съм се старала да го въздържам от ядене. Но предполагам, че при всяко дете това си е индивидуално. Моят беше поспалан и предпочиташе съня пред манджата  Laughing

# 141
djorgova_d, zlatno zaiche - честити бебчета! Да са ви живи и здрави, умни и красиви!  bouquet  bouquet  bouquet
Иве - ако много се притесняваш отивай на лекар, в повечето случай е само за да сме спокойни, но така ще се чувстваш много по-добре и най-важното по-спокойно Simple Smile Иначе ще устискаш до датата - така го усещам  Heart Eyes
Sandalka - да не си се напишкала? newsm78 На мен ми се случи вече веднъж и аз като теб се притесних, че е водата - ама найсе....като бебета се напишках Embarassed Другото, което ме изплаши веднъж е - бях се изпотила толкова много, че всичко отдолу ми беше мокро. Когато звъннах на лекаря ми каза и той - слагаш една превръзка и идваш. Сложиха реактив и се показа, че е пот.
За стрийте да чукна на дърво се опазих и досега нямам, но то май си е до кожа. Ползвам едно олио на Веледа и едно от Германия frei. Принципно това на Веледа го дават и за заличаване на стрийте после, така че можете да пробвате. Ако не добрата стара рецепта с маста - разбива се мас много добре, слага се малко парфюм (да се убие миризмата) и се мажете честичко. Майка ми така е правила едно време и няма никакви поражения след две деца...

Мамита аз пък забелязвам нещо странно при мене - звъня на една приятелка вчера, че ми беше криво и да ме успокой, тя милата по-зле от мене - заринала се е в милиони неща, та накрая аз я успокоих и дори не можах да й се оплача. Звъня днес на една колежка да й се оплача, тя милата се е ошашкала с бебето си. Накрая викам - еми на ММ ще се оплача - и той също се е напънал, та аз го успокоявах. Майка и татко не ги занимавам, че те нали сега покрай операцията на баща ми са се притеснили...и накрая какво стана - аз дето искам да бъда изслушана и успокоена си седя и кротичко си плачкам, а в същото време успокоявам като месия другите(и то много успешно) Чак ми стана смешно Simple Smile Та ето ще си напиша болките тук
Скрит текст:
- друсат ме хормоните!!!!! Не издържам вече да рева на реклами, много ми е топло, нямам сили да стана от леглото, нищо не правя по цял ден и имам чувството, че си губя времето....вечер искам да си изляза с ММ, но него го няма и се разхождам сама или с приятели(ама не се чувствам защитена)....ще минееее, нали?! Мрън, мрън  Crossing Arms

# 142
А за списъка с имена аз мога да те успокоя. Поне имаш 6, които да свършат работа. Аз нямам ни едно. Бебето ще е Оги, ама как Оги никой не знае  Rolling Eyes

Мадлен радвам се, че и ти се появи. Дано всичко пристигне скоро и да си им се радвате на нещата. Аз така и не стигнах да поръчвам от тези сайтове, че покрай мен само други проблеми се завъртяха. Обаче поне шишета трябва да си поръчам. Ако ли не ще посетя магазина разбира се  Mr. Green Ти иначе как си, ремонта го свършихте... Име избрахте ли?
Скрит текст:
ММ е решил, че детето ще се казва Ованес  Shocked при което аз съм върло против. Баща ми е Овагим, а на мен и двете имена не ми харесват. Да се сещаш за някое леко международно и не изкелиферчено име с буквата "О"  Praynig Между другото наши приятели ме подсетиха да съм търсела из прабългарските имена, та се сетих за едно извън предлаганите - Омуртаг  Shocked Обаче на мен ми звучи турско това име и хич не ми харесва.
Агнес, на първа асоциация от Оги ми идва Огнян, но пък то май си е българско име и не е като да е международно.
Скрит текст:
пуснах едно търсене на имена с О в гоогле-то и попаднах на един странен сайт с още по-странни имена на него, но го разгледай ако искаш: http://names.demolution.net/bukva206.html подсети ме за още едно арменско име с  'О', което бях забравила - Онник.
А за проблема ти с яслата, просто не знам какво да кажа - много е тъпо в БГ с тия ограничени места и си позволяват всичко просто Sad . Дано да се пребориш с директорката, пък било и само за лично удовлетворение накрая.
Ние име си имаме от самото начало - аз просто казах, че харесвам само две мъжки имена - Кристиян и Александър, но вуйчото е Александър, а таткото не искаше детето да е кръстено на някого и в следствие постепенно свикна с идеята, че ще се казва Кристиян. Само дето на мен нещо не ми идва като бебето да е Кристиян  #Crazy луда работа. Да видим дали като се роди, няма да ми подшушне какво име си носи. Ремонта го приключихме отдавана и от февруари си живеем тук, но се си има нещо за довършване и доподреждане. В момента сме на вълна "сватба" - в неделя ще подписваме и това ми е психологическата граница, след която вече почвам да се занимавам с подготовка за бебето. Някак си си бях подредила нещата във времето - да изляза в болничен, да подготвим "голямото" събитие и после вече да се подготвим за наистина голямото събитие.
Отчетох се, отивам да дочитам последните 4 страници от сутринта, че аз сега ставам.

златно_зайче, да ви е жив и здрав Александър и много радост да ви носи!! Бързо възстановяване на теб и скоро да се радвате на бебчо в къщи

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 12:42 от gemavar

# 143
Жалина, когато имаш нужда да споделяш - обади се на мен  Hug Или ми пиши. Е, не съм приятелка, поне не таква като тези които познаваш...Но за мен е удоволствие да изслушвам и помагам   Hug

Ох, за пореден път баща ми се опита да се набърка в семейството ни и да наложи мнение и пак се скарахме....Казуса е много сложен и дълъг и ми се ще и на мен да ми помогне някой с мнение и съвет, но не ми се иска да ви натоварвам. Нали темата е предимно за бременността.... Tired

# 144
  • Зеленият рай в сърцето на България
За стриите и аз мисля, че е до предразположеност и надявам се до ген  Mr. Green защото майка ми след 2 деца не се е мазала с нищо (нито преди, нито след раждането) няма и следа. Друг е въпросът, че е влязла да ражда с моите кила от 5-ти месец, не е била хипопотам като мен  Embarassed

Жалина и аз взех много да плача за щяло и нещяло ... Оня ден плаках, защото във един филм умря въобръжаемия приятел на детето... Сега ми е странно, но какъв рев беше.

# 145
djorgova_d, zlatno zaiche честити бебета, да са ви живи и здрави и много щастливи!  Hug  bouquet

Вече нямам търпение да идва юли, че да идем на преглед да я видя нашата хубостница колко е пораснала. Вече и е мн тясно и като мърда имам чувството, че ще излезе през корема и е болезнено (даже усещам че сеедно ме рита във влагалището  newsm78) От 27ми влизам в 9ти месец..... Whistling

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

# 146
Blizna4e - темата е за бременноста и всичко около нея, демек всичкооо

За плаченето - ми какво да ви кажа, не е хубаво, но е леко успокояващо като знам, че не съм сама  Hug
Аз отивам да шия пелени - вчера си купих тензух и ще ходя да го обкантвам, поне това ме успокоява. После ще ходя да взема още платове за пелени и ще ви представя последните ми произведения. Отново да кажа на всички майки с шевни машини - нещата излизат няколко пъти по-евтини и са много лесни за правене(особено пеленките) точно 4 тигела са Simple Smile Тензух има почти навсякъде на цена от 2.50 метъра, шир 90 см. А барехета цветен е 3.30 лв. Така, че давайте шев и кройка, ако ви се занимава Simple Smile

# 147
  • varna
Ох, Фроузън, и аз това го слушам цял живот - как била завършила гимназия 60 кила, после как родила пак фина, ама го пускам през ушите да минава.
Жалинке, спокойно, не си сама, и аз съм същата история.
Близначе, ми ние тука сме си май най-близките станали, така че като има нещо да излееш, си казваш. Ако искаш и в скрит текст даже, важното е да ти олеква Hug

# 148
Blizna4e,споделяй смело ,ще те изслушаме ,такива семейни истории личн мен много ме вълнуват.Ако не друго ,поне се успокоявам ,че не само моето семейство е лудо,а това на мъжа ми - нахално.
Джине и ние име нямаме ,аз до последно ще напирам за Николай,ако не - и ние ще се изпокараме като циганите ,то и с първото дете така стана ,та имам опит Laughing Laughing
Фроузън,да не ти пука за килата.И аз съм вече над 85 кг ,но се отчаях и ще си дебеля.Странното е ,че не ми личат чак толкова,а като цифра звучат страшно.После ще отслабваме дружно Hug Hug
Глупи,на 3 години и 3 месеца е моето момченце и ми е страшна подкрепа.Ако не е той ,сигурно ще полудея.Такива реакции ,като на възрастен ,понякога ме плашат. Rolling Eyes Rolling Eyes
Агнес,давай смело с оплакванията ,нямат право да откажат на детето да ходи на ясла.Просто няма такъв шанс.Дано да успеете!
Сандалич,ще те мислим днес! И ...жива да си ,направих тиквичките ,както ти каза.И се наплюсках здраво и снощи ,и днес hahaha Много вкусно:hahaha:

# 149
Blizna4e - темата е за бременноста и всичко около нея, демек всичкооо

За плаченето - ми какво да ви кажа, не е хубаво, но е леко успокояващо като знам, че не съм сама  Hug
Аз отивам да шия пелени - вчера си купих тензух и ще ходя да го обкантвам, поне това ме успокоява. После ще ходя да взема още платове за пелени и ще ви представя последните ми произведения. Отново да кажа на всички майки с шевни машини - нещата излизат няколко пъти по-евтини и са много лесни за правене(особено пеленките) точно 4 тигела са Simple Smile Тензух има почти навсякъде на цена от 2.50 метъра, шир 90 см. А барехета цветен е 3.30 лв. Така, че давайте шев и кройка, ако ви се занимава Simple Smile

Да те питам, какви размери пелени мислиш да шиеш? И аз си взех от магазина тензух и бархет - и двата са широки 90см, ама нещо нямам много точна представа за какво ще ги ползвам и съответно колко големи ми трябват. За сега съм го измислила да се ушият големи 90х90 от двата вида и по-малки - 60х90 и 55х90 съответно, че така ми се върза метража.
Успех с шиенето при теб и да покажеш после поредната си красота!

Общи условия

Активация на акаунт