Частни училища-информативна тема

• 70 295
  • 955
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,

Записвам се при вас макар да имаме още 2 години време за избор.

Бих помолила майките на деца в Света София да дадат малко повече подробности за програмата на децата (на първо време ме интересува ПУК, но и за класовете ще ми е от полза да си формирам мнение). Интересува ме: часове език, втори език, други предмети, извънкласни занимания, спортове (видях опциите, но не разбрах как са вмъкнати в програмата). Как минава един учебен ден ПУК/класове?

Бихте ли ми дали съвет за заниманията които бих могла да започна с детето, така че да е подготвено за събеседването. Започнала съм да я занимавам допълнително (извън детската градина) по системата "Моливко", но като амбициозна майка все си мисля, че не е достатъчно. Препоръчайте материали! От тази година ще посещава и Хелън Дорон. Иначе детето е доста будно, комуникативно, бързо схваща...единствено е припряна и няма търпение за някои неща  Mr. Green

# 646
Bliss, ние не сме се готвили специално. Просто реших да пробваме и ни приеха.
Скрит текст:
Всъщност, приеха и двете деца и то с доста добри оценки (каката изкара над 4.50 и на трите изпита за 6 клас, аз си мислех, че са ниски, но вчера говорих с психоложката на училището и тя каза, че при тях 4,80 се счита за висока оценка и много малко деца успяват да имат шестици за срока и годината, отлични оценки се пишат много трудно)
На изпита е важно детето да е спокойно, защото прекарва в един от ПУК-овете почти целия ден - от 9 до 14 ч. и изпитът е цялостен - наблюдава се как се социализира, дали е агресивно, дали може да се обслужва само. Отделно, психоложката на училището го изпитва чрез тестове, а и учителката на ПУК му дава задачки.
Има един сайт - Крокотак, разпечатай си оттам лабиринти и логически задачки - това ще ви помогне. На моя син му бяха дали точно лабиринт и някакви логически задачи. Имаше една задача например - даден ти е образец и трябва да го повториш - тиретата да заградиш в кръгче, отвесните черти - в триъгълник, наклонените - в квадрат и детето само започва да ги рисува. Има задачки да нарисува нещо, например себе си. Не се изисква познание по английски език, не ги изпитват върху това.
Ние не сме работили с Моливко, това правеха в детската градина. Всъщност, нищо целенасочено не сме учили, аз реших да се явим на изпита 1 седмица, след като беше започнало записването за изпит и нямахме време за специална подготовка.

Иначе, от ПУК започват по 10 часа седмично английски, всеки ден по 2 часа. Учат по "Happy house" на Oxford. Имат и 10 часа БЕЛ, както и 10 математика.

Програмата на ПУК е приблизително следната:

- 8.40-9.10 закуска
- следват 2 учебни часа
- 10 ч. плодова закуска
- пак 2 учебни часа
- обяд
- 1 учебен час
- занимания
- потегляне 16.40

Всеки ден имат някакви спортни занимания - физическо, тенис, тенис на маса, футбол, волейбол, но не знам как са разпределени, днес ни е първи учебен ден и чакам програмата. Имат и танци, театър, рисуване. Също и музика при изключителен педагог - Вяра Сотирова, която е автор на много учебници и учебни тетрадки по музика. В часовете по музика ще свирят на перкусионни инструменти, ще пеят, ще се запознават с различна музика, включително рок и класическа (което много ми хареса). Могат да взимат и уроци по пиано (но май от 1 клас).

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 12:05 от Анонимен

# 647
Жасмин  Hug

Аз я занимавам с Моливко, защото в детската са по някаква друга система(непозната за мен). Крокотак го знам, благодаря. Английския аз реших самосиндикално, а и тя пожела (един ден я сварих да ломоти нещо... каза ми че говорила инглийски и искала да го научи).

Ще чакам да разказваш още, а и за дъщеря ти като навлезете повече. Много са ми ценни впечатления от извора. Интересуваме също средата - в смисъл отношение на персонала към "по-специалните" деца и съответно родителите им. Искам да избегна (ако е възможно) снобарията, превземки, демонстрации на богатство и т.н.

П.С. Интересуват ме същите въпроси и за другите училища, които коментирате.

# 648
  • София
Мамита, може ли малко повече инфо относно таксите в Света София и какво включва?
Нищо не открих в сайта им. Sad

# 649
Мамита, може ли малко повече инфо относно таксите в Света София и какво включва?

Ако си направиш труда да прочетеш предната страница, ще ги намериш.   bouquet

# 650
  • София

Ако си направиш труда да прочетеш предната страница, ще ги намериш.   bouquet

Благодаря Simple Smile
 ooooh! ooooh! ooooh! какви са тези такси бе хора. Най- ме втрещи 1000 ЕВРО транспорт!!! Направо се отчайвам  Tired  ooooh! ooooh!

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 11:02 от Петяя

# 651
  • Sf
Петяя, няма нужда да се отчайваш, има и по-евтини училища, както и безплатни също. Ти някаква необходимост ли имаш точно за това училище?

Жасмин, разказът ти е много полезен! Аз също ти благодаря, че споделяш.

# 652
Versatile, мисля че сте направили добър избор и училището няма да ви разочарова. Синът ми посещаваше тяхната детска градина и сме изключително доволни...
Моите лични впечатления от "Уондър груп" са съвсем краткотрайни - единствено от организанизацията на детския кът в "Хилтън" за Нова година. Но съм наистина положително впечатлена - дори за една вечер не може да не забележи човек нивото - организацията, професионализма. Peace

# 653
DEL

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 14:23 от Татко Мецан

# 654
Ами аз лично не съм съгласна. Това което очаквам от частно основно образование(затова и започвам проучването отрано) е на първо място да формират у детето ми любов към ученето, необходимата дисциплина, система, среда.... За да получа същото в държавно училище трябва да съм много голяма късметлийка от към учител на който ще попаднем и съученици. Не смятам да рискувам.
Не е маловажно и здравословното хранене, сигурността на детето ми, спортни и всякакви други занимания ... Всичко това не мога да получа в държавно училище и ще ми се налага аз да отделям допълнително време и грижи за това... Предпочитам стройната организация в частно училище при условие че мога да си позволя да плащам таксата.

Аз смятам, че за мен е много по-важно да поставим с дъщеря ми добрата основа в първите й години в училище, а не после да се чудим кой престижен частен учител да наемем.

Според мен да, има значение къде си бил от 1-ви до 7-ми клас. И е меко казано безотговорно да се омаловажава основното образование. Точно това образование дава началния старт и смятам до голяма степен от него зависи бъдещото развитие на детето.

П.С. И предлагам да не пренасяте тук въпроси от други теми. Има си тема в която си спорите за и против частното/държавно образование. Тук сме хора, които искаме да се информираме... ако искам да си почеша езика и да поспоря ще вляза в другата тема. Без лоши чувства   bouquet

# 655
  • София
Петяя, няма нужда да се отчайваш, има и по-евтини училища, както и безплатни също. Ти някаква необходимост ли имаш точно за това училище?

Нужда, нужда, близо е да работата на мъж ми. Това ми е важно да е близо до мен или до него. Ние живеем извън София и трябва да ми е подръка.
За сумите по принцип говорех, не точно за Света София.

# 656
---

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 10:31 от Анонимен

# 657
Прехвърлих последната дискусия в другата тема.

Напомням отново, че тази тема е информативна, а именно: въпрос-отговор или дискусионна форма по темата. По този начин външен човек лесно може да намери информация по даден въпрос.

Жасмин, ако желаеш, може да публикуваш отчетна тема за ЧУ "Света София" в подфорум "Училища и набори".

# 658
Ами това с програмата си е информативно, все пак. Жасмин, ще се радвам като минат 2-3 месеца как се чувстват децата и какво мислиш за натоварването.

# 659
Жасмин, не трий. Информацията беше полезна за тези, които се интересуваме. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт