Частни училища-информативна тема

• 70 576
  • 955
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Не сме плащали нищо предварително. Беше ни казано, че се плащат само часовете, в които е влизал.

Принципно никой не ви задължава да записвате детето на допълнителен спорт, взимайте си го спокойно в 4.30, както е в другите частни училища. Аз съм предпочела моя юнак да се мори яко ежедневно, затова е записан на допълнителен спорт ( а не на задължителен спорт).

Що се отнася до провежданите състезания - с моя съм се разбрала, ако навън времето не е хубаво, да не излиза (с астма е). Принуда няма.

Що се отнася до таксата и включените в нея спортове (уж безплатно) - в старото училище (М22) имахме такъв безплатен тенис в първи и втори клас, возеха ги на кортовете да играят народна топка. На платените танци (в нашия случай брейк) си ги научиха да танцуват и не са играли народна топка...

# 811
Принципно никой не ви задължава да записвате детето на допълнителен спорт, взимайте си го спокойно в 4.30, както е в другите частни училища. Аз съм предпочела моя юнак да се мори яко ежедневно, затова е записан на допълнителен спорт ( а не на задължителен спорт).

А задължителния спорт къде се провежда?

Колко струва допълнителният? Плуването, например?

# 812
Чак започвам да се замислям, дали не е време да вдигна ЕПСА като № 2 в класацията си отдолу нагоре в ЧУ и да оставя първенството на БШ неоспорвано! Crazy Peace

Хм, Евростар къде е в класацията Simple Smile
Там освен всеизвестните извращения и онлайн списъка с провинения май имаше подобни безумия като - бяло, зелено училище - няма искам, не искам, директорът го прави задължително. Разбира се, срещу допълнително заплащане Simple Smile

# 813
  • София
Аз пък съм ОК да плащам допълнително за спорт, ако наистина е на добро ниво, както казва Шарки и е в училище/училищно време. Като цяло не съм доволна от спорта в училищата на моите деца, въпреки високите такси. За "истински" спортни занимания плащаме допълнително, но трябва да намерим и време допълнително...

# 814
  • София
Хм, Евростар къде е в класацията Simple Smile
Там освен всеизвестните извращения и онлайн списъка с провинения май имаше подобни безумия като - бяло, зелено училище - няма искам, не искам, директорът го прави задължително. Разбира се, срещу допълнително заплащане Simple Smile

Е, как ни подсети Simple Smile
За тях се сещам само при публикуване на резултатите от СМТ и ЕК, обикновено доста впечатляващи  Simple Smile
А на сайта си в меню "Съобщения" и сега са изтипосали учениците си.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 12:55 от Prizma

# 815
  • София
..
А задължителния спорт къде се провежда?
...
Колко струва допълнителният? Плуването, например?
Задължителният (за мен това си е физическото) - в същата тази прословута скъпа спортна база на училището. При слънчево и топло време  навън, на външните писти/игрища.

Цената е 40 лв. на месец при 2 пъти седмично посещения. В нашия случай с баскетбола и плуването идва на 80 лв при 100% посещаемост. Аз лично бих искала да ходи и на спортни танци, обаче дребния ми заяви, че било само за 1 до 4 клас, и аз реших да не го мъча да танцува с "малките".

Менюто с храната получавам по имейл всяка неделя за следващата седмица, в интерес на истината е доста здравословно, а предвид факта, че моя е много злояд, а там яде почти всичко, са си направо за  smile3501.

# 816
  • София
Може ли малко по-ясно за Евростар?  newsm78
Аз нищо не разбрах от разменените реплики, а очевидно това училище не е добро.

# 817
Няма недобри частни училища. В едни можеш да си купуваш оценки, други възпитават детето ти на границата на малтретирането, трети го гърбят по 10-12 часа на ден за да е на нивото на добро общинско училище, четвърти нищо не му дават, но го хранят здравословно или имат хубава сграда... за всяко си има клиентела, в това число и за Евростар. Просто на някои не им допада това, което се чува / вижда за него.

# 818
Задължителният (за мен това си е физическото) - в същата тази прословута скъпа спортна база на училището. При слънчево и топло време  навън, на външните писти/игрища.

Това е добре.  Peace
А колко часа задължителен спорт имат седмично?
Извинявам се за многото въпроси, но досега не съм попадала на първа ръка информация за училището, а преди време го обмисляхме - много ми хареса като база (външно), както и по снимките от сайта им.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 13:44 от Анонимен

# 819
  • София
Аз виждам 2 пъти в програмата, която дребния си е попълнил сам и със съкращения, може да има поне още една позиция, обаче е голям зор да го разшифрирам Laughing Laughing Laughing).

# 820
При всички положения, наличието на плувен басейн е голям плюс. Моят син го влача вечер, 3 пъти седмично на плуване в един басейн от 19 ч. и е голям зор.
А доволни ли се от образованието в БШ? Сериозно ли учат? Какви езици?

# 821
  • София
Ние сме сега за първа година там  Simple Smile, така че не мога да правя генeрални изводи. Засега ми правят две неща впечатление: научават си уроците там, и не се намага да учим и да се изпитваме с дребния вкъщи (което не мога да кажа за М22, по ЧП и ЧО през уикенда все се налагаше заедно да учим). Това дали е сериозно или не, не мога да преценя, но ми харесва.  По математика идва да ме пита само за супер засукани задачи от домашното от сборника за Математически турнири. Твърди, че много го хвалели по математика, че бил най-добрия в класа и му казалали да ходи по състезания...аз не споделям изцяло впечатлението, не мисля, че чадото ми е чак толкова надарен математик, но пък иначе ме радва, че се справя. Иначе оценките по всичко ги получам по имейл същия ден, в който са го изпитали, досега по всичко са само 6-ци и похвали, че много внимавал в час и взимал участие...

Учат английски като основен чужд език, всеки ден, и отделно руски и испански, по два часа седмично...едва ли ще ги научат, но за обща култура е добре, поне ще може да си поръчват в ресторант Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 14:37 от Sharky*

# 822
  • София
... за всяко си има клиентела, в това число и за Евростар. Просто на някои не им допада това, което се чува / вижда за него.

Точно за това и попитах за ВАШЕТО мнение. Очевидно от разменените коментари е, че не харесвате училището, но вместо с недомлъвки, можете да го изкажете ясно. 

Разгледах им сайта и намерих нещо свързано с едния от коментарите - списък с деца, които не са предали домашните си. Доста идиотска практика. Можеха поне да сложат такава информация достатъпна само за родители/деца от училище.

# 823
  • Sofia
о, дори ако залата е дадена под наем за цял ден или цяла седмица - няма физическо (ако времето на вън не позволява) няма и часове за доп. спортове въпреки , че се заплащат в началото на месеца. Часове не се отиграват, пари не се възстановяват.

И всичко това за няма и 8000 лв  ooooh! не е луд, който изяжда баницата казват старите хора, явно подбора на родители е наистина сполучлив от страна на г-жа Елмазова, защото ако и се паднат 2-3 рогати кози, които нон стоп да искат и да напишат по една жалбичка тук и там ...може и да размисли.
Да нямат физическо при такава база?! Омгггг  #Crazy Shocked Crazy
Чак започвам да се замислям, дали не е време да вдигна ЕПСА като № 2 в класацията си отдолу нагоре в ЧУ и да оставя първенството на БШ неоспорвано! Crazy Peace

Дай я тази твоя класация макар и да започва отдолу нагоре !!! Мисля, че ще ни е много полезна, имайки предвид, че ни предстои да направим избор и да изберем ЧУ от 3-ти клас. Ние и без друго сме изключили ЕСПА и Б.школо като вариенти, но може да има и други  подобни за изключване Wink

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 15:19 от alegra

# 824
,Чак започвам да се замислям, дали не е време да вдигна ЕПСА като № 2 в класацията си отдолу нагоре в ЧУ и да оставя първенството на БШ неоспорвано! Crazy Peace

Ех , Лени - само ако знаеш как съвпада мнението ти с моето Simple Smile Вече за пореден път се убеждавам, че дори и брилянтната база на БШ няма как да компенсира всичко негативно там Peace

П.П. Доколкото знам, вече Жени Елмазова съвсем няма водещата роля, а това прави съпругата на Сашо Дончев, която е взела нещата в свои ръце. Очевидно, обаче, не за добро!

Общи условия

Активация на акаунт