Раздяла ли е единствения вариант...

• 7 050
  • 46
  •   1
Отговори
Здравейте! Знам, че не е мястото за темата в този раздел, но в Семейни отношения не мога да я създам. Искам да споделя проблема си с някого и да прочета вашите мнения Hug
С мъжа с кого живея сме заедно от около 11-12г, през които 8-9г живеем заедно. Със "свекървата" отначало много се разбирахме, направо като приятелки. Аз си ходех на работа, тя също - в почивните дни излизахме заедно. Направо си мислех, че е страхотна жена. И всичко свърши с появата на детето. Винаги тя знае най-добре, ръси акъл  постоянно, налага се. Търпях, мълчах си и в момента в който й казах нещо на въпреки почна да ми обяснява как съм неблагодарница, тя помагала пък аз как съм нямала никакво уважение към нея Sick Тези скандали продължават вече 3г. Винаги ме издебва когато мъжа ми го няма /ходи много често на командировки/ и почва да ме дъвче, след което аз избухвам и си казвам всичко, което ми е на устата. Тя се обажда на мъжа ми да се оплаква и почва да му реве. Той се обажда на мен и ми казва да не се занимавам с нея....ма не се занимавам аз, а тя. Ако не й говоря изобщо не може, ако говоря не казвам това, която тя иска да чуе и няма сгода. Sick Мъжа ми ми казва да не се караме и ако нещо ме дразни да му го кажа на него той щял да се оправя. И аз така правя. Ама тя пак издебва да съм сама и почва да ми говори защо го пращам аз да се кара той с майка си?! Като забраня нещо на детето тя се прави, че не е чула и му го разрешава, все едно аз не съм там, аз съм никой за нея. Опитва се да ми изземва функциите, вживява се като майка на внучето си. Угажда му за всичко, само аз се карам...и се стигна до там, че малкия предпочита баба си пред мен, бие ме, плюе, говори ми глупости #Crazy Имам чувството, че си изгубих детето... Не смятам, че е правилно винаги каквото поиска това да стане... Станал е страхотен лигльо Tired
Казах на мъжа ми, че не издържам да живея повече с тая жена под един покрив, било то и на различни етажи. Казах му да си избира с кого иска да живее - или да се махаме заедно двамата или всеки поотделно - той мълчи, нищо не казва...не иска да се разделяме, ама не иска и да се махаме. Дължи доста пари на майка си и на брат си, в момента е болен и е изцяло зависим от някого...и още повече не смее гък да им каже, на мен му е по-лесно да си казва в очите всичко. Писна ми вече, постоянно съм в депресия, нямам желание за нищо. Иначе двамата си се разбираме, само заради свекървата се караме. Стана много дълго и пак не обясних какво трябва

# 1
  • София
......................... бие ме, плюе, говори ми глупости #Crazy .............................

Е това трябва от някъде да го вижда  newsm78 newsm78 за да го повтаря

# 2
  • София
Трябва да се разделите със свеки....Ако синът и не може да го направи, колкото и да се разбирате с него, при това положение семейството ви ще загине, а най-лошото е, че изпускате детето....

# 3
Знам за детето...вече е изпуснато. Бабата се опитва да навакса пропуснатото .с децата си чрез внучето и нищо не отказва, нито прави забележки,  дори като я удари не се сърди на детето и то си мисли, че това е нормално да се прави Tired ММ в момента е трудно подвижен, силно зависим и само си мълчи. Снощи пак се скара с мен заради нея . Стана свидетел на поредния скандал заради несъобразяването на свеки с моите правила за детето. Тя веднага се разрева, "стана й лошо", "вдигна кръвното" и изобщо много добре изигра ролята и ММ на мен се накара да не я ядосвам Tired После на мен и до сега ми мълчи Tired Все аз съм виновна

# 4
Спасявай се докато не е късно... взимай детето и дето ти видят очите, мъжът ако държи на вас ще ви последва.
Бил съм в подобно положение и ми беше писнало да съм буфера вкъщи... откакто се махнахме, живеем нов живот.
Колкото по рано се махнеш, толкоз по добре и за детето и за теб.

# 5
Спасявай се докато не е късно... взимай детето и дето ти видят очите, мъжът ако държи на вас ще ви последва.
Бил съм в подобно положение и ми беше писнало да съм буфера вкъщи... откакто се махнахме, живеем нов живот.
Колкото по рано се махнеш, толкоз по добре и за детето и за теб.
Много добре казано!
 Две домакинства под един покрив не могат да съществуват нормално!  Смятам, че отношенията ти с детето са най-важните а не тези със  свекървата - тъй, че действай!  Peace

# 6
...Казах на мъжа ми, че не издържам да живея повече с тая жена под един покрив, било то и на различни етажи. Казах му да си избира с кого иска да живее - или да се махаме заедно двамата или всеки поотделно - той мълчи, нищо не казва...не иска да се разделяме, ама не иска и да се махаме. Дължи доста пари на майка си и на брат си, в момента е болен и е изцяло зависим от някого...и още повече не смее гък да им каже, на мен му е по-лесно да си казва в очите всичко. Писна ми вече, постоянно съм в депресия, нямам желание за нищо. Иначе двамата си се разбираме, само заради свекървата се караме...

Щом като той не е в състояние да излезе `на глава` с майка си, за да не ви се меси ежедневно и ежеминутно в живота, и да подронва авторитета ти като родител, остава варианта да се отделите, стига да е възможен. Здравето ти и възпитанието на детето са с приоритет, то в момента се гради като човек, а на какво става свидетел...

# 7
Май имаш два варианта-да се оставиш свекървата да те обезличи до там, че собственото ти дете да не може да те понася и да те ругае един ден или да действаш решително, докато все още има време и да се изнесеш. Ти. Мъжът ти няма да поеме инициативата. Трябва да бъдеш готова и за развод, защото има вероятност той да не те последва. Не знам какво ти е положението, какви възможности имаш и какъв кураж носиш, но мисля, че животът ти зависи изцяло от твоите действия нататък. Ти решаваш!

# 8
unadaptable, точно си описала ситуацията и вариантите. Peace

Скрит текст:
В `Родители, отглеждащи сами децата си` има подобна тема от жена с 2 деца, почти същите конфликти. Там мъжът е избрал да остане с маминка. Жената като че ли вече е взела решение за развод.

# 9
Зависимостта е кофти нещо, а казваш, че мъжът ти в момента е в подобно положение спрямо родителите си заради финансови причини  Thinking
Глупаво е, но за много хора това е повод да ръсят непоискани съвети и да дават тон в живота. За мен най-адекватно е да изчистите задълженията си и да се изнесете в самостоятелно жилище

# 10
Ние нямаме брак, обаче ме е страх, че ще ме тормозят заради детето Tired Аз съм без работа и без 1 стотинка в джоба. Единственото място където мога да отида е на 500км от тук. Обичам го тоя муньо...не искам да го оставям в безпомощното състояние което е....много съм раздвоена Tired  И той казва, че е направил грешка като е вложил толкова пари в тая къща, трябвало да живеем другаде, как го дразнели техните, ама това само пред мен го казва иначе на тях нищо. Като му кажа, че слуша само майка си се сърди...знае, че съм права. Като се отделихме в отделни кухни пак имаше сръдни... А е толкова просто...да не се месиш в чужди отношения така както аз не се меся в техните. Покрай нас всички живеят в такива къщи но не се бъркат едни на други и се разбираъ. Аз защо попаднах на тая вещица незнам... Tired

# 11
Много пъти тук повтаряме едно и също нещо, сега и ти ще го чуеш- проблемът ти не е свекървата. Проблемът е в мъжа ти. Той не става, иначе майка му нямаше да си позволява такова поведение. При другите, които живеят в такива къщи, казваш, че не се случава. Това е защото мъжете там не го допускат. Имаш 2 възможности, както написах по-горе- да останеш там, да се примириш с това, че свекървата ти ще командва парада до живот или да изнесеш оттам своя муньо и да хванеш ти юздите. Той ще бъде командван цял живот, въпросът е от кого. За теб въпрос от първостепенна важност. Mr. Green Топката е в твоето поле. Пишеш, че си без работа и без пари-значи или си намираш работа и действаш сама, пък той, ако иска, да идва. Или правиш опит да го извадиш оттам насила. Сериозен ли е здравословният му проблем, предполага ли продължително лечение или е нещо, което скоро ще отмине и ще можете да се махнете? Самото намиране на квартира и изнасянето отнема време, не е нещо от днес за утре....

# 12

Обичам го тоя муньо...

Ето това е проблема.  Laughing
Неведнъж съм ви казвал че сами си ги избирате.. но човек трудно бяга от съдбата си.  Peace

# 13
Не се знае още дали изобщо ще се оправи напълно и ще е същия човек, . претърпя тежко ПТП. Всички операции ги плати брат му а те са хиляди левове издължаването ще трае доста време...възстановяването ще е поне 1-2 г. Работа търся от 2г но никой не ме взема. В малките градове и това е трудно

# 14
  • Стара Загора
Защо не се съберете всички и да поговорите - да обясните на кой какво му тежи и да търсите възможности (свекърва ти да си знае мястото, мъжът ти да бъде по-отговорен и да си заеме всеки полагащите му се функции).Детето се възпитава само от теб и от бащата - другите трябва да уважават това и да не се бъркат.
Или - ако (до колкото разбрах живеете в една къща, но на разл.етажи) имате възможност и къщата позволява - обявете за продан етажа и се местете другаде!

Проблемът не е в свекърва ти, а в това, че мъжът ти не е мъж на място! Или държи на вас и сте заедно в пълния смисъл, или е с извинение - "мъжленце" и няма смисъл да се бориш за изгубена кауза.Колкото и да го обичаш той е този, който трябва да реши какво да прави и как ще продължат нещата.
Свекър нямаш ли?!
Как така изведнъж и радикално се е променило отношението на свекърва ти към теб?!

Общи условия

Активация на акаунт