Вагинално течение при дете

• 2 814
  • 5
  •   1
Отговори
  • В Голямото село
Здравейте, имам нужда от съвет. От около 2 седмици на дъщеря ми (7 години) се появи течение, което зацапва бельото й в жълто, без мирис и без сърбеж. Започнахме със седящи бани със смрадлика, без ефект. След направена микробиология излязоха стрептококи тип Б, личната ни каза по два пъти на ден да мажа срамните устни с гентамицин гел, за 6-7 дни. Интересува ме някой дали има повече инфо за този проблем и дали гентамицина е подходящ? Всичко, което успях да намеря и прочетох за стрептококите из нета, не ми върши работа. Благодаря предварително!

# 1
  • В Голямото село
Нима никой не се е сблъсквал с подобен проблем?!  Sad
Пуснах темата, защото ми се струва много странно да се лекуват бактерии във влагалището само с външно прилагане на гел - антибиотик. Според личната това трябвало да помогне, но според мен не е достатъчно...  Tired

# 2
Ако няма ефект в определено време, лекарката ще назначи антибиотик през устата. Все пак трябва да мине време, докато се задейства лекарството. Не може вагинално, нали,  както би било най-ефикасно?!

# 3
  • В Голямото село
Ако няма ефект в определено време, лекарката ще назначи антибиотик през устата. Все пак трябва да мине време, докато се задейства лекарството. Не може вагинално, нали,  както би било най-ефикасно?!
Благодаря! Именно, не може нищо вагинално, така че остава АБ през устата... явно ще трябва да изчакаме да видим...  Tired

# 4
Egeria, не мога да ти помогна, но питай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512816.0

# 5
  • varna
Когато става въпрос за гинекологичен проблем се ходи на гинеколог,а не при личният лекар.Разбирам,че става въпрос за малко дете-за това има детски гинеколози.Задължително е антибиограма и лечение според нея.

Общи условия

Активация на акаунт