Словения, маршрути, море, езера, хотели, забележителности.......

• 27 809
  • 125
  •   1
Отговори
# 105
Супер информация, много полезна! Много ви благодаря!

# 106
  • Пловдив
Някой дали може да ме ориентира за входните такси на забележителностите? Предполагам не са мн.скъпи...и дали трябва да се купят предварително билети?

Скорошно мнение и препоръка за хотел също би ми помогнало Simple Smile за Любляна.
В Белград ли е ок за междинна нощувка или..?

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 15:01 от mystic woman

# 107
Някой дали може да ме ориентира за входните такси на забележителностите? Предполагам не са мн.скъпи...и дали трябва да се купят предварително билети?

Скорошно мнение и препоръка за хотел също би ми помогнало Simple Smile за Любляна.
В Белград ли е ок за междинна нощувка или..?
Аз бих ви препоръчала да направите междинна в Загреб, повече има какво да се види от Сърбия, ако не ви е много карането до там. Ние обикновено така правим, пътуваме от Пловдив.
За хотел за съжаление не мога да помогна, а входните такси на забележителностите ги има в съответните сайтове, Може да комбинирате билета и с други места - например Постойна + замък.. и т.н. Около 30- 35 евро мисля, че беше.

# 108
  • Пловдив
И ние от Пловдив...но в Загреб сме били.
4 дни ще са малко, нали? Като се има предвид, че 2-та се губят в път Thinking

# 109
И ние от Пловдив...но в Загреб сме били.
4 дни ще са малко, нали? Като се има предвид, че 2-та се губят в път Thinking
4 дни без тези за пътя ли имате предвид?
Ако имате 4 дни за обикаляне, защо не..
Ние също нямаме по много дни като пътуваме, въпреки че сме с кемпер, но си набелязвам някои неща и следващия път други и така. Обикновено като ми хареса някъде, повтаряме.
Моя начин на пътуване не е да се убия от обикаляне на забележителности, търся си атмосферата, природа, градска среда...
В този ред на мисли, кои градчета можем да видим в близост до Lake Bohinj, което съм си набелязала? И изобщо кои словенски градчета, селца са ви впечатлили?

# 110
И изобщо кои словенски градчета, селца са ви впечатлили?
Градчето Ptuj. Намира се близо до Марибор и е на река Драва. Има си замък и стара градска част със съответната архитектура, но най-важното е винарската изба. Ако сте фенове на белите вина и минавате от там - не я пропускайте. Пред нея има магазин, който продава продукцията на избата.

Ако има интерес, мога да разкажа малко повече за избата - присъствах на обиколка в нея с дегустация на вина.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 18:41 от Leo...

# 111
  • In transit
Много интересен и полезен разказ. Препоръчвам да се отиде до езерото Бохин,най- голямото в Словения.

Словения се оказва скрито бижу и заслужава много повече внимание! За българите не е толкова популярна, а си заслужава.
Подкрепям с две ръце. Късно откривам темата, след като вече съм я обиколила цялата и е една от най-любимите ми дестинации, след Италия Simple Smile

Joanna85, Птуй, Целие, Марибор, Крань, Любляна Heart, Копер. Тези се сещам в момента.
В Марибор също има много интересна винарна в центъра, https://vinag1847.si/. Вината, които дегустирахме бяха много хубави. Може да си купите на място, цените бяха направо смешни.

# 112
Много интересен и полезен разказ. Препоръчвам да се отиде до езерото Бохин,най- голямото в Словения.

Словения се оказва скрито бижу и заслужава много повече внимание! За българите не е толкова популярна, а си заслужава.
Подкрепям с две ръце. Късно откривам темата, след като вече съм я обиколила цялата и е една от най-любимите ми дестинации, след Италия Simple Smile

Joanna85, Птуй, Целие, Марибор, Крань, Любляна Heart, Копер. Тези се сещам в момента.
В Марибор също има много интересна винарна в центъра, https://vinag1847.si/. Вината, които дегустирахме бяха много хубави. Може да си купите на място, цените бяха направо смешни.
В Любляна всеки път се отбиваме. Много го харесвам този град. За съжаление много от градчетата са сложни за посещение (например Копер не откривам подходящо място за спиране), защото сме с кемпер и трябва да търся къмпинги с лесен достъп до града. Не спираме по случайни паркинги. Но вече съм набелязала някои места. Бохинското езеро е едното Simple Smile След два дни тръгваме! Дано имаме късмет по границите.

# 113
  • In transit
Joanna, в центъра на Копер има много голям и удобен паркинг, мисля, че може да паркирате и кемпер, точно до пазара се намира. Виж и този паркинг: https://www.google.com/maps/place/Parkiri%C5%A1%C4%8De+za+Banko+ … MDSoASAFQAw%3D%3D

Тук до ЖП гарата има специален паркинг за кемпери.

# 114
Joanna, в центъра на Копер има много голям и удобен паркинг, мисля, че може да паркирате и кемпер, точно до пазара се намира. Виж и този паркинг: https://www.google.com/maps/place/Parkiri%C5%A1%C4%8De+za+Banko+ … MDSoASAFQAw%3D%3D

Тук до ЖП гарата има специален паркинг за кемпери.
Много благодаря за предложенията Simple Smile Повечето съм ги прегледала ( в приложението за кемпери), знам за паркига до гарата и е някакъв вариант, ще видим къде ще се ориентираме Simple Smile
В Копер и околността май и плажчетата много не са опция и се чудя дали да не търгнем към Риека и Опатия, защото там виждам страхотно съчетание на планински гледки и море...

# 115
Здравейте, опитвам се да планирам едно пътуване до Тоскана с кола и ми се иска да направим междинна почивка в Словения. Били сме само по крайбрежието, но не и в Любляна или някъде във вътрешността. Така че, затова пиша в тази тема, ако може някой да ми препоръа подходящо място за спиране, спане и поне малко раходка, ще се радвам. Знам, че за една нощ и малко сутринта няма какво много да се види, но поне да се усети атмосферата евентуално. За Любляна или езерото Блед мисля като междинна спирка, но Блед вече идва далечко от София, та не знам, отворена съм за предложения. Погледнах цените на хотелите /апартаментите в Любляна и съм меко казано изненадана от тях. Доста са височки ми се видяха. Та, и ако някой има и прилично предложение за спане близо до стария град, ще се радвам да сподели.

# 116
  • In transit
Alia1, ние винаги отсядаме в този хотел: https://urbanring.si/?lang=en Има го и в букинг, но директно цените са по-ниски. Не плащаш нищо при резервацията от сайта, плаща се на място в брой или с карта. Чудесна богата закуска, а самия хотел е много чист, нов и се поддържа перфектно. Има голям паркинг, което е удобно за пътуващи с кола. На изхода за магистралата към Италия се намира, а на 500 метра има много голям МОЛ и още много магазини около него. Не е в стария град, но до там се стига за 5 -10 минути с колата. В Любляна има много покрити паркинги в центъра, където може да спрете, няма трафик и задръствания, така, че не е никакъв проблем да спите извън стария град.

# 117
В Любляна има много покрити паркинги в центъра, където може да спрете, няма трафик и задръствания, така, че не е никакъв проблем да спите извън стария град.
Бихте ли споделили някои? Благодаря!

# 118
  • In transit
В Любляна има много покрити паркинги в центъра, където може да спрете, няма трафик и задръствания, така, че не е никакъв проблем да спите извън стария град.
Бихте ли споделили някои? Благодаря!

Последно ползвахме този, вътре има и Лидл, като може да се мине през Лидл и да се излезе на площада. Иначе си има стълби, преди входа за Лидл, откъде се слиза/качва пеша. Цената за час беше 1.60 евро. Мисля, че на всички или повечето е толкова.

Този е другия, който ползвахме това лято, на 200 метра от предния се намира.

Още един, пак на 200 метра от предните.

Този също е много централен.

Този е открит, но е на удобно място и с лесен достъп.

Още един открит

# 119
  • Пловдив
Ах, като ви чета и така ми се ходи, че... Simple Smile
Обаче пътят и повечето нужни дни ме спират за сега...

Общи условия

Активация на акаунт