Как разпределяте харченето на парите?

• 33 766
  • 241
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не мога да си представя да искам от някого собствените си изкарани с пот на чело пари Mr. Green При нас парите са в сметка и има оставени в една паница някакви за текущи нужди, а моите са си мои и само аз си ги харча Laughing

# 106
При нас такова разделение на пари не може да има и никога не е имало. Ние сме семейство и парите са общи, без значение кой колко и кога е изкарал.
Такива глупости неговите пари, нейните пари  Stop Па кой ги бил изкарал с пот на челото, кой с нещо друго...

А това да се разкарваш с пълен портфейл и пачки по джобовете, щото видиш ли това била неговата заплата... Такава показност и за двама ни е излишна.. ако на вас ви харесва носете си ги на куп Simple Smile

# 107
  • София
Показност? Ти пред кой си показваш портфейла, защото в моя никой не наднича:stop:

# 108
Показност? Ти пред кой си показваш портфейла, защото в моя никой не наднича:stop:
Е тогава какъв кеф е да си носиш всички пари в себе си?

# 109
  • В полите на Пирин планина
Парите ни винаги са стояли на едно място и двамата имаме достъп до тях. За ежедневни нужди всеки си взема. За по-големи покупки се решава от двамата.

# 110
  • София
Странно ми е във века на дебитните карти как държите парите в чекмедже в къщи? Не коментирам на кого са повече и кой отпуска на другия. Но нали  крадец може да влезе. Или пък приятелче на детето да се изкуши да прибере част от скатаното.
По темата - Скъпия работи ден за ден. Вечер дава част от изкараното за в къщи. Отделно си оставя пари за цигари, кафе, гориво, поддръжка на таксито и плащане на такси. Никога не съм се интересувала точно колко му е дневния оборот. Но пък и не ми пука кога се плаща лизинга, кога се налива масло и подобни. Моите пари си седят в дебитната карта. С нея плащам покупките в магазин, режийните за апартамента. Тегля си малко и гледам да имам около 200 лв в брой.

# 111
Децата са малки още за приятелчета вкъщи  Laughing
А дебитната карта не я смятам за по-сигурна... Пък и то да не мислиш, че държим милиони вкъщи Simple Smile Simple Smile
Просто на мъжа ми част от заплатата е кеш... да я внасям тепърва в банка ли?

# 112
  • София
Децата са малки още за приятелчета вкъщи  Laughing

Дано, ама растат. Точно в малките класове има такива специалисти-крадльовци. И то деца от културни, уважавани  и заможни семейства. Като ги разобличат 2 -3 пъти и престават с краденето.

# 113
Тия пари на видно място ли стоят , че да ги откраднат деца ?

# 114
  • София
Ами те бъркат навсякъде. Доста мои познати се опариха, докато децата им бяха около 9 -11 год. уж скрити, но все ги намерили. А пък поне в София и доста крадци влизат по домовете. Те със сигурност веднага намират пари и ценности.

# 115
Аз предпочитам парите да са в мен и той да си поиска както прави  Mr. Green защото ще дайде ще ми каже ще му дам , но няма да повярвате колко е грозно , ако парите ги държи мъжа  Close и как жена му се моли за 5 лв и той и вика "Нали вчера ти дадох какво ги направи , ако ти дам сега утре забрави" или ги унижават на касата все едно са някакви там....абе тъй , че парите в жените  Mr. Green

Shocked

Ти сериозно ли? А по малко унизително ли е мъжът да иска за едни биричка и жената да му вика - вчера вече пи. При това да иска от парите, които сам е изкарал.

Ама май мъжете повече показват , какво ще става с парите , днес пак един изряза жена си , тя му вика дай ми 10 лв да отида до аптеката , той за какво са ти , тя пак да после ще ти кажа , той няма да ти дам , жената една не се разрева милата , бая хора ги видяха , ама той нарочно говори и по-восоко , че да се покаже.Как мразя и такива дето на вид са живи ръфлеци , иначе показно вадят цяла пачка и почват да си я намистат подреждат докато ми платят , кой ги знае на кой слад мъкнат оборота , ама едва ли не"вижте ме аз имам пари"
 ooooh!

# 116
  • sofia
Странно ми е във века на дебитните карти как държите парите в чекмедже в къщи?
Във века на дебитните карти има магазини, които нямат пос-терминали. Те пък големия кеш - 500 лв, които се стопяват за отрицателно време.
Децата са съвсем отделна тема....

# 117
  • София
Във века на дебитните карти...
Моята карта нямаше такса до преди 2 години. Сега са и сложили!
А от на мъжа ми картата не мога да оперирам онлайн все още, така че тегля кеш и плащам сметки.

А ето - вчера ми поиска за биричка, дадох му 10 лева, купи каквото купи и сам  ми връща рестото.
Просто и той хич не обича да разнася пари в себе си и да пазарува.

Ох, за какво беше темата, за какво стана.
Така сме преценили, така си ги разпределяме.

# 118
Странно ми е във века на дебитните карти как държите парите в чекмедже в къщи?
 Но нали  крадец може да влезе. Или пък приятелче на детето да се изкуши да прибере част от скатаното.

Не обичам карти.ДАже се дразня, ако чакам на каса и някой тръгне да плаща с карта, то набиране, избиране, кодове, да ти се отчака чакането.....уж за по-бързо и удобно, пък то....
Не държим кой знае каква сума в къщи, че да не мога да я прежаля, ако се случи.
Никога не се е случвало да изчезват пари след гости на децата.А и не съм забелязала да влизат и да ровят навсякъде, обикновено си стоят в детската стая и до тоалетната.
Не знам какви деца познавате, но у дома само 4-годишната ми племенница рови навсякъде.Ама тя налита основно на милионите ми чинийки, купички, канички, лъжички и подобни, да си играем на ресторант....    Joy

# 119
И аз не нося карта с мен , даже не държа пари в картата .
След превод , веднага ги тегля . Каквото се спестява , се внася по друга сметка в банката , останалото се оставя за месеца . На трупам пари в къщи. Mr. Green

И мен ме дразнят тези , които плащат с карта в магазина . Толкова пък 5 лв. да не носиш в себе си ?! Rolling Eyes Много  модерни станаха някои  ! Sunglasses Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт