ВМ-НВХ, част 60

• 42 779
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Добре дошли на Ирката и just.do.it! Hug

За ИР би трябвало да се направи обременяване с глюкоза, а не само кръвно-захарен профил или само да се мери захарта на гладно.

По отношение на хремата и млечните - аз бих опитала със спиране на млечните за поне седмица или две. Ако например тази година ми се прояви сенната хрема (тя по принцип е най-активна юни, но се е случвало и през юли да имам, но тази година нямах, слава богу), това би ми било стимул да ги елиминирам напълно. Засега се лигавя само и обмислям Embarassed Защото са толкова вкусни и практични, а и добър източник на мазнини - специално сметаната, Филаделфията. Та затова не съм предприела по-драстично орязване на млечните досега.

# 106
Ули, тази супа съм я правила и много я препоръчвам. Аз не знам, току що обядвах и сега изпаднах в драма дали правилно съм подбрала храната си. Вярвам, че е нормално при нови режими.

# 107
Не изпадай в драми, само се стресираш, а това до нищо добро не води Hug

# 108
Ули, тази супа съм я правила и много я препоръчвам. Аз не знам, току що обядвах и сега изпаднах в драма дали правилно съм подбрала храната си. Вярвам, че е нормално при нови режими.
споделяй си менютата ако искаш Simple Smile
Забравих да ти кажа за динята, ох, то да беше само динята Simple Smile Всичко е в мярката Simple Smile ако можеш да си хапнеш малко, идеално, ако смяташ, че ще прекалиш, според мен, пробвай да не хапваш, след време, ще ограничиш без да подозираш, че можеш Simple Smile

# 109
Провокира ме темата за млечените и образуването на слуз. Аз страдам от постоянна хрема и зиме, и лете ooooh! и  тази зима за пoреден път се влошиха нещата и ходих по лекари, които заключиха, зе носът ми е крив и трябва да се оперирам  Confused
Тогава поаднах на информация за слузообразуващите храни и бях решила да пробвам да спра поне прясното мляко (в офиса пия по няколко кафета на ден с доста мляко и ми се събира може би поне около 400-600 мл всеки ден Embarassed)
Не знам дали в тази тема съм писала за това....Моят мъж беше също така, почти целогодишно с хрема, проблеми, всяка зима боледуваше поне по два пъти, синузити, пункции са му правени, хъркаше като дъскорезница, а носните кърпички и капките за нос си му бяха постоянен атрибут като портфейла и ключовете за колата.    Simple Smile
Миналата есен реши, че ще пробва да спре млечните за известно време, за да види дали ще има ефект.Ами...имаше.И то какъв.Спря и хрема, и хъркане, и започна да диша нормално, започна да спи спокойно и нормално, абе, всичко на 6.Дори не се разболя тази зима.Явно на него млечните са му били проблем....ама кой да го насочи преди аз да се разровя и да прочета.
Та, сега си позволява отвреме-навреме по малко сирене, и то само козе, да речем веднъж седмично.Ако прекали малко, и веднага през нощта започва лееко да хъри, като спи, т.е. започва да диша с отворена уста.На другия ден, като му кажа , и пак спира за поне 10-на дена...    Grinning
Аз пък имам алегрия от някакви цъфтящи/растящи през летните месеци, не съм се изследвала към кои точно.Също ограничих млечните, е не колкото мъжа ми, но доста, да речем.И тази година все още не съм използвала капки за нос, за разлика от предходни години, когато ги започвах още в края на май.Сега, от 10-на дни някъде , ме дразни носа, кихам по няколко пъти сутрин и това е.
Дали ще стигна пак до капките, не знам, силно се надявам да не.

# 110
споделяй си менютата ако искаш Simple Smile
Забравих да ти кажа за динята, ох, то да беше само динята Simple Smile Всичко е в мярката Simple Smile ако можеш да си хапнеш малко, идеално, ако смяташ, че ще прекалиш, според мен, пробвай да не хапваш, след време, ще ограничиш без да подозираш, че можеш Simple Smile

Аз нямам никакъв проблем с плодовете като цяло. Мога изобщо да не ги ям. Пустата диня прави изключение обаче  #Crazy
Иначе обядът беше прекрасен  Heart Eyes Задушен спанак с настърган морков, лук, запечени тези неща с две яйца отгоре. Салата зеле с моркови  newsm78

# 111
Супер си е салатата зеле с моркови, какво те притеснява в нея? Simple Smile

# 112

Кореноплодното  newsm78 Останах с впечатление, че е проблемно.

# 113

Кореноплодното  newsm78 Останах с впечатление, че е проблемно.
Ако е картоф Simple Smile

# 114
Ех, за кореноплодните има различни мнения, но всъщност зависи. Те съдържат повече въглехидрати от растящите над земята зеленчуци, затова препоръчват да се избягват. Но от една страна моркови не се ядат в същите количества, в каквито се ядат картофи Wink От друга страна зависи в какъв диапазон искаш да държиш въглехидратите. Ако си решила да ги държиш в граница до 50 грама на ден, тогава картофите не са добра идея - не и за честа консумация. Но морковите мисля, че не биха били проблем, защото колко моркови ще изядеш? По начало не ядем толкова много от тях, мисля. Пащърнакът също е по-въглехидратен, но и него не го ядем по много и често. Но пък има други кореноплодни, които са много подходящи за есенно-зимния сезон - разните видове ряпа, алабаш, цвекло. Може би съдържат малко повече въглехидрати от други зеленчуци, но пак не са прекалено високовъглехидратни. А и в крайна сметка ги редуваме и с други - по-нисковъглехидратни. Така че няма страшно.

Но ако държиш въглехидратите да са до 20 грама на ден, тогава наистина изборът се стеснява.

# 115
  • Пловдив
Добре дошли на новите момичета и успех с режима  Hug
Да споделя, че на обяд имах силен кулинарен импулс. Измислих и направих следния сладкиш, който стана много сполучлив и даже децата го харесаха  Mr. Green

ВМ НВХ кекс (моя измислица)
- смлени на прах бадеми (по-малко от шепа, на око)
- 2 яйца
- кокосово масло (малка бучка)
- кокосови стърготини
- лъжица кисело мляко
- ванилия
- малко бакпулвер

За заливката: разтопено масло+какао+ (съвсем малко мед) или черен шоколад+кокос. масло

Разбърка се всичко до гъстотата на кексова смес (аз действах с блендера). Ако стане гъсто, може да се добави и повече кисело мляко. Аз лично ползвах овче мляко на Бор Чвор. Пекох в алуминиева формичка с хартия за печене.
Залях със смес от какао, масло и малко мед, разтопени на котлона.
Който желае, може да пробва с какао в самата смес (и с канела, а се чудех дали и с настъргана ябълка няма да стане приятно) или да добави малко мед към нея, за да е по-сладко (за гости). На консистенция стана чудно кексче. И на вкус е много приятно!
Снимчица на кексчето: http://www.prikachi.com/images.php?images/463/6297463g.jpg
1 малко парченце към следобедното кафе ми дойде супер.

Аз също не мога да се откажа все още от млечните. Имам чувството, че ако си кажа, че няма да ям млечни, започват още повече да ми се ядат. Иначе консумацията ми е ниска до умерена (различно в различните дни)...За да разбере човек как му влияе дадена храна, трябва да я изключи за известно време. Смятам, че нещата са много индивидуални. На мен например не ми понася много прясно мляко, започва да ми къркори стомахът и да го чувствам подут, затова прясно мляко консумирам рядко. Предпочитам кисело (основно за застройки, таратор и към манджи), а също обожавам сирене и кашкавал. Страстта по сметаната ми мина, сега хапвам значително рядко.

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 15:34 от yulinga

# 116
Плийз, дай по-точни мерки за този кекс - бадемите може да ги уцеля, но маслото и стърготините? newsm78 И какво количество кекс излезе от тези продукти?

# 117
Плийз, дай по-точни мерки за този кекс - бадемите може да ги уцеля, но маслото и стърготините? newsm78 И какво количество кекс излезе от тези продукти?
Ако знаеш как ще му отива мак  Whistling

Аз направих пана кота и се надявам да не прекаля.  Embarassed

# 118
  • Пловдив
Шоки, този кекс си е изцяло моя измислица, нищо не съм мерила. Да речем, кокосовото масло е около 1 супена лъжица, стърготините ръснах на око (предполагам не повече от 1-2 супени лъжици). Правих в малка алуминиева форма с дължина от 15 см. Дебелината на кексчето е около 3,5 см. (измерих специално за теб! Hug Mr. Green). Стана гъсто първоначално, затова разредих с кисело мляко (което се оказа добро решение  Mr. Green).
Отдавна си мисля да направя кекс без брашно и да е ВМ НВХ и все не намирах рецепта, а такъв силен импулс имах днес да импровизирам, че реших да го използвам. Досега сме изяли общо 5 малки парчета, с нормална дебелина и сякаш има още толкова, т.е. за кафе с кекс за около 10 души стига.
Отгоре е със смес от шоколад Амидор 75% и кокосово масло (1 лъжичка някъде). На мен лично 1 парче ми достави достатъчно сладост, от повече нямам нужда. Майка също смята, че е достатъчно сладко.
Да доложа също, че не се рони и се режи добре (сложих и в хладилника, да се стегне шоколада, но и преди това си беше добре).
Ок, слагам веднага:-)

# 119
yulinga, моля те сложи рецептата и в другата тема, че да не потъне с тази тема. Много се изкушавам да го забъркам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт