ВМ-НВХ, част 60

• 42 261
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Записвам се да чета тук  Peace
Имам опит единствено в 90дневната диета, но честно казано ми писна. А и за фитнес режим не е подходяща.

Може би е редно и да се представя: на 23 години съм, 63 килограма, 165см  Blush Работя на бюро 8 часа на ден. От скоро съм на фитнес вълна. Целта е да стана 60, но по-важното: да изглеждам добре. Предвид фитнес режима съм на мнение, че трябва да следя не толкова кантара, колкото огледалото и дрехите.

Това е засега от мен  Peace

# 91
Добре дошла! И аз мисля, че правилно си се насочила към сантиметрите и дрехите вместо към килограмите Wink

А днес прочетох в блога на д-р Брифа един случай, описан от него - в практиката си е забелязал, че млечните храни (ето това не го знаех) не просто водят до повишено образуване на слуз в носа и гърлото, което дори може да се усеща като сенна хрема, но освен това увеличават чувствителността и към други алергени - домашен прах, мухъл. Конкретният случай, за който говори, е на човек със силна сенна хрема. Спрял всякакви млечни и още на следващия ден бил значително по-добре. Аргументите против млечните се трупат все повече и повече... Моята сенна хрема тази година, слава богу, не се е обаждала, което аз отдавам на повишения прием на вит. Д. Млечните си ги хапвам, макар че от десетина дни съм спряла прясното мляко. Засега обаче няма никаква разлика, така че май не ми е точно прясното мляко проблемът, а може да са всички млечни или не само прясното мляко, а примерно и киселото newsm78 Струва си да пробвам да карам без тях известно време, ама ми се струва доста трудно на практика Embarassed

# 92
  • София
О, заинтригувах се и аз с това палмово масло. Винаги съм го смятала за особено вредно ...  Rolling Eyes
И аз ще погледна в магазините, а тази, голямата туба (май на Олинеза беше) едва ли е нещо чисто. Много ме съмнява.

Катрин, от къде се снабдяваш с бял и черен синап?
Рецептата е много елементарна и аз бих я пробвала, много благодаря за нея   bouquet

blackisback, добре дошла и успех!
Това е точно фитнес начин на хранене  Heart Eyes

# 93
Катрин, от къде се снабдяваш с бял и черен синап?
Рецептата е много елементарна и аз бих я пробвала, много благодаря за нея   bouquet

Белия от пазара, от сергия със семена, ядки и подобни, а черен намерих само в аптека.
Но черния не е задължителен, той е по-остър и придава повече пикантност.Ако не обичаш много люта горчица, може и без него.

Намерих снимката на палмовото масло, което аз изпозвах.

# 94
  • София
Благодаря Катрин! Като намеря синап ще си направя.

Ето една подробна статия за палмовото масло:
http://biogcosmetics.com/%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0 … %81%D1%82-%D1%96/

Аз имам въпрос относно магнезия.
Вече 4ти ден пия магнезий от този: http://apteka.framar.bg/13001384/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5% … 0-%D0%BC%D0%B3-30
Пия 3 х 2, т.е 3 грама на ден. Все още нямам никакво разтройство, няма и помен да се появи, а дозата е голяма. Защо не се разстройвам и значи ли това, че не се усвоява магнезия?
Честно казано, съмнява ме тоя вид магнезий, но го изписват масово на бременни и реших от него да взема, докато си чакам поръчката от Ихерб.

# 95
Благодаря за топлото посрещане.

Аз знам, че млякото е слузообразуващо, не знаех за млечните като цяло, но не мисля да се отказвам от тях. Влияят ми добре.

За палмовото масло ще пропусна. Имам малко по-различна теория за нещата.

Малко ме притесня това за динята  newsm78

# 96
  • SA
Катрин, тази горчица изглежда страхотно! Ако намеря синап, задьлжително ще я пробвам!
Шоки, дай линк кьм блога на този лекар( ако е на английски). Аз млечните сьм ги спряла от 2 месеца точно заради слузообразуващото им действие ( но се е случвало ведньж седмично да хапна малко сирене, или сметана). Иска ми се да прочета повече информация по този вьпрос и най-вече, доколко стриктно трябва да се избягват, ако човек наистина има проблем.

# 97
blackisback, кое за динята имаш предвид, че те притеснява?

Уф, трябва и аз да спра млечните значи, макар че аз кисело мляко не ям, освен на таратор, сирене рядко, към нещо, може би кашкавал малко повече, но също не много, но сметаната, ах сметаната  Whistling

# 98
Въпросът с млякото и слузта е спорен.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2154152 - We conclude that no statistically significant overall association can be detected between milk and dairy product intake and symptoms of mucus production in healthy adults, either asymptomatic or symptomatic, with rhinovirus infection.

Но пък вярващите, че млякото образува повече слуз, показват предубеденост, което е интересно. (Така о разбирам този текст, може и да греша).

http://www.nytimes.com/2004/08/10/health/really.html - отива към мит, според мен.

# 99
Вивиан, по-добре го намали магнезия. Вероятно си го понасяш добре и няма нужда от толкова много, а може и просто да трябва време да се натрупа.

Ето линк към блога на д-р Брифа: http://www.drbriffa.com/blog/ Това е конкретната статия: http://www.drbriffa.com/2013/07/04/what-dietary-change-appears-t … -fever-overnight/ Но тук не е посочил проучвания и т.н. А линкът на негативна също ми е познат, да не говорим, че аз си имам собствени съмнения по отношение на вредността на млечните. Тоест прясното мляко едва ли е особено полезно, а и точно към него съм имала чувствителност преди години. Но ферментиралите продукти ми се струват ОК Embarassed Само че аз от години си имам една постоянна болка по хода на дебелото черво около пъпа (при натиск де, но всеки път от години), на моменти ми се обостря и разстройството и взех вече да се чудя дали пък не си вредя с киселото мляко, сметаната, сирената Thinking Иначе прясното мляко си ми понася вече от години, т.е. не води директно до разстройство, както беше в един период. Но си мисля, че може да е останала чувствителност все пак и някакво латентно възпаление. Та затова се замислих по този въпрос, а не специално заради сенната хрема.

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 11:54 от Cioccolata

# 100
blackisback, кое за динята имаш предвид, че те притеснява?

Уф, трябва и аз да спра млечните значи, макар че аз кисело мляко не ям, освен на таратор, сирене рядко, към нещо, може би кашкавал малко повече, но също не много, но сметаната, ах сметаната  Whistling

Това на първа страница, че не е препоръчителна. А много я обичам разбита в блендер с лед  Embarassed

# 101
  • SA
Да, спорен е този вьпрос с млечните. Но пьк много хора с хронични проблеми от УНГ естество споделят за значително подобрение именно след спиране на млечните. Не сьм попадала на сериозни проучвания в тази насока ( имам предвид с големи групи от пациенти, за по-голям период от време). Иначе на  такива публикации- с 50 пациента ( без предходни проблеми), проследени за 10 дни и аз сьм попадала, ама не ме задоволяват тези изводи.  Peace Затова реших лично да се тествам, пьк ще видим. Така или иначе липсата на млечни изглежда ми се отразява добре и по отношение на теглото  Simple Smile.
Шоки, благодаря!

# 102
Момичета, здравейте! Позачитам ви така, от обща култура, защото определено това е най-аргументираната тема в този раздел Simple Smile

Знам, че е малко off-topic, но исках да попитам дали имате идея какво точно трябва да изследвам за да открия наличието на инсулинова резистентност и по-скоро до каква степен я имам? Кръвната захар е ОК на всички изследвания, които съм правила, подчертавам, че ми е измервано само нивото сутрин на гладно, не и как се променя след глюкоза.
Може би знаете, че българските лекари едно си знаят, едно си баят и макар и да съм на лечение за инсулинова резистентност, не знам дали наистина й влияя по някакъв начин.  Confused Shocked
Сега чета за храненето при инсулинова резистентност и сравнявам със съветите, които получих за плодчета, зеленчуци и избягване на мазното месо.. и се чудя възможно ли е това, след като всички останали аргументи, които прочетох в последните дни са толкова обосновани, а лекарският е дори нелогичен...?! Вече не знам на какво да вярвам.  ooooh!

# 103
Здравейте момичета Hug

Чета тематата от известно време и много полезни линкове и съвети намирам при вас. Hug
Стремя се да спазвам режима с много малки изклчения предимно по рождени дни (още не ми стига волята да отказвам тортите поне на такива места Embarassed)

Като цяло съм свалила досега 2 кг (167 висока и 60кг вече) - около оптималното тегло съм явно за мен и затова е доста трудно, но целта ми е поне малко още да сваля откъм мерки, зе старите ми дрехи стискам тук-там. Като цяло режимът ми е супер лесен за спазване с изключение на споменатите горе изкушения и се чувствам много по-добре - не съм подута, прибран корем и тн ефекти, които и всички тук споменават. Стахотна енергия имам - онзи ден бях 1ч на пилатес и веднага след него играх 1.5ч доста интензивен тенис. При мен килограмите се размърдаха сега откакто се поправи времето и започнах да играя мин 2 пъти в седмицата пилатес, плажен волейбол и тенис на корт. Преди това си стоях на същите килограми, но и доста прекалявах с така вкусната заквасена сметана Embarassed или с тукашна разновидност - Топфен или Шманд (подобно на сметана, но доста по-маслено - 40% и гъсто като консистенция)

Провокира ме темата за млечените и образуването на слуз. Аз страдам от постоянна хрема и зиме, и лете ooooh! и  тази зима за пoреден път се влошиха нещата и ходих по лекари, които заключиха, зе носът ми е крив и трябва да се оперирам  Confused
Тогава поаднах на информация за слузообразуващите храни и бях решила да пробвам да спра поне прясното мляко (в офиса пия по няколко кафета на ден с доста мляко и ми се събира може би поне около 400-600 мл всеки ден Embarassed) Търсейки повече информация за слузообразуващите храни, попаднах, че наред с така или иначе изключените вече макаронени, торти, хляб, се нарежда и месото към тези слузообразуващи храни и тогава се отказах от тези експерименти Rolling Eyes

# 104
just.do.it!,  ако ти е трудно да пренебрегнеш лекарския съвет, то просто експериментирай за 2-3 седмици и виж как ти се отразяват различните режими.

Да ви препоръчам една супа от тиквички, аз я направих с домашен пилешки бульон, масло и застроих с 2 яйца, но съм доволна, хем постни супи не обичам Simple Smile
http://www.supichka.com/2011/07/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт