ВМ-НВХ, част 60

• 42 239
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря Шоки за новата тема и да имаме много нови момичета и момчета!  Heart Eyes

Аз напоследък хапвам и по малко плодове (диня, пъпеш, праскови), но не мога да им устоя, толкова ги обичам и не искам да се лишавам от тях ...  Blush  

Дюнера на Камелот ще го пробвам ама в най-най-скоро време, уникално ми звучи!

А яйчицата в мъфинови форми ще ги спретна за децата  bowuu

# 16
Записвам се при вас, че морето наближава....

# 17
  • Пловдив
Шоки, благодаря и от мен за новата тема! Hug  bouquet
Аз съм на 90% режимна; и аз хапвам повечко плодове, ако ми се доядат, основно диня, пъпеш и по някоя ягода от време на време.
Асос, вкусна и засищаща закуска е плодове (ягоди, боровинки, малини, къпини, вишни, череши) със заквасена сметана (ако хапваш млечни де). На мен лично с 2-3 плода в купичката ми е напълно достатъчно.
Също авокадо+кашкавал+чери домати; краставица, намазана с крема сирене; парче кашкавал+масло отгоре+ чубрица  и отделно малко домат или друг зеленчук; зелена чушка, нарязана на филийки, които се намазват с масло и калко кашкавал отгоре или с крема сирене/може чушката също да е пълнена с масло и кашкавал или с масло и съвсем малко сирене за вкус. Може да се пробва и с авокадо. А и пържола на закуска никак не е зле  Mr. Green
Дюнерът на Кам ми е любим, макар че скоро не съм го правила.  Heart Eyes

# 18
Дюнерът на Камелот изглежда страхотно, само трябва да усъвършенствам обръщането, че на мен това ми е слабата страна в цялата работа Embarassed Практика ми липсва.

И на Рейнчо десерът ми изглежда добре, само се чудя дали няма да намеря по-подходящ плод от бананите Laughing

Моят принцип по отношение на плодовете напоследък е да си хапна нормално на вечеря и след това за десерт да хапна плод. Като установявам, че от съвсем малко количество плод след хранене ми става тежко и това естествено ми спира порива към плодовете. Напр. ако съм вечеряла нормално, още след първата кайсия вече ми се изпарява желанието да продължа. Ако се полакомя да изям и втора, ми става наистина тежко. Така че мисля да карам по този начин засега, за да взема най-доброто и от двата свята, както се казва - хем да ям плодове, хем да не се лакомя за големи количества.

И също съм се замислила как ли ще се получи съчетанието риба тон от консерва и заквасена сметана плюс евентуално краставица или чушка за зеленчук newsm78 Дали няма да бастисам сметаната по този начин... Но ще пробвам в скоро време, че ми стана любопитно, а и имам толкова мили спомени от сьомгата със сметана (или крем фреш) в Прага, че ми се иска да повторя нещо подобно.

О, а на мен нещо ми се смахна кантарът тези дни Laughing Както имах разстройство и видимо ми се беше вдлъбнал коремът, така излезе, че за 24 часа съм качила 1 кг Rolling Eyes Усъмних се аз, погледнах батерията - не прави добре контакт. Натиснах я и пак се качих - този път 2 кг нагоре Laughing Оставих кантара да си почине няколко минути и пак пробвах - само 1 кг нагоре. Та си мисля, че или батерията му е вече накрая, или нещо друго се е случило, но на кантар няма смисъл да се разчита много-много Sunglasses Сантиметрите ми са същите, така че кантарът да си гледа работата Party

Скрит текст:
А аз не съм спряла да чета статии, напр. вчера четох за експеримент с плъхове, при който едната група я хранили с обичайната плъхска храна, на другата добавили масло, на третата - кокосово масло. Така групите с масло консумирали по 2 и съответно по 2,5 пъти повече калории от групата без масло, но и трите групи напълнели еднакво Rolling Eyes Тоест добавянето на толкова много калории не се оказало от значение, поне за плъховете.

А иначе аз си привърших големия превод, започнах да редактирам, досега върви добре и съм доволна. Имам разни технически чудения по оформлението на текста, които много ме тормозиха известно време, накрая мислех, че ще откача от толкова чудене и мислене и реших просто да избера един начин и да следвам него, защото наистина ми беше много неприятно така и доста време загубих. Сега се надявам скоро да приключа и накрая книгата да се получи добре. baby_neutral Това ми е най-големият проект до момента, а и ми се струва, че съм се справила най-добре от всички книги досега, но дано да е така.

Та затова напоследък не съм много активна с линкове.

# 19
  • Пловдив
Шоки, една хитринка за обръщането;-) Слагаш чиния отгоре и леко обръщаш тигана с дюнера върху чинията, после с плъзгане отново в тигана. Правя така, когато усещам, че с шпатулата ще се разпадне...
Гледах лекцията на Питър Атия в TED, изключително вълнуваща и интересна...Много вдъхновяващо също...

# 20
  • В центъра на мръсотията
Направих си експеримент (и аз  Embarassed) - няколко дни само месо, яйца и зеленчуци. Кантарът не отчете разлика, но визията определено се промени...  Peace

# 21
Каква сметана използвате  и какво е разумното количество на едно хранене? Плодовете не трябва ли да са отделно? Аз много харесвам маскрапоне+заквасена сметана+сладко, но явно последното вече ще го пропускам...

# 22
И също съм се замислила как ли ще се получи съчетанието риба тон от консерва и заквасена сметана плюс евентуално краставица или чушка за зеленчук newsm78 Дали няма да бастисам сметаната по този начин... Но ще пробвам в скоро време, че ми стана любопитно, а и имам толкова мили спомени от сьомгата със сметана (или крем фреш) в Прага, че ми се иска да повторя нещо подобно.

с авокадо става много вкусно   chef
има едни преси за чесън и през тях минавам магданоз и копър
и ги добавям в сметаната
ако рибата тон е в собствен сос и масло може да сложиш

# 23
сиси, най-напред добре дошла! Дано да се почувстваш добре с този начин на хранене и да постигнеш желаните резултати! Hug

За сметаната - аз използвам предимно заквасена, най-често купувам с масленост 20% (на Родопея, Пилос от Лидл, Мегле). Понякога купувам и с 30% масленост на ЕлБи. Като количество - зависи какво още ядеш през деня и конкретно на това хранене, на какъв етап си с килограмите, как ти се отразяват млечните... Аз ям сметана 1-2 пъти седмично, като тогава си изяждам или цяла кофичка от 200 грама, или половин от 450, т.е. към 225 грама. Като ям сметана, тя ми е основният елемент и към нея може примерно да хапна някакъв зеленчук или плод, но сметаната не я имам за десерт, а за храна.

Течна сметана купувам рядко, най-вече защото съдържа карагенан и не ми се иска да я използвам често. А аз съм способна да си слагам по няколко лъжици в кафето, защото ми харесва, така че предпочитам да не почвам, защото ми е трудно да спра, а карагенанът не е най-полезното нещо на света. Така че купувам по изключителни случаи - най-вече когато реша да направя някой десерт с течна сметана, което не се случва дори и всеки месец. Но като купя, обикновено е Президент (35%).

Маскарпоне също купувам само за приготвяне на десерти и също не е дори всеки месец Embarassed Не съм успяла да му намеря приложение извън десертите, защото е прекалено вкусно, но и доста засищащо и някак не ми се вписва в ежедневното хранене. Затова не прибягвам често до него. А като правя десерт, смесвам например маскарпоне със заквасена сметана и разтопен тъмен шоколад. Или пък маскарпоне с течна сметана или може с кисело мляко. Зависи, възможни са различни комбинации. Може с желатин или без, с ядки или без. Но си става тежичко.

Плодовете се консумират на гладно според философията на разделното хранене. Но ако ги ядеш на гладно, може доста да се отплеснеш, защото не засищат много добре. Освен това много хора забелязват, че скоро след това отново огладняват. А количеството захар, което са си хапнали от плодовете, не е толкова малко. Така че плодове на гладно поне за мен не е добра идея. Но зависи.

# 24
Благодаря ти много за сърдечния прием и за разясненията/продължавам да чета и да се образовам!/

# 25
  • SA
Рибата тон от консерва в собствен сос я харесвам много с намачкано авокадо, доматчета чери, сол и лимонов сок.  Simple Smile
Шоки, поздравления за успешно свьршената работа!  Hug
сиси , добре дошла при нас!
А, дюнера го обрьщам с помощта на една по-голяма шпатула - пьрво леко го повдигам в единия край с вилица и подпьхвам отдолу шпатулата, така че да обхване централната част. После вдигам и обрьщам. ( как само обясних и аз  Embarassed)

# 26
Благодаря, Кам! Hug Тя работата е далеч от приключване още, но засега ми се струва добре свършена Laughing

Обръщането с шпатула и аз си го представям така, а и съм виждала, че по същия начин обръщат палачинките на морето, ама на мен не ми се получава, та май ще прибягвам и аз до трика с чинията. Пробвала съм преди така и ми е по-лесно. Аз съм си малко с две леви ръце. Laughing

# 27
Шоки, благодаря за новата тема!

И аз да се разпиша за плодовете: ям ги винаги след хранене, защото иначе прекалявам и не ме засищат. По 2-3 кайсийки, по 8-10 черешки. Според мен не е много като количество. Освен това не ги ям след всяко хранене, а се старя да е по веднъж на ден, вечер най-добре.

Опитът ми от чистото хранене засега не се увенча с успех, защото на втората седмица отново започнах да ям млечни, което повлече със себе си и консумация на малко хляб и много млечен шоколад. Шоколада ми се отрази добре, в смисъл че ми нахрани душата, но малкото хляб - не особено. Прясното мляко не ми понася категорично и май ще се опитвам да го избягвам. Не знам как ще издържа обаче като ходя на кафе. Ще трябва да пия само чай или минерална вода. Бях опитвала оранжада без захар на едно място и беше супер - само портокалов фреш и сода. Много свежо и леко кисело беше.

В кафето ще си слагам сметана, нищо, че има карагенан.  Joy Ще се жертвам! Иначе кафето с масло ми хареса, но мнго оме мърви да го разбивам с пасатора всеки път - сглобяване, бъркане, миене, разглобяване...

Друг проблем и вероятна причина за провала ми: хормоните около овулацията и втората част на цикъла. Мислех, че с обилно хранене с режимни храни ще се потуши гладът като цяло. Уж стана, издържах 2-3 дни, апетитът накрая намаля, но ми писна. Писна ми от ядене на месо и зеленчуци, просто ми стана скучно и реших да хапна малко хляб. Което естествено веднага ми се отрази - сънливост през деня, лош сън през нощта. Понеже хлябът беше малко (хапки) не ме заболя корема и не се поду, но ако бях продължила, щеше да е по-зле. Явно хормоните ми са по-силни от волята ми и не мога да се контролирам и да издържа и един месец ЧИСТО без никакви млечни, хлебни и захарни отклонения, плодове, ядки и прочие делиактеси. А трябва. Иначе не става.

Оказва се, че май има зависимост между млечните и хляба и захарта. Поне при мен. Отключва се някакъв апетит и се разваля диетата. Поне  се записах на фитнес в понеделник, направих първата тренировка на кростренажор - нещо като катерене на хълм за 50 мин. Здраво се изпотих и бях доволна и... хоп във вторник - МЦ.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Направо ужас! Болки, спеше ми се цял ден, поне не бях прекалено подута. Уф. Сега ще видим днес дали ще мога да отида, защото гоня като империалист един инструктор да ми направи програма със свободни тежести, а все не мога да го намеря или аз нямам време да отида, или съм си развалила диетата. Та, идеята ми е да ми направи програма, за да действам и да се вкарвам в релси, колкото се може по-бързо, че не мога да се търпя, а и да си стегна храненето. Надявам се системните тренировки да ми помогнат да бъда по-консистентна, защото сега ми е много трудно. Плюс това трябва отново да спра млечните и май да спра плодовете окончателно.

Ох, много труд ме чака и съм направо в ада. Защо при другите е толкова лесно? Аз дебелея от всичко... За жалост ще трябва да намаля и порциите, и мазнините - не са големи, нормални са, но трябва да станат микроскопични явно, за да има ефект. Направо не знам. Явно няма да стане без глад и мъки при мене.  Cry Embarassed

Единственото хубаво е, че кантарът на фитнеса е отчел -2кг в сравнение със зимата. Поне е дна добра новина. Но пак имам да смъквам поне 15кг по мои сметки. Ох, дано да стане с тренировките най-накрая и нещата да се случат, защото ми омръзна да си ходя дебела и грозна. Искам да съм перфектна!  hahaha Twisted Evil

# 28
Аги, мисля, че си начертала много сложна стратегия и от толкова много ограничения наистина няма да издържиш и пак ще се разочароваш. Започни някакви по-малки и по-плавни промени, например ограничи млечните да кажем до сирене и до сметана веднъж седмично. Гледай да не ги ядеш повече от веднъж на ден. С тренировките си карай по схемата. Гледай да устояваш на хляба и на млечния шоколад, но ако не можеш, просто махни с ръка и започни отново. И имай търпение Hug Не ограничавай всичко наведнъж - и порции, и мазнини, и млечни, и плодове, и всичко. По-плавно карай и ще видиш, че с търпение и упорство ще стане! А и ще ти става все по-лесно, защото ми се струва, че не си напълно превключила (или адаптирана), може би не оставяш достатъчно време на организма си, за да се приспособи, и затова се разочароваш. А и си под стрес заради болестта на майка ти, което също влияе, не забравяй. Така че според мен трябва търпение и трябват по-малки промени, за да можеш да ги приложиш успешно.

# 29
  • Пловдив
АгиHug, и според мен се стресираш излишно. Постепенно и постоянно са ключовите думи. От личен опит мога да кажа, че кажа ли си: не трябва това да ям, трябва да не ям онова, и всичко се срива, започвам да имам много отклонения от режима и после си викам: нямаш ли воля?А така човек само се вкарва в някакъв психически тормоз, който е излишен и не води до никакви положителни резултати.
Също знам, че честите, макар и малки отклонения, катурват колата. 3 месеца нямах отклонения, макар че ядях на корем, също и плодове хапвах и млечни доста, но тогава имах най-добри резултати (т.е. бях на либерално ВМ НВХ). После имах период с доста отклонения (2 дни с малки отклонения, 3 дни ОК) и си задържах КГ, но спрях да отслабвам. Когато човек не се напряга толкова, като че ли нещата се получават по-добре. Храни си се, без да се вглеждаш във всяка хапка. И на мен хормоните ми влияят много, особено последния месец що храна погълнах няколко седмици преди цикъл.
За себе си знам, че понякога ми се случва по навик да посегна да хапна нещо, особено ако преди съм го намирала за изключително вкусно. Но след първите няколко пъти установих, че вече не ми е вкусно и всъщност изобщо не си заслужава...
За спорта - няма нужда от издевателства над тялото. Не е необходимо да се пребиваш от тренировки, нито да се потиш до полуда, за да отслабнеш...Липсата на потене не значи неефективна тренировка...  Wink
Изобщо  Hug Hug Hug Знам как се чувстваш, понеже и аз не отслабвам лесно. Тялото ми си обича 66 кг и например беше се излъгало да падне до 63 кг, обаче си върна 3-те кг без проблем и сега си е щастливо и доволно (а аз смятам, че ако сваля още поне 6-7-8 кг, няма да е никак зле и излишно)...
Но не се стресирай, и без това като цяло не ти е лесно  Hug Hug Hug, опитвай се да бъдеш в мир със себе си, останалите неща ще се наредят, когато им дойде времето и от само себе си, ще видиш...А и може би и ти като ме не отслабваш от стрес (за разлика от други хора, които направо се стопяват при голямо напрежение)....

Общи условия

Активация на акаунт