ВМ-НВХ, част 60

• 42 215
  • 733
  •   1
Отговори
# 30
Cioccolata, благодаря за новата тема   bouquet

Записвам се с отчет за първите три месеца на режима: - 7 кг.

# 31
  • София
Уха!!!
Какъв резултат само!  Браво Смайл  Heart Eyes

# 32
  • Пловдив
Смайл, браво, чудесен резултат, продължавай в същия дух!  Hug

# 33
Здравейте  Simple Smile Честита ни нова тема
 #Cussing out Компютърът ми се изключи и започвам пак отначало дългия пост,който бях написала.
Браво на Смайл за свалените килограми, добре дошли на новите попълнение.
Аги, не се ядосвай и не се напрягай - така само допълнително се стресираш и ефект никакъв. Малко по малко ограничи храните, които си си избрала. Аз така започнах преди 1 месец някъде - от човек ядящ почти всеки ден 200 гр заквасена сметана( и то като десерт, а не заместител за ядене), плюс КМ и кашкавал, в момента ям по 1 път седмично 1 кофичка, ограничих и КМ 100 гр на ден макс, 40 гр кашкавал. Така да се каже този месец искам да ми бъде стриктен - до 20гр въглени, редовни тренировки, калории в норма и вода. Плодове до 10 череши, 10 джанки  Laughing ( не сливи)  При мен и плодовете и заквасената сметана ми отварят глад и апетит за въглехидрати. Менюто ми е яйца,масло,пак яйца, пак масло, 200-300 гр чушки или тиквички, малко КМ и кашкавал, 2 л тахан. Може би звучи малко странно, но на мен си ми се отразява добре. Ако изкарам така до края на месеца ще докладвам дали има ефект - искам да махна няколко сантиметра,пък ще видим. На 29  ще си правим една седмица почвка с една приятелка - пътуване от град на град с бдж и ще спим в малките семейни хотели, така че ще трябва да изкарам седмица без готвена храна и още от сега го мисля, но все нещо ще се измисли.
И да отбележа,че май успях да убедя баба ми да опита режима- поне за една седмица да видим как ще се чувства - тя има високо кръвно, затлъстяване, преддиабетно състояние е мисля и малко проблеми с жлъчката . Малко ме е страх вместо да и помогна, да не взема да и навредя . Ще видя в събота как се е справила. Embarassed поне се надявам да не е правила нещо въглехидратно, че аз през седмицата се спрявам добре, но отида ли при нея и все има нещо- сладкиш, щрудел,баница... Sad и режимът отиде ( една хапка, след нея втора, след нея трета.... Laughing).
Приятен ден
PS: малкое  дълъг поста, но предишни беше още по-дълъг Laughing

# 34
  bouquetМомичета, много сте ми полезни!

# 35
Благодаря ви девойки за подкрепата!   bouquet Embarassed Май наистина ще трябва да го карам по-полека.

Скрит текст:
Да се оплача: днес купих пилешки бутчета, за да направим супа със зеленчуци. Леля ми е у нас да помага, но тя си има други разбирания за храненето и сега супата е картофена крем с пиле. Отново няма да има какво да ям! А всичко вкъщи се пазарува с МОИТЕ пари. Само храня разни задници и ми е писнало.  #Cussing out Тя е много досадна и само мели на главите на всички като черна станция какво трябва да се прави и какво не. Да не говорим как коментира кой имал пари и кой не и колко била бедна и изстрадала през целия си живот. Само като вижда, че нося хубава храна вкъщи и позеленява. Но нали е сестра на майка ми и я молим за помощ. На мене ми вика, че ако не спра да се тъпча така, никога няма да отслабна. И все ми бърка в раната. Тежко ми е, много. Писнало ми е от досадници.  Close

Четох една любопитна информация. Не знам колко сте запознати с палмовото масло и маслото от палмови костилки. Те са подобни на кокосовото - от палмовите плодове е с 50% наситени мазнини, а от палмовите костилки - 85% наситени. Има почти идентичен състав на кокосовото, н ое доста по-евтино и набедено за ужасно вредно заради холестерола. Това въпросното нещо, което слагат във фалшивото сирене. Но за самото масло четох по палеосайтовете, че е страшно полезно с много бетакаротен, вит. Е и купища други пол. в-ва. Чудно защо е дамгосано за дяволско, а кокосовото не е? Вие купували ли сте палмово масло? На цвят било оранжевочервено.

# 36
Аги, най-напред прегръдка от мен! Hug Бих те посъветвала да се опиташ да се изнесеш. А ако има причини да не го правиш, ти пожелавам да успееш да се научиш да не ти пука от приказките на роднините.

А палмовото масло наистина се смята за много полезно заради състава, но това не важи ли за нерафинираното? newsm78 У нас не вярвам да се продава такова масло, иначе щеше да бъде доста скъпо, а доколкото знам, то е от най-евтините мазнини.

Виждам, че може да се намери у нас и нерафинирано, но цената е като за кокосовото общо взето - ето някакво тук, което намерих: http://apteka.framar.bg/30030995/%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%BE% … 325-%D0%B3%D1%80-

Още един лекар, който е прогледнал по въпросите на храненето: http://www.youtube.com/watch?list=PLA23BB8FAB8A369F1&v=-TlBEf-v5fQ И той е типичният случай, който се забелязва при много лекари - самият той бил на ръба на диабета, пробвал нискомазнинна диета, не проработила, тогава прочел Protein Power на Майкъл Ийдс и Мери Дан Ийдс и му просветнало. Изведнъж ги разбрал нещата при метаболизма и храненето, въпреки че уж ги е учил в университета Rolling Eyes И започнал самият той да следва НВ-ВМХ, а после започнал и да препоръчва този начин на хранене на пациентите си Wink

И този клип е готин: http://www.youtube.com/watch?v=nAKF28g_Ze4&list=UUfRvk5Aum57 … &feature=plcp Laughing

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 21:28 от Cioccolata

# 37
Шоки, не бих могла да се изнеса от собствения си дом. Нямам възможност да ходя на квартира, още по-малко пък да си купувам жилище. Харесва ми къде живея, имам всичко на разположение, кварталът е много хубав, работата ми е близо, парка и центъра са близо, приятелите са близо. Всичко е идеално. Нямам повод да се изнасям след като си живея у дома. В София живях много по-зле и в битово отношение, и във всякакви други аспекти.  Wink

Иначе роднинските приказки не ме засягат толкова, но като ми се повтори едно и също 100-200 пъти от чужд човек в собствената ми къща и ми избиват бесните.  #2gunfire Но това не значи, че ще се дам на "роднините", нито на килограмите.  Sunglasses Laughing

За палмовото масло Марк пише, че дори рафинираното имало благотворно действие върху сърдечно съдовата система и цитира изследване, което значи, че нерафинираното ще е още по-добро. http://www.marksdailyapple.com/top-6-anti-inflammatory-foods/#axzz2QZxnYAAT

Направих справка в уикипедия, че палмово, кокосово и какаово са доста подобни масла с много наситени мазнини и сходна молекулярна формула. Интересното е, че какаовото не се ползва за готвене, не пишат защо, но моето тълкувание е, че има по-особена молекулярна структура от другите и лесно се втвърдява под 40 градуса целзий. И имало не знам си каква кристална структура от 3 вида мастни кристали. Всеки от тях се втърдявал на различна температура и можели да се преобразуват едно в друго (май) докато одстигнат винаги най-стабилната форма, т.е. винаги маслото да стои твърдо, а не разтопено на стайна температура. Много интересно!

По магазините при нас съм виждала палмова мазнина - не знам какво значи това обаче. Какъв вид точно палмов олио, чисто ли е, има ли примеси и т.н. Значително по-евтино е от кокосовото масло - май към 20лв за 2кг. А може и да е още по-евтино.

Нали преди време се говореше, че "сирената" с палмова мазнина били много вредни. Според мен е вярно, защото за такива цели палмовото масло се смесва с други, в т.ч. и соево олио (бляк) + други неизвестни добавки... Но иначе като си е оригинално за готвене може да е супер.

За кокосовото пък четох, че е добре на опаковката да пише "върджин кокосово масло" на английски - означава, че е чисто и студенопресовано. Нямало такова нещо като екстравърджин кокосово, защото екстравърджин е технология за добиване САМО на зехтин и нищо друго. Ако видите друго олио, най-вече кокосово, да е екстравърджин, значи е фалшиво.  Wink

# 38
Здравейте,

търсех в предишната тема, че там някой писа за някакъв десерт с масло, кокос и шоколад. Не намирам  нищо обаче, може ли някой да ми пусне линк отново, беше към шведски блог? newsm78 Благодаря!

# 39
Цоп и честита ни темичка!  Laughing
Шоки,   bouquet !

# 40
Доброто физическо състояние (не слабо, а здраво тяло) се постига и с добро психическо състояние, не само с храна.

# 41
  • Бургас
тези дни нямах време да ви чета  Sad  ,записвам се и се връщам назад

# 42
Лурдес, ставаше въпрос за "леден шоколад" - прави се от 2 части шоколад и 1 част мазнина, за предпочитане кокосово масло, но може и да е смес с краве или само краве. Например 100 грама разтопен шоколад и 50 грама масло. Може да се добавят кокосови стърготини, ядки, малко ликьор или някаква есенция. Сместа се налива в хартиени формички и се слага в хладилника, за да се стегне. Изважда се директно преди консумация, защото бързо се размеква.

Аглика, не знам за палмовата мазнина, която продават, каква е и дали е чиста, но не ми се вярва да е чиста при тази цена. Не съм се интересувала, честно казано. А за екстра върджин кокосово масло - там предполагам, че идеята е, че е нерафинирано, а просто извлечено чрез пресоване. Но се е наложил терминът "екстра върджин" заради зехтина и го ползват и него. Абсолютно не вярвам всичкото кокосово масло, което се продава като екстра върджин, да е рафинирано.

Всъщност сега намирам някакъв пакет "био палмова мазнина", която е на цената на обикновеното масло общо взето: http://www.balevbiomarket.com/bio-palmova-maznina.html newsm78 Ама какво съдържа - не знам, трябва да се прочете на пакета. Пише 100% кокосова мазнина, но дали е нерафинирана и дали ако е рафинирана, това е ОК - не съм сигурна.

А днешната статия на Инес много ми хареса - "Защо нездравословната храна дори в умерени количества ви вреди" Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 09:13 от Cioccolata

# 43
И една статия за мотивацията при Ваня

# 44
Смайл, браво за резултата!!!   bouquet

Гали-ге, права си. Трябва да има и здрав дух, и здраво тяло.

Шоки, да  за такава мазнина говоря. И би трябвало да е значително по-евтина от кокосовото масло. И на мене ми е чудно в Метро например каква е палмовата мазнина. Дали е истинска?

Общи условия

Активация на акаунт