ВМ-НВХ, част 60

• 42 204
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро! Закусихте ли вече? Освен яйца и сметана, какво друго newsm78

# 46
Не знам за палмовата в Метро Embarassed И нещо не ми се вярва, че рафинираната е здравословна или най-малкото безопасна. А и не ми се вярва в големите вериги да се продава висококачествено, чисто, нерафинирано палмово масло. То дори това в биомагазина на Балев ми се вижда съмнително, щом струва толкова малко - колкото пакет краве масло. Искам да кажа, че дори и да го водят крайно нездравословно заради наситените мазнини, въпреки това е пътувало доста, а разходите за транспорт оскъпяват. Освен това било био - това оскъпява допълнително. И затова цената ми се струва доста ниска и ме съмнява цялата работа.

# 47
Аги, ужасно е това положение, с такива "гости"
колко Ше остане у вас?
освен да се храниш навън през това време или с прибирането от пазар да си сготвиш, преди да са ти похабили продуктите

да предупредя за са4овете по заведенията
слагат им соев сос, който обикновено съдържа глутен
след един такъв са4 моят 1/2 си докара поредната криза
та ве4е питаме и молим да не слагат, въпреки, 4е в кухнята се готви вси4ко накуп и може да има прашинки брашно и др. глутеносъдържаШи във въздуха
но засега в БГ не се мисли на тази тема

даже в Кауфланд като гледахме едни пилешки бъргери уж само от смляно месо - ми те мариновани и персоналът нямаше идея какво съдържа маринатата
е как може да продаваш неШо и да не знаеш какво  ...   Shocked

на летиШето във Виена, през което мнахме тази година, заведението, в което обядвахме ( в самолетите сервираха 20гр солети и вафла  #Crazy), имаше обозна4ение на всяка храна относно глутена и дали е веге

аз си взех сметана Пилос от лИДЛ въпреки карегенана в нея
не ми харесва кафето с мляко
надявам се, 4е за 2 седмици Шетите няма да са кой знае какви

хайде лек ден
ние май Ше ходим някъде за ден-два
 Hug

# 48
Е, никой не говори за 2 седмици, а и зависи какво количество сметана се слага. Аз само с лъжичка сметана в кафето не мога да се задоволя Peace Ако ще купувам и слагам сметана в кафето, ще бъде за дълго време и в големи количества - иначе по-добре да се въздържа напълно. И точно заради тези големи количества за дълго време я избягвам сметаната - карагенанът се натрупва с времето, предполагам. Не е известно със сигурност как действа при хората, но при плъховете е канцерогенен.

# 49
Добро утро! Закусихте ли вече? Освен яйца и сметана, какво друго newsm78

добро да е

лятото в БГ и гръцко закусвам само сирене и домат
у нас или не ям, или малко кашкавал ев. с масло

Доброто физическо състояние (не слабо, а здраво тяло) се постига и с добро психическо състояние, не само с храна.

спор няма
но пътят към доброто псих. съст. минава и през добрата храна
няколко 4овека в тази тема сме споделяли, 4е след време на режима усеШаме промяна и 4е не сме такива нерваци, каквито сме били преди
правилните мазнини, в правилни коли4ества, са супер важни за правилното функциониране на мозъка и нервната система
даже съм пускала линкове как кокосовото масло положително повлиява деменция и подобни

Шоки, аз слагам макс 1 с.л.
пове4е ми идва твърде много
ина4е много жалко, 4е в БГ те4ната сметана из4езва мистериозно, нито я продават отделно, нито я слагат в масло, сирене, кашкавал
къде потъва не е ясно  newsm78

# 50
Гледам от осми юли в лидл Гръко кисело мляко

# 51
А не ви ли притеснява голямото количество сол в кашкавала и сиренето?

# 52
Е Simple Smile момичета , колко сте напреднали  тук:-)

Ето ме и мен след ваканцийка в Гърция, чувствам се отлично , дори и там нямах ден без някякви спортни занимания, спазвам си режима, както бях свикнала, но без да си записвам храните, но не съм яла въглехидратни храни , освен малко ядки....
Ех и тази първа страница, колко пъти съм я чела , а все откривам неща, които съм пропуснала! Например пише ,че може ограничено леща! а аз отказах да хапна от вкусната леща на мама Sad
Вече съм почти 2 месеца на режима, като втория много спортувам, влизам си в летните роклички, иначе не меря!
Сега да си призная за едно прегрешение! За 2 месеца на режим хапнах една домашна баклава от кафето в Златоград! Вкусна , но наистина прекалено сладка! Знам ,че мога и без нея!
Супер е да не си зависим от сладкото!

Поздрави и успехи на всички!
Маги

# 53

гръцкото мляко от гръцкия лидл мин година много ми беше харесало
10% масленост и не се усеща нишестения вкус на повечето български млека

ще го пробвам и това  Peace

# 54
Здравейте, записвам се при вас.   bouquet

От 3 месеца съм на режима и съм отслабнала 7 кг. За съжаление имам още много за сваляне.

Нещо тялото ми не може да се нагоди още и енергията ми е силно паднала. Цялостно не се чувствам добре, сънливост, умора, ставите ме наболяват. Увеличих мазнините и чакам резултат. Simple Smile

# 55
Течната сметана според мен се заквасва и става на заквасена Embarassed Но не знам дали е точно такава технологията де. Или я правят на масло newsm78

И аз ще хвърля един поглед на гръцкото кисело мляко Simple Smile Дано да си заслужава.

# 56
  • SA
Аги, не обрьщай голямо внимание на приказките на леля ти! Ако помага на майка ти, значи си струва да изтьрпиш за известно време малко досадни речи. А за храната... зареждай си повечко яйца и ако яденето не ти допада, винаги можеш за 2-3 мин. да си приготвиш нещо вкусно с тях.
Цитат
Доброто физическо състояние (не слабо, а здраво тяло) се постига и с добро психическо състояние, не само с храна.
ГАЛИ_ГЕ , определено е така! Но понякога няма как да отстраним фактори, които влияят вьрху психическото ни сьстояние и ни карат да сме тьжни, тревожни, неудовлетворени... Храната обаче винаги можем да я контролираме. А тя наистина има огромно значение за правилното функциониране на нервната система.

# 57
  • София
Добро утро,
Понеже някой се оплакваше, че отнемало твърде много време кафето с масло заради миксера, по този повод мисля да се сдобия с една такава джаджа - миксер за фрапе с бартерии. Изглежда далеч по-просто, особено на клипчето. В Икеа е 2 лева, без батериите, разбира се.

Другото,
Понеже напоследък лекичко му отпуснах края и вече започва да ми личи, мисля, да позатегна режима. Още не съм сигурна, дали по-добрата идея е да изключа плодовете или млечните, но тъй като знам, че на този етап от бременността ще имам допълнителна нужда от калций, мисля да се лиша временно от плодове и да започна да приемам някакви комбинирани витамини вместо тях. Вие какво мислите?

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 12:08 от Assos

# 58
  • В центъра на мръсотията
Аз ползвам точно такова миксерче - за тази цел е перфектно.  Peace

# 59
Маслото не се ли разтваря само от топлината на кафето? Защо трябва да се разбива с миксер?

Общи условия

Активация на акаунт