ВМ-НВХ, част 60

• 42 215
  • 733
  •   1
Отговори
# 60

за да стане пухкаво и с пяна, иначе изплува над кафето

# 61
Хе-хе, шведите пак са се впуснали в разгорещен дебат Laughing Този път за това, че един от най-отявлените защитници на НВ-ВМХ, който е и персонален треньор, организирал за 5-ия рожден ден на дъщеря си детско парти без торта и сладкиши, но с наденички, опалянки, пюре от био домати вместо кетчуп. Вместо торта имало сурови сладки от кашу, бадеми и фурми и също пресни ягоди, малини и боровинки със сметана и към тях за поръсване кокосови стърготини, настърган тъмен шоколад и филирани бадеми. За пиене имало вода, овкусена с горски плодове. Децата си били съвсем доволни, а родителите с учудване забелязали колко по-кротки са (не подивяват от много захар). Wink Естествено, оформили са се два лагера: едните подкрепят напълно решението на бащата, а другите се възмущават как можело дори на рождения ден на детето да не му дадат да си хапне тортичка Rolling Eyes Съответно бащата отговаря, че е искал децата да не пощуреят на партито, а да са по-управляеми, и освен това се стреми колкото може по-дълго да отложи неизбежния момент, когато дъщеря му ще прояви интерес към сладкишите.

# 62
  • SA
Цитат
а другите се възмущават как можело дори на рождения ден на детето да не му дадат да си хапне тортичка

Joy Божеее, то голяма драма, голямо нещо!  ooooh!
Тортичка... ама верно повечето хора смятат, че ако някой не яде торта, направо е за ожалване.  Laughing
Аз пьк днес пробвах да ям стриди ( oyster). Тук по това време на годината ежегодно се провежда фестивал на стридата и идват хора от цялата страна. Изяждали се стотици хиляди стриди, които уж били сред най-вкусните в света. Та айде, реших да се прежаля и аз  Embarassed. Така и не разбрах кое точно им е вкусното, де. Някакво живо мекотело, което ти го изваждат направо в черупката от аквариум. Изядох една, само защото ми стана неудобно да отказвам, след като продавачката си игра няколко минути да отваря мидата, да я изчегьрква от черупката и да я обработва с някакьв лютив сос.
Няма нищо по-вкусно от пьржолка на скара, или пьржени яйчица! Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 15:43 от kameloth

# 63
Така описано - някакво живо мекотело - не звучи особено апетитно или деликатесно Laughing Аз много харесвам скариди и калмари, а стриди не съм имала възможност да опитам, но сигурно бих се погнусила.

По повод на тортата и децата - наскоро стана въпрос, че на РД се яде торта и туй то, няма друг вариант Rolling Eyes Естествено, въпрос на навик е, а навици се изграждат и възпитават и по същия начин може човек да се отучи, ако има желание. А на РД може да се яде абсолютно всичко - каквото му е кеф на рожденика, а това може да са например точно наденички, бекон или нещо подобно. Както и на закуска не е задължително да се яде сандвич, баница, кифла, овесени ядки, или мюсли, а може да се яде и салата или пържола.

В коментарите пък една жена пише, че за РД на нейното дете преди време тя искала да постъпят по същия начин - да сервират по-нисковъглехидратни лакомства на децата, а мъжът й бил против, защото хората очакват чипс, торта и безалкохолни. Затова мъжът купил чипс, торта, безалкохолни и сладки неща, а тя нарязала зеленчуци, направила сос и купила натурален сок в кутии. Децата не проявили особен интерес към тортата, въпреки че била хубава, безалкохолните останали неизпити, също останали неизядени чипсът и лакомствата. За сметка на това всички зеленчуци, целият сос и соковете свършили още на партито. Тя предполага, че причината за интереса на децата към тях е, че те така или иначе често ядат и чипс, и торта, и сладки неща, и безалкохолни пият често, така че това не е нещо ново. Докато сурови зеленчуци, поднесени като парти хапки, със сос за топване, сигурно не са ежедневие за тях и затова са им били интересни. Wink

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 15:58 от Cioccolata

# 64
Здравейте и от мен, нещо тия дни ми е надуто и гадно от цикъл-а и това е предпоставка за няколко нарушения-прегрешения, ама не ги приемам много тежко, продължавам както трябва, сега ще опитам да махна закуската да видя дали ще размърдам килата.  Проблема е че на обяд хапвам добре, обаче вечер в жегата не мис е яде, ям малко салата или таратор и сутрин се събуждам гладна, другият вариант е да махна вечерята, но това е единственото време което се събираме цялото семейство.....
При мен това което каза Гали, важи с пълна сила, ако не съм добре психически ям. Въглехидрати. Ако съм добре хич не се сещам. Факт е че като си се храня НВД всичко е наред с психиката, веднъж като се подхлъзна и хапна въглехидрати, и ме повлича, казвам си ужасно се подух, що го ядох това, тъй и тъй ми е гадно, я да си хапна още малко и ...трудно се излиза от омагьосаният кръг. Забелязвам че всеки месец имам по няколко дена, сякаш си изпитвам волята или се самоизмъчвам нарочно.
Напоследък наблягам и на рибка, тоест ям само сьомга и тон, другите са ми гадни. Но скариди и калмари обожавам. Дайте идея за панировка, аз ги правя с бадемово брашно и яйце.

# 65
За панировка може сусам, а с кокосови стърготини също става много интересно и екзотично Wink Може и да се смелят, например в кафемелачка, но може и както са си. Също може, например ако имаш пилешко бонфиле, първо да го изтъниш, после да му мацнеш малко горчица и после в панировката - така се получава и допълнителен много приятен вкус.

# 66
  • SA
О, скраиди, омари, калмари, та и обикновени миди( консервирани) аз сьщо харесвам. Обаче стридите... едва ли ще им бьда някога голям фен.  Simple Smile
Никога не сьм опитвала трюфели например, но имам сьмнения, че сьщо не са нещо особено като храна.
Абе , падам си аз по обикновени храни.  Simple Smile То и сложни готварски рецепти не уважавам.  Sick
Шоки, вчера разглеждах блога на лекаря, за чийто клип беше дала линк. Направи ми впечатление, че смята някои изкуствени подсладители за безвредни и препорьчителни. А сьщо при определени обстоятелства препорьчва на пациентите си статини за известен период. Интересно би било да се прочете книгата му, в която имало големи глави за ВМ-НВХ при деца и бременни.

# 67
О, не съм стигнала до сайта още. Видях, че има, но не съм чела. Хареса ми стилът му в лекцията Laughing Но ще погледна и сайта.

Още един кардиолог, който прочел Wheat Belly, спрял тестеното и за 6 месеца е свалил 11 кг и се чувства много по-добре. Дори е започнал да препоръчва същото на пациентите си Wink http://www.mlive.com/news/jackson/index.ssf/2013/07/jackson_card … ist_gives_up.html

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 16:17 от Cioccolata

# 68
  • София
Здравейте!  Simple Smile

От около седмица ви чета, а от 25.06. може да се каже, че съм на вашият режим на хранене.
Бях речила да се пробвам с т.нар. Японско чудо, но се зачетох в няколко теми и силно впечатление ми направиха постовете на Чоколата в една от тях. Та, се замислих, че аз съм направо класически пример за човек с проблеми при усвояването на инсулина, имам доста диабетици в по-даленото и близно семейство и явно този режим ще бъде моето спасение. Общо взето цял живот съм на диета....и ако му отпусна края, а това се случва често се освинвам задоволително... В далечната 2007  Crazy с Дюкан свалих 24 кг, без особени усулия, защото определено съм месоядна. Успях да задържа килограмите за около 2 години, но после забременях и започнах да ям като невидяла...от всичко и по-много. На 93-4 кг спрях да се меря. Откако родих се въртя около 70-78 кг, които са страшно много за мойте 165 см. Та...започах ВМ-НВХ на 25.06. от 77.800 и до днес съм 73.600 без глад и без особени проблеми. Правя упражнения вкъщи, защото няма кой да пази малкия, докато съм на фитнес. Малко ми е странно яденето на толкова мазнини, особено след Дюкан, но често казано, не се оплаквам.  Mr. Green Засега, за да свалям по-бързо съм изключла напълно въглехидратите под форма на плодове, мед и т.н. Ям само месо, млечни и зеленчуци. Не мога да кажа, че изпитвам глад за сладко, но се страхувам, че хапна ли малко и после няма край...
Благодаря ви за интересната информация, която споделяте.   bouquet

П.П. Бихте ли споделили, ккаво е "опалянки"? Мисля, че срещнах подобна рецепта, но сега не я намирам.  newsm78

# 69
Red tree, при Ваня, пуснах линк към статия преди няколко мнения може да се ходи с деца Simple Smile Аз когато успея се занасям с малчо и тренирам, че вкъщи не мога да се организирам. Ако ти е удобно студиото, на Плиска, може да пробваш.

Ох, само да не излезе, че я рекламирам със скрити цели Sad Тренирах там през бременността си, мисля, че имаше огромна положителна роля както за мен, така и за бебчо така и за раждането ми. Сега ходя, когато успея, защото не ми е на най-удобното място, но фактът, че мога да взема и малчо е решаващ, а и самата атмосфера там е пристрастяваща.

Тук има рецептата на опалянките, стр. 12.

# 70
Red tree, добре дошла! Страхотен успех си постигнала за толкова кратко време! Simple Smile Напълно е възможно да имаш намалена инсулинова чувствителност и затова да се е получил толкова добър ефект. Ако си склонна да качваш килограми най-много по корема, ако имаш диабетици в рода, ако трудно устояваш на сладките храни, ако имаш признаци на метаболитен синдром, е напълно възможно да е така. Пожелавам ти много успех и занапред!

Видях, че Ули е дала рецептата за опалянките.

# 71
  • София
Ули, Чоколата, благодаря ви!  Heart Eyes
Значи на 12 стр. били опалянките. Simple Smile Благодаря!
Онзи ден правих пиле със сметана от рецептите ви и дори мъжът ми си изяде пръстите, а той пиле не яде. Simple Smile)

# 72
Аз от пилето най-много обичам просто печени бутчета - умирам за кожичката Embarassed Но и пилешки скалопини стават много добре - бонфилето, начукано за изтъняване, после с или без горчица и топнато в избрана панировка.

Оф, а един от най-неприятните ми спомени от детството е пилешката каша Embarassed Все ме беше страх, че ще попадна на някоя костица. Никак не обичам да ям нещо, което не го виждам какво е.

# 73
Преди повече от година съм ползвала буркан от около 300 гр май беше палмово нерафинирано масло, струваше около 22-23 лв.Предполагам, това евтиното е рафинирано, хидрогенирано и не става за ядене.

# 74
  • София
Чоколата, и аз не обичам каша с пиле бляк! А най-омразната ми манджа от детството е Орачка чорба, пак с пиле и пресечено яйце.  Sick
Пилето го преядох с Дюкан и от съвсем скоро хапвам по малко. Близо 6 години не бях яла. Иначе и аз обичам бутчета, с масло и бира на фурна. Ще пробвам и панираното, което предлагаш.
Качвам доста равномерно, но си имам и голям корем...започнах с талия 98...няма какво повече да кажа. Обичам сладко. Мога сама да изям цяла тарелка с баклава или толумби и дори няма да ми стане лошо... За диабетиците писах вече - и двамата ми дядовци, тяхни близки също.
Благодаря отново!
Мого ми се иска това да се превърне в начин на живот за мен, а не само временен режим.  Praynig

Ули, Плиска ми е далеч. Мерси, все пак!

Общи условия

Активация на акаунт