ВМ-НВХ, част 60

• 42 278
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Австралийците, въпреки многото месо и яйца, пак са си бая дебелшки.....    Laughing
А в Босна преброих 12 хляба.     Shocked   Ние сме 3-ма възрастни, и едвам изяждаме 2 за седмица.
И освен 2-3 изключения, като Индия, Япония и Египет май беше, прави ми впечатление огромното количество храна, което се изяжда за седмица.После що затлъстяването е масово и повсеместно.
Ами, как да не е, с подобни количества?

Във връзка с екзотичните храни попаднах на тази статия за киноата................
А тази статия е силно преувеличена и манипулативна.
Цитат
Но ето я и горчивата истина за киноата за тези, които имат чувалче от нея в килера. Гладът на Запада за киноа вдигна цените й толкова много, че по-бедните хора в Перу и Боливия, за които тя беше основна храна, вече не могат да си я позволят.
По-бедните хора сами отгелждат храната си.Едва ли посещават всеки ден супермаркета, за да си купят нещо, което могат да си отглеждат в градината.
Соя ядат в по-големи количества всеядните.Тези дни слушах реклама за кренвирши на цена от 2.90 лв за кг.Има ли някой , който вярва, че в тях има месо, а не са основно соя и добавки?
Аспержите и в Бг са скъпи, защото не ги отглеждаме.А дали хората знаят, че малко след Втората световна война Бг е била доста солиден износител на аспержи?
Изобщо, всичко е въпрос на държавна политика/манипулация.А иначе,  всеки "чете и тълкува" фактите, както му е удобно.    Grinning

# 436
При австралийците има и доста пакетирана храна, както написах, плюс зад гърба им има доста цветни бутилки - това са подсладени безалкохолни. По средата не съм сигурна дали виждам хлебчета или картофи. Така че не карат само на месо и зеленчуци. Но освен това тези австралийци са от коренното население, а за него и за всякакви коренни популации е характерно, че при сблъсъка със съвременната храна на белите много бързо напълняват и развиват диабет, рак и ССЗ.

# 437
  • Бургас
Момичета,толкова много пишете тези дни,че чак сега ви изчетох
Сега нямам много време да пиша по въпроса за млечните,основното е че в прясното мляко и в неотлежалите сирене и кашкавал има много въглехидрати и затова те създават проблем,при прясното мляко няма как да се избегне,освен ако млякото не е сурово.При сиренето и кашкавала,трябва да са дълго отлежавали,при киселото-лично аз си правя само домашно кисело,квасено 12 часа ,така се отнема млечната захар и не дразни,като колкото повече преседи след заквасването,толкова по-добро е за консумация
Преди да открия темата тук,се водех по специфичната въглехидратна диета,която е за автоимунни заболяване,било то и стомашно,мисля че е много полезно да се прочете
http://www.breakingtheviciouscycle.info/home/
като има списък с позволените и забранени храни по азбучен ред
http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/listing/A/

# 438
И аз се връщам да чета, че нямах време. Само да кажа снощи се отбих в магазина за витамини да си взема L-CARNITINE и видях на щанда при маслата палмово масло (ето това):

http://www.iherb.com/Jungle-Products-Red-Palm-Oil-14-oz-397-g/30274

Но докато не чуя от вас не посмях да купя.... newsm78

# 439
Леле колко сте изписали, докато спах Simple Smile))
Аги, кефиш  Hug
Но поправка, на запад храната не е скъпа. говоря за месо и яйца и млечни. А дори да е по-скъпа, тя се нормализира спрямо доходите. Аз тук купувам черен дроб кървящ (за ужас на ПЕТА) от каквото се сетиш животно за не повече от 2$ килото. А ако е на промоция е по-евтин. Месо купувам от една кланица за не повече от 4-5 $ килото. Само агнешкото ми е скъпо, ама не чак толкова като в Бг.
Така че тук не е до цена, до желание е. Радващото е, че народа масово спортува, бабки на 80 тичат в парка, идват на фитнес на танци. Карат ролери, колела. Изглеждат по-млади и здрави. Има и мнгоо затлъстял народ, но те са по джънк ресторантите. Аз не виждам как едно меню в МД да речем, ако е 15$ да речем излиза по-евтино от 2 кила месо. Същото е и в Бг, народа е наплашен как вътрешностите са вредни, яйцата са вредни, мазното месо е вредно, гледат филе или пилешки пуържоли, ами те са по-скъпи, защото са по-търсени. По спомен в Бг дробчетата бяха 2-3 лева. Е едно кило домати беше толкова. Ама едно кило дроб го ядеш 2-3 ден, а едно кило домати на една салата. Не е проблема в цената, в информираността е.

За кърменето, аз си го изстрадах много, и съм в момента крайна. Който може кърми, който не може не, и това е. Няма никакво значение за детето и бъдещето му. Аз не съм кърмена, на времето не бях дебела, до като не се заседях и определено се имам за умна. Децата ми не са кърмени (тоест малко) , и двете са слаби, стройни и с нормално хранене. Като прочета каква отрова е АМ и  Sick, какво да правим с децата, като няма кърма, гладни ли да ги държим. Сори за отклонението, ама напоследък много се залита на тема кърмене, като прочетеш едни крайни статии, как едва ли не като нямаш кърма си тровиш децата и как нямало начин да нямаш кърма. Е да ама има, с първото ми дете имах много проблеми, тежко разждане, пробелми с шевовете, непрекънато ревящо бебе, аз натискам да кърмя, за да не си тровя детето, щото в бг мама така пише. Рева, цедя, кърмата ми е малко и прозрачна, като вода, детето пие, повръща и реве. Роди се 2700 изписаха ни 2600 след 15 дена беше 2500 с моята супер ценна кърма. Като мина на АМ всичко се нормализира. Само не чувството ми за вина, държа ме много време, и ми докара доста стрес.

За добавките, аз давам на децата витамин Ц зимата, при начало на болест, витамин Д зимата всеки ден, рибено, когато се сетя, коластра зимата, при начало на болест. Нищо и няма на коластрата то си е мляко, чак нищо да не прави не вярвам, има доста мазнини в нея, така че все е поне малко полезна. На себе си давам чесново малсо, за кожата, и от време на време магнезий. Не съм се разболявала от година и половина, въпреки смяната на климата и държавата, и големия стрес. Имам проблеми с адаптирането, но определено не в сферата на болестите. Децата тук започнаха да се разболяват по-малко, не са пили антибиотици от година и половина. В бг малкото пиеше всеки месец. Голямата 2-3 пъти в годината. Добавките са същите, храната е същата, само въздуха е по-чист.

Да се похваля цяла седмица карам без закуска, не съм гладна, освен в главата. Утре ще се меря, дано поразммърдам нещата.  Praynig

# 440
Вики, струва ми се супер маслото Peace

# 441
  • София
И аз нещо се възпламених по това палмово масло. Какъв вкус има?

# 442
Италианците на снимката, колко много хляб, а са слабички  Simple Smile , не са ги подбрали точно.

# 443
Шоки   bouquet мерси за отговора. Ще се пробва и ще споделя, но по-натаък че не ми се ходи пак на тоя магазин за масло пък сега малкo на страни ми идва.

..............................
Честно да ви кажа, много съмнително подхождам вече към всякакви такива твърдения, че децата на АМ пълнеят повече, че децата захранени рано (не съм привърженик въпреки това) са склонни към напълняване и т.н. В крайна сметка дори и да кърмиш дъъъълго, да захраниш късно и прочие, ако после даваш на детето си боклуци и не му създадеш добри хранителни навици, всички онези последици, приписвани на АМ  и т.н. ще се появят. Прекалено опростяване на цялата картина е да се гледат само тези начални месеци и години, без да се вземат предвид следващите етапи на хранене.

Ули напълно съм съгласна с теб. И такъв пример можеш да видиш тук в Щатите. Всичко от раждането, кърменето и захранването е много смислено и логично и винаги съм се гордяла дори че направихме всичко от начало както трябва, а не мама както ми викаше давай му попара със захар. Но .... в един момент не знам къде точно при израстването на децата стомната се чупи. И всички се превръщат в глигани. А даже мога да се присъединя към някой факти от книгата която АГИ постна оня ден - честно ви казвам нчкой от хората край нас изглждат като уроди (извинявам се за грубото определение  Embarassed). Не казвам че 80% изглеждат такива ( че ей сега няйкой ще ме нападне че говоря анти-american), но в голяма част  просот не е наред нещо във физиономиите им.

Сега и аз да не остана назад за кърменето, и при мен беше някакъв ад. Много болки, кръв 4 месеца и мляко и... накрая ми писна и зарязах и кърмене и ползи и полезности. Бухах формула (не знам това АМ дето викате такова ли е ), после прочетох че тукашната фомула била пълна с ГМО. Викам си далi пък не трябваше на мама попарите с мялко..и захар. ИИИ напълно се омотах от ползи и вреди на какво ли не. Така че всеки преценява сам за себе си какво прави. Трудно е да се каже кърмете или не кърмете. Според мен доста са недоказуеми нещата защото всеки живее в различна заобикаляща го среда и при различни условия и странични фактори. Знам ли Tired

# 444
Здравейте  Hug
Днес ходих да си направя някой изследвания.

WBC       4.3       G/L    3.20-10.50   
     RBC       4.22       T/L    4,2-6,2   
     HGB       130       g/L    120-180   
     HCT       0.39       L/L    0,36-0,54   
     MCV   H    93.4       fl    82-92   
     MCH       30.8       pg    26.5-31.5   
     MCHC       330       g/L    295-360   
     PLT       147       G/L    120-440   
     LYM%       0.44           0.20-0.40   
     MID%       0.09           0,010-0,130   
     GRAN%       0.47           0.51-0.70   
     LYM       1.9       G/L    0,9-2,8   
     MID       0.4       G/L    0,1-1,6   
     GRAN       2.0       G/L    1,6-6,7   
     RDW       48       fL    37-54   
     PDW       14.6       fL    2,5-19   
     MPV   H    10.8       fL    7.6-10.7   

Общ белтък        71.1        g/l     64-83   
Желязо        22.03        umol/l     М 11.0-28.0 Ж 6.6-26.0   
ЖСК        50        umol/l     31-84   
Магнезий        0.82        mmol/l     0,78-1.03

Искам да споделя,че преди да започна режима бях с анемия,след 9 месеца има промяна.
Минаха ми вече всички изпити много по-спокойна съм и се надявам проблема с косата да се е дължал на стрес и вече всичко да се оправи.

Скрит текст:
приета съм медицина и ви обещавам,че ще стана един от лекарите,поддържащи вм-нвд,като kameloth  Heart Eyes

bouquet

# 445
Браво на студентката! Аз много често надничам в тази тема, в която за разлика от други подобни те изяждат с парцалите за всяко споделено мнение. Продължавайте все така!

# 446
ioioto0, честито! Hug Браво на теб!

# 447
  • София
ioioto0, честито!
Леко следване и да станеш един добър медик!

# 448
Браво на студентката! Simple Smile Честито! Да ти е леко следването и да учиш с радост!

# 449
Честито, ioioto0 !     Peace
Ще има все повече нужда от широкоскроени лекари, отворени за нови и иновативни неща.    Hug

По повод кърменето:откъде тръгва модата на кърменето на поискване?И каква е целта му?
Защото скоро чух, че твърде е вероятно емоционалното преяждане може да се дължи и на това постоянно кърмене.Т.е., заплаче бебока, щото му е самотно, и хоп-на гърдата.Заплаче, щото му е мокро на дупето, и хоп-на гърдата.Заплаче, щото се е уплашило, и хоп-на гърдата.И то подсъзнателно донякъде свиква, че когато му е тъжно, самотно, уплашено, неудобно, щом се наяде, винаги ще се почувства добре.
Вярно, само предположения, но има логика в това.Бебето не се храни само тогава, когато се предполага, че е гладно, а по всяко време, щом се почувства и емоционално "гладно".И расте с "убеждението", че храната е лек за всичко.
Моите синове не са кърмени.Не щото така съм искала, а с първия нямах много кърма, кърмих го само 1,6 месеца.А с втория имаше проблеми при раждането, и така ме стреснаха, че и кърма, и всичко отиде по дяволите.И въпреки очакванията, че хранените с АМ са и по-пълни, и по-болни, слава Богу, засега и двамата са и слаби, и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт