ВМ-НВХ, част 60

• 42 267
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
AGLIKKA, изобщо не си ме засегнала, явно аз не съм се изразила разбираемо.
Имах предвид, че почти всичките ни пари отиват за храна, лекарства и доктори и сметки в домакинството.
Нямам от какво да спестя от посочените от теб: не ходя на козметик, сама се справям вкъщи, доколкото мога. Боядисвам се сама, единствено за подстригване прибягвам до фризьор, защото не мога сама. Педикюр и маникюр си правя отново аз ( поне да имам някаква полза от изкарания кетап  Laughing). Не ползвам и гримове - за ужас на някои хора, затова ако се наложи слагам балсам за устни и перли на скулите - точка. Купувала съм гримове за еднократно ползване и след това до следващото такова се налага да ги хвърля, затова вече и не купувам.
Ползвам единствено лосиони за тяло и кристали за коса, но не се къпя с тях, та за мен не са някакъв голям разход за месеците, за които ги ползвам.
Вече дори и лакове не си купувам, парфюми също, а обожавам, но пък за всеки повод получавам и това ми е голям минус разход. Не помня откога не съм си купувала парфюм, но пък и свеки, и мъжа ми, и приятелите ми не пропускат за празници да ми направят подарък. И най-важното - слушат ме като говоря и помнят. Heart Eyes
В интерес на истината давам повече пари за лекарства, някакви добавки като витамини и пробиотик, за доктори и изследвания, отколкото за нещо разкрасяващо, или нещо от което наистина се нуждая. Понякога се чувствам като 100 годишна лелка.
Та мисълта ми беше, че нямам от какво да спестя поне на този етап. От ток и вода ми е невъзможно.

А за здравословното хранене с пълнозърнести изделия, зеленчуци и варива, имах предвид, че съм заобиколена от хора, които се хранят така и считат това за здравословно. Месото е вредно и е скъпо. Но за дрехи, козметика и т.н. - и скъпо да е, няма проблем. Приоритет им е това.
Не ги съдя, не ме интересува, каквото искат това да ядат и да правят.

# 481
За паразитите, споделено от опит Simple Smile
Ходих при видна лекарка в Бг, правеща преглед със странен апарат, не знам как се казва, докосва ти едни метални неща по ръцете и краката, слага проби от паразити и гледа как реагира някаква стрелка. Много ми заприлича на другата такава глупост, вега тест. Но тогава бях надъхана. Бях с една приятелка. Каза ми че имам паразит, ъф корс, като всички хора, назначи ми отвара от орехи и някакви други неща. парагон нещо си.  Две шишета, щото заминавах,да си имам и после мери нещо и изведнъж, леле ужас, голям проблем. Може ли приятелката ти да излезе, много е лично. Викам си край ще се мре. Казах и че това ми е най-добрата приятелка, нямам тайни. Не можело, трябвало да излезе, това било ужасно нещо. Излиза моята дружка. "Лекарката" се навежда леко към мен, аз вече чувствам, че имам поне рак, ако не няколко рака, и казва. Имате потенциален паразит на туберкулоза  Shocked Аз направо се разсмях, тя се обиди, било много сериозно. Имала лекарство, около 50 лева шишенцето, за моя случай 2 броя, ама съм заминавала, голям проблем, да се върна ако усетя че се разболявам, тя щяла да ме оправи. Както и да е тогава и повярвах, сега ми е смешно. Изпих си парагона, нищо не се случи. Според нея даже Хашимотото ще ми мине....тц не мина. На годишният ми преглед тук, изсипах един тон тъпи въпроси на лекаря, той много се забавлява с мен. Един от въпросите ми беше дали могат да ми направят изследване за потенциален паразит на туберколоза. Още помня как се опули  Mr. Green Сега ми е фен, като отида и се хили още като ме види.
Та при тази лекарка се чака с месеци за час, явно паразитите са много популярни. А заблудените хора като мен, още повече.
Моето мнение е, че нормално е всеки организъм да има някакви паразити, както всички животни. Но ние сме в симбиоза с тях, тоест, взаимно си помагаме. Кам нали и бактериите са паразити, или не  newsm78  Оня ден четох и се изумих, диета с глисти. Има и такива крайности, заразяват те с глисти, докато свалиш килата  Shocked

# 482
Ох, joya ! Joy
Така ми повдигна настроението, че  Laughing
Благодаря за което!  Hug

# 483
Привет  Grinning
Нормално ли е слетобед да чууствам глад за нещо сладко ???  Rolling Eyes

# 484
За паразитите, споделено от опит Simple Smile
Та при тази лекарка се чака с месеци за час, явно паразитите са много популярни. А заблудените хора като мен, още повече.
Моето мнение е, че нормално е всеки организъм да има някакви паразити, както всички животни. Но ние сме в симбиоза с тях, тоест, взаимно си помагаме. Кам нали и бактериите са паразити, или не  newsm78  Оня ден четох и се изумих, диета с глисти. Има и такива крайности, заразяват те с глисти, докато свалиш килата  Shocked

Joya, случката която описа наистина е много забавна и трагикомична, и мен успя да ме разсмееш.
Но повярвай ми, ако видиш паразитите, които се изхвърлят често по време на прочистване, изобщо няма и да ти дойде на ума, че искаш да си живееш с тях в симбиоза.  Mr. Green Mr. Green

Кам,  Hug, права си за рака и паразитите, и аз не съм чак дотам убедена, че двете са 100 % взаимосвързани, но според мен наистина въпросът с паразитите доста се експлоатира от всякакви шарлатани с цел да източват джобовете на отчаяни раково болни.
Но и медицината не си поплюва де  LaughingАз за една обикновена рецесия на венците търсих 6 мнения на различни специалисти и хомеопати, но късно се усетих да го направя, бяха ме подплашили стабилно, че ще си загубя зъбите за няколко месеца, "ако не оперираме сега". Официално зъболекарите ми, уж големи светила в столицата, ми предложиха всяка година, или в краен случай, на всеки 2 години, да ме оперират, да ми взимат тъкан от небцето и така до края на живота ми. Срещу 800 лева всяка операция разбира се. 1 път я изтърпях, е няма такава мъка, но важното е те са си пълнят джобовете, а болките на пациента, здраве да е. Около 2 седмици изглеждах като Франкенщайн в устата, "хранех" се единствено със сламка, болките няма да коментирам. Нямало лечение и точка. После се оказа, че не била толкова наложително, не ми било толкова зле положението, ама "за мое добро".
Рецесията е резултат от неправилно ортодонтско лечение, на друго "светило" в областта. Повечето неща са бизнес със здравето на хората в България. Е как тогава аз успях да си възстановя тъканта поне наполовина досега с промяна в начина ми на живот и някои други процедури?
Но предполагам ако си доста болен и отчаян, въпросните шарлатани могат да ти разбият живота и дори здрав човек да разболеят, ако им повярва (примерно joya, вързана с кабелите към апарата си представих пак за пореден път  Mr. Green Mr. Green). Повечето трезво мислещи хора едва ли биха се вързали на подобни "докторки", дето ти обясняват, че имаш паразит с туберколоза, си мисля аз  newsm78 newsm78 Това е все едно да ме спре на улицата жена, която иска да ми гледа на ръка, и аз да й повярвам  Rolling Eyes Rolling Eyes
В България няма истински апарат за честотна диагностика, човекът, който е бил в Русия и се е срещал с корифеите на паразитологията там точно това обяснява в коментарите на темата за паразитите в Земя назаем.
Което не пречи в почти всеки център, в който се предлагат вега, мега и т.н. тестове, да се предлагат и услугите, предоставени и на joya.  Laughing Laughing
Проблемът с паразитите се люшка в двете крайности, от пълно отричане, че има вреда от тях и гълтане целенасочено на глисти, до истерия на тема "всички болести са от тях". Всеки трябва сам да си намери истината за себе си, не агитирам никого да се прочиства или да чете по темата, ако не му е интересно.
Просто мисля, че се бъркат полезните микроозрганизми, примерно тези от пробиотиците, които се пият винаги задължително след антибиотици, прочиствания, някои по-тежки боледувания и т.н. и истинските паразити от рода на чревния метил, глистите и тениите (тениите достигат огромни размери понякога).
Та, не вярвам някой от нас да си умира да си симбиотира с тях особено много де.  Mr. Green Mr. Green

bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 18:51 от To4e

# 485
 Hug на всички.

OMG!!! Диета с глисти  Shocked
Още помня в детската градина как ни надупваха подред, за да ни вземат проба за глисти.

# 486
  • SA
Ох, joya , това с потенциалния туберкулозен паразит направо като виц звучи.  Laughing Тя туберкулозата не е паразитно заболяване ( бактериалните инфекции не се отнасят кьм паразитните заболявания). А пьк термина "потенциален"... Ужас! Не знам как има подобни "лекари", които толкова нагло льжат хората!
To4e , за сьжаление този сайт не ми се отваря тук и не мога да видя какви очистителни методи се препорьчват там - предполагам става вьпрос за очистване от чревни паразити. Откровено казано, ако имам подозрения за такива, бих пила няколко дни някое антихелминтно средство ( макар, че лечението с повечко ликьор ще ми допадне много  Laughing). Сьщестуват сьщо така и паразити, които могат да обитават белите дробове, жльчните пьтища, крьвните клетки , костния мозьк, слезката, мозька... ( и имат характерни проявления) за тях сьщо си е необходимо специфично лечение и не бихме могли да се справим с отвари от билки.

# 487
Привет  Grinning
Нормално ли е слетобед да чууствам глад за нещо сладко ???  Rolling Eyes

Какво обядваш (и колко)? Да не ти пада кръвната захар... Хапвай малко масълце като ти се дояде сладко.  Simple Smile

Много интересни неща си говорите за тези паразити.Simple Smile

# 488

днес обядвах телешко варено и таратор,как го ядете това масло? и то без нищо...
сутрента едвам изяждам 2 яйца с 2с.л масло-доста мазничко ми идва, но за сметка на това пък не чуствам глад около 3-4 часа.....и дори нищо не ме съблазнява  Laughing
а следобед сигорно ми пада кръвната захар защото и ми се доспива...  Rolling Eyes
четох из темата че е добре да се пие и рибено масло и витамини,в понеделник непременно ще си взема !

# 489
  • SA
Мила_, вьзможно е просто храната да ти е малко и затова да чувстваш глад за сладко. Ако огладняваш следобед, не е задьлжително чисто масло да ядеш, може да хапнеш шепа ядки, парче кашкавал, сметана с какао, или малко плод ( малко ягоди, боровинки, ей такива неща). Има много вьзможности. Може и някой режимен десерт да си приготвиш за такива случаи ( има рецепти в другата тема, yulinga беше пуснала скоро рецепта за едно кексче например).

# 490
днес обядвах телешко варено и таратор,как го ядете това масло?

Вкусно ми е. Embarassed Тънко резенче, понякога го слагам в чая си (за черен чай става дума).

kameloth ти е дала прекрасни предложения. Hug

За себе си съм забелязала, че телешкото нещо не ме засища, не знам на какво се дължи. Трябва да е с грах, че да го усетя.
Следобед хапвам и сирене, извара, пълномаслено мляко, варено яйце, орехи.
Иначе сънливост и глад за сладко следобед ме хваща като съм с малко калории за деня.

# 491
AGLIKKA, изобщо не си ме засегнала, явно аз не съм се изразила разбираемо.
Имах предвид, че почти всичките ни пари отиват за храна, лекарства и доктори и сметки в домакинството.

У нас е същото.  Laughing Значи не съм само аз. То затова и не ходя по козметици и чудеса, защото за мене са излишен харч, който довежда хората до банкрут.  Rolling Eyes

Джоя, това за туберкулозния паразит  hahaha Joy Laughing хохохох! Добре, че не си се опарила вори път при тази "докторка".

# 492
  • В Балкана
... То затова и не ходя по козметици и чудеса, защото за мене са излишен харч, който довежда хората до банкрут.  Rolling Eyes

Аз ходя веднъж в годината и то не всяка година, но още не съм забогатяла.  Laughing То и фризьорът ми е веднъж в годината, ама всяка година.

Merelenda, със сигурност парите, които ти даваш на месец за изследвания, аз не ги давам и за година.. Но пък моите вероятно отиват другаде. Всъщност май по-скоро не влизат в джоба ми.  Confused

Правя си на грил тигана зеленчуци - тиквички, моркови, лук.. Наразани, оваляни в сол, черен и червен пипер, босилек и разни други подправки, зехтин и след това на тигана. А тигана леко намазан с кокосово масло.  Crazy

Никое месо не ми е по-вкусно от свинските ребра, гърди, вратни шарени пържоли.. Само с агнето на пещ се конкурира.  Laughing Обаче то за жалост, рядко е повече от два пъти на година.

# 493
Вчера и днес съм ужасно подута в корема. Никъде другаде само корема.
Чувствам се като балон. Пия нормално количество вода дневно и си мисля, дали не се дължи на това, че два дена си позволих диня. Не съм изяла цяла диня, вярно, но пък хапнах добре.
Качих се на кантара, за да видя има ли изненади - никакви! Килцата си стоят както си бяха от последното мерене - до грам.
Забелязах, че свалям килограмите изведнъж. В смисъл - цял месец, дори два не помръдвам и изведнъж - хоп, минус 2 килограма, или минус 3 килограма и те се задържат, после не съм качвала.
Откакто започнах да свалям ноември месец съм свалила 8 килца и не съм качила нищо.

# 494
Явно е задържане на вода, може да не е само от динята, а от нещо по-солено newsm78 Но пък на много хора плодовете им действат подуващо, особено в големи количества, та може и това да е, особено ако и преди се е случвало. Не го мисли Hug

А на мен ми е много смешна дискусията за паразитите Laughing

Общи условия

Активация на акаунт