ВМ-НВХ, част 60

• 42 258
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Охх благодаря ви , много помагате момичета  bouquet

# 526
  • Бургас
по повод "туберкулозна инфекция" коментирана по-рано.Попаднах точно днес на това
http://www.ewopharma.bg/?p=4_9
http://www.ewopharma.bg/?p=4_9_1_1

# 527
Всички сме ваксинирани против туберкулоза, така че е напълно нормално да отреагира теста на Т-клетки, но доколко това е предпоставка за развиване на болестта туберкулоза?
Единственият болен от туберкулоза, който лично познавам е миньор, бивш алкохолик.
Моето мнение за повечето бактерии, също и за паразитите е, че дори и да попаднат в един здрав организъм, едва ли биха могли да му навредят особено. Друг е въпроса, ако организма е слаб, изтощен, токсикиран ако щете - тогава лесно ще се поддаде на всякакви "нашественици".
Доктор ми е казвал, че в повечето хора редовно попадат тении, но организмите ни някак се справят с тях - всичко е до ниво на здраве.

# 528
  • София
Доктор ми е казвал, че в повечето хора редовно попадат тении, но организмите ни някак се справят с тях - всичко е до ниво на здраве.

Като нищо ще се съглася с въпросния доктор. Преди време си правех изследвания, за да открия причините за едно досадно главоболие и се оказа, че имам антитела за Лаймска болест. Кой знае какво друго е минало през мен през годините ...

# 529
Според моите данни : 163см 64кг ,24г. Калориите нужни сами :
 1747kal.-ОКБ
-563kal белтъчени,256kal въглехидрати и 927kal. мазнини   Shocked
следователно ми трябват повечко мазнини  newsm78 ?

Мила, това са 32% белтъчини, 15% въглехидрати, 53% мазнини. Ако се чувстваш добре и ти се смята, яж си така или намали малко белтъчините за сметка на мазнините.

# 530
Assos, преди години баща ми се разболя от жълтеница. По това време(преди да разберем) той си стоеше вкъщи и ни готвеше, а ние с майка ми и сестра ми ходехме на работа. Най-вероятно ние сме "донесли" хепатита вкъщи, но само той се разболя, защото организма му беше най-слаб.

# 531
  • София
Много интересни неща сте дискутирали през почивните дни, както винаги ми беше удоволствие да ви чета.

Някой беше питал за това кокосово масло:
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … _20_D0_BC_D0_BB-s

Аз съм си взимала два пъти от него - абсолютно същото е, като това, което поръчвам от Ихерб, но излиза малко по-скъпо.
Не съм доволна от кокосовото масло на Драгон фуудс, което масово се продава в супермаркетите. Сравнено с това от Зоя и от Ихерб - въпреки че пише, че е био и студено пресовано и си има аромата, има един дъх, който ми е леко кофти, като на машинно масло ...  Laughing Затова и вече не го купувам.;

Сега се замислих, покрай последните постове относно проценти, че аз так и не се храня абсолютно перфектно в процентно отношение. Голям проблем ми е това. В смисъл, мазнините предполагам, не са ми 60-70 %. Може би и затова не виждам ползите върху кг., кожа, коса.
Косата и кожата ми са същите, сухи като преди, кг ... там съм направо отчаяна (но го отдавам на динята, от която сега не се лишавам  Embarassed) Свалените в болницата 2 кг вече наполовина са качени, т.е качих 1 кг, а освен динята, изобщо не ям нищо въглехидратно, дори вече и черен шоколад не ям. Изхранвам се основно с яйца, месо и зеленчуци (и диня  Wink) Но каченият кг направо ме побърква, защото се храня много чисто, с нормални количества, а качвам. И се дразня.
Може би имам проблем с кръвната захар, оттам да идва това неотслабване и мъка. 6 ммол/л. сутрешна кр захар са си много, на фона на това, че преди години съм била 4 - 4,5.
Все се каня да направя мазният фаст ... да видя какво ще стане.

# 532
Здравей Вив, какъв е мазния фаст?

мерси
М

# 533
Ох, не искам да звуча като черна станция, но съм разказвала историята на отслабването на майка ми: миналата година беше свалила 11-12 кг, преди да дойде лятото, и това с по някой грейпфрут или друг плод на ден. Но като дойде лятото, тя започна да яде всеки ден и диня (по много, защото динята не засища, а тя закусваше само диня), и други плодове по-късно през деня. Резултатът беше, че си задържа теглото цялото лято. Като дойде есента и свършиха дините, майка ми продължи с по някой портокал/грейпфрут/мандарина/киви, но не в същите количества, в каквито ядеше диня. И започна отново да отслабва. Досега е свалила към 25 кг общо. Така че динята в нейния случай определено стопира отслабването. Може да е било общото количество плодове (диня плюс други), може да е и точно динята. Но специално за плодовете трябва да се има предвид да не се прекалява, нищо, че в момента има много.

Вив, не й се притеснявай на тази захар. Първо, не е висока, а е гранична. Второ, възможно обяснение е стресът. Така че ако те притеснява, се изследвай пак. А по-информативно е да изследваш не кръвна захар, а гликиран хемоглобин.

Връщането на килограмите, които си свалила покрай операцията, е напълно нормално, дори щеше да бъде странно, ако не се беше случило. Нормално е, била си подложена на стрес, не си можела да се храниш нормално и организмът се е разделил с 2 кг от шока. Но после, когато си се върнала към нормален режим, естествено, че тялото ще побърза да си възстанови загубеното - инстинкт за самосъхранение.

Според мен имай повече търпение Hug

# 534
  • SA
Katarin X., колко си права само! Наистина , при сьвременния начин на живот и хранене, хората минат ли 40 години, масово започват да се оплакват от всевьзможни болежки ( и по-сериозни заболявания  Simple Smile). Има дори нещо като народна мьдрост ли, поговорка ли( не знам как да я нарека), че минеш ли 40 години, ако се сьбудиш сутрин и нищо не те боли, значи си умрял.  Laughing И повечето хора наистина вярват, че едва ли не това е нещо естествено, свьрзано с вьзрастта.
fata_morgana, наистина имунитета и общото здраве имат най-голямо значение за справяне с повечето инфекции, с изключение може би само на някои особено опасни като ебола, чума и т.н. Дори и да си ваксиниран, пак може да се разболееш от дадена инфекция, ако развиеш имунен дефицит. Което е и причината в страните с най-силно разпространение на ХИВ, туберкулозата да е сьщо масово разпространена.
Иначе всяка инфекция има т.нар. латентен период - това е период, през който микроорганизма се размножава в организма, обаче липсват симптоми на заболяване. Доколко ще е дьльг този период зависи от вида на инфекцията - при някои като грипа, той трае часове. Туберкулозата пьк е от бавно протичащите инфекции и при нея този латентен период е много по-дьльг. При хората, които са здрави, с добьр имунитет, имунната им система успява да се справи с тези бактерии, така че реално не се развива заболяване. Обаче, ако се открие такава латентна инфекция, обикновено се препорьчва лечение за няколко месеца с противотуберкулозни средства( има утвьрдени протоколи за това).
В случая, който Джоя разказа, ми направиха впечатление:
- класифицирането на туберкулозата като паразит
- установяването й с някакви странни електроди, поставени вьрху тялото  Shocked
- и предлагането веднага( дори без потвьрждение поне с някой официално приет метод за диагностика на туберкулоза) на някакво странно лечение в шишенца за 100 лв, вместо да се предпише рецепта за аптеката ( изониазида например е едно от нещата, които се използват и опаковката струва не повече от 4-5 лв).
- да не говорим, че е добре такьв пациент да се насочи кьм сьответен специалист фтизиатьр, който да проведе правилно и проследи лечението.
Ох, няма да пиша повече, че направо се ядосвам.

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 17:07 от kameloth

# 535
Описаното от Джоя е фрапантно... По същия начин, но не с електроди, а просто с държане на нещо си в ръце, се правел и вега тестът Laughing И ти казват: Яж бяло брашно, но не яж глутен Shocked (една позната ми го разказа това и ми показа списъците с позволени и забранени храни според теста - белият хляб беше разрешен, глутенът беше забранен). Но поне вега теста обикновено го правят хора без медицинско образование, а Джоя е била при лекарка Shocked

# 536
  • София
Шоки  Hug
А какво мислиш по въпроса с промените по кожа и коса, кога настъпват вече видимо те?
Например моята кожа на тялото е много суха, особено от коляното надолу, но и останалата част не е много по-различна.  Не зная дали би се отразил режима и на кожата на тялото, макар че, мисля, съм чела тук, че някои момичета споделят подобно нещо. Аз съм 4ти месец вече на ВМ-НВХ ... Ще влизам в петия ...(как звучи само  Laughing).

Най-хубавото е обаче, че по никакъв начин не се смятам ощетена и на какъвто и да е режим. Чувствам се свободна!   Heart Eyes
Маги, мазен фаст е - 5 кратно през деня само мазнини на стойност по 200 ккал всяко хранене. Значи за деня 1000 кал. от мазнини само.
Не съм го правила, а и в темата тук не съм попадала на резултати от този вид фаст, но доколкото съм чела се прави при застой в кг.
Дано не бъркам нещо.

# 537
Ех, не знам за промените в кожата. Моята не се е променила, през зимата си е суха, вкл. това, което ти описваш - по-суха от коляното надолу. А на лицето абсолютно не се е променила - смесена и това си е. Но нещата са изключително индивидуални според мен, особено по отношение на кожата.

А иначе си мисля, че може би ти трябва някаква физическа активност, за да пребориш килограмите, но нещо професионално - под ръководството на треньор, за да има наистина ефект. Или примерно пробвай с някоя от всички тренировки, които могат да се гледат в Интернет - на Руми Илиева или нещо от темата за тренировки в домашни условия.

# 538
  • София
Е, явно е наистина индивидуално с кожата.  Hug

За тренировките - да, напълно! Спорта си е спорт и едно тяло, което го практикува, винаги е по-красиво. Още не мога да си възтановя тренировките на кростренажора поне. Все още не се чувствам съвсем в състояние за спорт ...
Моите упорити кг явно не са ми излишни  Laughing шом не желаят да си ходят. Е, аз явно имам някакви свръх цели, защото живея с идеята, че не трябва да имам мазнини по себе си, което реално е малко вероятно, ако човек е "нормален" и не тренира по 5 ч. дневно.
Милко твърди, че е възможно, само с ВМ-НВХ  Mr. Green и аз слушам като истински поддръжник на режима  Laughing Като цяло не мога да се оплача, че съм пълна, тук, там има какво да се желае (коремче, малко талията ...)  Hug

Благодаря ти пак мила  Hug

# 539
Да, със сигурност е възможно, например онзи ден отново имаше линк към статия в шведски вестник, за мъж, който свалил 57 кг само с НВ-ВМХ без никаква физическа активност и вече приятелите му не могат да го познаят на улицата. Но той е стартирал със сериозно наднормено тегло - това е разликата. А при теб случаят не е такъв. И точно за това си мисля, че е по-добре да подпомогнеш нещата със спорт. Но сега след операцията наистина ти трябва време, така че не бързай и не го мисли Hug

Общи условия

Активация на акаунт