ВМ-НВХ, част 60

• 42 264
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
привет-мривет набързо и от мен
добре, че лястовиците ме събудиха още в 6 да смогна
да ви изчета
снощи си направих лека гала вечеря
поръчах си малка бира, която тук сервират много
мераклийски в замразени чаши и пробвах хляба със зехтин
както и хапвам по няколко хапки от тукашните божествени плодове
и не прощавам и на ретсината, на вечер отиват по 50 гр
от това божествено вино
добре, че ваканцията е само седем дни
после пак цяла година внимаване и ограничаване, ама
няма как

сиренцето, доматите, маслините, рибките са чудесни
моят рибар си опита късмета, ама засега нищо

# 511
Кокосово масло има в биомагазините, а може и да се поръчва - и от България, и от Iherb, а сигурно и от други сайтове. В Пикадили и в някои други магазини продават едно на Рапунцел, което било био (200 грама за около 9 лв), но то също е обезмирисено и макар че става за готвене, няма аромата на натуралното.

На Рапунцел има и кокосово масло,което не е обезмирисено и също е около 9лв. 200гр,преди време взимах от него и доста ми хареса.

Рейни пробвала съм с чесън,но с кокосово не съм се мазала,може да опитам.

# 512
Добро утро   bouquet
От една седмица се храня "здравословно и мазно Simple Smile ". и днес се качвам на кантара и не съм свалила и грамче  Crossing Arms
Това дали е нормално? ......
Май,май ще трябва да си направя изчисленията колко калории ми трябват за деня,но как постоянно да тегля да ги смятам като цял ден съм на работа newsm78 как процедирате работещите?
И незнам защо през деня не пия много вода,а вечерта се спуквам да пия тогава много ме гори за вода.....
Сега пускам тае бо-то и се започва  Laughing Mr. Green

Слънчев ден на всички  :love:

# 513
Мила_, една седмица е наистина прекалено малко време. Освен това зависи и колко килограма имаш да сваляш и какъв ръст си. Също има значение какво точно ядеш и колко. "Високомазнинно" не предполага да се яде само масло, сланина, сметана, тахан и кашкавал. Самата дума е подвеждаща, но всъщност типичен пример за ястие по този режим е месо, например пържола, или пък яйца, а за гарнитура зеленчуци, сготвени с мазнина. Не е необходимо всичко да плува в мазнина.

Добре е наистина за няколко дни да си въвеждаш храната за деня в някой сайт, който отчита грамове въглехидрати, мазнини и белтъчини и процентите им. НВ-ВМХ предполага минимум 60% от дневните калории (не грамове и не общо количество храна) да са мазнини. За въглехидратите и белтъчините може да има различни граници, но може да се каже ориентировъчно въглехидратите да бъдат не повече от 15% от дневните калории, а белтъчините - не повече от 30%. За да видиш дали се вместваш в тези проценти, трябват точни изчисления, каквито се правят от сайтовете. Няколко дни са достатъчни, за да се ориентираш и да си нагодиш храненето така, че да поддържаш правилните съотношения.

Успех! И не забравяй, че ако и в момента си с нормално тегло, а имаш само 2-3 последни килограма до идеалната цифра, ще бъде доста по-трудно, отколкото ако в момента си със значително свръхтегло. Също така има значение дали преди това си правила много диети. Ако организмът е свикнал да прехвърча от диета на диета, ще бъде по-трудно.

# 514
Аги, по повод на написаното сега, се сещам, че трябва да ти издиря рецептата за "рол-он-а".. И се сетих, че Моргана мисля, сподели за някаква домашна "паста", с която си мият зъбите у тях. Може ли да споделиш повече?
Не знам рецепта за рол-он, но ползвам камък алунит вместо дезодорант. Не ползваме паста за зъби, а еднопроцентов разтвор на хималайска сол и специални четки, но съм попадала на рецепти за домашни пасти за зъби - с етерични масла, сода и др. съставки.
Много сте изписали през уикенда, дано ви догоня  Hug

# 515
# 516
Доста сте писали през почивните дни..... а и ви чета бавно, защото едва ли не всеки пост ме навежда на размисли разни.     Grinning
1.пречиствания:никога не съм правила такива и нямам намерение.Познавам наяве само двама души, които са правили това (семейство са), гладуват 2 седмици май и през това време пият някакви прахчета (доставени им от САЩ), които хем помагали за лесно прочистване, хем имали разни витамини и минерали, да не страдал организма от недостиг.Но в останалите 50 седмици в годината ядат каквото им падне.Важното било да се прочистват.    Laughing
Лично мнение, но смятам, че е далеч по-важно и надеждно да се храниш целогодишно с подходящата храна, тогава тялото си знае работата, взима си каквото му трябва от храната и изхвърля талаша.
2.
По принцип, не мога и да пропускам хранене, защото ми причернява.
Аз бях така преди, когато се хранех "нормално", с всякаква храна.Започнех ли да огладнявам, не сложех ли нещо в уста до половин-един час, почваше да ми става лошо.Мислех, че е от кръвното, винаги съм била с по-ниско от приетото за нормално.От 1,6 година обаче, откакто тотално промених начина си на хранене и живот, това чувство изчезна.Случвало ми се е да имам работа навън по цял ден, да не намеря нищо подходящо за ядене, защото не искам да ям дюнери, банички и пици, а нямам време да седна някъде на салата например, и цял ден си ходя гладна.Т.е. той глада минава в един момент, просто вече нито ми става лошо, нито ми причернява.
И най-интересното е, че когато все пак се прибера и седна да ям, не омитам три порции, а си хапвам нормално, колкото да се заситя.Преди, като прегладнеех, можех след това да изям света.   Laughing
3.Диети никога не съм пазила.През по-голямата част от живота ми не се е налагало, а единствения път, когато ограничих храната (на 18, съученичките ми бяха луднали да слабеят за бала, та и аз с тях, макар че нямах нужда, 166 см-57 кг, или 58, там някъде бях) някак инстинктивно знаех, че трябва да огранича хляба, пиците, милинките......Три месеца ядях основно месото от манджите на мама, постен ориз, салатки....и станах 48 кг, та се наложи да ми стесняват роклята за бала.   Laughing А другия "ефект" от тази импровизирана диета беше, че си докарах плаващ бъбрек.Който ми създаваше проблеми допреди 10-на години.Решението да променя начина си на хранене преди година и половина беше повлияно от доста неща, но диета никога не е била причина.Аз съм на 46 години, основното ми обкръжение е на близка възраст.И започнах все по-често да чувам "откриха ми високо кръвно", "имам висока захар, май ще трябва да пия хапчета, дано не стигам до инсулин".....и др. подобни.Освен това двама познати се оказаха направо диагностицирани с диабет, на друг-съпругата му започна често да се оплаква от болки в краката и кръста, на трета й правиха операция от дископатия......И аз се замислих, че едва ли не само ние със съпруга ми не се оплакваме и не сме инициатори на разговори за болести и лекарства, въпреки безразборното ни хранене.По същото това време попаднах и на разни статии, филми и реших, че е крайно време да взема мерки, ако не искам да се озовем рано-рано и ние в редиците на чакащите пред лекарските кабинети с рецептурни книжки в ръка.И така се започна, четене, търсене, анализиране, подмяна на едни храни с други......
И не знам дали защото не усещам вътрешна съпротива срещу промяната, а тя е съзнателно и целенасочено търсена, но не усещам нищо като ограничение.Не ми липсват изобщо храните, които отстраних, нямам лют апетит за сладко, макар че преди едва ли не всекидневно присъстваше в менюто ми, някак от само себе си и порциите сами намаляха, сега се засищам с половината храна, която изяждах преди.....Намаляването на кг си дойде като нетърсен бонус.
Нямам кантар, а см досега съм мерила 3-4 пъти, и то след като сестра ми забеляза , че отслабвам.
Чувствам се добре, този начин на хранене не ми създава никакви проблеми, нито физически, нито психически и докато работи, не смятам да променям нищо.
4.Донякъде, "подкокоросана" от четене тук и там за изчисляване на калории, защото не знам абсолютно нищо за тях-в смисъл нямам идея колко са калориите на нищо, отворих един сайт с калкулатор на калории с идеята да изчисля за един ден колко "калории изяждам".Ама....не стана.
Поне в този, който аз отворих, са въведени само фабрични храни, а аз такива почти не ям.Та мога да изчисля калориите на плодовете и зеленчуците, ама на останалата храна, не става.

# 517
Момичета , привет и от мен, не съм Ви чела отдавна, нито писала , но съм си режимна и се чувствам отлично!

Хубава седмица на всички!

Маги

# 518

ioioto0 поздравления и от мен  Heart Eyes
предстоят ти незабравими години и прекрасни срещи с нови знания и интересни хора  Peace

Рейн, колко отслабна с обръча  Flutter

# 519
Благодаря за отговорите, взех някакво индийско кокосово масло. За сега само ви чета от време на време. От няколко месеца почти съм спряла тестените и сладките храни и учудващо ми е добре и не ми става лошо когато не ям сладко или пропусна хранене.
 newsm10

# 520
Според моите данни : 163см 64кг ,24г. Калориите нужни сами :
 1747kal.-ОКБ
-563kal белтъчени,256kal въглехидрати и 927kal. мазнини   Shocked
следователно ми трябват повечко мазнини  newsm78 ?

# 521
Отначало поне известно време не брой калории, а се съсредоточи върху правилното хранене. Ако след време видиш, че нямаш никакви резултати, тогава помисли отново къде може да грешиш. Но за резултати е по-добре да се гледат обиколките, отколкото сантиметрите Wink

# 522
скоро мисля че бях написала дневното ми меню към което се стремя всеки ден, ето примерно за днес:

Закуска : 2 яйца с 1с. л.масло и 1 краставица
Обяд: Пиперки и патладжан с доматен сок и салата краставици и домати с настърган кашкавал
Вечеря: свински ребра на скара и пак салатаа
за ястията ползвам предимно зехтин и краве масло

но мисля че проблеми е и че не пия много вода,като камилите съм по 1-2 чаши ....  трябва да ги направя 2,5 л. на ден и да увелича спорта  Whistling

# 523
2 литра вода са напълно достатъчни за твоите килограми  Peace
Научи се да пиеш. Аз също преди години изобщо не пиех вода, но се заинатих (заради целулита  Crazy ) и започнах да си нося на работа по една бутилка литър и половина и си налагах да я изпивам за деня. В началото ми беше много трудно, но бързо се свиква.

# 524
  • София
Мила, носи в себе си една миниатюрна бутилчица с вода от около 300 милилитра, при мен много помогна. Двата литра вече си ги изпивам неусетно, без да ги мисля.

И неясно защо, но при този режим понякога свалянето на килограми става стъпаловидно. Може да имаш две или три седмици застой след което да свалиш 1, 2 или дори 3 килограма само за няколко дни. Индивидуално е, разбира се, поне при мен така се получи, а четох и за други.
Храната ти ми изглежда добре на мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт