ВМ-НВХ, част 60

• 42 265
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
W'A'S'P', чудесно да си изкарате!  Hug
Гиросът в чиния ли ви го сервират?

И да споделиш, ако може - къде сте вие и имали много хора там.

мерси, стараем се
ние си го поръчваме в чиния, а за синчето в пита
но или тук сервират по принцип по-малко или са намалили количествата
предишните години носеха повече
салатата е още в леген, толкова е много

ние сме в Торони, на западния бряг
това е единственото място, на което засега не бихме се върнали
останалите ни харесваха повече
но пък на плажа може да се стои до залез
нищо не крие слънцето както на зточния бряг

и кръчмите имат маси на плажа, което е голям кеф

хора сякаш има много, псобено цвъртящи деца
май съм забравила нашият какъв беше бавремето
но по заведенията е прязно, явно си хапват по градините на хотелчетата

йойо, голямо честито и успех със следването
 Hug

прочетох ви набързо
стига сте писали, не мога да ви смогна  Laughing
само да кажа за цената на режима
нали март бях сама в БГ заради майка ми
и взимах само режимна храна и само за мен
даже и тук цитирах касовите бележки
на седмица ми узлизаше 30
лв
тогава закусвах яйца с масло или кашкавал
за обяд св месо със зеленчук
вечеря домати с гр сирене и зехтин
не смятам да е много

в шведско седмичният ни пазар е 50 евро за месо, яйца, масло,
зехтин, сирена, салати и зеленчуци
това за трима възастни
после идват хлезотиите на моите и там отиват още
поне 30 евро
като аз обядвам и закусвам от тази храна, не ям навън като тях за обяд

хайде стига ви толкова кълване от тел
пращам ви солени целувки и до скоро

като се върна ще се заредя отново с кокосово масло,
че ми предстои кълване, дано с негова помощ
успея да се пидготвя за един сертификат

Hug

# 466
  • София
За четенето четох статия, че било полезно само от развлекателна гледна точка, но не развивало интелекта и си прегризах косата от яд! Това, разбира се, няма да ме спре да си трупам библиотека - дотук вече над 600 тома.  Но просто се чудех на кое се разчита да  развива въображението на децата днес?! Всички деца, които познавам перманентно "цъкат игрички". Заринала съм племенника (на 14) с книги, вече две години "чете" галактическия стопаджия.

А относно екзотичните храни - лошо няма. Не помагат, но и не смятам, че пречат. Хората се разнообразяват, бизнесът се развива, работни места, прочее  Simple Smile Виж, ако производството им наистина вреди на икономиките на продукта това вече е лошо.

WASP', Торони и по-точно Тристиника ни е  любимо място Simple Smile От години всяка пролет сме там, тази също бяхме. Приятна почивка!

# 467
Йойо, честито! Желая ти много успехи, вдъхновение, много здраве и да си щастлива с това, което правиш! Ще докладваш после на какво ви учат през учебната година.  Hug

Аз да допълня за здравословното хранене и маниите по каквото и да е. Противник съм на пресилването на нещата. Това за паразитите ме изуми, чак ми звучи невероятно.  Laughing Иначе и аз смятам, че е глупаво да се твърди, че интелекта се влияе ряко от кърменето. Нито пък теглото - аз съм доказателството.  Embarassed Laughing

Иначе откакто се храня здравословно за мен самата, започнха да търся начини да изчистя нещата, които ползвам ежедневно от излишности, да не са изкуствени и да не са скъпи. Оказа се, че да използваш масла вместо кремове е доста по-изгодно и е по-добре за кожата. Откакто започнах режима, нямам нито една пъпка на лицето, кожата по цялот оми тяло е страхотна, с хубав цвят, глдка, не е мажа с никакви лосиони. Лицето също вече рядко го мажа с крем. Косата я къносвам, за да не се изтощава. Простата сметка показва, че спестявам доста и от разкрасителни процедури:

1. Подстригвам се сама. Намерих си ножичка за подстригване мин. година. (7лв). - спестени мин. 15лв месечно.
2. Сама си почиствам лицето, защото си намерих едно метално нещо против черни точки. (7лв.) - спестени - мин. 30лв месечно.
3. Използвам лосион от розова вода и масло от жожоба, вместо скъпи дегримьори. (3лв вода и 2лв жожоба) - спетено ок. 10лв месечно.
4. Мажа се с един органичен крем преди излизане, защото има УВ филтър, много икономичен продукт. (21лв - ползвам го то една година). спестено - ок. 5-6 лв на месец.
5. Къносвам се (5.60лв)- подхранена и здрава коса, хубав цвят, корените не си личат особено като израснат, а преливат ест. - спестено от бои и продукти за боядисани коси - ок. 20лв. месечно.
6. Правя си домашен скраб за тяло от смляно кафе (0.80лв) - спестено ок. 10лв на месец.
7. Къпя се със саун, когато мога вместо да харча пари за душгел (1лв.) - спестено 5лв на месец.
8. Не се мажа с лосиони за тяло - спестено ок. 10 лв на месец.
9. Сама си правя прически, ако ми се налага - спестено 20-30лв. еднократно.
10. Купувам си 2-3 вида базови масла и ги редувам за лице, коса и тяло, докато свършат - не знам колко време изкарват, но така пестя от лосиони.

Може да съм пропунала нещо.

Общо: спестени ок. 130лв месечно - това вместо за глупости, отива за качествена храна.  Mr. Green

# 468
  • SA
Цитат
Лурдес, по въпроса за паразитите официалната медицина по целия свят обикновено мълчи

Е, как, има цял раздел от медицината- паразитология. Simple Smile
Паразити има най-различни и те могат да причинят различни болести. Обаче няма такива тайнствени червеи ( неизвестни на науката, защото ехинококьт например е точно такьв паразит), които се промькват в органите и нарушават здравето ни. За сьжаление не мога да отворя този форум - земя назаем, за да видя какво е писано точно. Тук, мисля в подфорума за алтернативна медицина имаше подобна тема и големи глупости прочетох там ( червеите живеели в клетките  Shocked). Това с пиенето на ликьор по ранните часове с цел червейчетата да излязат на открито...  Joy
Аз лично не вярвам в нуждата от периодичното провеждане на специални очистителни процедури на тялото за пречистване от паразити.  Peace

# 469
  • В Балкана
W'A'S'P', благодаря, че сподели!   bouquet
Добре да си изкарате почивката! После ученето, ще е песен.  Laughing
До сега в Гърция не съм ходила на почивка, с плаж.. Но последните коментари от последните дни (реални от познати и тук), ме накараха да се разровя. Ситония вече е отбелязана и разни селца там - разучени. А цените за нощувки ме изумиха - колкото на нашето черноморие. (Е разбира се има и доста по-скъпи. По-важното, е че има достатъчно за моя джоб).. Жалко, че нямам свободни дни, в края на септември или октомври. Иначе с удоволствие бих отишла за 3-4 дни.

Аги, по повод на написаното сега, се сещам, че трябва да ти издиря рецептата за "рол-он-а".. И се сетих, че Моргана мисля, сподели за някаква домашна "паста", с която си мият зъбите у тях. Може ли да споделиш повече?

# 470
На нас просто ни отиват всичките пари за храна най-вече. Така го смятам аз.  Laughing Нямам от какво да пестя - наистина, както е посочила AGLIKKA.
Всеки с приоритетите си, де! При доста хора около мен не им е проблем днес да хапват тиквички, утре боб, вдругиден леща, топъл домашен хляб от пекарната ( който е "здравословен", защото го правиш ти - не че аз не правя! правя всякакви теста, но не ги ям аз вече),  да карат само на плодове и зеленчуци, защото е здравословно, но пък за сметка на храната да ползват скъпа козметика, да посещават често салони за красота и да предпочитат да си купуват повече неща - дрехи, козметика, обувки, вместо да дават парите за храна.
За тях храната не е приоритет по принцип, но ако попиташ тях-  хранят се здравословно.
Не ядат месо, не ядат яйца, не ядат млечни, а хапват полезните пълнозърнести храни, повече плодове и зеленчуци, повече варива и никога не боледуват. Дори споделиха за идеални кръвни изследвания някои. Simple Smile
Както и да е.
Аз от ноември съм на Сиофор. Реално със започване на Сиофора свалих с 2 килограма за месец, но не само "благодарение на него") Хапвах предимно яйца, зелена салата, маслини, сирене, пилешко месо, домати, елда на закуска, пълнозърнест хляб - вита, препечен до черно.  Laughing Пиех само айрян, чай, вода.  Разходка 30 мин, бягане 30 мин дневно).
Така изкарах до Нова година. Мисля, че някъде там покрай Коледа започнах да хапвам повече неща, дори алкохол си позволих и свалих още 3 кг. Може и Сиофора да е повлиял с натрупване, знам ли. Кръвната ми захар се подобри, влезе в стойност 4.4
Януари, февруари пак на смесено хранене, като гледах пълнозърнестия хляб и картофи да ги ям обедно време, а вечерта месото.
Всеки ден ядем месо. Мисля си, че при мен липсват мазнините. Ползвала съм зехтин и олио ( вече знам за олиото, та го избягвам). Купих маслото и почвам с него.
Ям предимно свинско месо вече, както казах. Ям и въглехидрат все още - хляба от лимец, но не прекалявам. Филийка за деня и гледам да е сутрин.
Общо станаха свалени 8 килограма. Та, последния месец ям - хляб от лимец - за месец съм изяла 2 хляба. Домати, тиквички, краставици, зелена салата/ айсберг от нашата градина, сирене домашно - козе и овче, кисело мляко, свинско месо, яйца, тук там малко пилешко филе, ям и картофи, но рядко и предимно на обяд. Маслини - много - обожавам ги. Пия кафе, позволявам си алкохол. Шоколад май веднъж ядох. Позволих си от плодовете този месец все забранени - диня, праскови, нектарини, кайсии.
Така като си гледам менюто - махам олиото и включвам маслото. Знам, че трябва да увелича мазнините, ама ми е трудно. Така съм свикнала с пустото олио, че... Явно заради липсата на мазнини не се получават нещата, а и заради плодовете вероятно. Просто си размишлявам пишейки. Един вид го разбирам, че без мазнините в момента нищо не правя, а дори напротив!
- Отбелязвам, трябва да махна хляба от лимеца, плодовете, които ям сега, картофите.
- Вероятно да включа ядки. Досега веднъж в месеца ако се сетя ям бадеми или кайсиеви ядки. Тези обичам по принцип. Тук там шам фъстък или лешник, но много рядко.
- Да включа повече мазнини. ( Не мога да се насиля със сметаната, или да взема кокосово масло.) Спрях се на масло.
- Риба? Изобщо не я обичам. Обичам само калмари и тук там някоя рибка, ама ям много, много рядко. А нали ми трябват Омега 3, та трябва да взема добавка предполагам? Не видях в режима да има риба?
- Да включа черния дроб. ОБОЖАВАМ ГО! Ама рядко ядем. Само аз го обичам. Пилешки дробчета също.

С кафето как стоят нещата? Не помня дали питах. Пия си чисто кафе - шварц, но не пия само едно. Не купувам Био кафе.
За алкохола видях при Милко. Laughing

Пусках изследвания тия дни. ПКК, чернодробни, хормони на щитовидната - са ми в норма. От много месеци всъщност е така. Откакто съм с рецидив на токсикозата поддържам едно гранично СУЕ обаче, което за доктора не е никакъв проблем на база общата клинична картина. Мен обаче ме притеснява.
Поддържах няколко месеца и гранични базофили, което пак се обясни с токсикозата ( а и болни приятелки с токсикоза споделиха за същото), но понеже сега заговорихте за паразити, та и аз тогава си мислех, че нещо скрито вилнее в организма ми.
Базофлите вече са паднали под средната стойност на референтните, откакто за месец ям посочената по-горе храна, но СУЕ стои все гранично. Взех да си мисля, че го преписват едно и също и не го и изследват. Laughing
Приемам всякакви съвети, какво да изключа и какво да добавя към менюто, ако ще и как да разпределя храната за деня.

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 12:46 от Merelenda

# 471
Да поздравя ЙоЙо HugУспех,мила !

И да се похваля-имам още спад на мерките Party Отказването на млечните си каза думата,бавно,но това е без значение. Е,сирене и кашкавал си хапвам,но не по много. Млека и заквасени-не.С огромно усилие на волята беше отказът на последните Crazy

Връщам се да ви дочета,мерси за всичко,което споделяте и коментирате. Най-хубавата тема Hug

# 472

Кам, по въпроса за паразитологията, конкретно в България, не вярвам, че съществува такова нещо, в другите страни може и да има специалисти.
Преди 2 месеца моя колежка беше носила проба от детето си за изследване и според нея, въпреки че си мърдали паразитчета в пробата, видими за майката с просто око, както и изказано предположение на личната лекарка на база различни симптоми у детето, че може би има глисти, лабораторните изследвания показали, че му няма нищо  Laughing Laughing Паразити= 0.

Аз отдавна не вярвам на официалната медицина, но това си е мое лично мнение.  Peace
Както казах, от излишна истерия няма много полза, просто споделям опит по въпроса с паразитите във връзка с питането на Лурдес.

# 473
Merelenda, нещо, което можеш да пробваш, е закуската да бъде белтъчинно-мазнинна, а лимец, плодове и т.н. да отиват по-късно през деня, може би най-добре вечерта. С по-въглехидратна храна сутрин се нарушава започналия през нощта процес на разграждане на мазнини (всъщност Инес Субашка го обяснява в статията "Въглехидрати на закуска? Голяма грешка").

В режима със сигурност има риба, т.е. рибата е месо и се яде толкова, колкото ти харесва от нея. Аз не наблягам точно на рибата, но няма нищо лошо и да се набляга на нея като вид месо. Както ти е удобно Wink

Кафето не е проблем, освен ако не се прекалява с него. Пий 1-2 за деня, но повече от това ми са струва, че става множко. Важното обаче е, че няма пряк ефект върху инсулина, но се оказва, че увеличава инсулиновата резистентност, така че също така е добре кафето да не се съчетава с въглехидратни храни и да не се прекалява с количествата.

# 474
Merelenda, нещо, което можеш да пробваш, е закуската да бъде белтъчинно-мазнинна, а лимец, плодове и т.н. да отиват по-късно през деня, може би най-добре вечерта. С по-въглехидратна храна сутрин се нарушава започналия през нощта процес на разграждане на мазнини (всъщност Инес Субашка го обяснява в статията "Въглехидрати на закуска? Голяма грешка").

Има логика. Ще променя режима. Hug
Благодаря и за другите съвети.

# 475
  • SA
To4e,  Hug, нали затова Лурдес е поставила вьпроса тук - за да чуе повече мнения. Така че колкото повече хора се включат, толкова по-добре, независимо, че мненията ще се различават.
Иначе доколко надеждни са лабораторните резултати, това зависи от много фактори, някои от които доста субективни ( в смисьл от личните качества и познания на работещите там).
Паразити в човешкото тяло може да има, както вьв всички живи организми ( било животни, или растения). Но ето с такива обяснения например, не сьм сьгласна:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=628867.msg25246661#msg25246661  - мнението на Инера.
Като мнението ми се основава на личния ми опит и наблюдения и далеч не очаквам всички да са на сьщото мнение.  Peace
А паразитологията в Бьлгария се изучава , даже Национален центьр по инфекциозни и паразитни болести има.

# 476
А какво мислите за връзката :глутен = паразити, бактерии, гъбички?
Ще ми е интересно да прочета вашето мнение.  Simple Smile

# 477
Цитат
Лурдес, по въпроса за паразитите официалната медицина по целия свят обикновено мълчи

Паразити има най-различни и те могат да причинят различни болести. Обаче няма такива тайнствени червеи ( неизвестни на науката, защото ехинококьт например е точно такьв паразит), които се промькват в органите и нарушават здравето ни. За сьжаление не мога да отворя този форум - земя назаем, за да видя какво е писано точно. Тук, мисля в подфорума за алтернативна медицина имаше подобна тема и големи глупости прочетох там ( червеите живеели в клетките  Shocked). Това с пиенето на ликьор по ранните часове с цел червейчетата да излязат на открито...  Joy
Аз лично не вярвам в нуждата от периодичното провеждане на специални очистителни процедури на тялото за пречистване от паразити.  Peace

Да, точно темата в алтернативния я прегледах, и искам да чуя вашето мнение по този въпрос. Камелот, мерси. Peace Всеки сам си преценява, техники видях , че са описани - пиене на сокове на гладно и някакви капки. По скоро ако това е вярно, в нашият тип хранене има ли основание да се правят такива прочиствания и от какво по-точно? Може би не, защото храненето би следвало да щади стомаха и червата, а не да ги изтъргва с фибри.
Аз преди като четях вегански и подобни теми, непрекъснато за някаква шлака се пишеше. Само че аз съм гледала как се коли агне на село, и помня каква смрад беше от червата, от загнили треви, и подобни. Т.е. ако агнето е изцяло на суровоядство и на веганство, определено червата не са това, за което може би се представят нещата.
Виждала съм и клипчета как изглежда дебело черво при вегетарианско хранене и при ядене на месо, и според сравнението, червата при вегетата били по-здрави уж.

# 478
На нас просто ни отиват всичките пари за храна най-вече. Така го смятам аз.  Laughing Нямам от какво да пестя - наистина, както е посочила AGLIKKA.
Всеки с приоритетите си, де! При доста хора около мен не им е проблем днес да хапват тиквички, утре боб, вдругиден леща, топъл домашен хляб от пекарната ( който е "здравословен", защото го правиш ти - не че аз не правя! правя всякакви теста, но не ги ям аз вече),  да карат само на плодове и зеленчуци, защото е здравословно, но пък за сметка на храната да ползват скъпа козметика, да посещават често салони за красота и да предпочитат да си купуват повече неща - дрехи, козметика, обувки, вместо да дават парите за храна.

Изивнявай, ако съм те засегнала по някакъв начин с моите коментари! Просто исках да отбележа, че правилното хранене не струва много и при добра организация се получава лесно.  Hug Освен ако говорим за крайно бедни хора каквито има много в България. За жалост тук средна класа няма, просто някои са по-малко бедни от други.  Sad На нас никак не ни е лесно вкъщи и от всичко се опитваме да пестим, за да се оправяме.  Embarassed Аз имах период, в ,който търсех по-екзотични храни, защот оопознавах режима, но сега вече съм минала тази фаза и установих, че българската храна е най-добрата за нас. Няма нужда от сложни формули и странни яденета. Трябва да е простичко.

Не знам за провъзгласените здравословно хранещи се, но ние вкъщи си ядем едно и също дни наред. Приготвя се една гозба и се яде поне 1-2 дни и повече, за да пестим. А и не сме особено претенциозни към храната, всичко ядем. Не се храним навън почти, много-много рядко. И всички вече ядем доста по-малко от преди години - само колкот да се нахраним. Няма ги вече десертите и "насладите" от магазина. Хляб яде само майка ми по мъничко. Боклуци изобщо не се консумират. Никакви сладки напитки, нищо. Само кафе, чай, вода.

# 479
Цитат
. Приготвя се една гозба и се яде поне 1-2 дни и повече, за да пестим.
Това изобщо не е полезно.Първо, всяка храна, която престоява, макар и в хладилник, създава среда за развитие на микроби.Второ, претопляйки я по няколко пъти, напълно се унищожава всичко полезно в нея.То не стига, че храната като цяло е бедна на всякакви съставки-витамини, минерали и микроелементи, а така се унищожават съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт