ВМ-НВХ, част 60

• 42 201
  • 733
  •   2
Отговори
# 660

само че са песко-вегетарианци, ГАЛИ сигурно е забелязала новата категория  Laughing  Laughing  Laughing

# 661
  • SA
Забравихте и : Поло вегетарианци - включват дори пиле, пуешко и патешко в диетата си.
Имам чувството, че за някои е много важно да се нарекат вегетарианци. Как още не са измислили термин за вегетарианци, които включват кьм храната си само свинско?  Twisted Evil
Гледам един филм - "Hungry for change", в който се дискутира вредността на захарта, хидрогенираните масла, глутамата, аспартама... Препорьчвам!

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 21:26 от kameloth

# 662

само че са песко-вегетарианци, ГАЛИ сигурно е забелязала новата категория  Laughing  Laughing  Laughing

Ко рьечи???  Shocked Хич не съм в час...  Mr. Green

Аз да ви кажа, че четох интересна статия в блога на Ния Шанкс, намерен чрез блога на Инес. Та, там пише да не се доверяваме на нищо, освен на собственото си възприятие, снимки на собственото тяло за справка и евентуално дрехите. Ния казва, че не само кантарът не дава адекватна информация за състоянието ни, но и сантиметърът. Особено в дните около МЦ, когато извенъж ставаме балони, а теглото си стои същото, или след тренирвка мускулите се тонизират и обиколките ни стават по-големи. Освен това хората често правят грешки при измерване и все им излизат различни резултати. При мен често се получава така - сама съм си измервала талия между 79 и 84см в рамките на няколко часа.  Shocked #Crazy И сега не знам колко ми е талията, защото всеки ден е различна - ту повече, ту по-малко. Но имам дрехи, които категорично са ми широки, въпреки разлики в сантиметри и клограми.

Освен това в различно време на денонощието чов. тяло има различни размери. Най-слабо е след сън (нощен или следобеден).

Да се похваля, че най-накрая инструктор ми направи програма! 4 тренировки седмично - направо ще си скъсвам дупЕто от зор.  Joy Вчера беше първата, привидно доста простичка, но така се озорих, че още ближа рани заради мускулната треска. Утре съм на следващата с други упражнения.  Twisted Evil Praynig

Нямам търпение да видя какво ще стане от тези тренировки и докъде мога да стигна. Направо не мога да си представя, че ще правя мъртва тяга - още не съм достатъчно силна и сигурно ще правя подобно упражнение докато заякна за същинското.

# 663
ох  Joy Joy Joy
ходих да я чета тази тема, реших, че щом тук е толкова забавно покрай нея, тя ще е шедьовър и сега си се смея с глас
ОГРАМОТИХ сЪ дет' сЪ викЪ Joy Joy Joy

# 664
Забравихте и : Поло вегетарианци - включват дори пиле, пуешко и патешко в диетата си.
Имам чувството, че за някои е много важно да се нарекат вегетарианци. Как още не са измислили термин за вегетарианци, които включват кьм храната си само свинско?  Twisted Evil
Гледам един филм - "Hungry for change", в който се дискутира вредността на захарта, хидрогенираните масла, захарта, аспартама... Препорьчвам!

Не знам за тези, Том Нотън има идея да създаде ново религиозно учение: Мазнианство.  newsm65

Всеки, който се храни високомазнинно, може да се нарече мазнианин и така по религиозни причини да яде всеки ден бекон с яйца и други благинки.  newsm20 bishop

Ето и размислите му в детайли: Hands Clap hahaha
http://www.fathead-movie.com/index.php/2013/07/15/im-now-a-devout-fatatarian/

# 665
А къде може да се намери Hungry for change, защото Тубата не го показва в пълен вид? Embarassed

Аги, има със сигурност разлика между обиколката на талията и теглото вечер преди лягане и сутрин веднага след ставане Peace Няколко см и към килограм някъде, но я има. Майк Ийдс беше обяснил дори на какво се дължи това рязко "отслабване" за една нощ, но сега не си спомням какво беше обяснението Embarassed Така че като мериш, мери по едно и също време - или винаги сутрин, или винаги вечер.

# 666
  • SA
Аз го свалих от piratbay, но мисля, че го има и в Замунда.
 Laughing, Аги, ако ще се превеждат тези термини, вегетарианец трябва да е зеленчуканин.  Joy

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 21:51 от kameloth

# 667

тук се гледа направо от сайта
http://www.dokumentalni.com/?p=2177

мисля, че го има и в колибка, защото съм го теглила отнякъде, но не помня откъде  Flutter

p.s. zamunda http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=351761&hit=1

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 21:59 от Herzen

# 668
Минах сега в темата за протеЙна от грЯх.  Joy Голям смях! А тази Рени милата, направо я съжалих. Жалко,  че има толкова промити мозъци.  Sad

# 669

О, термини има за всичко. Аз въобще не обичам категоризациите и обобщаване от типа 'вие сте такива, ние сме онакива'.
Кам, има и такива-флекситарианци, но не само свинско, а и друго месо си хапват понякога.  Grinning
Цитат
What, exactly, does flexitarian mean?
So, what is a flexitarian diet? "Flexitarian" is used to describe a diet or a person who eats a "mostly" vegetarian diet, occasionally including meat. But what exactly does this mean? Does it mean once a week? Once a day? It's really up to you, as there is no standard agreement or definition, though perhaps someday there will be.

The word "flexitarian" has been around for a while, but hit the mainstream with the publication of the book, The Flexitarian Diet in 2008. CNN, MSNBC and Newsweek have all covered the flexitarian trend. But in true 21st century fashion, the real signifier that flexitarians are here to stay, is that they have their own Facebook group.

Is a flexitarian/semi-vegetarian the same as a pescatarian?
Flexitarianism differs from pescatarianism, which is a diet that includes the animal flesh of fish only, along with vegetarian foods. So, while a pescatarian will only eat fish, but as much fish as they'd like, a flexitarian may eat any type of meat, but only on an occasional basis. This means that a pescatarian who occasionally eats fish may be a flexitarian, but a flexitarian is not necessarily a pescatarian, as they may be eating chicken, pork, beef, frogs legs or chocolate covered ants.

# 670
Бях ви пропуснала за два дена и отново са се дискутирали интересни теми .
Относно менютата и количествата храна , които бяха посочени ми се прииска да се включа и аз, че се сетих за едно предаване. Преди 2-3 години по ТВ  имаше една много интересна поредица (мисля, че беше австралийска, но не се сещам как точно се казваше  Embarassed). Та там се записваха цели семейства за участие и ги посещаваше диетолог и фитнесинструктор и им съставяха програма за 3 месеца с какво да се хранят и спортна програма като изхвърляха от тях всичката храна в един голям кош и ги учеха какво да пазаруват.
Това, което ми направи най-голямо впечатление и запомних най-добре е именно описанието на чинията, в която да се хранят. Представлява нещо такова . 1/2 от нея трябваше да бъде протеин , 1/4 със задушени или на скара зеленчуци (такива, които не могат да се ядат сурови) като можеха да се включват до не повече от 2 суп. лъж. бобови или зърнени на хранене и 1/4 с прясна салата. Като салатата се полива с нормално количество зехтин и за приготвянето на храната също се използва нормално количество мазнина. Най -важното условие беше големината на чинията да е с големината на педята на самия човек (за мъжа по-голяма , за жената средна и за децата най-малките) и да не се сипва допълнително, а да се изяжда само това, което е в чинията.
Сега това ми напомни именно за ВМ-НВХ , макар че тогава изобщо не бях чувала за него. За 3 месеца семействата сваляха значително много килограми като дори накрая им ги представяха в килограмови кубчета със свинска мас  Laughing и количествата бяха значителни общо за цялото семейство.
Макар че се включвам рядко (но ви следя редовно  Laughing) реших да споделя тази идея като предложение, което   може да бъде от полза за някой който иска да си контролира количествата храна  Hug

# 671
Здравейте  Hug
От доста време не бях излизала с приятели,поради учене,изпити и вчера се бяхме събрали около 15 човека.Това което ми направи впечатление,че всички бяха си взели някакви пици с кренвирши,кетчуп и всякакви други боклуци.Не мога да си представя,че това е основата на храненето и както и допреди 3-4 години аз съм се хранела основно с шоколади,кроасани,вафли...И аз потвърждавам,че вкуса се променя.
На всяко събиране,едва ли не аз съм странната и много зле,защото не ям чипс или не пия бира и кола,или не ям сладко.Но съм свикнала вече да не обръщам внимание и да правя това което е добре и полезно за здравето ми.
Вкъщи вече свикнаха с моя начин на хранене,но все пак не спира да ми се говори - как трябва да ям хляб,колко е важен глутена,най-голямата глупост последно беше,че може да се разболея от подагра  ooooh!
Изчистих си храненето доста (без кексчета с разни семена и подсладители,по-малко млечни) и наистина с 3 хранения на ден ми е перфектно,а преди минимум по 5-6.Имам наблюдения,че в началото на режима всеки се втурва да прави някакви рецепти на режимни сладкишчета,да купува супер храни,но ако продължи да поддържа този начин на хранене,след известно време вече няма нужда от това и се набляга на месо,яйца,зеленчуци.
Официално съм приета в София,Варна и Плевен. Но аз избрах София и  другата седмица отивам да се записвам   bouquet   bouquet   bouquet

# 672
Ох, за мен човек или е вегетарианец, или не е. И си поддържам тезата, че вегетарианството е нещо като религия, защото вегетарианец за мен е човек, който се отказва от консумация на месо по етични причини - убийството на животните. Тоест говорим за убеждения. Айде, религия не е правилната дума, но убеждения, ценности - да. Това обяснява и избора на лакто-ово-вегетарианците, защото яйцата не са добити чрез убийство, нито млякото и сиренето. А вече такива флекситариански, пескатариански и подобни измишльотини според мен са занимавки за хора, които нямат как иначе да блеснат и са си избрали този начин, за да привличат внимание към себе си и да повишат значимостта си в собствените си очи Rolling Eyes Или евентуално просто имат здравословни проблеми, които им пречат да консумират свинско или някой друг вид месо, но тогава не можем да говорим за определения като пескатарианец, а говорим за хранителна непоносимост или просто за заболяване Rolling Eyes Например като лактозната или глутеновата непоносимост.

Както и да е, снощи попаднах на 2 статии на Лазар Радков и ги поствам, защото ми се сториха полезни - за магнезия и за вит. Д:
http://www.livetolift.com/2013/06/24/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1 … 0%B7%D0%B8%D0%B9/

http://www.bb-team.org/articles/4614_ednogodishen-eksperiment-s-vitamin-d

А всъщност ето и тази за вит. Д: http://www.livetolift.com/2012/02/07/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D … %B8%D0%BD-%D0%B4/

ioioto0, отново поздравления, наистина голямо постижение е, че си приета на толкова много места! И успех в следването! Hug

А за храната на младите хора наблюденията ти са същите като моите, уви...

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 08:14 от Cioccolata

# 673
на мен веге движението съШо ми прилича на религия и то доста агресивна при това
самият факт, че наричат обикновените хора "мършояди" е показателен
явно набиването на фураж съвсем скапва мозъка

да не говорим и че се имат за много възвисени
но и тук във форума имаме примери, че са обикновени хора, някои злобни, друго подли, трети жестоки
(именно две вегета навиха момиче с проблемна бременност да ражда в къШи и станаха причина за смъртта на бебето)

а вегетарианците са смешни
уж не убиват
ама рибка и птици не отказват

ние се върнахме от гръцко, колкото и да не ни се искаше
ама всичко хубава си има край, за съжаление

препоръчвам на ходеШите въпреки строгия режим тук да пробват гръцките сладоледи в сладкарниците
нямат ниШо обШо с фабричните
ние пробвахме с кестен, невероятен беше

донесох си и тахан
имаше много варианти, с какао и портокал ми се видяха интересни
но имаха и доста захар, а да взимам голям буркан за една хапка проба няма смисъл
та си взех само натурален
може да пробвам ако се добави какао или портокалови кори как Ше е на вкус

хайде слънчев ден и до скоро
 Hug

# 674
W'A'S'P', добре завърнала се! Хубава почивка сте си изкарали, браво! Hug

Общи условия

Активация на акаунт