ВМ-НВХ, част 60

• 42 217
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
teta75, само по себе си е ОК. Но не е толкова важно едно отделно хранене, а всичките през деня и профилът, който се изгражда. И също не е важен един ден, а тенденцията в продължение на месеци. И в крайна сметка е важно как тази тенденция ти се отразява конкретно на теб Peace

# 646
  • София
Здравейте,  не пиша често, защото все още се уча, но ви чета с голямо удоволстве. Тази тема е като учебник за мен! Благодаря ви!
Не бях чувала за Милко Георгиев, но сега изгледах няколко клипчета и определено ми хареса.
Чувствам се страшно добре на режима, много лесно го спазвам и нямам никакви оплаквания. Вчера си взех кокосово масло, за да имам за кафето и за да го използвам за естествен репелент против комари и бълхи за детето. Също така научих, че маска с него премахва пърхота.
Храня се два пъти дневно, по-рядко три. Интересно е, че набрюдавах липса на силното ми озверяване за сладко преди МЦ, а днес дори имах -300, на втори ден, което никога не се е случвало. На 25.07. ще се отчета и с мерки.
Освен, че искам да отслабна с този вид хпанене ми се иска да остана здрава.
Благодаря ви, че ви има!

http://lichentrenior.com/milko-georgiev-za-hraneneto-i-decata/
Ето едно клипче на Милко, което ме развесели много.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 16:27 от Red tree

# 647
Red tree, радвам се, че забелязваш положителни промени! Hug

Вив, теб пропуснах да те поздравя за намаляването на глада за сладко, но това също е страхотен резултат! Simple Smile И е напълно естествено да се промени вкусът на човек, след като от известно време е на този режим Peace А за кантара всички сме се убедили, че не е точно мерило - сантиметърът показва по-добре Wink

Между другото днес отново ми попадна мнение в шведски вестник - на готвач, който приготвя и ястия по този режим, а и самият той понякога се хранел така, и споделя, че по-силно усеща вкусовете на храните. Същото забелязват и много други хора, аз също - по-силно се усещат вкусовете на подправките, соленото, сладкото и изобщо вкусовите рецептори се изострят. И както каза и Вивиан, и Камелот го е казвала май - когато човек хапне нещо по-долнокачествено ей така само за идеята, например на гости, дори и да е храна, която преди ти е харесвала, сега усещаш, че не е нищо особено или направо вече не ти харесва и не ти се иска да продължиш.

Понеже пейстнах един списък с публикации за НВ-ВМХ в една съседна тема (за оризовия и граховия протеин Laughing), да го пейстна и тук за интересуващите се: http://www.nutritionandmetabolism.com/imedia/2066967241102726/supp1.pdf Поне резюметата могат да се намерят за всички тези публикации, предполагам, а за някои е достъпен и целият текст.

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 16:48 от Cioccolata

# 648
Интересно нещо са възприятията. Години наред си мислех, че не мога без шоколад, вафли и други глупости. Сега ям само черен шоколад и го обожавам, а преди ми горчеше  Crazy
Кафе също пиех само наблъскано със захар и сметана, но малко преди да го спра съвсем бях свикнала да го пия чисто и много ми харесваше.
И аз съм усетила непоносимост към джънковете  Laughing въпреки че не спазвам стриктно режима.

# 649
  • София
Red tree, добре дошла! Много готино клипче, много ме зарадва  Twisted Evil

Точно, и аз мисля същото Peace Макар че съм сигурна (ето, че и Камелот спомена за брат си), че има и хора, на които точно поведението на Милко е подействало, за да започнат да търсят повече информация и да си променят начина на хранене. Но си мисля, че те биха били малцинство...
За щастие не смятам, че са малцинство. Именно провокативния елемент на поведението му предизвика интерес при мен, както и при някои мои приятели, всъщност.

А когато коментирате начина на хранене при Милко е важно да да имате предвид, че той е от типа, при който проблем е качването, а не свалянето на килограми. Половинката е абсолютно същия тип (дори физически) и в момента, в който спре да приема достатъчно протеин от месото  започва да губи мускулатура. А мазнините пък никога не са били над 8% при него, заради което много му завиждам  Whistling За щастие режимът е подходящ и (доказано)  работи отлично и за него. А аз за себе си доказах, че при млечен и безмесен режим също може да се сваля успешно.

# 650
О, да, млечните абсолютно не пречат при много хора Peace Но при поне толкова пък пречат. Зависи.

# 651
  • София
Според мен пречи комбинацията месо-мляко, не толкова самите млечни. Но може и да греша, разбира се.

# 652
Да, възможно е да е комбинацията - тоест дори не само в едно и също ястие, а като цяло "смесено хранене" с месо и млечни.

# 653
На мен точно непукисткото държане на Милко ми привлече вниманието и ме накара да се поинтересувам от тези неща. Харесва ми, че няма намерение да убеждава никого. Някой ако иска, да се заинтересува за това хранене, ако не иска - жив и здраве.  Ако беше някой, който мазно надълго и нашироко много държи да ме убеди в храненето си, веднага щеше да ми светне червената лампичка, че този човек иска нещо от мен - като например да му купувам книгите. Peace

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 18:28 от Lemy

# 654
  • USA
Много искам да видя клипчето на Милко за храненето и децата, но не ми се отваря Sad Има ли го качено на друго място?
А иначе по темата, и аз да си кажа, че много ми се промениха вкусовете. Преди, да ме убиеш не можех да хапна черен шоколад, толкова ми горчеше. Сега пък вече всичко ми сладни- сметана, сирена разни, без грам захар в тях... даже оня ден си пържих телешки дроб, с малко чушка и лук...ами можех да се закълна, че съм го посипала със захар, вместо сол, макар че захарта ми е дълбоко прибрана, защото не я ползвам...много странно Rolling Eyes
 Снощната ни вечеря, моите деца и те не са яли картофи и ориз от 7 месеца, а по-интересното е, че дори не се сещат да си поискат.
https://cdn.bg-mamma.com/Niql/355521a5.jpg

# 655
  • SA
Цитат
Laughing Имаше и по-трагични случаи, като този в който за негов опонент беше поканена Марта Вачкова.
За вьзприятията и вкусовете - точно така е! Те се променят с времето, в зависимост от храната, която преимуществено приемаме. Аз например като малка си спомням, че страшно много си падах по едни курабийки- масленки, които се продаваха в хлебарниците. Можех да изям 5-6 от тях без никакви усилия.  Embarassed Сега направо не мога да се насиля и една подобна да изям. Просто не ми харесват.
Днес ми попадна една статия на Меркола, в която с инструментални методи ( ядрено-магнитен резонанс) се потвьрждава, че на захарта трябва да се гледа като на наркотик , който сьздава зависимост, по-силна дори и от кокаина.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/07/18/br … od-addiction.aspx
Шоки, онази другата тема от вегетарианска стана високомазнинна  Joy .
А, забравих да ви кажа, че напоследьк сьм почитател на чая от джинджифил.  Simple Smile Покрай тьрсене на хрян, за да си правя горчица, все оглеждам разни корени в магазините и реших да пробвам този джинджифил от любопитство. Много ми хареса чая с него, става една такава лютиво-кисела напитка ( слагам му и сок от половин лимон), наподобява ми на един чай от подправки с черен пипер от Била ( помня, че някой го беше препорьчал в темата миналата година).
SkyBlue, супер изглежда вечерята! 

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 18:31 от kameloth

# 656
SkyBlue, много ми харесва как се храните във вашето семейство Simple Smile И браво, че и децата възприемат този начин на хранене, защото често не е лесно, особено ако са по-големи и са свикнали (и обичат) тестено, сладко, джънк.

Камелот, мен Марта Вачкова не спира да ме удивлява Rolling Eyes Симпатична ми беше, но от години се изживява и като лелка, и като специалист по всичко. За толкова години не е могла да проумее защо не може да си реши проблема с теглото - да чуе и друго мнение, да пробва и тогава да се противопоставя Rolling Eyes

А аз вече наистина ще се оттегля от вегетарианската тема Laughing

# 657
Цитат
Laughing Имаше и по-трагични случаи, като този в който за негов опонент беше поканена Марта Вачкова.

АА, Милко пак ме изкефи като предложи да се съблекат Laughing
Ето клипче с Марта Вачкова.
http://lichentrenior.com/milko-georgiev-v-pochivna-stancia-nova-tv/

И част от коментар:

Аз ако имах като твоя корем, щях да го използвам. Казвай им всеки, който ти противоречи, да си премерите коремите. Не може някой, който не може на себе си да помогне, съвети да дава.

Laughing  newsm10

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 19:55 от Lemy

# 658
ГАЛИ_ГЕ, разбира се, че и рибата е месо. Вегетарианците ядат ли риба? newsm78 Лакто-ово мисля, че не ядат риба.

Шоки, пропуснах да ти отговоря. Аз се ограмотих от темата за 'протейните' и разбрах, че има и пескатарианци.  Simple Smile

# 659
Да, има пескатарианци, ама тях аз не бих ги нарекла вегетарианци newsm78 Рибата все пак е месо, убита е, често ги отглеждат специално за това - да ги консумираме. Но определено я има и групата на пескатарианците.

Общи условия

Активация на акаунт