ВМ-НВХ, част 60

• 42 794
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Много благодаря! Предполагам, че и аз ще го изпробвам още следващата седмица Simple Smile Гъстотата на тесто за кекс я знам, струва ми се newsm78 Ако не съм забравила. Но предполагам, че каквото и да забъркам, все ще стане Laughing

# 121
  • Бургас
за подобни рецепти може да погледнете в гугъл за специфична въглехидратна диета,пълно е с блогове на английски

# 122
  • Пловдив
Да, да, не че е кой знае какво...
Но друго си е човек да импровизира и да се получи добре  Wink
А и аз все нямам някоя съставка или пък рецептата включва много съставки, та досега не се решавах да пробвам някоя готова рецепта (и още не се решавам де  Laughing)

# 123
Но ето, че можеш да импровизираш сполучливо Wink Аз не съм толкова изпечена импровизаторка. Тоест аз си импровизирам, но не винаги успешно Laughing

# 124
Да, да, не че е кой знае какво...
Но друго си е човек да импровизира и да се получи добре  Wink
А и аз все нямам някоя съставка или пък рецептата включва много съставки, та досега не се решавах да пробвам някоя готова рецепта (и още не се решавам де  Laughing)

Браво, Юлинга! Аз така си правя всичките режимни сладкиши. Никак не е трудно.

Да се похваля: понеже съм голям търсач на алтернативи на съвр. козметика и изпровбах рецепта за домашен дезодорант. Оказа се, че действа! При това по-добре от купешките дезодоранти. Евтин, траен и безопасен, а освен това човек може да му направи собствен аромат с етерични масла. Прави се само със сода бикарбонат и царевично нишесте в комбинация с кокосово масло + няколко капки етерично масло за аромат. Много, много, много съм доволна!   newsm20 newsm44

# 125
  • Пловдив
Аги, супер!А сега аз на свой ред да попитам какво е съотношението на съставките на дезодоранта? Simple Smile
Аз като цяло смятам, че домашни сладкиши, били те и ВМ НВ, не бива да се правят твърде често, особено ако са много вкусни. Понеже последствията са неясни... Mr. Green Но пък е хубаво човек да има с какво да почерпи гостите си, така че и той да хапне. Затова съм така радостна, че открих тази рецепта. А и щом децата я одобриха, майка ми също, значи става. Ей, колко писане му отделих на този сладкиш!  Embarassed Ама много ми е радостно, че се получи просто...
Шоки, този път стана, ама следващия не се знае  Laughing

# 126
О, да, най-добре е хем да е нещо режимно, хем да се хареса на всички - това е най-трудно Rolling Eyes

# 127
Катрин, страхотна горчица, ще направя ако намеря синап тук. Между другото може ли рецепта за домашен кетчуп, че децата обожават а тоя магазинския е гаден.
AGLIKKA искренно ти съчувствам, преди време имахме подобен проблем с една приятелка на майка. Разрешихме го в рамките на месец, но им коства приятелството. Аз лично такива използвачески неща не толерирам, както и роднински щуротии, по тази причина и не говоря с повечето си роднини, дори лелите ми, които ми бяха много близки преди. Имам си мое семейство и това е, другите не ме интересуват. Хич не ме интересува че от кръвта вода не става, най-важен е душевния ми конфорт, не този на хората! Успех!

По въпроса с млечните моето мнение е по-различно, не професионално, но все пак да си го кажа. В периодите ми на вегенство, суровоядство, разтоварителни режими, бях забелязала следното. в момента в който махна една храна, здравето ми се подобрява. Пример, плодуване при Емилова, мерене камък в жлъчка 2 см, след 15 дена глад и захранване - 0.8 см. Също и за една кистична. Като изключиш цяла хранителна група в тялото започват да се променят много неща, въпроса е не дали са добри и полезни в краткосрочен план, а в дългосрочен. Например след 3 години веге режим уж в перфектно здраве, направих страхотна криза, седях по болници и буквално бях с показатели на недохранване. А имах още за сваляне, и много ядях, особено ядки, семена, зеленчуци, плодове, кълнове, варива, всичко което пише че е ок. Не ядях нищо млечно, месно и яйчено и мазно животинско. (хапвах но рядко, защото обичам, но зорлем се мъчех) .
Много хора имат секреция. аз например ям мнгоо млечни, нямам. Баща ми беше със зверски алергии, абсурд да махне храна която обича, е оправи се от капките на бах, и пак си яде млечни, и капки не пие вече. Мъжът ми го държах един месец без никакви млечни и после почти два на малко сирене, не му се оправи грам секрециата. Баба ядеше основно кисело мляко и нямаше никакви подобни неща. Така че моите наблюдения са, че млечните (без прясното мляко) са демозирани зорлем. Не знам какво се цели с това, не знам защо ние сме гледани с сирене и мляко и сме добре, защо в моето семейство тъпчещо се с сирене няма остеопороза хич, а иначе се тръби че млякото е причина за това заболяване. С баща ми сядаме и си изяждаме бучка сирене почти кило с домати, и това винаги е било. за мен сиренето е не знам как да го кажа, нещо свято Simple Smile))
Всеки ден излиза нова публикация с някое изследване, все нещо е вредно. За това аз вече не чета и гледам, чета само вас и това е.   

# 128
 Hug на всички.
Аз пак да си кажа, че нямам проблем с млечните (прясно мляко не пия, кисело рядко), които са ми основна храна. Мисля, че съм писала, имам две операции поради затруднено дишане. Когато бях дете на 3-4 години ми отстраниха и трите сливици, но явно проблемите ми са били в носа. Обяснявам го по-елементарно, разшириха ми отворите, през които дишам. Имало е някакво срастване. Докторът ми каза, че имам малко носле (според мен си е нормален на външен вид нос, но сигурно е имал предвид по-тесни ноздри). Преди операциите страдах постоянно от някаква хрема и синузит. Сега нямам проблеми, въпреки че се храня основно с кашкавал, сирене, сметана и масло, плюс зеленчук, е и месце си хапвам.

# 129
Остеопорозата не опира само до достатъчно ядене на млечни. Майка ми цял живот е яла много млечни, но пак има остеопороза. Причини може да има много - липса на вит. Д (при майка ми подозирам, че има генетичен дефект в усвояването му), нисък магнезий, нисък вит. К2. Млечните де факто не са задължителни за осигуряване на достатъчно калций. В Азия, където не ядат много млечни, имат по-малко остеопороза - смята се, че причината е, че ядат повече храни, богати на К2. Защото колкото и млечни да се ядат, ако в организма няма достатъчно К2 (а той трябва да се набавя всеки ден, защото не се натрупва, нищо, че е мастноразтворим), тогава калцият не отива за изграждане на костите - или поне не цялото количество, а отива и в меките тъкани. А костите страдат, защото не получават достатъчно.

Иначе и аз мисля, че млечните не са изначално лоши и вредни. Но със сигурност е възможно да бъдат. Явно зависи. И най-добрият начин да се провери при отделния човек е да се пробва чрез пълно изключване за няколко седмици и после постепенно въвеждане отново.

Тук не говорим за влиянието на млечните при отслабване - наблюденията на много хора са, че при отслабване млечните могат значително да забавят процеса. Но и това не важи за всички.

А при веганско хранене възникват липси не само заради млечните, а заради спирането на всички животински храни - и месо, и яйца. Всъщност от животинските храни по-пълноценни са именно месото и яйцата (спрямо млечните).

Аз лично най-трудно бих изключила точно млечните. Да ги намаля - да. Да ги спра за някакъв период - ОК. Но да ги изключа напълно за постоянно - дано да не ми се налага. Не че няма да се справя, особено ако здравето ми зависи от това, но наистина ще ми бъде трудно. Досега не съм убедена, че точно млечните ми вредят, но все пак имам подозрения за себе си. И знам, че начинът е елиминационна диета. Трябва да се прежаля за няколко седмици. Но също ме е страх, че ако устяновя, че всъщност съм по-добре без млечни, после ще ми бъде доста трудно, и то психически Sad

Между другото аз напоследък забелязвам у себе си някакво трескаво нахвърляне върху сиренето (обикновено бяло сирене), но и върху солени храни. Това не е характерно за мен. Та си мисля дали не ми липсва сол newsm78

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 20:36 от Cioccolata

# 130
Шоки, аз нямам влечение към соленото. Ходих преди известно време и си правих изследване за остеопороза. По-добре съм от представителната извадка млади хора, с които се прави сравнение. Не съм фен на каквито и да е хранителни добавки. В някои моменти наблягам на определени храни, някак съм се научила да слушам тялото си от какво има нужда.
Уф, забравих. И яйца ям.

# 131
Това за соленото го казах между другото - понеже често прибягвам до сирене в салатите вместо просто да посоля Embarassed

# 132
Аз в салати и други 'буламачи' не слагам сол, ако включа сирене или кашкавал. Не си усещам езика на другата сутрин, ако съм консумирала повече сол. Предпочитам по-безсолни сирена и кашкавали. Невинаги от една марка имат еднакъв вкус, просто прибягвам до обезсоляване.

# 133
Това за соленото го казах между другото - понеже често прибягвам до сирене в салатите вместо просто да посоля Embarassed

И аз съм същата. Никога не соля, ям сирене. Embarassed

Млечните за съжаление ми забавят отслабването, други проблеми с тях нямам, дори с прясното мляко. Мляс.

# 134
  • SA
За млечните аз мисля, че нещата стоят така както с глутена- на някои хора понасят добре; други имат известна непоносимост, изразяваща се с нехарактерни симптоми, които се отдават на други причини; и по-малка група от хора, на които явно вредят. И няма нищо лошо хората, които ги понасят добре, да си хапват от тях колкото им се иска. За значението им за остеопорозата... ами сещам се за нисичките и прегьрбени баби на село, които цял живот са отглеждали крави и овце и си мисля, че едва ли млечни са им липсвали.  Simple Smile
Иначе млечните са вкусни, без сьмнение. Но пьк и според мен не са храна, абсолютно необходима за доброто функциониране на тялото ( освен в кьрмаческа вьзраст). Все пак няма животински вид, който след периода на кьрмене да продьлжава да яде мляко.
Но както Шоки е споменала, единствения начин да разберем как ни се отразява дадена храна е като я спрем за известно време и после я вьведем отново в диетата ни. Ето, мьжьт на Катрин явно наистина има някаква непоносимост кьм млечни, след като оплакванията му се вьзобновяват след минимална консумация на сирене. Аз за себе си още не сьм направила категорични изводи, но ще пиша по-нататьк как ми се е отразило спирането им.

Общи условия

Активация на акаунт